آثار مرتبط با شخصیت ها | کتابخانه مجازی الفبا

آثار مرتبط با شخصیت ها | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
کنترل تطبیقی مقاوم در حضور دینامیک مدل نشده بر اساس شناسایی به همراه باند سکوت خود تنظیم
نویسنده:
احمد عابدی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
مقاوم‌سازی در روش‌های کنترل تطبیقی طی دو دههء اخیر مهم‌ترین زمینهء تحقیقات در این عرصه بوده و اثبات پایداری سیستم حلقه بسته با حداقل فرض‌های ممکن در رابطه با مدل فرآیند بسیار مورد توجه بوده است . در این پایان‌نامه الگوریتم کنترل تطبیقی مستقیمی ارائه شده است که در برابر دینامیک‌های مدل نشده و اغتشاشات نامعلوم برای دسته‌ای از فرآیندها مقاومت قابل قبولی دارد. در این روش با تلفیق یک الگوریتم شناسایی RLS مقاوم شده با باند سکوت خودتنظیم و یک الگوریتم کنترل یک پله‌ای بر مبنای مدل مرجع، شیوه‌ای جدید برای اثبات پایداری در حضور دینامیک مدل نشده ارائه شده است و شرطی کافی و دو شرط لازم برای تحقق پایداری بصورت محدودیتی بر روی دامنهء خطاهای مدل‌سازی بدست آمده‌اند. فرض‌های محدودکننده حتی‌الامکان حذف شده‌اند و کنترل‌کنندهء حاصله قابلیت اعمال به فرآیندهای غیرمینیمم فاز را دارا است . مدت زمان اجرای الگوریتم شناسایی به دو فاز تطبیق سریع و تطبیق مقاوم تقسیم شده است . در ابتدای کار شناسایی در فاز تطبیق سریع، یک RLS معمولی است و بر اساس معیاری که نشان‌دهندهء مناسب بودن تخمین‌هاست ، شناسایی وارد فاز تطبیق مقاوم می‌شود. در فاز تطبیق مقاوم یک الگوریتم شناسایی RLS با اثر (Trace) ثابت بهمراه باندسکوت برای ردیابی تغییرات فرآیند اعمال می‌شود. باندسکوت تغییرات زمانی پارامترهای مدل را محدود می‌کند و موثر بودن الگوریتم شناسایی با اثر ثابت ، با وجود آن ممکن می‌شود. مهم‌ترین ویژگی باندسکوت ، ثابت نگاه داشتن پارامترها و در نتیجه ثابت نگاه داشتن ساختار کنترل‌کننده در اکثر لحظات است . برای دریافتن تاثیر مقاومت قانون کنترل، ابتدا با الگوریتم کنترل یک پله‌ای شروع کرده و عدم توانایی آن در حضور خطاهای مدل سازی با وجود باندسکوت در شناسایی کننده نشان داده می‌شود. سپس با ارائهء اصلاحاتی بر روی آن، دامنهء خطاهای قابل تحمل افزایش یافته و کنترل مقاوم‌تری بدست می‌آید. در نهایت ساختاری مشابه کنترل‌کنندهء Clark-Gawthrop حاصل می‌شود. روشی نیز برای حذف خطای ماندگار بر مبنای نتایج شناسایی ارائه شده است . با انتخاب وزن کنترل بصورت تابعی از پارامترهای شناسایی شده در تابع هزینه، قانون کنترل تطبیقی پیشنهادی در مقابل تاخیر زمانی متغیر مقاومت قابل توجهی نشان می‌دهد. تقلیل درجهء کنترل‌کننده بر مبنای تقلیل درجهء شناسایی‌کننده و وجود مصالحه‌ای بین کارایی از دست رفته و مقاومت بدست آمده در تخمین پارامترها از دیگر مباحث مطرح شده است . در انتها موثر بودن الگوریتم کنترل تطبیقی پیشنهادی برای کنترل سیستم لئونارد در آزمایشگاه مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.
