جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
صفحه اصلی کتابخانه > جستجوی هوشمند در الفبا
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  *برای جستجوی عین عبارت , عبارت مورد نظر را درون گیومه ("") قرار دهید . مانند : "تاریخ ایران"
  • تعداد رکورد ها : 314143
زیبایی‌شناسی و سیاست
نویسنده:
تئودور دبلیو آدورنو ... [و دیگران]؛ ترجمه: فرشید ابراهیمیان، لیلی عمرانی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: شرکت انتشارات سوره مهر,
چکیده :
کتاب حاضر، مجموعه‌ای از مقالات از «تئودور آدورنو»، «والتر بنیامین»، «ارنست بلوخ»، «جورج لوکاچ» و «فردریک جیمسون» در رابطه با زیبایی‌شناسی و سیاست است که به دلیل ارتباط مطالب و وجوه مشترک میان آن‌ها، انتخاب‌شده‌اند. هدف از ارائه معرفی‌های کوتاه این است که خواننده در جریان صبغه و سابقه زندگی نویسندگان مقالات و وضعیت فرهنگی آن‌ها و درنهایت مبادلات پی‌درپی مندرج در آن‌ها قرار گیرد. مطالب کتاب هم در جامعه ما و هم در دنیای اندیشه معاصر خیلی نو است و ازآنجایی‌که مفاهیمِ؛ زیبایی، نقد و هنر، از تاریخ باستان تاکنون روندی را طی کرده است در قرن نوزدهم نیز دچار تغییراتی شد که متفاوت از دوران «افلاطون»، «آگوستین» و اندیشمندان قرون میانه ارائه شده است.
دیالکتیک و تفاوت: رئالیسم انتقادی دیالکتیکی و بنیان‌های عدالت
نویسنده:
آلن‌ ویلیام ناری؛ ترجمه: عماد افروغ
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: علم,
چکیده :
در دیالکتیک، بسکار سه هدف عمده را شناسایی می‌کند. اولین هدف غنا و عمق بخشیدن دیالکتیکی رئالیسم انتقادی، هدف دوم توسعه یک نظریه عمومی دیالکتیک، و هدف سوم طرح یک نقد کل‌گرا بر فلسفه غرب است. این سه هدف مرتبط با یکدیگرند. رئالیسم انتقادی باید دیالکتیکی سود و دیالکتیک‌ها باید از طریق مواجهه با رئالیسم انتقادی دگرگون شوند. با مفهوم حقیقت وجودی، بسکار به مفهومی از درستی ارجاع می‌دهد که رئالیسم انتقادی می‌داند.
آنتی دورینگ: انقلاب آقای دورینگ در علم
نویسنده:
فریدریش انگلس
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: جامی,
چکیده :
"آنتی دورینگ" یا "دورینگ در علم" در اصل مجموعه ای از مقالات روزنامه ای "فردریش انگلس" علیه دورینگ بود، که تا حدودی سوسیالیست، تا حدودی اصلاح طلب و تا حدودی لیبرال بود؛ اما به زودی خوانندگان متوجه شدند که این خلاصه ای عالی از دیدگاه های "انگلس" در فلسفه، نظریه ی سیاسی، تاریخ، اقتصاد و سوسیالیسم است، بنابراین همه ی مقالات یکجا در این کتاب تلفیق شدند. "آنتی دورینگ" یا "دورینگ در علم" موضوعات مختلفی را پوشش می دهد. بخش اول کتاب از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا یکی از معدود نسخه های خطی اولیه است که درباره فلسفه ی مارکسیستی علم (معروف به "ماتریالیسم دیالکتیکی") و تفاوت های آن با اثبات گرایی و ایده آلیسم کانتی نوشته شده است. بخش دوم شامل طیف وسیعی از موضوعات، مانند تاریخ نظام های حقوقی و تاریخ اتحاد آلمان که هر دو نمونه های خوب فلسفه ی مارکسیستی تاریخ (یا "ماتریالیسم تاریخی") بودند و اقتصاد سیاسی است، که در آن گزیده ای از کتاب "سرمایه" به قلم "کارل مارکس" ارائه شده است. قسمت آخر "آنتی دورینگ" از "فردریش انگلس"، مهم ترین قسمت کتاب از دیدگاه سیاست است؛ زیرا به سوسیالیسم، ریشه های آن (سنت سیمون ، فوریه ، اوون) و تفاوت های آن با آنارشیسم شاخه ها، به ویژه برنامه ریزی مرکزی اجتماعی از اقتصاد می پردازد. "فردریش انگلس" چند پیش بینی از آنچه که معتقد است سوسیالیسم باید باشد و خواهد شد، ارائه می کند اما مهمتر از همه، "انگلس" بیان می کند که سوسیالیسم باید در مقابل سرمایه داری چه باشد؛ بدین معنا که سوسیالیسم باید از بین بردن سیستم دستمزد، پول به عنوان انباشت ثروت و تقسیم سخت گیرانه ی کار را مورد هدف قرار دهد.
