جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
صفحه اصلی کتابخانه > جستجوی هوشمند در الفبا
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  *برای جستجوی عین عبارت , عبارت مورد نظر را درون گیومه ("") قرار دهید . مانند : "تاریخ ایران"
  • تعداد رکورد ها : 314353
اخلاقی اجتماعی ( فرهنگی، اقتصادی، سیاسی) پیامبر اعظم ( ص)
نویسنده:
اکرم ایران نژاد
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
موضوع تحقیق پایانی، اخلاق اجتماعی پیامبر ( صَلَّی اللهُ عَلَیهِ وَ آلِهِ وَ سَلَّم) می باشد . از اهداف این پژوهش، بررسی ابعاد جدید و نگاهی نو به اخلاق اجتماعی پیامبر ( صَلَّی اللهُ عَلَیهِ وَ آلِهِ وَ سَلَّم) در تمام ابعاد فرهنگی، اقتصادی و سیاسی و هم چنین رسیدن به یک سِری الگوهای اخلاقی و رفتاری در بین مردم به ویژه جوانان است ؛ زیرا کسی که می خواهد با معیارهای الهی تربیت شود الگو را باید از حضرت محمّد(صَلَّی اللهُ عَلَیهِ وَ آلِهِ وَ سَلَّم) بگیرد و رفتار خود را با آن حضرت هماهنگ سازد؛ علاوه بر آن قسمت عمدة پیشرفت انسانها را چه از لحاظ مادّی و چه معنوی، اخلاق اجتماعی آنان تشکیل می دهد هم چنین آماده کردن افراد جامعه برای پذیرش قلبی و رفتار پیامبر اکرم ( صَلَّی اللهُ عَلَیهِ وَ آلِهِ وَ سَلَّم) از حیث اخلاق است چرا که نسبت به پیامبر ( صَلَّی اللهُ عَلَیهِ وَ آلِهِ وَ سَلَّم) که انسانی والا و تمام و کامل است و رفتارش زیر بنای اعمال اسلامی است، شناختی عمیق تر به دست آید چرا که شناخت بهتر این الگوی حسنه برای بهره بردن از اخلاقیّات و رفتار مهرآمیز ایشان، در تمام مراحل زندگی ما مفید و مؤثّر می باشد. برای تدوین مراحل تحقیق و برای بررسی اسناد و مدارک و منابع مورد نیاز از کتاب های متعدّد و متنوّع در حوزه های تاریخی، اخلاقی، کتاب های زندگینامه، سیره و ... هم چنین کتب روایی شیعه و اهل سنّت، منابع تاریخی متقدّمین و متأخّرین به شکل سندسازی مطالب مربوطه و به روش توصیفی و تحلیلی استفاده شده است. در این تحقیق، اخلاق اجتماعی پیامبر(صَلَّی اللهُ عَلَیهِ وَ آلِهِ وَ سَلَّم) در تمامی ابعاد از بعثت تا رحلت یعنی در طول 23 سال رسالت حضرت مورد برّرسی قرار می گیرد. پیامبر(صَلَّی اللهُ عَلَیهِ وَ آلِهِ وَ سَلَّم) فرهنگ و تمدّن جامعه عرب را در سطح بالا و وسیعی گسترش داده و آن را در سطح جهانی مطرح کردند و با گسترش سوادآموزی و اجرای مساوات، برابری، برادری توانستند شعار دموکراسی اسلامی را در جامعه نهادینه کنند، هم چنین با ایجاد روش های نوینی در جامعه به جای کینه توزی ها، تبعیض ها و اختلاف های طبقاتی و ... به بهبود و ساماندهی زندگی خلق کمک شایانی کرده و علاوه بر اینها با اثبات کلیّاتی از اصول اخلاقی به نشر اسلام و جهانی شدن آن در خارج از مرزهای عربستان پرداختند. پیامبر ( صَلَّی اللهُ عَلَیهِ وَ آلِهِ وَ سَلَّم) به عنوان رهبر بزرگ جامعة اسلامی در تمامی ابعاد فرهنگی فعالیت زیادی داشتند و با زدودن عقاید باطله و محو تبعیضات در سطح جامعه و ارتقاء تفکّر افراد با گسترش علم و دانش و تبلیغ موفّق شدند که فرهنگ و تمدّن جامعه غرب را در سطح بالا و و سیعی گسترش داده و آن را در سطح جهانی مطرح کردند . با اجرای اصل مساوات در تمامی ارکان حکومت اسلامی به ویژه بیت المال و تشویق افراد به کار و کوشش و بستن پیمان اخوّت و برادری توانستند شعار دموکراسی اسلامی را در جامعه نهادینه کنند ، هم چنین با ایجاد روشهای نوینی در جامعه به جای کینه توزیها و اختلاف های طبقاتی و ... به بهبود و ساماندهی زندگی خلق کمک شایانی کردند . واژگان کلیدی: اخلاق، اجتماع، پیامبر(صَلَّی اللهُ عَلَیهِ وَ آلِهِ وَ سَلَّم) ، اسلام، رفق و مدارا، مساوات، تکریم، مشورت، عدالت، تعاون، فرهنگ ، اقتصاد، سیاست.
