جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 18137
بررسی تطبیق مفردات قرآن  از مجمع البیان طبرسی و الکشاف زمخشری (جزء 27 قرآن)
نویسنده:
‫غلامی، لیلا
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامی، دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم,
چکیده :
‫ورود به ساحت مفردات قرآن و بررسی آنها مرحله¬ی اساسی تدبّر در قرآن و آگاهی به آن از جمله مقدمات فهم قرآن به شمار می¬رود. از کاربردهای مهم مفردات در تفسیر قرآن، دستیابی به معنای دقیق واژه¬ها در عصر نزول است. این علم از زمان پیامبر رایج بوده و از قرن اوّل تا کنون کتاب¬های فراوانی در این زمینه، مستقلاً نگاشته شده و در ضمن برخی تفاسیر، مفسّران با توجّه ویژه¬ای به تبیین مفردات پرداخته¬اند. مجمع¬البیان اثر طبرسی (وفات/548ق) و کشّاف اثر زمخشری (وفات/538ق) از جمله این تفاسیرند. این دو تفسیر تقریباً هم¬زمان، امّا ظاهراً بی اطلاع از یکدیگر در نیمه دوم قرن پنجم و نیمه اول قرن ششم هجری به نگارش درآمدند. به علّت اهمّیّت فهم مفردات قرآن و همچنین اعتبار این دو تفسیر و تأثیر انکار ناپذیر آنها بر تفسیر دوره¬های بعد، این پژوهش در صدد است تا با واکاوی متون مجمع¬البیان و کشّاف و ترجمه و اعراب گذاری آن¬ها با محوریّت بخش «اللغه» مجمع¬البیان، نظرات دو مفسّر را پیرامون لغات جزء 27 به دست آورد و با اهتمام به مباحث نظری ـ کاربردی علم مفردات آنها را تطبیق و ارزیابی کند. در جهت تکمیل بحث و دسترسی به نتیجه متقن به کتب لغت و تفاسیر معتبر دیگر نیز رجوع شده است. به همین منظور این پایان¬نامه در دو فصل تدوین گردیده است: فصل اوّل شامل کلّیّات و آشنایی با: مجمع¬البیان، کشّاف، علم مفردات و مباحث نظری دخیل در فهم مفردات است و فصل دوم شامل بررسی تطبیقی مفردات جزء 27 است. با بررسی¬های تطبیقی می¬توان جهت ضابطه¬مند کردن نحوه¬ی دلالت، شاخص¬ها و ملاک¬هایی را بر اساس باورهای مشترک مفسّران، طراحی کرد. به هر صورت استناد به قرآن، سنّت رسول خدا، قواعد عرب و یافتن معنای الفاظ قرآن در عصر نزول و استمداد از قوه عقل و تدبّر، می¬تواند از شاخص¬های مشترک دو مفسّر باشد. همچنین ارجاع کلمات به اصل واحد و تطبیق آن بر مصادیق متعدّد و عدم پذیرش ترادف تام، از اصول کاربردی دو مفسّر در تفسیرشان است. کلید واژه: مفردات، مجمع¬البیان، کشّاف، ترادف، اضداد، وجوه، اشتراک معنوی
گزارش پیامبر و قرآن از یهودیان مدینه
نویسنده:
محمدعلى سلطانى
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
اصول و شيوه هاي خدمت رساني از منظر قران و حديث
نویسنده:
‫شهرياري، سيما
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، دانشکده اصول دين,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
‫خدمت رسانی عزم برای گره گشایی از مشکلات روز مره ی مردم و رفع احتیاجات آنان وگشودن راه پیشرفت جامعه است. هدف از پژوهش حاضر علاوه بر بررسی چگونگی اهتمام و توجه قرآن و احادیث به این موضوع به بررسی اصول و شیوه های خدمت رسانی از این منظر می پردازد.. این پژوهش شامل یک مقدمه و پنج فصل می باشد. فصل اول درباره ی طرح پژوهش و شامل مباحثی چون تعریف موضوع ، نوع تحقیق ، اهمیت موضوع و پیشینه تحقیق می باشد. با توجه به اهمیت مبانی و اصول در نگرش و عمل انسان در فصل دوم تلاش شده با بیان پنج اصل توحید مداری ، اعتدال ، مسئولیت پذیری ، حفظ کرامت انسان ، عزت مندی جایگاه خدمت رسانی را در اندیشه و عملکرد افراد روشن و مستحکم نماید. فصل سوم دو شیوه ی آشکار و نهان همراه با بحث پیرامون حکمت ارزشمندی و راه های خدمت رسانی در هر یک از این دو شیوه ، بررسی گردیده است. در شیوه ی آشکار با بررسی دو روش رفتاری و عملی خدمت رسانی در قلمرو معیشت و تأمین اجتماعی را با نگاهی به نعمت ها و پیمان ها و راه های کسب درآمد و مصرف بررسی گردیده است.. کارگزاران به علت مسئولیت اجتماعی از جایگاهی ویژه در امرخدمت رسانی برخوردارند در فصل چهارم به اصول حاکم بر رسالت خدمت رسانی و راهکارهای خدمت رسانی کارگزاران همراه با بحث در مورد راه های محرومیت زدایی پرداخته شده است. فصل پنجم پیامدها و فواید دنیوی و اخروی خدمت رسانی مطرح شده است. نتایج به دست آمده از این تحقیق می رساند از منظر قرآن و حدیث خدمت رسانی از جایگاه ویژه ای برخوردار است . با توجه به پنج اصلی که خدمت رسانی بر پایه ی آنها توصیه شده لازم است خدمت رسان با خلوص نیت و رعایت اعتدال از هر طریق ممکن پاسدار عزت و کرامت انسان ها باشد. جریان خدمت رسانی محدود به یک یا دو مورد نمی شود و هر انسانی با توجه به توان و نعمات اعطایی از جانب خدا می تواند گره گشا و تعالی بخش دیگران باشد.و مسئولیت کارگزاران در این میان از همه بیشتر و پاداششان افزون است.
