جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 396
فاطمة علیهماالسلام الحوراء الإنسیة: بین الألطاف الإلهیة وقسوة المظلومیة (من المصادر السنیة)
نویسنده:
رحیم حسین مبارک
نوع منبع :
کتاب , مدخل اعلام(دانشنامه اعلام) , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
مشهد: مکتبه التخصصه بامیرالمومنین علی علیه السلام,
چکیده :
کتاب “فاطمه علیهاالسلام الحوراء الانسیه بین الالطاف الالهیه وقسوه المظلومیه (من المصادر السنیه)” اولین کتابی است که توسط انتشارات کتابخانه تخصصی حضرت زهرا علیهاالسلام وابسته به کتابخانه تخصصی امیرالمؤمنین علی علیه‌السلام در مشهد به چاپ رسیده است. نویسنده این کتاب آقای رحیم حسین مبارک است که در سیزده فصل به طور مفصل در مورد حضرت فاطمه زهرا علیهاالسلام نوشته شده است. موضوعات این کتاب به شرح ذیل است: فصل اول: خلقت نورانی حضرت فاطمه علیهاالسلام فصل دوم: منزلت حضرت خدیجه علیهاالسلام فصل سوم: ولادت حضرت فاطمه علیهاالسلام فصل چهارم: فضائل خاص حضرت فاطمه علیهاالسلام فصل پنجم: ازدواج حضرت فاطمه علیهاالسلام با امیرالمؤمنین علی علیه‌السلام فصل ششم: بودن حضرت فاطمه علیهاالسلام ازاهل بیت علیهم‌السلام فصل هفتم:ویژگی‌های حضرت فاطمه علیهاالسلام در خانه علی علیه‌السلام فصل هشتم: استجابت دعای پیامبر صلی‌الله‌علیه‌وآله در حق حضرت فاطمه علیهاالسلام فصل نهم: اخبار پیامبر صلی‌الله‌علیه‌وآله در شأن حضرت فاطمه علیهاالسلام فصل دهم: حضرت فاطمه علیهاالسلام و ملائکه فصل یازدهم: جایگاه حضرت فاطمه علیهاالسلام در قیامت فصل دوازدهم: وصیت پیامبر صلی‌الله‌علیه‌وآله به اهل بیت ایشان علیهم‌السلام فصل‌ سیزدهم: مظلومیت حضرت فاطمه علیهاالسلام این کتاب عربی در سال ۱۴۳۵ هجری قمری برابر با ۲۰۱۵ میلادی است و در ۸۴۸ صفحه به زیور طبع آراسته شده است.
احادیث الغیبیه المجلد1
نویسنده:
تألیف موسسه المعارف الاسلاميه
نوع منبع :
کتاب , مدخل اعلام(دانشنامه اعلام) , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: موسسه المعارف الاسلاميه,
چکیده :
این کتاب پژوهشی است درباره غیب گویی و احادیثی که به این موضوع پرداخته اند. از آنجایی که کمتر به این قبیل مسائل پرداخته شده است، پرداختن به این موضوع از اهمیت زیادی در تحلیل مباحث دینی برخوردار بوده و همین نوع نگرش ویژگی خاصی به این اثر بخشیده است. فلسفه تدوین کتاب، بیان این مطلب است که اطلاع از امور غیبی کار هر کسی نیست و تنها مرتبطان با وحی و برخورداران از علم موهوب الاهی از آن آگاهند و از این رو، برای کسانی که به علم غیبِ غیب آگاهان، اطلاع داشته باشند، موجب ایمان و اعتقاد راسخ می شود. هدف کتاب، گردآوری آن دسته آحادی است که حاوی نکته پیش گفته است و نویسندگان، به صحت و عدم صحت اسناد آنها هم کاری نداشته اند. این پیش گویی ها شامل حوادث مهم و رخدادهای جزبی می شود. این غیبگویی ها شامل دوران یکایک معصومان و نیز حوادثی است که پس از آنها رخ داده است. مصادر یکایک احادیث در پاورقی ذکر شده و عمده آنها کتاب های شیعی اند. اسناد احادیث هم با مصادر در پاورقی آورده شده اند. مصادر کتاب به حدی است که بیشترین حجم کتاب را تشکیل می دهد. مجلد اول درباره احادیث علم غیبت و پیشگویی حوادث پیامبر اسلام (ص) می باشد.
