جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 18137
ترجمه فارسی «فی ظلال القرآن» - جلد ششم
نویسنده:
سید قطب؛ مترجم: مصطفی خرم دل
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
ترجمه فارسی «فی ظلال القرآن» - جلد پنجم
نویسنده:
سید قطب؛ مترجم: مصطفی خرم دل
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
ترجمه فارسی «فی ظلال القرآن» - جلد هفتم (فهرست فی ظلال القرآن)
نویسنده:
سید قطب؛ مترجم: مصطفی خرم دل
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
ترجمه فارسی «فی ظلال القرآن» - جلد دوم
نویسنده:
سید قطب؛ مترجم: مصطفی خرم دل
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
سید قطب هرچند آثار فراوانی را از خود در زمینه های شعر ، داستان ، مسائل سیاسی، اجتماعی و فرهنگی به یادگار گذاشت، اما از میان همة آنها تفسیر فی ظلال القرآن درخشش بیشتری دارد و به دلیل رویکرد خاص نویسنده به تحلیل مسائل فرهنگی و اجتماعی با استفاده از قرآن ، و تلاش برای حرکت زایی و نشاط انگیزی جامعة اسلامی ، مورد توجه مفسران شیعه و سنی بوده است . او بخش اعظم تفسیر خود را در زندان نگاشت و از کودکی به شرف حفظ قرآن مشرف شد . نام او سید بن قطب ،معروف به سیدِ قطب، از مفسران شافعی است که تفسیر خود را در 6 جلد و به زبان عربی به ثمر رسانده است . این تفسیر با عنوان ترجمة تفسیر فی ظلال القرآن به وسیله دکتر مصطفی خرم دل به طور کامل ، و جزءهای آغازین این تفسیر به وسیله مقام معظم رهبری آیت الله خامنه ای ترجمه شده است. ترجمه ای نیز از استاد احمد آرام با عنوان در سایه قرآن صورت گرفته است . آیت الله معرفت در بخشی از معرفی این تفسیر می نویسد : «این تفسیر از بهترین تفاسیر ادبی و اجتماعی است که با هدف احیای نهضت اصیل اسلامی، پر کردن شکاف عمیق بین مسلمانان با قرآن، شناساندن رسالت علمی سیاسی قرآن و تبیین غیرت دینی و روحیة جهاد همراه با تربیت نسل اسلامی و قرآنی ... به رشته تحریر در آمده است ». این تفسیر از جمله تفاسیر معتبر و تأثیرگذار قرآن کریم است که در نیمه‌ی دوم سده‌ی بیستم میلادی پا به عرصه‌ی وجود گذارد. درست در زمانی که ایدئولوژی‌های چپی و مارکسیستی در لایه‌های گوناگون جامعه، تب و تابی پدیدآورده بود، این تفسیر با نوای تازه و جان‌بخش خود، پیام‌آور دگردیسی ژرفی در جامعه بود، از روزگاران کهن، تفسیرهای بسیاری با رویکردهای گوناگونِ کلامی، فقهی، روایی، ادبی، عرفانی و ... نگاشته شده است، اما تفسیر فی‌ظلال القرآن، در این میان کلام وحی را با نوا و پیام دیگری بازپرداخت می‌کرد که با سبک‌های تفسیرنگاری پیشین، تفاوت ریشه‌ای داشت. پیکارِ علمی نگارنده با سمبل‌ها، نمایندگان و مروّجانِ نو شرک و جهل و حضور وی در حوزه‌های مبارزه با ستمگری و خرافه‌پرستی و خودکامگی، موجب شده بود تا مفسر خود را در فضایی همسان با فضای نزول وحی احساس کند و در جامعه‌ی امروز رگه‌هایی از جاهلیت دیروز ببیند که با نقاب دانش و پیشرفت، می‌کوشد توحید و توحیدباوری را از جامعه بزداید و به جای خدای یگانه و بی‌همتا، خدایان تازه و فریبنده‌ای را تبلیغ و ترویج کند.
خانواده از دیدگاه قرآن و حدیث پایان نامه
نویسنده:
رضا حسینی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حو زه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
هدف پژوهش تبیین و دفاع از سیاست و برنامه های اسلامی در تشکیل خانواده و رد و اثبات برخی از نظرات مکاتب دیگر دراین زمینه ، و همچنین ارائه مهمترین و اساسی ترین روشهای کاربردی ، عملی و اجرائی در قالب مفاهیم عینی و قابل فهم ، بااستفاده از آیات و روایات معصومین (ع ) و نظرات روانشناسان اسلامی و غربی ، برای اولیاآ و مربیان در امر خطیر فرزند پروری و تربیت و آموزش فرزندان و اداره زندگی خانوادگی است روش پژوهش روش کتابخانه ای است پژوهش ، کتب و منابع و ماخذی بوده است که در رابطه با موضوع منتخب مورد استفاده قرار گرفته است نتیجه کلی : با تاسی از دستورات و سفارشات دو منبع نفیس و گرانبهای اسلامی یعنی قرآن و احادیث و سیره پیامبر اکرم (ص ) و ائمه معصومین (ع ) و نیز درنظر گرفتن مقتضیات زمانی و مکانی ، میتوان خانواد متعادل و مطلوب اسلامی و انسانی داشت و همچنین گامهای موثر و مثبتی جهت اعتلای تعلیم و تربیت اسلامی برداشت و در نهایت انسانهای صالح و شایسته ای را تربیت کرد تا باداشتن اندیشه های پاک و زلال ، نقشهای مفید و سازنده ای را در امور دنیوی و اخروی اجتماعات انسانی ایفاآ نمایند
ترجمه تفسیر فی ظلال القرآن
نویسنده:
سید قطب؛ مترجم: سید علی خامنه ای؛ مصحح: حسن نیری
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
تفسیر فی ظلال القرآن از شهید سید قطب یکی از این کتب است که آیت الله سید علی خامنه ای دو جلد نخستین این مجموعه ی هشت جلدی را به فارسی ترجمه کرده است. ترجمه ی سلیس و روان و ادبی به سبب آشنایی مترجم با هر دو ادبیات فارسی و عربی این مجموعه را به یکی از قابل استفاده ترینترجمه ها و تفاسیر بدل کرده است. آمیختگی مباحث اعتقادی به مباحث اجتماعی و سیاسی جزو ویژگی‌های این اثر است.مترجم هر جا نیز که لازم دیده است تعریض‌ها و نقدهایی به مؤلف وارد ساخته و اشتباهات و عدم تخصص وی در حوزه‌هایی را مشخص کرده و ضمن اشاره به تفاوت موضع گیری کلامی و فقهی مذهب اهل بیت با مذهب مختار نگارنده، در مواضع کلی اعتقادی و فقهی و سیاسی و اجتماعی و فرهنگی با وی هم صدا شده است.