متن کامل کتاب نقد «نقد قرآن، دکتر سها»
نوع منبع :
پرسش و پاسخ , کتابخانه عمومی , نقد و بررسی کتاب
بررسي نحوه برخورد بني‌اسرائيل با انبياء بعد از حضرت موسي عليه السلام تا حضرت عيسي عليه السلام در قرآن و عهدين
نویسنده:
‫بهجتي اردکاني، الهام
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، دانشکده اصول دين,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
‫در تعاليم يهود، چنين ادّعايى مى‏خوانيم كه بنى اسرائيل ملّتى برگزيده است واين فكر باعث جرأت دادن به پيروان آن دين شده است وآنان را وادار به تجاوز وتعدى بر ديگران مى‏كند واينگونه است كه روح تعصّب نژادى وخود برتر بينى بر افراد اين قوم حاكم مى‏شود. قوم بنى اسرائيل به علت خصائص دنيا پرستى وتكبر وغرورى كه دارند، در طول تاريخ خود، انحرافات عظيمى را ايجاد كرده‏اند، وتاريخ آنان پر از ذلّت وآوارگى وتو سرى خوردن از كشورگشاها مى‏باشد. آنان براى رسيدن به مقاصد خود از هر مكر وظلم وجنايتى كوتاهى نكرده ونمى‏كنند، واز اين جهت است كه انبياء زيادى بر اين قوم مبعوث شده است، چرا كه هرگاه به دست پيغمبر قبلى هدايت مى‏شدند ورو به خدا مى‏رفتند با مرگ آن پيامبر دو مرتبه به حالت ستمكارى وسركشى اوليه برمى‏گشتند وخداوند براى اصلاح آن مردم مجدداً پيغمبر ديگرى مى‏فرستاد. آيات قرآن كريم در نكوهش بنى اسرائيل با كتاب عهدين هم صدا وهم گام مى‏باشد ودر هر دوى آنها از مذمّت اسرائيليان واعمال زشتشان وآنچه را كه سزاوار عذاب وغضب پروردگار شدند، گفته شده است. در اين پايان نامه، برخورد اين ملّت با فرستادگان الهى از ديدگاه قرآن كريم وكتاب عهدين مورد نظر قرار گرفته است. پذيرش وعدم پذيرش نبوت انبياء، تكذيب ويا تصديق معجزات وبينات آنان مفصلاً از ديدگاه قرآن وتورات بررسى شده ودر ادامه آن به قتل انبياء توسط اين ملت وطغيان وانحراف ايشان از مسير حق بعد از پيامبرانشان اشاره شده است. ان شاء اللَّه كه نتايج حاصل از اين تحقيق و بررسى بتواند ما را در راه شناخت اين قوم و يافتن صراط مستقيم يارى نمايد. »بعون اللَّه وتوفيقه«
دنیاگرایى و دنیاگریزى از دیدگاه قرآن
نویسنده:
حسین فقیه
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
آیات قرآن کریم و احادیث پیشوایان معصوم، از یک سو به نکوهش دنیا پرداخته و از دیگرسو نظام عالم را به حق دانسته و گاه بر بهره‏گیرى از آن تاکید ورزیده‏اند . نویسنده در این نوشتار در پى آن است که نگاهى گذرا به این موضوع بیاندازد و دنیاى مذموم و نکوهیده را از دنیاى ممدوح و ستوده بازشناسد .
شأن نزولهای مجعول زمینه ساز تفسیرهای ناروا از قرآن
نویسنده:
نعمت الله صالحی نجف آبادی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
کلیدواژه‌های اصلی :
اص‍ول‌ ع‍ق‍ای‍د: ض‍م‍ی‍م‍ه‌ ب‍ره‍ان‌ ال‍ح‍ق‌ (ت‍رج‍م‍ه‌ ق‍رآن‌ م‍ج‍ی‍د)
نویسنده:
ت‍ال‍ی‍ف‌ اس‍دال‍ل‍ه‌ م‍ص‍طف‍وی‌
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ت‍ه‍ران‌: ش‍ه‍رآب‌,
جریان شناسى تفاسیر قرآن در دوره معاصر
نویسنده:
ویلانت رتراود
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
کلیدواژه‌های اصلی :
بررسی مقامات معنوی پیامبر اعظم در قرآن با نگاه علامه طباطبایی و سید قطب
نویسنده:
‫اعتمادی، امین
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامی، معاونت پژوهش حوزه های علمیه ,
چکیده :
‫چکیده و 20 صفحه از متن الکترونیکی در پیوست ها و منابع دیجیتالی قابل رؤیت می باشد
  • تعداد رکورد ها : 18137