روانکاوی وجودی
نویسنده:
ژان‌پل سارتر؛ ترجمه: احمد سعادت نژاد
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: جامی,
چکیده :
سارتر در «روانکاوی وجودی» با اتکا به نظریات اگزیستانسیالیستی خود در باب وجود و ماهیت انسان به نقد دیدگاه‌های فروید درباره ناخودآگاه و جبر غریزه می‌پردازد. نقد سارتر به آراء فروید درباره روان انسان بر مبنای این عقیده اگزیستانسیالیستی اوست که وجود بر ماهیت مقدم است و انسان ماحصل انتخاب‌های خود است و شخصیت و ماهیت هر انسانی بر اساس انتخاب‌های او شکل می‌گیرد نه بر اساس غرایزی که پیشاپیش در وجود او هستند و همچون نیروهایی جبری او را به این سو و آن سو می‌کشانند و شخصیت او را می‌سازند و اعمالش را رقم می‌زنند. سارتر در «روانکاوی وجودی» هر انسان را، بر اساس انتخاب‌هایش، فردی متمایز از دیگری قلمداد می‌کند و بر این باور است که نمی‌توان شخصیت و اعمال همه انسانها را بر اساس اصولی کلی و انتزاعی تحلیل کرد. به باور سارتر این اعتقاد که شخصیت و رفتارهای انسان تابع مجموعه‌ای از اصول کلی است به تقلیل انسان به موجودی مکانیکی می‌انجامد.
نیچه در هنر: کتاب راهنمای فلسفه‌ی روتلج
نویسنده:
آرون ریدلی؛ ترجمه: سعید هوشنگی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: جامی,
چکیده :
کتاب حاضر حاصل پژوهش‌هاي آرون ريدلي بر روي نظريه‌ هنر نيچه" است که در سال ۲۰۰۷ توسط انتشارات راتلج به چاپ رسيده است. اين کتاب از منظر روشمندي و نوع زاويه‌ ديد کاملاً يک جايگزين و تابعي است بر جستار جوليان يانگ" در کتاب "فلسفه‌ هنر نيچه" و از منظر نگارشي و بخش‌بندي، به‌نوعي با ديگر نگارش‌هاي او همسوست. ازآن‌جهت که مي‌توان نوعي هجوم داده‌ها و پيچيده نويسي و از همه مهم‌تر انقطاع و فاصله‌ فکر و ابزار زبان را در آثار ريدلي به‌وضوح مشاهده کرد. همين امر باعث آن شده است که آثار ريدلي و پژوهش‌هاي ارزشمند او، هم از جهت رسانايي داده‌ها و هم ازلحاظ قوام بندي موضوعي و بحث‌ها، اندکي دچار اختلال شود که اين امر کار را بر مخاطب محقق و به‌ويژه بر مترجم اثر بسيار دشوار مي‌سازد. آنچه حائز اهميت است نگاه ريدلي به موضوع فلسفه‌ هنر و ادبيات از منظر نيچه است که با عطف به موضوع متافيزيک نيچه و به‌تبع آن اخلاقيات و عنصر حقيقت و دروغ، دربردارنده‌ موضوعات بسيار مهم و دقيقي است.
