آثار مرتبط با شخصیت ها | کتابخانه مجازی الفبا

آثار مرتبط با شخصیت ها | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 29
آرشیو سال 91-90 درس کلام استاد طبسی
مدرس:
استاد طبسی
نوع منبع :
صوت , درس گفتار،جزوه وتقریرات
منابع دیجیتالی :
تا ظهور جلد 2
نویسنده:
نجم‌ الدین طبسی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود علیه السلام,
چکیده :
عنوان کتاب: تا ظهور (جلد دوم) موضوع : مهدویت نویسنده: نجم‌الدین طبسی نشر: تهران، بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود علیه السلام نوبت : ۱۳۸۸ تعداد صفحات: ۲۷۳ صفحه فرمت: pdfانتشارات بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) کتاب «تا ظهور» را منتشر کرده است .این کتاب به قلم آیت الله نجم الدین طبسی است و پژوهشی جامع پیرامون آموزه و مباحث مهدویت می باشد.این کتاب در۲ جلد چاپ شده و شامل ۲۲ فصل است که از فصل اول تا یازدهم در جلد اول و از فصل دوازدهم تا بیست و دوم در جلد دوم بدین شرح آمده است. در این کتاب سعی شده است برخی از روایات درباره شئون مختلف مسأله مهدویت مانند دلایل غیبت، اسامی امام مهدی (عج)، نهی از قیام قبل از ظهور ایشان، غیبت امام زمان، نرگس، وقوع قتل مقارن با ظهور، سفارت و نیابت خاصه امام زمان،یمانی کیست؟،پژوهشی پیرامون حدیث جساسه و دجال، جزیره خضراء، زیارت ناحیه مقدسه و برخی از کتب نگاشته شده در باب غیبت و ظهور امام عصر مورد تجزیه و تحلیل سندی و دلالی قرار گیرد و برخی از شبهات و سئوالات در باب مهدویت مطرح و پاسخ مستدل آنها ارائه شود. نگارنده به معرفی منابع نقل حدیث در مورد مهدویت نیز اشاره کرده و به بررسی متن و محتوای احادیث پرداخته است. در پایان کتاب تعداد ۲۶۲ منبع که نویسنده از آنها استفاده نموده ذکر شده است. همچنین نمایه‏های کتاب شامل فهرست اماکن، اعلام، اشعار، آیات و روایات می باشد که در انتهای جلد دوم آورده شده است، فهرست تفصیلی از فصل اول تا فصل بیست و دوم در پایان کتاب آمده است.
تا ظهور جلد 1
نویسنده:
نجم‌ الدین طبسی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود علیه السلام,
چکیده :
عنوان کتاب: تا ظهور (جلد اول) موضوع : مهدویت نویسنده: نجم‌الدین طبسی نشر: تهران، بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود علیه السلام نوبت : ۱۳۸۸ تعداد صفحات: ۲۷۳ صفحه فرمت: pdfانتشارات بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) کتاب «تا ظهور» را منتشر کرده است .این کتاب به قلم آیت الله نجم الدین طبسی است و پژوهشی جامع پیرامون آموزه و مباحث مهدویت می باشد.این کتاب در۲ جلد چاپ شده و شامل ۲۲ فصل است که از فصل اول تا یازدهم در جلد اول و از فصل دوازدهم تا بیست و دوم در جلد دوم بدین شرح آمده است. در این کتاب سعی شده است برخی از روایات درباره شئون مختلف مسأله مهدویت مانند دلایل غیبت، اسامی امام مهدی (عج)، نهی از قیام قبل از ظهور ایشان، غیبت امام زمان، نرگس، وقوع قتل مقارن با ظهور، سفارت و نیابت خاصه امام زمان،یمانی کیست؟،پژوهشی پیرامون حدیث جساسه و دجال، جزیره خضراء، زیارت ناحیه مقدسه و برخی از کتب نگاشته شده در باب غیبت و ظهور امام عصر مورد تجزیه و تحلیل سندی و دلالی قرار گیرد و برخی از شبهات و سئوالات در باب مهدویت مطرح و پاسخ مستدل آنها ارائه شود. نگارنده به معرفی منابع نقل حدیث در مورد مهدویت نیز اشاره کرده و به بررسی متن و محتوای احادیث پرداخته است. در پایان کتاب تعداد ۲۶۲ منبع که نویسنده از آنها استفاده نموده ذکر شده است. همچنین نمایه‏های کتاب شامل فهرست اماکن، اعلام، اشعار، آیات و روایات می باشد که در انتهای جلد دوم آورده شده است، فهرست تفصیلی از فصل اول تا فصل بیست و دوم در پایان کتاب آمده است.