مشاهد القيامة في القرآن
نویسنده:
سید قطب
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قاهره - مصر: داراشروق,
کلیدواژه‌های اصلی :
بررسي تطبيقي شيوه‌هاي تربيتي پيامبر اعظم صلي الله عليه و آله و سلم از منظر قرآن و سنت
نویسنده:
‫بشيراحمد بوتو
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، جامعة المصطفی العالمیة,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
‫شيوههاي تربيتي، يکي از مباحث مهم در حوزه تربيت است که مورد توجه بوده و مکاتب گوناگون، دربار? آن سخن گفتهاند. اين پژوهش در چهار فصل، در پي بررسي شيوههاي تربيتي پيامبر صلي الله عليه و آله و سلم از منظر قرآن و سنت است. نويسنده، عوامل فردي و اجتماعي تربيت از نظر قرآن و سنت و ابعاد تربيت را که عبارت است از: تربيت جسمي، عقلاني، اخلاقي، و اجتماعي، بررسي نموده است. همچنين محورهاي تربيت بدني از نظر قرآن و سنت، عوامل رشد عقلي، موانع آن، اهداف تربيت عقلي، اهداف تربيت اخلاقي، و اهداف تربيت اجتماعي را به بحث گذاشته است. پيرامون سيره تربيتي پيامبر صلي الله عليه و آله و سلم ، در سه حوزه سيره خانوادگي، سيره معنوي و فردي، و سيره اجتماعي پيامبر صلي الله عليه و آله و سلم بحث شده است. عبادت و بندگي خدا، نماز و تهجد، و اطاعت محض از خداوند، سيره معنوي و فردي پيامبر صلي الله عليه و آله و سلم بود. اصلاح در ميان مردم، تکريم ديگران، تعاون و همکاري و مقابله با رسوم جاهلي، سيره اجتماعي پيامبر صلي الله عليه و آله و سلم بود. شيوههاي خاص تربيتي پيامبر صلي الله عليه و آله و سلم ، به شيوههاي شناختي، عاطفي و مهارتي تقسيم ميشود. شيوه شناختي، در بعد معرفتي و شناخت به کار ميرود. اين شيوه تربيتي پيامبر صلي الله عليه و آله و سلم شامل تفکر و انديشه، تقويت باورهاي ديني، تذکر، قصهگويي، و تمثيل و تشبيه است. شيوههاي عاطفي عبارتاند از: شيوه توبه، محبت ورزي، تکريم و احترام، موعظه، بشارت و انذار، تشويق و تنبيه. شيوههاي مهارتي عبارتاند از: شيوه خود مديريتي شامل مشارطه، مراقبه، محاسبه و مؤاخذه، شيوه الگودهي، عمل صالح، رفق و مدارا، خود را به جاي ديگري انگاشتن، و بازي.
بررسی و نقد شبهات قرآنیون پیرامون حدیث شیعه (با تاکید بر کتاب مشکله الحدیث یحیی محمد)
نویسنده:
مهدی آریان فر
نوع منبع :
رساله تحصیلی , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , کتابخانه عمومی , نقد و بررسی کتاب
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
این رساله در سه فصل سامان یافته است. در فصل اول پس از مفهوم شناسی واژگان پرکاربرد، به پیشینه قرآنیون و آثار آنان پرداخته شده است. در فصل دوم شبهات قرآنیون پیرامون سند حدیث مورد بررسی قرار گرفته شده که شامل: اشکالات بر علم رجال،تاریخ حدیث و جوامع حدیثی شیعه می شود. در فصل سوم شبهات محتوایی حدیث که از سوی قرآنیون طرح شده است در ترازوی نقد قرار گرفته ودر پایان سلامت حدیث شیعه از شبهات قرآنیون نتیجه گرفته شده است.
طباطبایى و نظریۀ «روح معنا» » در تبیین الفاظ متشابه قرآن
نویسنده:
حامد شیواپور، محمدباقر حجتی، نهله غروی نائینی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
  • تعداد رکورد ها : 18137