مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 24
نقش خودشناسی در سبک زندگی اسلامی از منظر عقل و دین
نویسنده:
رضا نوروزی
نوع منبع :
مقاله , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
فرهنگ‌های مختلف، روش‌های متفاوتی برای زندگی انسان ارائه می‌دهند که برخاسته از نگرش‌های متفاوت آنها به عالم هستی و انسان است و ارزیابی هر کدام از این سبک‌های زندگی، نیازمند تحلیل دقیق و عمیق مبانی آنها است. از بین مبانی سبک زندگی، خودشناسی از مهم‌ترین مبانی محسوب می‌شود و سؤال مهم در این بحث، تأثیر خودشناسی بر سبک زندگی و تحلیل نحوه این تأثیرگذاری است. بدین منظور در این نوشتار با روش تحلیلی - توصیفی، با تبیین هویت و حقیقت انسان و جایگاه او در عالم هستی و بر اساس ارتباط تنگاتنگ لایه‌های وجودی انسان، تأثیر خودشناسی بر سبک زندگی اسلامی، و تأثیر سبک زندگی بر تکامل انسان بررسی شده‌است و از منظر عقل و دین نحوه این تأثیرگذاری مورد تبیین و تحلیل قرار گرفته‌است. در آموزه‌های دینی از یک طرف، باورهای اعتقادی انسان مؤمن در رفتارهای او بروز پیدا می‌کند که ثمره آن، سبک زندگی خدا‌محور، آخرت‌گرا، کرامت‌خواه و جامع‌نگراست و از طرف دیگر کوچک‌ترین رفتار در زندگی انسان، در رسیدن به تکامل روحی او تأثیر گذار است. بر اساس براهین عقلی نیز، حرکت استکمالی انسان در همین عالم مادی آغاز می‌شود و نفس انسان با حرکت جوهری خود به بالاترین درجات کمال روحی و معنوی دست می‌یابد.
صفحات :
از صفحه 75 تا 90
ترجمه کتاب جایگاه عقلانیت در اسلام تالیف آیت الله مکارم شیرازی
نویسنده:
پدیدآور: ریاض‌احمد رضوی ؛ استاد راهنما: عابدی نژاد ؛ استاد مشاور: محمدرحیم درانی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
در کتاب حاضر که ترجمه آن به زبان پشتو بعنوان پایان نامه صورت گرفته، معظم له حدیث مفصل هشام را از جلد اول کتاب شریف اصول کافی شرح و بررسی نموده اند که ضمن آن پاسخ تمامی کسانی که سعی دارند اسلام را آیینی غیر عقلانی قلمداد کنند، تبیین گردیده است. و در ذیل مباحث آن سعی شده است که وجدان انسان های عاقل را به این سوی متوجه سازد که اسلام یک آیین و دین عقل و عقلانیت است و با مطالعه و شرح روایت مذکور و توضیح آن، که یکی از نمونه های روایات مربوط به عقل و اندیشه از دیدگاه اسلام است، جایگاه عقل و عقلانیت در اسلام به وضوح آشکار می شود. معظم له در این نوشتار مجموع مباحث را در سه موضوع کلان که مشتمل بر سی دو فراز است، شرح داده اند. در موضوع نخست ایشان جایگاه عقل را در منابع اسلامی مورد بررسی قرار داده اند و در نتیجه ارزش و اهمیت عقل و نقش تعقل و اندیشه در مباحث دینی را تبیین نموده اند. موضوع دوم که مربوط به عقل و ایمان است، به راه رسیدن به سعادت در هر دو جهان از طریق عقل و هشدار و مذمت به بی خردان را از نظر آیات و روایات اختصاص داده اند. در موضوع سوم، معظم له ویژگی های عقل، آفات عقل، نشانه های عاقلان، دنیا و آخرت از نظر عاقلان، فایده عقل کامل و صفات عاقلان را بیان نموده و در نهایت کتاب را با ذکر اندرزهای امام سجاد علیه السلام و سفارشات پایانی که درمورد اختلاف سطح خردها و فلسفه اختلاف روایات است، به پایان رسانده اند.