مصاحبه با جناب حجة الاسلام دکتر احمد عابدی
نویسنده:
احمد عابدی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
تصحیح الفرقه الناجیه تالیف شیخ ابراهیم بن سلیمان قطیفی
نویسنده:
محمدی مظفرمحمدحسین
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران: ,
درآمدی بر روش پژوهش فراتحلیل در تحقیقات آموزشی
نویسنده:
احمد عابدی، حمیدرضا عریضی، فاطمه محمدزاده
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
پژوهشگران علوم انسانی برای بازنگری پیشینه موضوعهای پژوهشی وکشف روابط جدید در میان تعداد زیادی از پژوهش هایی که قبلا انجام شده، از روشی به نام فراتحلیل استفاده می‌کنند. گلاس واژه فراتحلیل را به معنی تحلیل آماری نتایج پژوهشها با هدف ترکیب یافته‌ها برای اولین بار به‌کار برد. شواهد حاکی از آن است که اینک فراتحلیل، روش پذیرفته‌شده‌ای است، وکاربرد آن در علوم انسانی رو به فزونی می‌باشد. با توجه به اینکه تعداد پژوهشهای انجام شده در زمینه علوم انسانی قابل توجه می‌باشد ضروریست که با انجام پژوهش‌های فراتحلیل زمینه کاربست دقیق و علمی یافته‌ها را در جامعه فراهم آورد. در این مقاله سعی شده است تعریف، کاربرد، و مراحل انجام پژوهش فراتحلیل هم‌چنین، مفهوم اندازه اثر، رویکردهای مهم فراتحلیل، چگونگی تدوین یک گزارش فراتحلیل و ارزشیابی آن به زبان ساده بیان گردد.
صفحات :
از صفحه 122 تا 140
تبیین و نقد دیدگاه محقق عراقی در باب اعتبارات واقعی
نویسنده:
محمد جواد نصر آزادانی ، احمد عابدی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
بحث اعتباریات از مباحث مهمی است که در علوم مختلف از جمله فقه و اصول می تواند منشا اثر باشد.حقیقت اعتبار و امور اعتباری، انواع اعتباریات و رابطه اعتبار با واقعیت از مسائل مهمی است که در مبحث اعتباریات باید بدان پرداخته شود. اندیشمندان بسیاری همچون مرحوم اصفهانی و علامه طباطبایی به تناسب در مورد مسائل یاد شده به بحث پرداخته اند. محقق عراقی نیز از جمله اندیشورانی است که در مباحث اصولی خود این بحث را مطرح نموده است. از دیدگاه محقق عراقی اعتباریات به دو دسته تقسیم می شوند که عبارت از اعتبارات محض و اعتبارات حقیقی می باشد. ایشان معتقد است اعتبارات حقیقی پس از اعتبار در عالم خارج داری تقرر و واقعیت می شوند.دلیل اصلی ایشان بر این مطلب بقاء اینگونه اعتبارات با فرض معدوم شدن معتبر است. بیان ایشان از جهات مختلفی دچار اشکال می باشد و مهمترین اشکال آن است که این تصور که اعتباریاتی همچون ملکیت، پس معدوم شدن معتبِر همچنان باقی هستند صحیح نیست چرا که معتبِر مباشری ملکیت، عقلاء هستند و به صورت مسلم اگر جمیع عقلا معدوم شوند ملکیتی باقی نخواهد ماند و جایی برای فرض ملکیت وجود نخواهد داشت
صفحات :
از صفحه 139 تا 160
جایگاه و ارزش و آثار سلامت اخلاقی- معنوی حمد با رویکردی قرآنی – روایی و زیارت عاشورا
نویسنده:
هاشم اندیشه ، احمد عابدی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
