مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 413
نگاهی اجمالی به سیر تحولات تاریخی فلسفه تحلیلی
نویسنده:
علی پایا
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی , فصل کتاب
منابع دیجیتالی :
تاریخ انتقادی فلسفه غرب [کتابشناسی انگلیسی]
نویسنده:
D.J. O'Connor (دانیل جان اوکانر)
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
Free Press,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: تاریخ انتقادی فلسفه غرب بر مهم‌ترین متفکران و جنبش‌های فلسفی تمرکز دارد و در عین حال بر ایده‌های کلیدی مورد علاقه و ارتباط دائمی تأکید می‌کند. این اثر جامع که به ترتیب زمانی از یونان اولیه تا قرن بیستم تنظیم شده است، شامل تاریخچه تخصصی همه شخصیت‌های اصلی از سقراط و افلاطون تا G.E.مور و برتراند راسل و هر مکتب مهمی از اپیکوریان گرفته تا اگزیستانسیالیست ها.
تاریخچه فلسفه غرب و پیوند آن با  شرایط سیاسی و اجتماعی از زمان های قدیم تا امروز [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Bertrand Russell (برتراند راسل)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
NEW YORK: SIMON AND SCHUSTER,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
کتاب «تاریخ فلسفه غرب» نوشته‌ی «برتراند راسل» است. این مجلد شامل متن کامل سه کتاب «فلسفه‌ی قدیم»، «فلسفه قرون وسطی» و «فلسفه جدید» است. در مقدمه در باب فلسفه آمده است: «آن تصوری از زندگی و جهان که "فلسفی" نامیده می‌شود محصول دو عامل است یکی تصورات دینی و اخلاقی که ما به ارث برده‌ایم، دیگری آن نوع تحقیقی که می‌توان علمی نامید به شرط آن‌که این کلمه را به وسیع‌ترین معنایش به کار بریم. در مورد نسبت دخالت این دو عامل در دستگاه‌های فلسفی نظر فلاسفه بسیار متفاوت است اما وجود مقداری از این دو عامل است که صفت مشخص فلسفه را تشکیل می‌دهد.» در قسمتی از کتاب می‌خوانیم: «امروزه دو طرز نگاه به یونانیان رواج دارد. یکی آن که از زمان رنسانس تا همین زمان‌های اخیر تقریبا در سراسر جهان معمول بود و آن احترام کمابیش خرافی بود نسبت به یونانیان، به عنوان مبدع و مخترع بهترین چیزها و صاحب نبوغ فوق بشری که مردم جدید را نمی‌رسد سودای رسیدن به مقام و مرتبه‌ی آنان را در سر بپرورانند
فلسفه قرون وسطی: تاریخ جدیدی از فلسفه غرب - جلد 2 [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Anthony Kenny (آنتونی کنی)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
CLARENDON PRESS OXFORD,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: سر آنتونی کنی در اینجا گزارش جذاب خود از تاریخ فلسفه را با تمرکز بر دوره هزار ساله قرون وسطی ادامه می دهد. این جلد دوم از مجموعه‌ای چهار کتابی است که در آن کنی تاریخ جدیدی از فلسفه غرب را باز می‌کند، اولین تاریخ بزرگ تک‌نویسنده‌ای از فلسفه که در دهه‌ها ظاهر شده است. در این جلد، کنی ما را به سفری جذاب در بیش از یک هزاره تفکر از سال 400 پس از میلاد می برد و داستان فلسفه را از بنیانگذاران اندیشه مسیحی و اسلامی تا رنسانس ترسیم می کند. قرون وسطی شاهد شکوفایی بزرگی در فلسفه بود و تلاش فکری این عصر در قرن سیزدهم و چهاردهم به اوج خود رسید، با نظام های بزرگانی مانند توماس آکویناس و جان دانز اسکاتوس. با راهنمایی کنی، ما این فیلسوفان بزرگ را از چشم مردی می بینیم که یک عمر را صرف تفکر در کار آنها کرده است. بنابراین ما صرفاً به بررسی کلی از فلسفه نمی پردازیم، بلکه به نقدی نافذ و ژرف نگر از آن نیز می پردازیم. کنی گزارشی روشنگر از متفکران و مکاتب فکری مختلف، از آگوستین تا میمونیدس و از گروستسته تا پومپونازی ارائه می دهد. و او بینش زیادی در مورد تفکر قرون وسطایی در مورد منطق و زبان، دانش، فیزیک، متافیزیک، ذهن، روح و خدا ارائه می دهد. تاریخ روشن و مهیج کنی با نگارش واضح، اما به اندازه کافی جدی و عمیق برای ارائه درکی واقعی از فیلسوفان بزرگ، اثری قطعی برای هر کسی خواهد بود که علاقه مند به مردم و ایده هایی است که مسیر تفکر غربی را شکل داده است.