العقلانیة الدینیة و علم الکلام
نویسنده:
رضا اعوانی، رضا داوری، جعفر سبحانی، محمد لغنهاوزن، مصطفی ملکیان
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
نقد العقل الإسلامي والإسلاميات التطبيقية (2)
نویسنده:
محمد أركون
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
نقد العقل الاسلامی والاسلامیات التطبیقیة
نویسنده:
محمد ارکون
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
برزخ المتدين العقلاني
نویسنده:
حسن ناظم
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
إسلام حياة افضل
نویسنده:
محمدتقي مدرسي
نوع منبع :
کتاب , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات)
منابع دیجیتالی :
دور العقل في تشكيل المعرفة الدينية
نویسنده:
مالك مصطفى وهبي عاملي
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
فلسفه الهی از منظر امام رضا (ع)
نویسنده:
عبدالله جوادی آملی، مترجم: زینب کربلایی
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: اسرا,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
یکی از مهم‌ترین و بزرگ‌ترین چهره‌ها و جنبه‌های علمی امام معصوم (علیه‌السلام) همانا نگرش عقلی و فلسفی به پدیده‌هاست. امام علی بن موسی الرضا (علیه‌السلام)، در مدت کوتاه زمانی، به اندازهٴ تمام تاریخ فضا را روشن کرده، هم جهالت گذشتگان را برملا نمود و هم ضلالت آیندگان را نمودار ساخت. اکنون فرمایشات آن حضرت سند زندهٴ علوم مختلف از جمله فلسفه و کلام است. اثر گرانمایهٴ «فلسفهٴ الهی از منظر امام رضا (علیه‌السلام)» که از زبان عربی به فارسی ترجمه شده, در یک مقدمه و چهار بوستان، عهده‌دار مباحثی چون سخنان امام رضا (علیه‌السلام) در فضیلت عقل و تشویق مردم به تعقل، استدلال به مبادی عقلی در کلام آن حضرت، توحید از منظر امام رضا (علیه‌السلام)، قضا و قدر، جبر و تفویض، ضرورت نبوت، ماهیت معجزه و ... می‌باشد.
بررسی سه رویکرد در فلسفۀ دین
نویسنده:
مرتضی رضایی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: دانشگاه باقر العلوم,
چکیده :
مطالعات فیلسوفانه دربارۀ دین پیشینۀ بسیار طولانی و قدمتی به اندازۀ خود فلسفه دارد، ولی اصطلاح «فلسفۀ دین»[1] و نگارش کتاب‌ها و مقالات با این عنوان پدیده‌ای نسبتاً نو و متعلق به دوران مدرن است. فلسفۀ دین یکی از پرتحرک‌ترین حوزه‌های پژوهش فلسفی در دورۀ معاصر است. با اینکه این دانش مقیّد به فلسفه یا دینی خاص نیست، اولاً، فلسفۀ دینِ رایج در دامان مسیحیت پدید آمده و بالیده است، و عمدتاً تحت تأثیر این دین قرار دارد و، ثانیاً، این دانش مبتنی بر فلسفه‌های موجود در مغرب‌زمین، به‌ویژه فلسفۀ تحلیلی، است. با این حال، امکان پژوهش فلسفی در حوزۀ سایر ادیان، از جمله اسلام، و مبتنی بر دیگر نظام‌های فلسفی نیز وجود دارد. به همین رو، شایسته بلکه لازم است که فلسفۀ دین اسلامی نیز ناظر به محتوای این دین سترگ و متکی بر فلسفۀ قویم اسلامی پدید آید تا استحکام و اتقان اسلام و برتری آن بر سایر ادیان بیش از پیش نمایان شود و زمینۀ پاسخگویی به شبهات پیرامون آموزه‌های آن فراهم گردد. سؤال اصلی تحقیق پیش رو این است که اهمّ رویکردهای موجود یا قابل تأسیس در فلسفۀ دین کدام‌اند؟ این تحقیق به روش توصیفی ـ تحلیلی به سامان رسیده است
صفحات :
از صفحه 31 تا 56
  • تعداد رکورد ها : 24