آثار مرتبط با شخصیت ها | کتابخانه مجازی الفبا

آثار مرتبط با شخصیت ها | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
ابن تیمیه علیه منطقیان یونانی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Wael B. Hallaq (وائل ب. حلاق)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
USA: Oxford University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: ابن تیمیه، یکی از بزرگترین و پرکارترین متفکران اسلام قرون وسطی، منطق یونانی را مسئول نتایج متافیزیکی «بدعت آمیز» فلاسفه، متکلمان، عرفا و دیگران اسلامی می دانست. برخلاف غزالی که مابعدالطبیعه فلسفی را رد می کرد، اما منطق را پذیرفت، ابن تیمیه این دو را به طور ناگسستنی مرتبط می دانست. بنابراین او تصمیم گرفت تا منطق فلسفی را رد کند، وظیفه ای که در یکی از ویرانگرترین حملاتی که تا به حال علیه نظام منطقی مورد حمایت یونانیان اولیه، مفسران بعدی و پیروان مسلمان آنها انجام شد، به اوج رسید. استدلال او مبتنی بر رویکردی تجربی است که از بسیاری جهات نشانگر فلسفه‌های تجربه‌گرایان بریتانیایی است. ترجمه حلاق، با مقدمه ای اساسی و یادداشت های گسترده، برای اولین بار اثر مهمی را در اختیار مخاطبان وسیع تری قرار می دهد که مورد توجه متخصصان فلسفه باستان و قرون وسطی و مورخان منطق و فلسفه تجربه گرایانه و همچنین محققان خواهد بود. اسلام و اندیشه خاورمیانه
حنبلی بین عقلانیت حقوقی و ملاحظات کلامی: اصل مصلحت عام (مصلحه) [پایان نامه انگلیسی]
نویسنده:
Marion Weisslinger
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
چکیده :
ترجمه ماشینی : این رساله با بازگویی خاستگاه های تفکر در اصول فقه اسلامی در حنبلیسم، به تحلیل گام های متوالی می پردازد که نویسندگان نمادین قرن یازدهم و چهاردهم - مانند الفراء، ابن عقی، و ... را هدایت کردند. ابن قدامه، ابن تیمیه، ابن قیم الأوزیه و طوفی - اصل مصلحت عام را در نظریه خود جای دهند و عمق فکری خود را نشان دهند. این اثر تنش میان متون حنبلی را بین احکام دینی و احکام عبادی از یک سو و از سوی دیگر معاملات اجتماعی، اقتصادی و سیاسی را آشکار می کند. این امر ما را به بازنگری در پیش‌برداشت‌های منفی درباره این مکتب سوق می‌دهد که اغلب به عنوان سخت‌گیرانه طبقه‌بندی می‌شوند و در ریشه‌های آن گروه‌های افراطی ارتدوکس کنونی مانند سلفی‌ها ظهور کرده‌اند. سپس پیشنهاد می‌کنیم توضیح دهیم که چگونه اختلاف نظر با دکترین‌های رقیب باعث شد تا ایده‌های اصلی جدید در مورد هنجارهای حقوقی پدید آید. راه را برای برخی از اشکال سکولاریزاسیون در مورد مبانی قواعد اجتماعی یا سیاسی هموار کرد. تحلیل‌های ما همچنین نشان می‌دهد که حقوقدانان تلاش می‌کنند تا الزامات واقعیت را با احتمال یک آرمان اخلاقی تطبیق دهند. این دومی مستقیماً از دیدگاه الهیاتی آنها ناشی می شود که نقش تعیین کننده ای را به مصلحت و عدالت عمومی می دهند.
