جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 209
مظاهر الأسطورة
نویسنده:
ميرسيا الياد؛ ترجمة: نهاد خیاطة
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
دمشق - سوریه: دار کنعان للدراسات والنشر,
تجلی اشارات عرفانی و اسطوره‌ای در سروده‌های محمد بیابانی
نویسنده:
سیده فاطمه مهدوی مرتضوی، سید احمد حسینی کازرونی، عبدالله رضایی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
شعر فارسی متأثر از پشتوانه‌های تاریخی، عرفانی و اسطوره‌ای است. تأثیر این عناصر را در اشعار شاعران معاصر، بیش از دوره‌های دیگر می‌توان دید و دلیل آن مردمی بودن شعر امروز است. شعر و اسطوره جدایی ناپذیرند و اسطوره سبب بارور شدن واژه­ها و شکوفایی شعر می­شود. در قرآن کریم، بخش زیادی از مفاهیم در قالب نماد و تمثیل بیان‌ شده است. وجود این تمثیل‌ها در حقیقت نزدیک کنندة هر چه بیشتر مفهوم به ذهن مخاطب است. داستان‌های عرفانی نیز که غالباً صورتی تمثیلی یا تأویلی دارند، از این سبک قرآن به‌ویژه در تأویل داستان‌های قرآنی بهره برده‌اند. معروف‌ترین داستان‌های رمزی در قرآن کریم، داستان پیامبران است که شاعران در آثار خویش به اشارات آن توجه کرده­اند و به‌طور صریح یا غیرصریح به رمزگشایی از آن پرداخته‌اند. هدف اصلی این مقاله، پژوهش پیرامون تجلّی اشارات عرفانی و اسطوره‌ای در آثار محمد بیابانی است. بیابانی در آثارش در عین هنجار گریزی و سنّت­شکنی، رگه‌هایی از عرفان را دخیل می­سازد. با همۀ اصالت و نجابت و سنّت ایرانی بودن، اشعار وی رنگ و بوی تجدد و مرزشکنی و تازگی به خود می­گیرد و مفاهیم، مضامین و پیام­هایش حتی با درون‌مایه‌های عرفانی رنگ تازگی دارد. این مقاله به روش پژوهشی، توصیفی-تحلیلی، به درون‌مایه‌های عرفانی اشعار بیابانی می‌پردازد.
صفحات :
از صفحه 128 تا 149
کارکرد عرفانی عناصر اسطوره‏ای، دینی و ملّی در غزل‏های صائب تبریزی
نویسنده:
شهربانو بابایی، عبداله طلوعی آذر، فاطمه مدرسی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
مضمون‏پردازی از هنرهای برجستۀ شعر دورۀ صفوی و به ویژه صائب تبریزی است. استفاده از عناصر اساطیری، مذهبی و ملّی نیز در این میان ضمن یاری رساندن به مضمون‏سازی و خلق مضامین جدید، گاه برداشت‏های عرفانی صائب را از این عناصر بازتاب می‏دهد. این مقاله سعی دارد با شیوۀ تحلیلی- توصیفی، این عناصر و نحوۀ استفاده صائب از آن‏ها را بررسی نماید. ابتدا با یک تقسیم‏بندی این موارد در سه دستۀ کلّی اساطیری، مذهبی و ملّی جای داده شد و سپس با بررسی اشعار صائب، نحوۀ استفادۀ وی از این عناصر در بیان مضامین عرفانی چون طلب، عشق، استغنا، توحید (وحدت)، فنا و مضامین مرتبط با این مفاهیم با ذکر مثال‏های شعری بررسی گردید. نتیجۀ این بررسی نشان می‏دهد که صائب در مضمون‏سازی از این عناصر، گاه اشارات عرفانی ظریفی را در اشعارش مطرح ساخته و در این میان سهم اساطیر مذهبی (شامل عناصر اسلامی که منبع آن بی‎شک قرآن کریم بوده ) از سایر عناصر بیشتر و برجسته‏تر است.
صفحات :
از صفحه 70 تا 89
الأسطورة والفكر عند اليونان: دراسات في علم النفس التاريخي
نویسنده:
ﺟﺎن ﺑﯾﺎر ﻓرﻧﺎن؛ ترجمه: جورج رزق؛ مراجعه: عبد العزیز العیادی
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت - لبنان: المنظمة العربية للترجمة ,
کتاب راهنمای اساطیر بومیان آمریکا [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Dawn E. Bastian, Judy Mitchell
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
کتاب اسطوره‌های سرخ‌پوستان آمریکایی در 6 بخش به معرفی تفصیلی ادیان و اسطوره‌های سرخپوستان آمریکایی می‌پردازد. فصل اول پس از مقدمه‌ای در تعریف اسطوره و کارکردهای آن، به اولین ساکنان بومی آمریکایی می‌پردازد و سپس حوزه‌های فرهنگی بزرگ این اقوام را معرفی می‌کند: مانند حوزه‌های شمالگان، کالیفرنیا، ناحیه فلات و ... فصل دوم مساله زمان را در میان این اسطوره‌ها مورد توجه قرار می‌دهد و به مباحثی هم‌چون زمان خطی، زمان دوری ، زمان اسطوره‌ای ، عصر و زمان انسان–حیوان‌ها می‌پردازد. در فصل سوم ؛ خدایان و مضامین و مفاهیم این خدایان مورد بحث قرار می‌گیرد و به مباحثی هم‌چون اشاره به Adlivun (به معنای آنان که در زیر زندگی می‌کنند) و زندگی پس از مرگ ، اسطوره خرس، کوتوله‌های آدم‌خوار، زن آدم‌خوار و اسطوره روباه ، اسطوره خون و اسطوره کلاغ، خرگوش، .. به تفصیل پرداخته می‌شود و معنای باطنی این حیوانات از نظر سرخ‌پوستان مورد تامل قرار می‌گیرد. به تعبیری این کتاب هم‌چون مدخل و دائره‌المعارفی برای بررسی تمامی اسطوره‌ها به کار می‌آید. در فصول بعد نیز منابعی مفصل برای بررسی بیشتر این اسطوره‌ها معرفی می.شود.