حمد الهی چیزی است که هر فرد مسلمان و مؤمنی به دنبال آن است و همواره در دنیا در تلاش و تکاپوست تا بدین مقصد و مقصود نائل شود. دین اسلام با برخورداری از منابع گران‌بهای «قرآن و سنت» برنامة تربیتی و اخلاقی همه‌جانبه‌ای به جهانیان در این زمینه عرضه می‌کند. یکی از ابعادی که دین مبین اسلام آن را به‌خوبی تبیین می‌کند و بر او تأکید می‌کند، «حمد» است. پژوهش حاضر بر موضوع جایگاه و ارزش و آثار سلامت اخلاقی- معنوی حمد با رویکردی قرآنی – روایی و زیارت عاشورا متمرکز است؛ به همین دلیل در این مقاله نخست معنای لغوی و اصطلاحی حمد و سلامت اخلاقی- معنوی مطرح می‌شود سپس به حمد درآیات و روایات و آثار آن در سلامت اخلاقی- معنوی پرداخته می‌شود و در انتها به حمد در زیارت عاشورا اشاره می‌کنیم. این تحقیق، از روش آمیزه‌ای و به کمک اسناد نوشتاری و سامانه‌های رایانه‌ای و نرم‌افزارهای علمی و روش داده‌پردازی توصیفی و تحلیلی بهره برده است. نتیجه این‌که ازآن‌جهت که مهم‌ترین مبانی دین، حمد است و این حالت الهی، از عواطف مهم انسانی است که در اخلاق فرد و همچنین فعالیت‌های سیاسی و اجتماعی و... آثار مهمی دارد و انگیزه بسیاری از رفتارهای پسندیده می‌باشد و دستاوردهای این تحقیق در زمینه آثار سلامت اخلاقی- معنوی حمد عبارت‌اند از: اخلاص؛ تحصیل مقام توکل؛ کسب رضای خداوند متعال؛ تحصیل مقام تسلیم؛ پاک‌کننده رذایل اخلاقی همانند: تکبر، بخل، طمع و حرص و... .
صفحات :
از صفحه 27 تا 53
کاربست نظریه‌ی «چندمعنایی» در تفسیر عرفانی «عین الاعیان»
نویسنده:
زهرا عابدی ، احمد عابدی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
نظریه‌ی چندمعنایی در تفسیر قرآن به رویکردی تفسیری ‌ـ ‌عرفانی نظر دارد که ریشه در تأویل‌پذیری قرآن داشته و مطابق با آن کلمات و تعابیر قرآنی حاوی معانی گوناگونی است و هر کدام از این معانی در جای خود معتبر است و نمی‌توان یکی را بر دیگری ترجیح داد. اما آیا پذیرش چندمعنایی خود مانعی در برابر تفسیر قرآن نیست؟ چگونه می‌توان میان اقوال متغایر مفسرین جمع کرد؟ آیا جمع میان این اقوال که ریشه در تکثرگرائی عرفانی دارد نتیجه‌ا‌ی تفسیری نیز به همراه خواهد داشت؟ تفسیر عین الاعیان نوشتۀ‌ شمس‌الدین محمد فناری که به تفسیر سوره حمد اختصاص دارد، نمونه و الگوی مناسبی است که کیفیت به کارگیری چندمعنایی در تفسیر قرآن و نیز نتایج آن را به روشنی نشان می‌دهد. فناری در تفسیر کلمات «الحمد»، «رب العالمین»، «یوم الدین» و نیز در بیان تفاوت دو صفت الهی «الرحمن» و «الرحیم»، اقوال گوناگون مفسران را نقل کرده تلاش می‌کند به معنایی گسترده از آیات دست‌یابد تا نشان ‌دهد قرآن کریم دریایی بی‌کران از معانی است. کاربست چندمعنایی در تفسیر عین الاعیان گویای آن است که این رویکرد می‌تواند لایه‌هایی از معانی قرآن را بازگو کند که در رویکرد تک معنایی، مغفول می‌ماند.
صفحات :
از صفحه 53 تا 85
تکفیر در بین علمای شیعه، تهمت یا حقیقت؟!
نویسنده:
محمد علی جابری ، احمد عابدی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
در همان دهه‌های نخستین عمر اسلام، جریان تکفیر متولد شد. خوارج اولین جریان سازمان‌یافته بودند که مخالفان خود را تکفیر کردند. با وجود عمر طولانی این پدیده، کمتر زمانی شیعه، مذهبی تکفیری معرفی شده است؛ ولی در سده اخیر بسیاری برای تکفیری جلوه دادن شیعه کوشیده‌اند؛ از جمله آقای عبدالملک الشافعی در کتاب الفکر التکفیری عند الشیعه حقیقة أم إفتراء بسیاری از عالمان شیعه را تکفیری معرفی کرده است. این پژوهش برای خنثی‌سازی این اتهام علیه شیعه و نقش تخریبی آن در وحدت امت اسلام صورت گرفته است. در این پژوهش با روش توصیفی _ تحلیلی نشان داده شده که تمام عالمان شیعه، اهل ‌سنت را مسلمان می‌دانند. عالمان شیعه تنها ناصبیان و معاندان را از دایره اسلام بیرون دانسته‌ و اگر بر غیر از این دو گروه اطلاق کفر کرده‌اند، مرادشان کفر در مقابل ایمان بوده است.