اخلاق کلامی ابن تیمیه [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Sophia Vasalou
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Oxford University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: نماد جنبش‌های بنیادگرای امروزی، پاک‌اندیش مذهبی آتشین، مجادله‌گر خستگی‌ناپذیر علیه مکاتب فکری زمان خود - ابن تیمیه که ما می‌شناسیم متفکری است که اغلب با نگرش‌های سخت و موضع‌گیری‌های جزمی همراهش می‌کنیم. با این حال ابن تیمیه دیگری وجود دارد که در صفحات آثار او برجسته می شود، متفکری که خود را به عنوان استاد رسانه و مدافع هماهنگی عقل انسانی و ایمان دینی می سازد. هدف این کتاب این است که با بررسی دقیق اندیشه اخلاقی ابن تیمیه، هویت فکری او را روشن کند. متفکران مسلمان پیشین که در مورد ارزش اخلاقی بحث می کردند، با تعدادی از سؤالات اصلی به کار گرفته شده بودند. چه چیزی اعمال را درست یا نادرست می کند؟ انسانها چگونه آن را می شناسند؟ و رابطه خداوند با معیارهای ارزیابی که ذهن انسان تشخیص می دهد چیست؟ بررسی درگیری ابن تیمیه با این گونه پرسش‌ها می‌تواند در مورد برنامه فکری او و به‌ویژه نقش عقل و مفهوم محوری فطرت انسان در این برنامه به ما بیاموزد. همچنین می‌تواند در مورد رابطه ابن تیمیه با چشم‌انداز فکری زمان خود به ما بیاموزد، و ما را در مقابل مجموعه‌ای غنی از بحث‌های اخلاقی قرار می‌دهد که در الهیات، فلسفه و نظریه حقوقی در دوره کلاسیک آشکار می‌شوند. در عین حال، خوانش دقیق اخلاق ابن تیمیه، ما را دعوت می‌کند که نه تنها با محتوای اندیشه او، بلکه با شکل آن و به‌ویژه با ویژگی‌هایی از نوشته‌های او که تلاش‌های ما برای یکسان‌سازی اندیشه‌های او را شکسته‌اند، مواجه شویم.
دیدگاه ابن تیمیه درباره عقل و وحی: بررسی کتاب «درء تعارض العقل و النقل» ابن تیمیه [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Carl Sharif El-Tobgui (کارل شریف التوبگی)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Brill,
چکیده :
ترجمه ماشینی: کارل شریف الطبقی در کتاب ابن تیمیه در باب عقل و وحی، اولین مطالعه جامعی را در مورد کتاب ده جلدی ابن تیمیه به نام درء تعارض العقل و النقل (رد تعارض عقل و وحی) ارائه می دهد. در پاسخ عظیم خود به فیلسوفان مسلمان و متکلمان عقل گرا، چندمعیت بزرگ حنبلی دعوت به اولویت دادن به عقل بر وحی را در مواردی که تعارض ادعا شده است، رد می کند و در عوض همان مفهوم عقلانیت را که مسلمانان کلاسیک از یونانیان به ارث برده بودند، زیر سوال می برد. در جای خود، او تلاش می‌کند تا «دلیل ناب» بازسازی‌شده‌ای را بیان کند که هم واقعاً جهانی باشد و هم با وحی معتبر هماهنگی کامل داشته باشد. مطالعه الطبقی بر اساس خوانش خط به خط کل درء تعارض، «فلسفه ابن تیمیه» را که از اصلاحات هستی‌شناختی، معرفت‌شناختی و زبان‌شناختی چندوجهی‌ای که ابن تیمیه در این کار انجام می‌دهد بیرون می‌آید، به دقت روشن می‌کند.