کتاب راهنمای اساطیر پلینزی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Robert Craig
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
کتاب راهنمانامه اسطوره های پلی‌نزیایی مرجعی دقیق درباره اسطوره‌های پیچیده این قوم است. سال‌های پیش از آن‌که اروپایی‌ها به آمریکا بیایند این جهان اسطوره‌ای در گستره‌ای از اقیانوس که بدان تعلق داشت و در میان تمامی مردمان گوناگون این ناحیه پراکنده بود و هم‌‌چون اسطوره‌های روم و یونان پیچیده بود. دانشجویان و محققان و علاقه‌مندان می‌توانند در این کتاب بازگویی دقیقی از روایات آفرینش، مرگ ، و هم‌چنین سفرهای عظیمی در اقوام گوناگون را دنبال کنند. این کتاب می‌تواند هم‌چون کتابی مرجع برای اطلاعات در مورد خدایان گوناگون، قهرمانان، موجودات افسانه‌ای ، روایات اسطوره‌ای و مضامینی تکرار شونده و هم‌چنین دلالت‌های رازآلود از چیزی از سگ‌ها گرفته تا آتشفشان‌ها و جزیره ایستر به کار آید. هم‌چنین کتابنامه‌ای توصیفی از شروح مقدماتی درباره این اسطوره‌ها و هم‌چنین فرهنگ پلی‌نزیایی و هم‌چنین لیستی توضیفی از وبسایت‌ها در مورد موضوعات مرتبط با این اسطوره‌ها در این کتاب یافت می‌شود. هم‌چنین فهرستی از ترجمه‌های انگلیسی ، معادل اصطلاحات و تفاسیر عبارات پلی‌نزیایی نیز در کتاب آمده است.
معرفت‌شناسی اسطوره از منظر فروید
نویسنده:
محمدرضا شریف زاده، مهشید سادات منصوی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
در اسطوره، دنیای محسوس و مشهود از ذهن خلاق و خیال‌پرداز انسان، به نمادها گراییده است، و از آن رو، روایت‌های اسطوره‌ای، سرشتی نمادین یافته‌اند و بدین ترتیب در اسطوره، جلوه‌ای از معناهای پنهان عالم ماورا، بروزمی یابند. از جهتی سرشت و چگونگی نمادها نیز نسبت به اینکه در لایه‌های فرازین یا فرودین ناخودآگاهی پدید می آیند، متفاوتند و از این حیث آراء و نظرات فروید مورد توجه اسطوره‌شناسان قرار می‌گیرد. در قرن بیستم علم جدید از حیث مرجعیت جانشین الهیات گردید. از این پس هر زمان که در چند و چون طبیعت و اصرار گیتی سخن به میان می‌آید، مردم پاسخ خویش را در رسائل کلامی نمی‌جویند، بلکه مایل‌اند پاسخ‌های علمی را از زبان دانشمندان بشنوند و بدین ترتیب اعتبار نظریه های علمی در دوران جدید بسیار بیشتر شده. در این راستا از اعتبار علمی برای بحث درباره کلمه عرصه های غیر علمی نیز استفاده شد و همین امر سبب پیدایش و گسترش حوزه تازه ای از اساطیر علمی گردید، و این کار در خدمت مقاصد اخلاقی، فلسفی و کلامی انجام شد. ضمیر ناخوداگاه، رویا و اسطوره، تأویل نمادها و اسطوره ها، اندیشه اساطیری.
صفحات :
از صفحه 185 تا 196
الأسطورة
عنوان :
نویسنده:
قسم الدراسات والبحوث فی جمعیة التجدید الثقافیة الاجتماعیة مملکة البحرین
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
دمشق - سوریه : دار کیوان للطباعة والنشر ,
اليهودية بين الأسطورة والحقيقة: نشوء وتطور العقیدة الموسویة
نویسنده:
عصام الدين حفني ناصف؛ مقدمه: حسن ظاظا
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت - لبنان: دارالمروج,
  • تعداد رکورد ها : 209