مهدویت و آثار تربیتی آن در ادعیه و زیارات معصومان علیهم‌السلام
نویسنده:
جواد اسحاقیان دُرچه
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
ادعیه و زیارات معصومین علیهم‌السلام را تنها نباید از منظر عواطف و احساسات دینی یا انجام آیین مذهبی مورد توجه قرار داد، بلکه با توجه به محتوای غنی و منشأ صدور این متون، لازم است از ابعاد مختلف از جمله مباحث تربیتی نیز تحلیل شود. هرچند ادعیه و زیارات دارای تفاوت‌هایی از نظر سندی و دلالی ونیز قوّت متن هستند و مواردی مانند ادعیه صحیفه سجادیه، دعاهایی همانند دعای ندبه، عهد، سلامتی امام زمان، از نظر اعتبار سنجی و دلالی وضعیت مناسب‌تری دارند، اما بطور کلی براساس قواعدی مانند تطابق این مطالب با قواعد کلی و مسلم قرآن و روایات و عقل، می‌توان در موضوعاتی مانند مسائل تربیتی از آن‌ها بهره گرفت. آثار تربیتی در این تحقیق اعم از ابعاد فردی، خانوادگی و اجتماعی و همچنین شامل آثار خود باور مهدویت و محورها و نکات تربیتی موجود در خود ادعیه و زیارات است. در بعد فردی برخی آثار تربیتی عبارتند از: اتکا و اعتماد به خدا در تمام فراز و نشیب‌های روحی روانی زندگی، خود کنترلی و درونی سازی روش‌های تربیتی، اعتقاد به تلاش محوری در موفقیت، عین اعتقاد به امور غیبی و امداد‌های خدایی، نقش انسان کامل در زندگی فردی و اجتماعی، تکلیف محوری و ….در بعد خانوادگی، مشارکت دادن و سهیم دانستن اعضای خانواده و حتی نسل‌های بعدی در تربیت معنوی و فضای انس با امام زمان عجل‌الله تعالی فرجه‌الشریف و دیگر آثار تربیتی دینی، برنامه ریزی و روشمندی برای نیروسازی در اهداف بلند اسلامی و مهدوی از طریق تربیت خانوادگی از جمله اموری هستند که از این متون استفاده شده است. در بعد اجتماعی سیاسی، برخی از آثار تربیتی مورد استفاده از ادعیه و زیارات عبارتند از: مسئولیت پذیری در مسائل اجتماعی، اولویت‌بندی و مشارکت اجتماعی در دغدغه‌های اصلی مربوط به اسلام و مهدویت و برنامه ریزی کلان برای تربیت کلی جامعه، ظلم ستیزی و عدل گستری، انتظار سازنده و حقیقی و …. در بعد اجتماعی سیاسی، برخی از آثار تربیتی مورد استفاده از ادعیه و زیارات عبارتند از: مسئولیت پذیری در مسائل اجتماعی، اولویت‌بندی و مشارکت اجتماعی در دغدغه‌های اصلی مربوط به اسلام و مهدویت و برنامه ریزی کلان برای تربیت کلی جامعه، ظلم ستیزی و عدل گستری، انتظار سازنده و حقیقی و …. در جمع‌بندی می‌توان نوعی نظام تربیتی را از این متون در کنار آیات و روایات و دیگر قواعد اسلامی اقتباس