شناخت و جریان اطلاعات
نویسنده:
فردآی درتسکی؛ ترجمه: شهناز مسمی پرست، ستاره قانونی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: چاپار,
چکیده :
این کتاب یکی از کتاب‌های کلاسیک و پایه در باب اطلاعات است که «فرد درتسکی»، اندیشمند فقید عرصه معرفت‌شناسی و فلسفه ذهن و همچنین از فیلسوفان شناخت‌گرای علم اطلاعات آن را نوشته است. متافیزیک ماتریالیستی درتسکی در این اثر، اطلاعات را شیئی عینی و مقدم بر حیات، معنا، زبان و کلمه می‌داند. نویسنده در این کتاب می‌کوشد برای به کار بردن ایده اطلاعات در نظریه شناخت، بحثی درباره شک‌باوری ارائه کند. همچنین در پایان تحلیلی از باور، مفاهیم و معنای اطلاعات ارائه می‌شود.
زندگی و مرگ در یک نفس
نویسنده:
جاگی واسودو؛ ترجمه: مریم دهقانی‌ اشکذری
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
آمل: باران اندیشه ایرانیان,
چکیده :
برای قرن‌ها، بیشتر بشریت «زندگی» و «مرگ» را در دو سر طیف وجودی قرار داده‌اند – به نفع یکی، ترس از دیگری و به‌طور مداوم بین این دو سرگردان. تنها زمانی که کسی که آگاهانه بین مرگ و زندگی گذر کرده است، پیشنهاد می‌کند که برخی از جنبه‌های آن را بیان کند، بشریت نگاهی اجمالی به آنچه فراتر از افق ادراک عادی او نهفته است، می‌یابد. سادگورو با بینش‌های خارق‌العاده‌اش که از یک تجربه عمیق درونی سرچشمه می‌گیرد، نشان می‌دهد که زندگی و مرگ در واقع دو روی یک سکه هستند. تنها با در پذیرفتن هر دو است که می توانیم قید مبارزات خودساخته خود را بشکنیم و آزاد شویم. او به قول خودش می گوید: “مرگ یک شوخی کیهانی است، اگر شوخی را به دست بیاوری، وقتی به آن طرف بیفتی، فوق العاده خواهد بود. اگر شوخی را متوجه نشدی، وقتی اینجا هستی از طرف دیگر می ترسی و وقتی طرف مقابل می آید، نمی دانی قضیه از چه قرار است، اگر مرگ در زندگی شما به یک موضوع خنده دار تبدیل شود، زندگی تبدیل به یک روند کاملاً بی دردسر می شود، نیازی به مهار خود در روند زندگی نیست. شما می توانید زندگی خود را تمام و کمال زندگی کنید.” “فاصله بین زندگی و مرگ تو فقط یک نفس است، اینطور نیست؟”
مفهوم شناسی سنّت توفیق و اسباب تحقّق آن از منظر وحی
نویسنده:
نیکو دیالمه
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
نظم یا الگوهای ثابت از پیش تعیین شده و قابل کشف دربارة پدیده‌ها و واقعیت‌ها، به طبیعت و قوانین تجربی محض اختصاص ندارد؛ بلکه می­تواند آنچه در اصطلاح اندیشمندان مسلمان، سنّت­های اجتماعی یا سنّت‌های تاریخی نام گرفته را نیز در بر­گیرد، این سنّت­ها که حق تعالی با تعبیر «سنة الله» آنها را به خود نسبت داده (فاطر/ 43 و فتح/ 23)، بیانگر فعل همیشگی و پیوستة الهی در برخورد با افراد و امت‌هاست. سنّت توفیق یکی از این قوانین است که به واسطه آن، برخی انسان­ها مشمول عنایت و مراقبت ویژة الهی گردیده و در جایگاه دستیابی به اسباب و وسایل خیر قرار می‌گیرند. مقاله حاضر بر آن است تا چگونگی جریان تأثیرگذاری این سنّت را در سه ساحت اساسی وجود انسان، یعنی: حیطه شناختی، عاطفی و رفتاری را از طریق، زیادتی معرفت، الهامات قلبی و توانمندی عمل به خیر در شرایط سخت نشان دهد. تبیین ضوابط تحقّق این قانون در آیات الهی از جمله، تلاش و مجاهده در راه حق، توجّه به معیار رضایتمندی، استقامت و ثبات قدم در اهداف، انابه و استغفار از قصورها، دعا و طلب توفیق از خداوند، دستاورد دیگر این نوشتار است، امری که در جای خود، بیانگر عوامل دستیابی افراد و امّتها به خیر و سعادت از دیدگاه قرآن به شمار می‌رود.
