جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 74
خدا، کیهان و بشریت: دیدگاه مسلمانان در مورد مشیت الهی [نمایه مقاله انگلیسی]
نویسنده:
سجاد رضوی
نوع منبع :
نمایه مقاله
چکیده :
ترجمه ماشینی: خود مفهوم مشیت الهی با تصورات ما از اسلام پیوند ناگسستنی دارد. پس از بررسی یک الگوی مبتنی بر کتاب مقدس از مشیت الهی و در واقع چگونگی درک واقعیت اسلام، من مدل غالب برای درک مشیت الهی را که در روایات فلسفی و کلامی بیان شده است، بررسی خواهم کرد: روایت ابن سینا و ملاصدرا در کدام مشیت توضیح می دهد که چگونه و چرا خلقت پدید می آید و چگونه می توانیم وجود شرور را توضیح دهیم. پیامدهای این مدل‌های تاریخی برای ما امروز در دنیایی با عدم قطعیت‌ها، ابهام‌ها و تصادفی‌تر چیست؟
براندازی اسلامی تمایز وجود- ذات؟ سلسله مراتب نورانی سهروردی 1 [نمایه مقاله انگلیسی]
نویسنده:
سجاد رضوی
نوع منبع :
نمایه مقاله
معرفت در فلسفه اسلامی متأخر: ملاصدرا در وجود، عقل و شهود. نوشته ابراهیم کالین [نمایه مقاله انگلیسی]
نویسنده:
سجاد رضوی
نوع منبع :
نمایه مقاله
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
التزام سینوی و تصدیق ملاصدرای شیرازی (d. 1045/ 1636) [نمایه مقاله انگلیسی]
نویسنده:
سجاد رضوی
نوع منبع :
نمایه مقاله
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: تحقیقات اخیر در مورد ابن سینا و ابن سینا گرایش به گسترش و انتشار عقاید او در قرون اولیه داشته است. با این حال، قرائت‌ها و اعتراضات بعدی ابن‌سینیسم، به‌ویژه از دوره صفویه به بعد، به‌طور گسترده مورد غفلت قرار گرفته است. در این مقاله درباره مهم‌ترین فیلسوف قرن هجدهم ایران، مهدی نراقی، مطالعه موردی اهمیت ماندگار ابن سینا را ارائه می‌دهم، اما مطالعه‌ای که با خوانش انتقادی ملاصدرا از ابن سینا دگرگون شده است. نراقی نشان می دهد که چگونه ابن سینا دگرگون شده و چگونه بحث های متافیزیکی بین ابن سینا و ملاصدرا به مواضع ترکیبی جدیدی منجر شده است. کلیدواژه‌ها ابن‌سینیسم - ملاصدرا - نراقی - متافیزیک - عقل - مونیسم - آغاز کیهان تاریخ فکری تا حدودی گذرا از سنت‌های فلسفی اسلامی که بر اقتدار هژمونیک مکاتب متمرکز است، ممکن است دوره‌بندی سه‌گانه زیر را به دست دهد. اولین «عصر طلایی» اولیه است که با نهضت ترجمه و درگیری با آریس-توتلیانیسم نوافلاطونی آغاز می شود، با نقد اما بر اساس سنت مفسران ارسطو و افلوطین، که در ابن سینا به اوج خود می رسد. اولریش رودولف و همکاران (ویرایشگران)
مقدمه: قاب بندی بدیل، استدلال بر خود هندی-فارسی [نمایه مقاله انگلیسی]
نویسنده:
سجاد رضوی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
ترجمه ماشینی: خود چیست؟ چگونه پدیدار می شود؟ مواد تشکیل دهنده آن چیست؟ تصورات ما از خود، ساختن ما از خود و شخصیت تا چه اندازه با مفاهیم فرهنگی شرطی شده خاص از عاملیت، مدرنیته، ادبیات و سیاست که در اروپا ظهور می کنند، مرتبط است؟ آیا هرگز یک رویکرد واقعاً جهانی به تاریخ خود وجود دارد؟ دقیقاً همین پرسش‌ها است که تلاش ما را در این مجلد زنده می‌کند، تا از یک مطالعه موردی خاص در چارچوب فارسی بیدیل دیهلوی استفاده کنیم تا گفتمان جهانی‌سازی خود را درباره خود آگاه کنیم.
آینه برای شاهزاده مسلمان [نمایه مقاله انگلیسی]
نویسنده:
سجاد رضوی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
ترجمه ماشینی: به نظر می رسد این روزها همه به اندیشه سیاسی اسلامی علاقه مند هستند، بدون شک در نتیجه ظهور و سقوط اسلام گرایی ها/پساسلامی ها و دیگر پیکربندی های معاصر اسلام و سیاست. و سپس مدعیان خلافت جدید هستند. با این حال، بیشتر دغدغه‌های مربوط به اندیشه سیاسی - به استثنای دایره‌المعارف بزرگ پرینستون که توسط پاتریشیا کرون و گرهارد بوورینگ ویرایش شده است - تمایل دارند توجه خود را به بحث‌های اولیه و کلاسیک در مورد امامت (مثلا کرون)، فلسفه کلاسیک و «زمینه عربی» معطوف کنند. برای افلاطونوپلیس (مثلاً نلی لحود)، یا ادبیات قرون وسطایی (مثلاً لیندا دارلینگ و مظفر علم)، یا حتی جابه‌جایی‌های مدرن (نمونه‌های بسیار زیاد برای ذکر). در واقع این اثر نادری است که می‌کوشد طیفی از دیدگاه‌ها را در تحلیلی دیاکرونیک درباره مکان، زمان و الهیات سیاسی در یک جلد بیاورد. موفقیت و دستاورد جلد بروجردی این است که دقیقاً همین کار را انجام دهد و کمک های برخی ...
  • تعداد رکورد ها : 74