آثار مرتبط با شخصیت ها | کتابخانه مجازی الفبا

آثار مرتبط با شخصیت ها | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 215
ابودهبل الجمحی
نویسنده:
عبدالعلی فیض اله زاده
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: دانشکده ادبيات و علوم انساني، دانشگاه شهيد بهشتي,
چکیده :
موضوع این مقاله ابودهبل الجمحی یکی از بزرگ ترین شاعران دوره اموی و از جمله کسانی است که در تحقیقات نقدی و تاریخی معاصر در خصوص شعر دوره اموی کمتر مورد توجه قرار گرفته است. ابودهبل در راس گروهی از شاعران است که تولیدات شفاف و پخته ادبی آنان گواه برتری همه جانبه او در ادبیات می باشد. وی توانست در شعر خود بین سرشت و هنر شاعری جمع کند. از این رو، ناقدان ادبی او را در زمره پنج شاعر معروف قریش قرار می دهند که عبارتند از: ابودهبل الجمحی العرجی - الحارث بین المخزومی - عمر بن ربیعه و عبیداله بین قیس الرقیات. در این جستار سعی شده که به گوشه ای از روند رشد و شکل گیری شخصیت و نیز قبیله ای که ابودهبل در آن می زیست، اشاره شود. نویسنده مقاله سعی کرده نگاهی نیز به قبیله شاعر (بنی جمح) و روابط او با قبایل دیگر و به رابطه این شاعر با دختر معاویه (عاتکه) و غزل های شاعر در خصوص او داشته باشد. و این که این رابطه عاشقانه چگونه شکل گرفت و چه گونه ابودهبل از رابطه مذکور برای بدنام کردن و رسوا ساختن اموی ها و به خصوص معاویه بن ابی سفیان بهره برد. می توان چنین برشمرد که تعزل شاعر با عاتکه نوعی غزل حیله گرانه و دشمنانه و یا چیزی یا نزدیک به آن بوده است.
صفحات :
از صفحه 113 تا 126
گسترش اسلام در قلمرو زنبیل های سیستان
نویسنده:
محسن رحمتی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: پژوهشكده تاريخ اسلام,
چکیده :
همزمان با غلبه اعراب مسلمان بر ایران، بخش شرقی سیستان، در سایه حکومت زنبیل ها فتح نشد و اهالی آن جا تا دو سده بعد، در برابر حملات سپاهیان مسلمان مقاومت کردند. اما به تدریج، تعالیم اسلام در این منطقه نفوذ پیدا کرد و در نیمه دوم سده سوم هجری به صورت دین غالب آن درآمد.این مقاله در صدد است با روش توصیفی - تحلیلی و از طریق به پرسش کشیدن داده های موجود، تا حد امکان به مساله روند گسترش اسلام در قلمرو زنبیل ها وضوح بیشتری ببخشد.این مطالعه نشان می دهد که، اگر چه زنبیل ها به لحاظ نظامی در مقابل سپاهیان اسلام مقاومت کردند، اما به تدریج از طرق مختلف، همچون تبلیغات دینی بازرگانان، غازیان، مراودات سیاسی، و بالاتر از همه، فعالیت خوارج در آن ناحیه، تحت تاثیر فرهنگ اسلامی قرار گرفتند و آخرین مقاومت نظامی آن ها را نیز صفاریان درهم شکستند.
صفحات :
از صفحه 57 تا 78
موسوعة الأسـئلة العقائدية المجلد 5
نویسنده:
مرکز الابحاث العقائدیة
نوع منبع :
کتاب , پرسش و پاسخ , آثار مرجع
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: مرکز الابحاث العقائدیة,
چکیده :
«موسوعة الأسـئلة العقائدية» مجموعه ‏ای است از سئوالات مختلف اعتقادی شیعه امامیه همراه با جواب مبسوط آنها. در این مجموعه پنج جلدی كه كتاب حاضر جلد پنجم از این مجموعه است، سئوالات مهم اعتقادی شیعه امامیه جمع ‏آوری شده و جواب ‏های این سئوالات با رویكردی قرآنی، روایی و عقلی نیز بیان شده است. در این مجلد سئوالاتی درباره برخی از معارف قرآنی مانند مراحل نزول، قرائت‏ های مختلف قرآن، اعجاز قرآن و نزول قرآن بر هفت حرف، سئوالاتی در مورد جواز یا عدم جواز قسم خوردن به غیر خداوند متعال، عدم مشروعیت گفتن آمین در نماز، بطلان قیاس در فقه، نقد دیدگاه ‎های وهابیت در مورد كربلا و برخی از عقاید شیعه در مورد عزاداری، جواز یا عدم جواز لعن بر دشمنان اهل‏ بیت و صحابه، مشروعیت متعه، عدم مشروعیت مس بر كفش‏ ها در وضو، معرفی مصحف حضرت فاطمه (س)، پاسخ برخی از شبهات مربوط به معاد، نقد شخصیت معاویة بن ابی سفیان، تحلیل معجزه و شروط آن، معرفی ماهیت و شخصیت ملائكه، نبوت انبیاء الهی، معرفی شخصیت حضرت محمد (ص) و مباحثی در مورد ازدواج و زنان بیان شده و پاسخ تشریحی این سئوالات نیز ذكر می ‏گردد.
