جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 18143
منابع احاديث کتاب معارف القرآن کدامند؟
نویسنده:
حسن انصاری
نوع منبع :
مقاله , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
نظریه‌ المعرفه‌ بین‌ القرآن‌ و الفلسفه‌ = نظریة المعرفة بین‌ القرآن‌ والفلسفة
نویسنده:
/ تالیف راجح عبدالحمید الکردی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
کلیدواژه‌های اصلی :
تفسیر قرآن کریم
نویسنده:
ملّا عبدالباقى صوفى تبريزى
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , آثار مخطوط(خطی) و طبع قدیم , کتابخانه عمومی
چکیده :
این تفسير قرآن كريم، به طريقه تصوّف و با مذاق عرفانى نگارش یافته است.
أبوالحسین إسحاق بن الحسن بن بکران العقرانيّ التمّار (/ق 5 هـ)
نویسنده:
کتابخانه مجازی الفبا
نوع منبع :
مدخل اعلام(دانشنامه اعلام)
چکیده :
محدث که دستی نیز در کلام دارد. نجاشی او را به غلو متهم می کند و احتمالا سبب این نسبت تالیف کتابی در عدم سهو نبی از جانب اوست. او صاحب سه کتاب است "نفی السهو عن النبّی"، "رساله فی الردّ علی الغلاة" و "عدد الائمة". برخی معتقد اند که اینکه نجاشی کتابی در رد غلاة به او نسبت می دهد نشان از عدم انسجام در سخنان اوست و تسری در قاموس الرجال بر این رای انتقاد می کند.
آدم از دیدگاه قرآن و عهدین
نویسنده:
علی ناصح
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
تهران: نشر رایزن,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
کتاب حاضر به بررسی سیمای حضرت آدم (ع) بر طبق آیات قرآن کریم و عهدین اختصاص دارد. انگیزة مؤلف علاوه بر پژوهش، رفع ابهامات موجود دربارة زندگی حضرت آدم (ع) و آشکار‌ساختن حقانیت اسلام بوده است. این کتاب مشتمل بر شش فصل می‌باشد. در نخستین فصل طرح و روش تحقیق آمده است. در فصل 2: مسئلة خلقت آدم (ع) مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. در فصل 3: دربارة خلافت و جانشینی انسان بحث شده و ضمن بیان اعتراض ملائکه، به خودداری ابلیس از طاعت حق اشاره شده است. فصل 4: با بحث دربارة لزوم زندگی اجتماعی بشر آغاز شده و با بیان نظریات مختلف در این زمینه ادامه می‌یابد. در فصل 5: دربارة بهشت آدم و سپس استقرار او در زمین بحث شده است. در آخرین فصل نهی آدم از نزدیک‌شدن به درخت ممنوعه مقصود از درخت ممنوعه، کیفیت اغوای آدم و حوا به وسیلة ابلیس، توبة آدم و هبوط او به زمین بررسی شده است. شایان ذکر است که مؤلف در پایان هر فصل نظریات قرآن و عهدین را با یکدیگر مقایسه کرده است.
هبوط حضرت آدم (ع) در تورات، انجیل، قرآن و عرفان اسلامی
نویسنده:
اسماعیل زارع‌پور
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
مشهد: به‌نشر,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
کتاب حاضر حاصل بررسی تطبیقی هبوط حضرت آدم (ع) از منظر متون مقدس، یهودیت، مسیحیت و اسلام است. مؤلف با استفاده از متون مذهبی و مقدس این ادیان، موضوع مورد نظر را بررسی کرده است. کتاب دارای سه بخش است که هر بخش نیز چند فصل دارد. در بخش اول که مشتمل بر دو فصل است، مسئلة آفرینش و هبوط آدم در دو دین یهودیت و مسیحیت بررسی شده است؛ به ویژه در فصل مربوط به یهودیت، این موضوع به ترتیب در عهد عتیق، ادیان بین‌العهدینی، تلمود و همچنین در فلسفه و عرفان یهود به اختصار مورد توجه قرار گرفته است. در بخش مربوط به مسیحیت که مختصر است، مسئلة گناه آدم ابوالبشر از منظر کلامی و الهیاتی بررسی شده است. در بخش دیگر و فصول هشت‌گانة آن، که بیش از هفت‌هشتم کتاب را به خود اختصاص داده، این موضوع را از منظر اسلام به ویژه قرآن، تفاسیر قرآنی و عرفان اسلامی بررسی کرده است. فصل پایانی نیز که با عنوان فرجام سخن آمده است، جمع‌بندی مطالب است، که چون بیش از همه به دین اسلام و به ویژه عرفان اسلامی پرداخته، کتاب را از حالت تطبیقی‌بودن، خارج کرده است.