نمود؛ در این نظام تربیتی برخی قواعد و مبانی مانند جامعیت زمانی و تاریخی و نیز شمول فردی و اجتماعی در تربیت مهدوی مشاهده می‌شود. از سوی دیگر روش‌های تربیتی این نظام نیز مبتنی بر تکریم همه جانبه انسان، تحول و اصلاح زیر ساخت‌های اقتصادی بر اساس سلامت و حلال بودن و دیگر شروط است که عامل سلامت تربیتی نسل‌ها و جامعه و زمینه سازی برای جامعه مهدوی و نیز سامان دهنده سبک زندگی مهدوی خواهد بود و سر انجام موانعی در برابر تحقق این نطام تربیتی موجود است که برخی اصلی هستند؛ مانند ساختارهای فاسد و فساد انگیز ایجاد شده توسط ظالمان و جائران و مستکبران و برخی دیگر از موانع مانند عوامل علمی فرهنگی و همچنین موارد عملی و نفسانی در درجات بعدی قرار می‌گیرند. این نظام جامع می‌تواند در برابر الگوهای ارائه شده از سوی فرقه‌های انحرافی و عرفان‌های بدلی ( که مبتنی بر سکولاریسم و انسان محوری و لذت‌گرایی صرف هستند)، غلبه نظری و عملی داشته باشد و نیازهای تربیتی هر زمان را برآورده نماید.
صوم عاشوراء (دراسة فقهیة حول حکم صوم یوم عاشوراء على ضوء المذاهب الإسلامیة)
نویسنده:
نجم الدین طبسی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بيروت: دار الولاء للطباعة و النشر و التوزیع,
چکیده :
کتاب «صوم عاشوراء: دراسة فقهية حول حكم صوم يوم عاشورا على ضوء المذاهب الإسلامية» نوشته نجم‌ الدین طبسی است. وى كه از محققان حوزه علمیه قم در موضوعات فقهى و تاريخ اهل بیت علیهم السلام است، اين كتاب را با موضوع فقهى و تاريخى به نگارش درآورده و در آن ريشه‌ هاى تاريخى روزه روز عاشورا را از قبل از ظهور اسلام و بعد از آن، به ويژه پس از حادثه کربلا مطالعه كرده و احاديث و ديدگاه‌ هاى فقهى در اين باره را ارائه نموده است. ادله قائلان به تحریم ، استحباب و کراهت مورد نقد و تحليل قرار گرفته است. مصادر و منابع كتاب در پايان و به صورت زيرنويس ذكر شده است.
دراسات فقهیة فی مسائل خلافیة
نویسنده:
نجم الدین طبسی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: مرکز انتشارات دفتر تبلیغات اسلامی,
چکیده :
كتاب «دراسات فقهية في مسائل خلافية» اثر جناب استاد آقاى نجم الدین طبسی از علماى معاصر مى‌ باشد كه درباره سه موضوع اختلافى ميان اهل سنت و اماميه; يعنى ازدواج موقت ، نماز تراویح و تکفیر و ارسال در سال ۱۴۲۱ ق و به زبان عربی تأليف گرديده است. ايشان با نگاهى دقيق همراه با ارائه شواهد تاريخى، به موضوعات مذكور، دفاع همه جانبه‌ اى از حریم احکام تشیع نموده‌ اند.