ترجمة الإمام الحسن علیه السلام
نویسنده:
إبن سعد؛ محقق: سيد عبد العزيز طباطبائي
نوع منبع :
کتاب , خلاصه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: مؤسسة آل البیت علیهم السلام,
کلیدواژه‌های اصلی :
عصمت امامان شیعه
نوع منبع :
پرسش و پاسخ
پاسخ تفصیلی:
عصمت ائمه اطهار در جای خودش با دلایل متقن عقلی و نقلی (قرآن و روایات) ثابت شده است. به گونه ای که در آن جای هیچ چگونه تردیدی نیست. ادعای مخالفت امام حسن ـ علیه السلام ـ با پدر بزرگوارش و یا برادرش امام حسین ـ علیه السلام ـ مانند سایر ادعاهای بی پایه بیشتر ...
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
امام أمیر المؤمنین علیه السلام و مناوئوه
نویسنده:
محمدجعفر طبسی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
سوریه: حوزة فقه الائمة الاًطهار,
چکیده :
کتاب «امام أمیر المؤمنین (ع) و مناوئوه» نوشته محمدجعفر طبسی است. در این کتاب نام برخی از افرادی که علنا نسبت به ساحت مقدس مولای متقیان اسائه ادب می کردند، اشاره شده است که مهم ترین این افراد معاویة بن ابی سفیان است.
شائعات المشهورة ضد الإمام الحسن علیه السلام
نویسنده:
نجاح طائي
نوع منبع :
کتاب , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت لبنان: دار الهدی لإحیاء التراث,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
اثر حاضر پرسش‎ها و شبهاتی را که در باب مواضع و دیدگاه‎های امام حسن مجتبی (علیه السلام) طرح شده با استناد به منابع تاریخی و حدیثی پاسخ می‎گوید. نگارنده در آغاز به شایعه‎سازی‎هایی که علیه امام حسن علیه السلام در اینجا و آنجا مطرح شده اشاراتی می‎کند. وی در فصل بعد به تبیین چگونگی وقوع طلاق در ادیان مختلف به ویژه اسلام پرداخته و روایت‎هایی را که در آن‎ها امام حسن علیه السلام طلاق‎دهنده زن‎ها معرفی شده نقل می‎کند که به این موضوع محققان دیگر به مناسبت‎های مختلف پاسخ گفته‎اند. نویسنده این روایت‎ها را همراه با محدثان آن‎ها نام برده و پس از بررسی و نقد این احادیث را از لحاظ سندی ضعیف و راویان آن را هم ثقه نمی‎داند. مولف در فصل بعد راجع به خصوصیات و اوصاف رفتاری و اعتقادی معاویه در برخورد با امام حسن علیه السلام مطالبی ایراد کرده و بر این مطلب تصریح می‎ورزد که از دیدگاه امام حسن علیه السلام معاویه برای خلافت شایسته نبوده و اهلیت نداشته است. این موضوع که امام حسن علیه السلام از جنگ و جهاد پرهیز می‎کرده و یا اینکه دیدگاه‎های وی با پدرش امام علی علیه السلام مغایر بوده، به دنیا و مال دنیا رغبت داشته یا مدیریت او ضعیف بوده است شبهات دیگری است که نگارنده عینا آن‎ها را از منابع تاریخی نقل کرده و باز هم با استناد به منابع معتبر دیگری به آن‎ها پاسخ داده است.
  • تعداد رکورد ها : 215