احادیث الغیبیه المجلد3
نویسنده:
تألیف موسسه المعارف الاسلاميه
نوع منبع :
کتاب , مدخل اعلام(دانشنامه اعلام) , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: موسسه المعارف الاسلاميه,
کلیدواژه‌های اصلی :
15. کلام نقلی , علم , علم امام (ع) , علم غیب امام , 1. اصطلاحنامه کلام اسلامی (Kalam (Islamic scholastic theology , تفسیر کشاف : متقن ترین تفسیر اهل سنت، ممتاز به لحاظ نکات ادبی و بلاغی : زمخشری , انوار التنزیل و اسرار التأویل (معروف به تفسیر بیضاوی): قاضی بیضاوی : خلاصه و زبده ای است از کشاف و مفاتیح الغیب و مورد استفاده فیض کاشانی , تفسیر کبیر : فلسفی و کلامی: فخر رازی , کتب حدیث شیعه , 01- کافی : شیخ کلینی , مستدرک الوسائل , وسائل الشیعه , تفسیر قمی (روایی) , تفسیر صافی (روایى‌) , تفسیر تبیان (کلامى و اجتهادى‌) , احیاء علوم الدین (غزالی) , تاریخ طبری , الکامل فی التاریخ , الطبقات الکبری (طبقات ابن سعد) , انساب الاشراف(بلاذری) , اعتقادات: صدوق , تفسیر عیاشی (روایی) , الإرشاد (شیخ مفید) , تحف العقول: ابن شُعبه حَرّانی , بصائر الدرجات: صفار قمی , بحار الانوار (علامه مجلسی) , إعلام الوری بأعلام الهدی (فضل بن حسن طبرسی) , إثبات الهداة بالنصوص و المعجزات (حر عاملی) , اثبات الوصیة: مسعودی
چکیده :
این کتاب پژوهشی است درباره غیب گویی و احادیثی که به این موضوع پرداخته اند. از آنجایی که کمتر به این قبیل مسائل پرداخته شده است، پرداختن به این موضوع از اهمیت زیادی در تحلیل مباحث دینی برخوردار بوده و همین نوع نگرش ویژگی خاصی به این اثر بخشیده است. فلسفه تدوین کتاب، بیان این مطلب است که اطلاع از امور غیبی کار هر کسی نیست و تنها مرتبطان با وحی و برخورداران از علم موهوب الاهی از آن آگاهند و از این رو، برای کسانی که به علم غیبِ غیب آگاهان، اطلاع داشته باشند، موجب ایمان و اعتقاد راسخ می شود. هدف کتاب، گردآوری آن دسته آحادی است که حاوی نکته پیش گفته است و نویسندگان، به صحت و عدم صحت اسناد آنها هم کاری نداشته اند. محتوای مجلد حاضر : علوم و موارد مختلفی که ائمه از غیب خبر داده اند و در این مجلد از امام رضا تا امام زمان عج می باشد.
خلق فاطمة الزهراء علیهاالسلام: نصوص واستلهامات
نویسنده:
السید جعفر الحسینی القزوینی
نوع منبع :
کتاب , مدخل اعلام(دانشنامه اعلام) , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بی جا: بی نا,
چکیده :
کتاب به بررسی خلقت حضرت زهرا (س) می پردازد و حدیث نور که می فرماید خلقت اهل بیت از نور بوده است. در بخش دوم کتاب بحث تولد بدنی ایشان را بررسی می کند و به فضایل ایشان می پردازد.
سرور اهل الايمان، في علامات ظهور صاحب الزمان عجل الله تعالی فرجه الشریف
نویسنده:
السید علی بن عبدالکریم النیلی النجفی؛ تحقیق قیس العطار
نوع منبع :
کتاب , مدخل اعلام(دانشنامه اعلام) , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم : دلیل ما,
چکیده :
سرور اهل الإيمان في علامات ظهور صاحب‌الزمان عجل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف نوشته سيد على بن عبدالكريم نيلى عالم شيعى قرن هشتم و نهم هجرى است كه در موضوع علائم ظهور امام عصر تدوين شده است. اين اثر كه در واقع رساله‌اى كم حجم است از منابع علامه مجلسى در كتاب بحار به شمار مى رود. مؤلف در اين رساله 101 روايت از كتب پيشينيان خود نقل كرده كه البته بخشى از آنها (70 مورد) درباره چگونگى حكومت امام عصر و دوران ظهور آن حضرت است. مؤلف به سلسله اسناد راويان اشاره نكرده و منابع خود را نيز ذكر نمى‌كند. فقط آخرين راوى را نام برده است. نيلى كتاب ديگرى با عنوان الغيبه داشته كه كتاب حاضر، مختصرى از آن است. همچنين بسيارى از رواياتى كه در كتاب سرور اهل الايمان آورده، در كتاب ديگرش منتخب الانوار المضيئه نيز آمده است نيلى تنها به نقل روايات اكتفا نكرده و در مواردى به اظهار نظر يا توضيحى درباره آن پرداخته است.