ظهور فلسفه مدرن: تاریخ جدید فلسفه غرب - جلد 3 [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Anthony Kenny (آنتونی کنی)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
CLARENDON PRESS OXFORD,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: تاریخچه چند جلدی جدید و جذاب سر آنتونی کنی از فلسفه غرب اکنون به دوران مدرن پیش می رود. ظهور فلسفه مدرن داستان شگفت انگیز ظهور ایده های بزرگ و سیستم های فکری که تفکر مدرن را شکل دادند، از اوایل قرن شانزدهم تا اوایل قرن نوزدهم را به تصویر می کشد. کنی ما را با برخی از اصیل ترین و تأثیرگذارترین متفکران جهان آشنا می کند و به ما کمک می کند تا درک درستی از آثار معروف آنها داشته باشیم. ذهن های بزرگی که ما با آنها ملاقات می کنیم شامل رنه دکارت است که به طور سنتی به عنوان بنیانگذار فلسفه مدرن شناخته می شود. فیلسوفان بزرگ بریتانیایی هابز، لاک و هیوم؛ متفکران قاره ای مانند اسپینوزا، لیبنیتز و هگل; و چهره سر به فلک کشیده امانوئل کانت، که شاید بیش از هر کس دیگری فلسفه را به آنچه امروز است تبدیل کرد. کنی ابتدا داستان فلسفه مدرن را به صورت زمانی تعریف می کند: روایت زنده و قابل دسترس او فیلسوفان را زنده می کند و پیشینه تاریخی و فکری کار آنها را پر می کند. به عنوان اولین چیزی که برای کسی که تازه وارد این دوره خلاقانه فوق العاده شده است، ایده آل است. کنی سپس به عقب برمی گردد و به هر یک از حوزه های اصلی کاوش فلسفی در این دوره از نزدیک نگاه می کند: دانش و درک. ماهیت جهان فیزیکی؛ متافیزیک (بنیادی ترین سؤالات موجود در مورد هستی)؛ ذهن و روح؛ ماهیت و محتوای اخلاق؛ فلسفه سیاسی؛ و خدا این کتاب همچنین دارای بسیاری از تصاویر جذاب و زیبا است که جنبه انسانی و اجتماعی فلسفه را تداعی می کند. هر کسی که به تکامل تفکر مدرن علاقه مند باشد، این کتاب را گنجینه ای خواهد یافت.
فلسفه در دنیای مدرن: تاریخ جدیدی از فلسفه غرب - جلد 4 [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Anthony Kenny (آنتونی کنی)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
CLARENDON PRESS : OXFORD,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: در اینجا جلد پایانی تاریخچه چهار جلدی تاریخی فلسفه سر آنتونی کنی، اولین تاریخ روایی تک نویسنده بزرگی است که برای چندین دهه ظاهر شده است. در این جلد، کنی داستان جذاب پیشرفت فلسفه در دنیای مدرن، از اوایل قرن نوزدهم تا پایان هزاره را بیان می کند. در کنار پیشرفت‌های علمی خارق‌العاده، تغییرات فرهنگی و تحولات سیاسی، در دو قرن اخیر شاهد برخی از جذاب‌ترین و بدیع‌ترین تحولات در تفکر فلسفی بوده‌ایم که درک ما را از خود و جهانمان تغییر داده‌اند. در بخش اول کتاب، کنی روایتی پر جنب و جوش ارائه می دهد که متفکران اصلی را در بافت تاریخی آنها معرفی می کند. در میان کسانی که ما با آنها ملاقات می کنیم می توان به شخصیت های بزرگ فلسفه اروپای قاره ای، از شوپنهاور، کی یرکگور، و نیچه تا هایدگر، سارتر و دریدا اشاره کرد. پراگماتیست هایی مانند سی.اس. پیرس و ویلیام جیمز که برای اولین بار سنت فلسفی متمایز آمریکایی را توسعه دادند. مارکس، داروین و فروید، غیرفیلسوفانی که تأثیر آنها بر فلسفه بسیار زیاد بود. و ویتگنشتاین و راسل، دوستان و همکارانی که دستور کار فلسفه تحلیلی را در قرن بیستم تنظیم کردند. کنی سپس خواننده را به طور شفاف از طریق 9 حوزه اصلی کار فلسفی در آن دوره راهنمایی می کند و درگیری جدی با ایده ها و استدلال هایی درباره منطق، زبان، معرفت شناسی، متافیزیک، اخلاق، زیبایی شناسی، سیاست و وجود خدا ارائه می دهد. «فلسفه در دنیای مدرن» که با بسیاری از تصاویر زیبا تزیین شده است، تاریخ مهیج کنی از رشد فکری تمدن غرب را به پایان می‌رساند و به خوانندگان اجازه می‌دهد تا تولد و رشد فلسفه را از دوران باستان تا امروز دنبال کنند.