سیمای بنی‌اسرائیل در قرآن و عهدین
نویسنده:
ابوالفضل روحی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
قم: صهبای یقین,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
این کتاب پژوهشی است برای ترسیم چهرة واقعی بنی‌اسرائیل در قرآن کریم و عهد عتيق. نویسنده با روشی توصیفی و تحلیلی و با استناد به آیات قرآن کریم و بخش‌هایی از عهد عتیق، ـ که به طور ویژه به تاریخ و ویژگی‌های قوم بنی‌اسرائیل اختصاص دارد ـ این پژوهش را انجام داده است. کتاب دارای سه فصل اصلی است: فصل 1: به بررسی دوره‌های تاریخی بنی‌اسرائیل از زمان ورود آن‌ها به مصر تا خروجشان از مصر، تجزیة بنی‌اسرائیل و شرایط آن‌ها در دورة اسلامی، عملکرد آن‌ها در قبال پیامبر اسلام ، قوم یهود در دوران جدید و تصرف فلسطین اختصاص دارد. در فصل 2: مؤلف بخشی از تاریخ این قوم را از دوران شکل‌گیری ـ که در واقع از نسل یعقوب (ع) به شمار می‌آیند ـ وجه تسمیه، دوران حضرت موسی (ع) و وقایع مربوط به دوران او، دوران داود و سلیمان (ع) و فروپاشی اسرائیل در دوران تخریب معبد اول و ظهور انبیائی چون ارمیا، حزقیال، هوشع، یونس، میکاه و ... براساس بخش‌های مختلف عهد عتیق بیان کرده است. در فصل 3: سیر زندگی بنی‌اسرائیل و ویژگی‌های این قوم با توجه به آیات قرآن بررسی شده است.
یهودیان در قرآن
نویسنده:
سید سابق، محمد شیخ احمدی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
زاهران: انتشارات حرمین,
چکیده :
کتاب حاضر رساله‌ای مختصر دربارة قوم یهود از منظر قرآن کریم است. مؤلف با استناد به آیاتی از قرآن که در آنها دربارة بنی‌اسرائیل و یهودیان بحث شده، می‌کوشد تا تصویر واضحی از این قوم نشان دهد؛ وی همچنین براساس کتاب‌های یهودیان و مسیحیان از جمله تلمود و انجيل، اخلاق و تعالیم یهودیان را بیان کند. این رساله به وسیلة یکی از شاگردان مؤلف شرح شده که به صورت پاورقی در کتاب آمده است. شارح در پاورقی با آوردن مطالبی که لازم دیده، کتاب را کامل کرده است. کتاب دربردارندة هفت مبحث است که در آنها ماهیت یهودیان، اخلاق و تعالیم آنها، سرکشی بنی‌اسرائیل و مجازات خداوند برای آنها، ارتباط یهودیان با حضرت عیسی و دشمنی یهودیان با اسلام و مسلمانان مورد توجه قرار گرفته است.
چهرة یهود در قرآن
نویسنده:
عفیف عبدالفتاج طبّاره، مهدی آیت‌اللهی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
وضعیت نشر :
تهران: جهان‌آرا، بی‌تا,
چکیده :
کتابی است مفصل که به بررسی تصویر یهودیت (یهود و انبیای آن در قرآن کریم می‌پردازد. این کتاب ترجمه‌ای از متن عربی با عنوان اليهود في القرآن است. نویسنده با رویکردی مبتنی بر آیات قرآن و کتاب‌های سیره به این بررسی پرداخته است. کتاب از دو بخش کلی تشکیل شده که بخش نخست آن پیرامون رفتار یهود نسبت به اسلام به خصوص در زمان حضرت محمد و رفتار آن حضرت با ایشان مطالبی آمده است. در بخش دیگر رفتار یهودیان در برابر پیامبران آسمانی خویش از ابراهیم تا موسی (ع) مورد بحث و بررسی قرار گرفته و رفتار خصمانه و تجاوز‌طلبانة آنها در برابر انبیا و همچنین مهم‌ترین خصایص آنان با توجه به متن قرآن آشکار شده است.
بررسی تطبیقی مسألة کرامت انسان در قرآن و تورات
نویسنده:
سلیم رحیمی ریسنی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
قم: چاف,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
این اثر حاصل پژوهشی تطبیقی دربارة مسئلة کرامت انسان در کتاب‌های آسمانی دو دین یهودیت و اسلام است. مؤلف کوشیده است این مسئله را در دو کتاب تورات اسفار خمسه) و قرآن مورد بررسی قرار دهد. رویکرد مؤلف در این بررسی، رویکردی متن‌محور بوده و چنانچه در برخی موارد از کتاب‌های دیگر عهد عتیق یا برخی تفاسیر قرآن شواهدی آورده، فقط برای تکمیل بحث بوده است. کتاب مشتمل بر 5 فصل است. در فصل نخست معرفی اجمالی از قرآن و تورات صورت پذیرفته و در سایر فصل‌ها کرامت انسان، ویژگی‌های انسان و هدف از آفرینش انسان در قرآن و تورات مورد بررسی قرار گرفته است. در آخرین فصل نتیجة مباحث و فهرستی از منابع آمده است.
  • تعداد رکورد ها : 18143