آثار مرتبط با شخصیت ها | کتابخانه مجازی الفبا

آثار مرتبط با شخصیت ها | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 484
زمینه های تاريخی خطبه های نهج البلاغه
نویسنده:
ابوالقاسم رضاپور
نوع منبع :
رساله تحصیلی
عالم برزخ از دیدگاه قرآن و سنت
نویسنده:
علی ملک زاده
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
اعتقاد به عالم برزخ یکی از مسائل قطعی دین مبین اسلام است که در قرآن کریم و احادیث مطهره به صراحت پیرامون آن سخن به میان آمده است . این اعتقاد با بقای روح پس از مرگ دردنیا استوار می باشد ، که این اعتقاد در ادیان الهی و غیرالهی نیز بعنوان یک اصل مهم شمرده می شود، بطوریکه دینی یافت نمی شود مگر اینکه برای انسان بقا و حیات طولانی تر از عمر این جهان قائل است و پیروان خود را به آنسوی دنیا دعوت می نماید و نسبت به حساب و کتاب آن انذار می دهد . شاید معدود انسانی را بتوان یافت که مرگ را پایان زندگی بداند و از درون به آن راضی باشد چنانچه در مکاتب غیرالهی نیز حیات دنیوی را مدت کوتاهی از زندگی جاویدان بشر مطرح می کنند.
پژوهشی در زمینه تاريخی نامه های نهج البلاغه
نویسنده:
مائده حسن پور اميری
نوع منبع :
رساله تحصیلی
وضعیت نشر :
پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی,
علم غیب ازدیدگاه آیات و روایات
نویسنده:
امیرحسین شاهنوش فروشانی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حو زه: ,
چکیده :
هدف از این پژوهش کاوش در مساله علم غیب از دیدگاه آیات و روایات است .سوالات اساسی تحقیق عبارتند از: آیاممکن است حوادث و رویدادهایی که درآینده به وقوع می پیوندد در حیطه آگاهی افراد بشر قرار گیرد؟ آیا می توان با غیب ارتباط برقرار ساخت و آنچه نسبت به دیگران غیب است را مشاهده نمود؟ آیا می شود انسان از ضمائر و قلوب افرادی آگاه کردیده، اعمال و انگیزه های آنان را بداند؟ اگر چنین چیزی امکان پذیر است تنها برای پیامبران بزرگ و یا امامان معصوم ممکن است یا برای غیر آنان نیز امکان دارد؟ نگارنده برای دستیابی به پاسخ این سوالات، پایان نامه را در چهار بخش تنظیم گکرده است . دربخش نخست به تعریف غیب پرداخته و تلاش کرده است. دربخش نخست ب تعریف غیب پرداخته و تلاش کرده است آن قسم از غیب را که مورد بحث پایان نامه است از اقسام خارج از بحث متمایز سازد. دربخش دوم ضمن جمع بین آیات غیب نافی و مثبت علم غیب، درباره علم امامان و پیامبران عموما" و پیامبر گرامی اسلام(ص) خصوصا" به بحث پرداخته است. دربخش سوم کوشیده شده است روشن سازد که آیاراهی براس دستیابی به غیب و آگاه شدن از آن برای غیر امام یا پیامبر وجود دارد یا خیر و اگر دارد کدام است؟ دربخش چهارم تلاش نگارنده بر فهم این نکته است که ایمان به غیب شامل ایمان و اعتقاد و علم نسبت به چه اموری است. در پایان پژوهش ‎۱۱ گزاره به عنوان نتیجه تحقیق ارائه شده است. عمده ترین این نتایج عبارتند از: امام و پیامبر دارای علم غیب می باشند. علم غیب امام و پیامبر ذاتی نیست بلکه خدای متعال به آنها اعطاء کرده است. علعم ایشان بر همه غیبها بطور مطلق نیست. برای انسانها( غیرامام و پیامبر) نیز امکان دستیابی به غیب وجود دارد. ایمان به غیب با عقل ظاهربین همیشه سازش نداشته بلکه بینشی وسیع تر را می طلبد. ایمان داشتن به غیب با تزکیه نفس ارتباط مستقیم داشته و با توجه کردن به هواهای نفسانی نسبت معکوس دارد.