اثرات روانی - اجتماعی زیارتگاه ها بر روی زوار(زیارتگاه امامزاده صالح ،حضرت شاه عبدالعظیم و امامزاده قاسم )
نویسنده:
محبوبه محمدپور
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
تحقیق فوق با نام اثرات روانی - اجتماعی زیارتگاهها بر روی زوار (امام زاده صالح امام زاده قاسم - حضرت عبدالعظیم ) است که در این تحقیق اهداف تحقیق یکی اینست که یک کار تحقیقاتی و دانشگاهی است و هدف دیگر اثر این زیارتگاهها بر روی زوار است و روش تحقیق مطالعه کتابخانه ای و میدانی است و ابزار تحقیق مشاهده مشارکتی و غیر مشارکتی ، مصاحبه ، گرفتن عکس و استفاده از اسناد و مدارک تاریخی است در فصل دوم تاریخچه ای در مورد آفرینش انسان - آئین ها - انواع دین و نقش اجتماعی دین و بررسی در مورد سه زیارتگاه مورد نظر (امام زاده صالح - امام زاده قاسم - حضرت عبدالعظیم ) شده است در تجزیه و تحلیل چنین وانمود شده که زیارتگاهها اولا استراحتگاهی برای انسانها است و ثانیا محلی برای تفریح و گردش انسانها است و ثالثا محیطی برای زیارت و آرامش خاطر انسانها است و رابعا یک محل امنی برای سیر شدن شکم بعضی از انسانهای گرسنه و خامسا محیطی برای رهایی انسانها از تنهائی خود و ... است .
اسوه حسنه: سیره اخلاقی و اجتماعی پیامبر اکرم ( ص)
نویسنده:
سکینه برسلانی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
مبعوث شدم تا مکارم اخلاق را به اتمام رسانم پیامبر اکرم ( ص) بحث و بررسی زندگانی رهبر عالیقدر مسلمانان جهان از جمله مباحث و مسائلی است که اگر به درستی صورت گیرد و مبتنی بر استناد صحیح و شیوه ای کا آمد باشد در تصحیح موضع، وسعت دید و طرز نگرش پیروان و شیفتگان حضرتش نقش مؤثری خواهد داشت. پیامبر خدا ( ص) مدت 63 سال زندگی کرد . او به همه صفات نیک مانند: پاکی، حکمت و پرهیزکاری و جوانمردی، صله رحم، بخشندگی، دلیری، مهربانی، و راستگویی و ... منصف بود. همیشه خوشرو بود و شکیبایی و فروتنی آن حضرت مایه شگفتی بود. در میان تمام شخصیت های جهان دیانت محمد ( ص) بیشترین بهره رستگاری را داشت. رستگاری شگفت انگیزی که با به دوش کشیدن بار رسالت آسمانی بدان تحقق بخشید. در چهل سالگی دعوت خود را با شعار وحدت و یکتا پرستی " قولوالا اله الا الله تفلحوا" آغاز نمود. مدت بیست و سه سال از عمر شریف و مبارک خویش را برای از میان بردن بت پرستی به تلاش پرداخت و با دعوت خود بشریت کور را از نا فرمانی و تاریکی به سوی نور و دانش رهنمون ساخت و با سعی بسیار به انتشار تعالیم دین مبین اسلام پرداخت. به صحابه و پیروان خود امور دین آموخت و گفتار و کردار آنها را تهذیب نمود و به صلاح دنیا و آخرت آنها پرداخت و به سوی امر به معروف و نهب از منکر ارشاد شان نمود، در میان مردم به عدالت و دادگستری داوری نمود و در میان امت خود مربی، واعظ، مرشد، بشیر و نذیر، فرمانده و حکیم... بود و پس از گذشت سالها رنج و تلاش کلیه مفاسد دینی، اخلاقی و اجتماعی که ریشه های آن در میان قوم عرب رسوخ یافته بود را از میان برد و به جای آن پاکترین شکل توحید ر اجایگزین خرافات و انواع بت پرستی و شرک نمود. و با اخلاق کریمه و آداب شریف خود با فشارهای قوم به مبارزه برخاست و دشمنی آنها را با مدارا رفع نمود.