مكارم أخلاق النبی والأئمة عليهم السلام
نویسنده:
قطب الدین سعید بن هبه الله الراوندی؛ تحقیق السید حسین الموسوی
نوع منبع :
کتاب , مدخل اعلام(دانشنامه اعلام)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
کربلا: مکتبه و دار مخطوطات العتبه العباسیه المقدسه,
چکیده :
مكارم أخلاق النبي و الأئمة عليهم‌السلام تأليف شيخ قطب‌الدين، ابوالحسن يا ابوالحسين، سعيد بن عبدالله بن حسين بن هبةالله بن حسن راوندى كاشانى، با تحقيق سيد حسین موسوى، كتابى است در موضوع اخلاق و سيره معصومين(ع) كه به زبان عربى و در اواخر قرن ششم هجرى نوشته شده است. انگيزه نويسنده، بيان گوشه‌هايى از سيره اخلاقى پيامبر اسلام(ص) و امامان معصوم(ع)، بيان موعظه‌هاى اخلاقى ايشان به عنوان الگوى كامل انسانى و همچنين كسب ثواب و رسيدن به درجات عالى عنوان شده است. كتاب با مقدمه تحقيقى نسبتاً جامعى از محقق، در مورد ويژگى‌هاى كتاب و مؤلف آن آغاز و مطالب در ضمن چهارده فصل، تنظيم شده است. نگارنده با روش نقلى و با استناد به منابع روايى، در چهارده باب، كتاب را تنظيم كرده است. وى ذيل هر يك از اين ابواب، به مهمترين فضايل اخلاقى پيامبر(ص)، فاطمه زهرا(س) و امامان شيعه(ع)، به ترتيب تاريخ زندگى و وفات آنان، اشاره اجمالى نموده و سخنانى اخلاقى از هر كدام از اين معصومين(ع) نقل كرده است.
موسوعة الأنوار فی سیرة الأئمة الأطهار المجلد2
نویسنده:
السید احمد بن عبدالعزیز الموسوی الفالی، اشراف: محمد باقر موسوی فالی
نوع منبع :
کتاب , مدخل مفاهیم(دانشنامه مفاهیم) , آثار مرجع , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
الرویس: دارالعلوم,
چکیده :
مجلد دوم درباره فضایل و سیره اهل بیت و ائمه اطهار می باشد. بخشی از کتاب درباره خلفای راشدین و مطاعن ایشان می باشد.
موسوعة الأنوار فی سیرة الأئمة الأطهار المجلد3
نویسنده:
السید احمد بن عبدالعزیز الموسوی الفالی، اشراف: محمد باقر موسوی فالی
نوع منبع :
کتاب , مدخل اعلام(دانشنامه اعلام) , آثار مرجع , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
الرویس: دارالعلوم,
چکیده :
کتاب حاضر در مورد سیره و فضایل ابوطالب و بخش عمده کتاب درباره حضرت امیرالمومنین و ذکر فضایل ایشان می باشد.
مكاتیب الرسول صلی الله علیه واله وسلم: مصححه ومحققه ومزیده المجلد3
نویسنده:
علی الاحمدی المیانجی
نوع منبع :
کتاب , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: دار الحديث,
چکیده :
مکاتیب الرسول، کتابی به زبان عربی حاوی مطالب و نامه‌های منسوب به پیامبر(ص)، اثر علی احمدی میانجی (متوفای ۱۴۲۱ ق)، عالم دینی شیعی و ایرانی است. موضوع کتاب مطالب و نامه‏‌های پیامبر(ص) خطاب به پادشاهان، مسئولان، کارگزاران و نوشتارهایی در ارتباط با عهدنامه‏‌ها، قراردادها و برخی موضوعات دیگر است. محتوای مجلد حاضر: فصل دوازدهم: عهدنامه‌ها و قراردادها. فصل سیزدهم: نامه‌هایی در واگذاری زمین‌ها. فصل چهاردهم: نامه‌های متفرقه. مؤلف در خاتمه کتاب، سایر مطالب و نامه‌های منسوب به آن حضرت(ص) را آورده و درباره آنها بحث کرده است.
مكاتیب الرسول صلی الله علیه واله وسلم: مصححه ومحققه و مزیده المجلد1
نویسنده:
علی الاحمدی المیانجی
نوع منبع :
کتاب , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم - ایران: دار الحديث للطباعة والنشر والتوزيع,
چکیده :
مکاتیب الرسول، کتابی به زبان عربی حاوی مطالب و نامه‌های منسوب به پیامبر(ص)، اثر علی احمدی میانجی (متوفای ۱۴۲۱ ق)، عالم دینی شیعی و ایرانی است. موضوع کتاب مطالب و نامه‏‌های پیامبر(ص) خطاب به پادشاهان، مسئولان، کارگزاران و نوشتارهایی در ارتباط با عهدنامه‏‌ها، قراردادها و برخی موضوعات دیگر است. محتوای جلد اول:فصل اول: ابتدا کردنِ نامه‌ها با «‌بسم الله الرحمن الرحیم». فصل دوم: شرح واژه‌هایی که پیامبر بعد از «‌بسم الله‌» به کار می‌برد. فصل سوم: ارزیابی بلاغت و فصاحت نامه‌ها. فصل چهارم: توضیح واژه‌های نامأنوس و مشکلی که در نامه‌ها وجود دارد. فصل پنجم: بحث در اینکه «‌آیا پیامبر(ص) می‌نوشت یا نه؟». فصل ششم: معرفی کاتبان و منشیان پیامبر خدا. فصل هفتم: نامه‌های پیامبر به پادشاهان و حاکمان در دعوت به اسلام. فصل هشتم: نامه‌هایی که متن آن در دست نیست. فصل نهم: نامه‌هایی که نزد امامان معصوم بود.
  • تعداد رکورد ها : 396