صفحات :
از صفحه 43 تا 62
کارکردهای شناختی تربیت دینی در هستی
نویسنده:
هاشم اندیشه ، احمد عابدی ، حسین شریف عسگری
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
تربیت دینی به عنوان مهم ترین درخواستی است که آدمی می‏بایست در هر حال، از خدا بخواهد و این امر علاوه بر ایجاد جرأت و جسارت برای شکستن حصارهای تنگ مادّی، می‏آموزد که از خداوند بخواهیم که در راه فضیلت‏ها و خوبی‏ها، پایدار بمانیم و هر روز و در هر لحظه، به سویی متمایل نشویم و هوس‏های مختلف، ما را دستخوش نیازهای مختلف نکنند. پژوهش حاضر بر موضوع کارکردهای شناختی تربیت دینی در هستی متمرکز است که با جمع‌آوری اطلاعات از روش فیش‌برداری و مطالعه منابع کتابخانه‌ای و توصیفی- تحلیلی استفاده‌ شده است. در این کوتاه به تعریف عبارات تربیت دینی و کارکردهای شناختی و سپس تبیین کارکردهای شناختی تربیت دینی در هستی پرداخته می شود. دستاوردها و نتایج تحقیق عبارتند از: کارکردهای شناختی- فردی تربیت دینی شامل: کارکرد شناختی پی بردن به قدرت الهی در نظم هستی،کارکردشناختی یقین به خداوند در شبهات، کارکرد شناختی توجه به طاعت و سجده هستی در برابر خداوند متعال، کارکرد شناختی تاکید برصدفه نبودن هستی در طلوع خورشید و حیات و ممات ، کارکرد شناختی اندیشیدن و عبرت، در تغییرات هستی است.کارکردهای شناختی- اجتماعی تربیت دینی عبارتست از: کارکرد شناختی واقف شدن به عظمت آفرینش الهی در آگاه کردن منکران معاد، کارکرد شناختی درک توانایی خداوند متعال در انتقام از منکران توحید و معاد،کارکرد شناختی هدایت انسان در آفرینش سایه و خورشید.
صفحات :
از صفحه 39 تا 64
عاشورا و زیارت عاشورا،آیینة تجلّی تولی، با رویکرد قرآنی ـ روایی
نویسنده:
هاشم اندیشه ، احمد عابدی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
واژة «تولّی» مصدر باب تفعّل و از ریشة «ولی» مشتق شده‌است. این کلمه حدود هشتاد بار به همراه مشتقات خود و بیش از چهار بار در زیارت عاشورا آمده‌است. تولی به معنای حب ودوستی اولیای الهی است و آن کششی در درون انسان است که وی را به سوی محبوب سوق می‌دهد. با جستجو در آیات و بررسی روایات می‌توان دریافت که «تولی» عامل جدایی مؤمنان از کفار، موجب رحمت خدا، محکم‌ترین دستگیرة ایمان، پایة اسلام، نشانة خیر و نیکی، برترین و بالاترین اعمال است. تولی در زیارت عاشورا به معنای رسیدن به امام حسین(ع) و رسیدن به خدای حسین(ع) است و با دوستی آن امام و اهل بیت(ع) می‌توان به مقربان الهی دست یافت. در این مقاله، بحث «جایگاه و ارزش تولی، در آیات و روایات و زیارت عاشورا» را بررسی می‌شود و در ابتدای مقاله به تعریف کلمة «تولّی» در لغت و اصطلاح می‌پردازیم، سپس به تولّی از دید قرآن و روایات و نیز آثار و موانع تولّی در قرآن اشاره می‌کنیم. در پایان، از تجلی «تولّی» در زیارت عاشورا و کسانی که باید نسبت به آن‌ها تولّی داشته باشیم، سخن به میان می‌آوریم.
صفحات :
از صفحه 121 تا 145