تصحیح و بررسی و ترجمه و توضیح تفسیر سوره اعلی از ابن سینا
نویسنده:
سوسن آل رسول
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
در این پایان نامه براساس دو نسخه خطی موجود درکتابخانه مرکزی دانشگاه تهران و کتابخانه مجلس شورای اسلامی از تفسیر سوره اعلی متعلق به ابن سینامتن تفسیر که به زبان عربی است، بازنویسی و تصحیح شده است، سپس به فارسی برگردانده و آنگاه توضیحاتی بر آن افزوده شده است . موضوعات مورد بحث عبارتنداز : محل نزول سوره، روش ابن سینا در تفسیر این سوره،اثبات خداوند، تقریر نبوت پیامبران و بیان امر معاد.
نقد وبررسی ارای مفسران اهل سنت پیرامون ایات مرتبط با امام علی
نویسنده:
محمدجواد نجفی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
چکیده ندارد.
سیر تکامل ردیه های نوشته شده بر فصل الخطاب حاجی نوری
نویسنده:
مفتح، محمدهادى
نوع منبع :
رساله تحصیلی , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , مدخل آثار(دانشنامه آثار) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
حدیث نت,
چکیده :
این پایان‏نامه آثارى را که ردّ مطالب فصل الخطاب حاجى نورى به نگارش درآمده، به ترتیب تاریخى بررسى کرده و مشتمل بر چهار فصل با این عناوین است: فصل اول، شرح زندگانى میرزا حسین نورى؛ فصل دوم، بررسى کتاب فصل الخطاب فى اثبات تحریف کتاب ربّ الارباب؛ فصل سوم، موضع علماى بزرگ شیعه در مقابل کتاب فصل الخطاب؛ در فصل چهارم مباحث پایان‏نامه جمع‏بندى شده ‏است.
کاوشی در مفردات سوره حمد
نویسنده:
محمد باقر حجتی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: دانشگاه امام صادق (ع),
چکیده :
نگارنده در ابتدا لغات و واژه های متعدد دربارۀ اسم را بر می شمارد، سپس از مبدأ اشتقاق اسم ياد می كند. در اين باره به دو احتمال اشاره می نمايد: 1- سمّو يا سِمْوْ 2- وَسْم يا سِمَة. ادلّۀ متعددی را كه واژه شناسان در بطلان اشتقاق اسم از وسم يا سمه اقامه كرده اند مطرح نموده و نتيجه می گيرد كه احتمال نخست صحيح است. در ادامه نكاتی دربارۀ عينيّت يا تغاير اسم با مسمّی ذكر شده و در پايان شبهات قائلان عينيّت اسم و مسمّی بر طرفداران تغاير آنها مطرح می گردد.
صفحات :
از صفحه 87 تا 95
 تحقیق درباره شخصیت ابن عباس و روش تفسیری او
نویسنده:
سیدابراهیم میرباقری
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
مباحث این پایان نامه عبارتند از: زندگی و مقام علمی ابن عباس، مذهب ابن عباس، ضعف اخلاقی ابن عباس به جهت تصاحب بیت المال بصره در زمان حکومت امیرالمومنین (ع)، استفاده ابن عباس از سه روش تفسیر لغوی، به مأثور و به رأی، بررسی صد نمونه از موارد تفسیر لغوی ابن عباس، منشأ روایی داشتن آرای تفسیری ابن عباس، قرائت ابن عباس، معربات قرآن از نظر ابن عباس، اسرائیلیات در تفسیر ابن عباس،بررسی آثار ابن عباس، بویژه اثر تفسیری مستقلی به نام تنویر المقباس که آن را فیروزآبادی گردآوری کرده است
ادله نقلی اثبات وجود امام زمان- عجل الله تعالی فرجه الشریف
نویسنده:
مریم باقی زاده لنگرودی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
رساله حاضر کوششی است در حد توان که مسئله اعتقاد به امام زمان (ع) را از بعد روایات مورد بررسی قرار می دهد. این اعتقاد اصیل، بر پایه استوار نیازهای بنیادی و سرشته شده در نهاد و فطرت انسان ها و همچنین نویدهای راستین همه انبیا و فرستادگان خداوند، در تمامی ادیان الهی، در سراسر اعصار و قرون، دارای ریشه های عمیق و انکارناپذیر در قرآن کریم و روایات حضرت رسول (ص) و ائمه معصومین علیهماالسلام می باشد که تماما به عنوان یکی از استوارترین ارکان اعتقادی اسلام در منابع متعدد و گسترده دانشمندان اسلامی از تمامی مذاهب جمع آوری و ذکر شده است. و کامل ترین تصویر آن را در معارف تشیع می توان یافت که به درستی پاسخگوی نیازهای انسان امروزی در تبیین سرنوشت بشریت و فرجام تاریخ می باشد.
  • تعداد رکورد ها : 484