صفحات :
از صفحه 93 تا 116
نقد دیدگاه خاورشناسان دربارة تأثیرپذیری قرآن از کتاب مقدّس
نویسنده:
مجید معارف ، نصرت نیل ساز ، حسن زرنوشه فراهانی
نوع منبع :
مقاله , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات)
منابع دیجیتالی :
چکیده :
برخی از خاورشناسان در آثار خود، به طور گسترده، شبهة تأثیرپذیری قرآن از کتاب مقدّس را مطرح کرده‌اند تا از این طریق، الهی بودن قرآن را مخدوش کنند و آن را ساختة دست حضرت محمّد (ص) جلوه دهند. شبهات آنها در این باره بر پیش‌فرض‌هایی استوار است که اگر نادرستی آنها نمایان شود، ادّعاهای آنها نیز مردود می‌شود. در این مقاله، ابتدا به چگونگی شکل‌گیری و سیر تطوّر این شبهه اشاره می‌شود و نمونه‌هایی از ادّعاهای خاورشناسان دربارة تأثّر قرآن از کتاب مقدّس بیان می‌گردد. سپس، پیش‌فرض‌های خاورشناسان در طرح شبهاتشان بررسی و نقد می‌شود. هم‌چنین، به برخی تفاوت‌های قرآن و کتاب مقدّس در مسائل عقیدتی و تاریخی که حاکی از عدم تأثّر قرآن از کتاب مقدّس است، اشاره می‌گردد.
صفحات :
از صفحه 117 تا 140
نگاه بین دینی و بین فرهنگی در تفسیر پرتوی از قرآن
نویسنده:
ابوالفضل خوش منش
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
سیّد محمود طالقانی در میان مفسَران معاصر، دارای برخی امتیازات و برخوردار از نگاهی بین­فرهنگی است. او در زمانی حساس می­زیَد و در نقطه­ای مهم، عهده­دار امر تعلیم و ترویج قرآن می­شود؛ به سرزمین‌های اسلامی مسافرت می­کند و با رجال فکر و فرهنگ به گفتگو می­پردازد و سال‌هایی را نیز در حبس و تبعید می­گذراند. این آمدوشدها و نیز طرز نگاه خود او، به وی نگرشی جامع می­دهد. اگر وی در کنج زندانی تاریک نیز قلم می­زند، با قلمی زنده از کلیّت امّت اسلامی و از مشکلات و سرنوشت آن و بلکه جامعه بشری می­گوید. او با اندیشه­ای قرآن­محور، قضایای عصر و اجتماع را می­سنجد و در نگرش و نگارش‌های خود، نیاز به روح وحدت در جامعة اسلامی و انسانی را ـ که نیازی مبرم در حال حاضر نیز هست ـ بروشنی مورد تأکید قرار می­دهد.
صفحات :
از صفحه 141 تا 166
  • تعداد رکورد ها : 314143