بارها زندگیش را در این راه در معرض خطر قرار گرفت ولی هیچگاه از راه رسالت دور نشد و با استقامت طاقت فرسا و فعالیت خستگی ناپذیر است خود را به سوی هدایت و سعادت رهبری نمود. بنابراین آشنایی با فضایل و کمالات پیامبر اسلام ( ص) و پیروی از سیره آن بزرگوار یکی از مهمتارین و ظایف اهل ایمان است . در این نوشته سعی شده که افق جدیدی از سیره محمدی را فراروی پویندگان راه حقیقت بگشاید باشد تا با بیعت و پیروی از این ذخیره لم یزل الهی تمام شئون زندگی مادی و معنوی فرد را با آن هماهنگ ساخته و راه سعادت و کمال پیموده و به جای تاریکی نور و به جای ظلم، عدل و به جای خشونت لطف و به جای فریاد جباران اذان و به جای غفلت بیداری و به جای جهالت فرزانگی و علم را جایگزین نماییم . واژ ه های کلیدی سیره و اخلاق پیامبر. رابطه با خانواده. مدیریت و رهبری. رابطه با اهل کتاب.
آغاز فلسفه
عنوان :
نویسنده:
محمدعلی گرامی
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
«آغاز فلسفه» ترجمه فارسى کتاب بدایة الحکمة مرحوم علامه طباطبائى است که توسط آقاى محمدعلى گرامى در سال 1401 ق، صورت گرفته است. به عقیده مترجم، کتاب «بدایة الحکمة» یک دوره فشرده فلسفه اسلامى است. چنین اثرى با این ویژگى و با توجه به نظریات جدید در فارسى نداریم. در پاره‌ اى از مباحث که مرحوم علامه خیلى فشرده نوشته‌ اند، مترجم، توضیحاتى را افزوده است و احیاناً دلیل یک مطلب را که به علت اتفاق نظر و وضوحش در فلسفه، در کتاب ذکر نشده بود، اضافه کرده است. مترجم محترم، در پیشگفتار کتاب خاطر نشان مى‌ کند که: «چیزى که جایش در فلسفه ما خالى است، بررسى عمیق نظریات ائمه اطهار (ع) در مسائل مختلف فلسفى مى‌ باشد. تا حدودى در اسفار این کار انجام شده، ولى بسیار اندک و ناچیز است.
حفظ قرآن و آیات مشابه
نویسنده:
ارازمحمد یمرلی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
کلیدواژه‌های اصلی :
اعجاز قرآن به روایت قاضی عبدالجبار
نویسنده:
حسینعلی ترکمانی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
کلیدواژه‌های اصلی :
نظریه تمایز بیانی زبان قرآن و زبان علم
نویسنده:
ابراهیم کلانتری
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
کلیدواژه‌های اصلی :
اندیشه های سیاسی در تفسیرهای معاصر
نویسنده:
محمد نوری
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
تأویل از نگاه تحقیق (3)
نویسنده:
علی نصیری
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
گفتاری در روان شناسی بسمله
نویسنده:
آرش هنرور شجاعی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
  • تعداد رکورد ها : 314353