کتاب: با علمای روسیه: گزارشی از مناظره درباره زیارت قبور، توسل و تبرک
نویسنده:
نجم الدین طبسی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , مناظره،گفتگو و میزگرد
وضعیت نشر :
قم: دلیل ما,
با کاروان حسینی از مدینه تا مدینه المجلد 2
نویسنده:
نجم الدین طبسي؛ مترجم: عبدالحسین بینش
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
قم: سخن گستر,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
با کاروان حسینی از مدینه تا مدینه، ترجمه کتاب «مع الركب الحسيني من المدينة إلی المدينة»، اثر جمعی از پژوهشگران و نویسندگان معاصر به نام‌های علی الشاوی، شیخ نجم‌الدین طبسی، شیخ محمدجواد طبسی، شیخ عزت‏‌اللَّه مولایی، شیخ محمدجعفر طبسی و شیخ محمدامین ‏پور‌امینی است که توسط عبدالحسین بینش به فارسی برگردانده شده است. مترجم، تمام شش جلد کتاب را به فارسی روان ترجمه نموده است. ایشان، ترجمه هر مقطع از کتاب را در یک جلد جای داده است. با مقایسه اجمالی بین ابواب کتاب اصلی با کتاب ترجمه هیچ تفاوت و تغییری در ترجمه پیدا نشده است. هر آنچه در پاورقی‌های کتاب اصلی آمده عینا یا ترجمه آن در پاورقی‌های این کتاب تکرار شده است. مترجم برخی از متون عربی مانند آیات قرآن را نیز آورده است. ایشان ترجمه بسیاری از آیات قرآن را در پاورقی‌ها.و ترجمه برخی را در متن کتاب آورده است متن اشعار عربی نیز همانند آیات قرآن به‌همراه ترجمه آنها آمده است فهرست محتویات در ترجمه، در ابتدای کتاب و در متن اصلی در انتهای کتاب آمده است. در ترجمه، برخلاف متن اصلی، خبری از فهارس فنی نیست. جلد دوم به رویدادهای شهر مکه و حج امام حسین علیه السلام می پردازد
الحاد ابن راوندی؛ اتهام یا واقعیت (بررسی انتقادی آثار الحادی ابن راوندی)
نویسنده:
نجم الدین مروجی طبسی، عباس میرزایی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
ساوه: دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
ابن راوندی مشـهورترین مـتکلم از جریـان معتزلیـان شـیعه شـده در سـده سـوم هجـری اسـت کـه بـا رویگرداندن از اعتزال مذهب امامیه را پذیرفت و در کنار نقد اندیشه‌های اعتزال به دفـاع و تبیـین از آمـوزه‌های امامیه پرداخت. معتزلیان هموار این تغییر مذهب را انکار و تهمـت‌هـای فراوانـی بـه او زده انـد. الحـاد مشهورترین اتهامی است که معتزلیان مطرح کرده و یکی از پایه‌های این اتهام آثار است که معتزلیان بر این باورند که ملحدانه نگارش یافته است. سوال اصلی این است که آیا می‌توان بر سخن معتزلیان اعتمـاد و ایـن آثار را الحادی و ابن راوندی را متکلمی ملحد دانست؟ فرضیه مطرح این است که احتمالا ابن راونـدی ایـن آثار را در نقد اندیشه‌های توحیدی و عدلی اعتزال نگاشته و همین زاویه داشتن با مواضع معتزلیان زمینه این اتهام را فراهم کرده است. هم از این روست که معتزلیان، در راستای تخریب ابن راوندی، آنـان را ملحدانـه تصویرسازی کرده و یکی از ادله مدعای خود مطرح کرده‌اند. با بررسی گزارش‌های مربوط به هـر کـدام از این آثار، که در متون کلامی، رجالی و فهرستی بر جای مانده این نتیجه به دست آمد که این آثـار اکثـرا در نقد اندیشه‌های معتزلی یا با رویکرد فیلسوفانه نگارش یافته که بـا نظـام معرفتـی معتزلیـان همانـگ نبـوده است. در دسته‌ای دیگر از این آثار نیز ابن راوندی نظرات مخالفان را در کنار نظرات موافق آورد هو همـین باعث سوء استفاده معتزلیان شده که آراء مخالفان را نظـرات خـود وی معرفـی کـرده و روش او را پوششـی برای بیان اندیشه‌های کفرآمیزش معرفی کرده‌اند.
صفحات :
از صفحه 119 تا 144
  • تعداد رکورد ها : 29