نقدی بر دیدگاه‌های عبدالحکیم مطرودی: مکتب حقوقی حنبلی و ابن تیمیه: تعارض یا سازش
نویسنده:
Shah, Mustafa: شاه، مصطفى
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
کتاب «مکتب حقوقی حنبلی و ابن تیمیه»، گزارش ارزشمندی از توسعه فقه حنبلی ارائه می دهند و پارامترهای نظری و مفهومی این سنت را در اختیار خواننده علاقه مند قرار می دهند. این کتاب با مطالعه تعامل پر جنب و جوش و در عین حال بحث برانگیز بین ابن تیمیه و مکتب حقوقی حنبلی، ارزیابی می کند که این رابطه تا چه حد یک تضاد یا آشتی بوده است. نویسنده به بررسی دقیق موضوعات زیر می پردازد: قدرت کمک های پیشینیان مرتبط با احمد بن حنبل به این مدرسه ساختارهای زمینه ای که توسعه سنت را شکل دادند مترادف روش شناسی و ادبیات در مکتب کلاسیک نحوه برخورد ابن تیمیه با سنت حنبلی تأثیر اندیشه او بر بیان بعدی آموزه های حقوقی مدرسه و مبانی نظری آن کمکی که این مکتب به طور کلی در ترکیب قوانین اسلامی انجام داده است. این کتاب با ارائه مطالب مقدماتی به مکتب حقوقی حنبلی، یک اثر مرجع حیاتی برای کسانی است که به حقوق اسلامی، تاریخ سنت حنبلی و مشاهیر اصلی آن علاقه دارند.
موقف‌ اهل‌ السنه‌ و الشیعه‌ من‌ عقا‌ئدهم‌ و فضا‌ئلهم‌ و فقههم‌ و فقها‌ئهم‌: اصول‌ فقه‌ الشیعه‌ و فقههم‌: من‌ منها‌ج‌ السنه‌ النبویه‌ لشیخ‌ الاسلام‌ ابن‌ تیمیه‌
نویسنده:
ابن‌ تیمیه‌، احمد بن‌ عبدالحلیم‌، ۶۶۱ - ۷۲۸ق‌
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
کلیدواژه‌های اصلی :
نقد دیدگاه ابن‌تیمیه درباره تبرک
نویسنده:
محمدجعفر میلان نورانی ، مصطفی کاشانیان
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
ابن ­تیمیه به­عنوان مؤسس سلفیه، مشروعیت تبرک را در اکثر موارد زیر سوال می‌برد. وی صرفاً لمس و بوسیدن حجر­الاسود، و لمس دو رکن یمانی مسجدالحرام را قبول دارد و به غیر از این دو مورد، تمامی تبرکات را حرام می‌داند؛ اما در مورد علت حرمت تبرک، وحدت نظر ندارد و بعضاً آن را از باب بدعت، و جایی دیگر از باب مقدمه بودن برای شرک، و در یکی از آثارش نیز تبرک را غلو و در اثر دیگر، آن را صرفاً عملی بی‌فایده می‌داند. در جایی دیگر هم ادعا می‌کند، تمسک به ­تبرک، بهانه‌ای برای جبران ضعف‌ها و سستی‌های مسلمانان بوده است؛ ولی با مراجعه به آثار روایی معتبر اهل سنت، مشاهده می‌شود، هیچ­یک از ادله ابن­تیمیه در تحریم تبرک صحت ندارد و در تعارض با اعتقادات اصیل اهل سنت است.
نصيحة أهل الإيمان في الرد علی منطق اليونان [ط. الريان]
نویسنده:
ابن تیمیة؛ مقدمه: السید سلیمان الندوی؛ المحقق: عبد الصمد شرف الدين الكتبي؛ مراجع: محمد طلحه بلال منیار
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت - لبنان: موسسة الریان,
اب‍ن‌ ت‍ی‍م‍ی‍ه‌ و اس‍ت‍ئ‍ن‍اف‌‌ال‍ق‍ول‌‌ال‍ف‍ل‍س‍ف‍ی‌ ف‍ی‌‌الاس‍لام‌
نویسنده:
ع‍ب‍دال‍ح‍ک‍ی‍م‌ اج‍ه‍ر.
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ب‍ی‍روت‌/ دار البیضاء: المركز الثقافي العربي,
کلیدواژه‌های اصلی :