فلسفه باستان: تاریخ جدیدی از فلسفه غرب - جلد 1 [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Anthony John Patrick Kenny (آنتونی جان پاتریک کنی)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
CLARENDON PRESS OXFORD,
چکیده :
ترجمه ماشینی: سر آنتونی کنی در اینجا داستان جذاب تولد فلسفه و شکوفایی چشمگیر آن در دنیای مدیترانه باستان را بیان می کند.این جلد اولیه یک مجموعه چهار کتابی است که در آن کنی یک تاریخ جدید و بزرگ از فلسفه غرب را باز می کند. تاریخ تک‌نویسنده‌ی فلسفه در دهه‌ها ظاهر می‌شود.فلسفه باستان بیش از هزار سال را در بر می گیرد و ذهن های بزرگ گذشته را زنده می کند، از تالس، فیثاغورث و پارمنیدس گرفته تا سقراط، اپکتتوس، مارکوس اورلیوس و آگوستین.فضیلت بزرگ کتاب این است که توسط یکی از مقامات برجسته جهان در مورد کتاب نوشته شده است موضوع.به جای یک بازخوانی غیرانتقادی و صریح از حقایق شناخته شده - افلاطون و غار سایه های او، اخلاق ارسطو، شهر خدا آگوستین - ما فیلسوفان اصلی را از چشمان مردی می بینیم که یک عمر را صرف تفکر در کار آنها کرده است.بنابراین ما به سادگی به یک نمای کلی نمی رسیم برای مثال ارسطو، اما نقدی نافذ و ژرف نگر از اندیشه او. کنی گزارشی روشنگر از مکاتب فکری مختلف، از پیشاسقراطی ها تا اپیکوریان ارائه می دهد. او توسعه منطق و عقل، ایده های باستانی در مورد فیزیک (چگونه اتفاق می افتد) را بررسی می کند.متافیزیک و اخلاق و اولین تفکر در مورد روح و خدا. تاریخ روشن و مهیج کنی با نگارش واضح، اما به اندازه کافی جدی و عمیق برای ارائه درکی واقعی از فیلسوفان بزرگ، اثری قطعی برای هر کسی خواهد بود که علاقه مند به مردم و ایده هایی است که مسیر تفکر غربی را شکل داده است.
نوآوران و نوآوری‌های پس از صدرُالمتألهین در حکمت صدرایی
نوع منبع :
مقاله , سخنرانی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
عظمت بی‌بدیل اندیشۀ صدرایی و نظام نوین فلسفی برساختۀ او سبب شده تا بسیاری بر این اعتقاد باشند که فلسفۀ اسلامی ‌پس از صدرا دچار رکود و بن‌بستی بزرگ شده است. این امر، تا جایی است که این گروه معتقدند بیشتر بزرگان و حکمای فلسفۀ اسلامی ‌پس‌از صدرا درنهایت شارح و مفسر اندیشه‌های او بوده و فاقد نوآوری و ابتکار فلسفی می‌باشند. استاد رضایی‌تهرانی با ردّ این اتهام و با اعتقاد راسخ به وجود نوآوری‌های فراوان فلسفی پس از صدرالمتألهین و حتی امکان ایجاد نظام فلسفی نوین، در سه بخش به تبیین و تحلیل این بحث می‌پردازد. ایشان در بخش نخست به چیستی و چگونگی نوآوری‌های فلسفی پس از صدرا پرداخته و روند بررسی نوآوری‌های فلسفی را در شش مرحله محقّق می‌داند. او در بخش دوم، اقسام نوآوری‌های فلسفی پس از صدرا را به شکلی تفصیلی در هفت لایه و با ارائه مثال‌هایی مجزا برای هرلایه مورد بحث و بررسی قرار می‌دهد و درنهایت در بخش سوم، مصادیقی از نوآوری‌های بزرگان اندیشه فلسفی پس از صدرا؛ ازجمله: آقاعلی حکیم، علامه طباطبایی، آیت‌الله جوادی‌آملی و استاد فیاضی ارایه می‌دهد.
سلیمان میمون و ظهور اسپینوزیسم در ایده آلیسم آلمانی [مقاله انگلیسی]
نویسنده:
Yitzhak Y. Melamed (وای. مِلامِد اسحق)
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: در این مقاله به بررسی یک موضوع در تاریخ ایده آلیسم آلمانی می پردازم که در ادبیات موجود به طور گسترده نادیده گرفته شده است. من استدلال می‌کنم که سالومون میمون اولین کسی بود که پیشنهاد کرد پانتئیسم اسپینوزا یک دیدگاه رادیکال مذهبی (یا «آیه‌ه‌نگر») است تا بی‌خدایی. پس از بحث در مورد زمینه تاریخی درگیری میمون با اسپینوزا، من به عنصر اصلی اسپینوزیستی فلسفه میمون اشاره می کنم: دیدگاه خدا به عنوان علت مادی جهان، یا به عنوان موضوعی که همه چیز در آن نهفته است. من استدلال می کنم که این دکترین اساس قانون تعیین پذیری میمون بود.
Philosophy and Its History: An Analysis of Gilson’s Historical Method and Treatment of Neoplatonism
نویسنده:
Brian Garcia (برایان گارسیا)
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
  • تعداد رکورد ها : 413