مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 22
تفکر درباره دین: بسط علم شناختی دین [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Aaron C. T. Smith (auth.)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Palgrave Macmillan UK ,
چگونه دین کار می کند: به سوی علوم شناختی جدید دین [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Ilkka Pyysiäinen
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Brill,
چکیده :
ترجمه ماشینی: یافته‌های اخیر در علوم شناختی و روان‌شناسی تکاملی، بینش‌های مهمی را در مورد فرآیندهایی ارائه می‌کند که باورها و رفتارهای مذهبی را در محیط‌های فرهنگی مختلف و در میان آن‌ها جذب‌کننده‌های کارآمد می‌کند. برجستگی خاص ایده‌های دینی مبتنی بر این واقعیت است که آنها «ضد شهود» هستند: آنها با انتظارات شهودی ما از نحوه رفتار عادی موجودات در تضاد هستند. ایده‌های ضد شهودی فقط توسط ذهنی تولید می‌شوند که قادر به عبور از مرزهایی است که حوزه‌های هستی‌شناختی مانند افراد، موجودات زنده، و اشیاء جامد را از هم جدا می‌کند. تکامل چنین ذهنی فقط در نوع انسان اتفاق افتاده است. اینکه چگونه انواع خاصی از ایده های ضد شهودی برای استفاده مذهبی انتخاب می شوند از زوایای مختلفی مورد بحث قرار می گیرد. بنابراین ملاحظات شناختی با سنت های دین تطبیقی ​​مرتبط است.
خدا چه می داند؟ دسترسی عوامل فراطبیعی به اطلاعات استراتژیک و غیراستراتژیک اجتماعی [مقاله انگلیسی]
نویسنده:
Benjamin G. Purzycki,Daniel N. Finkel,John Shaver,Nathan Wales,Adam B. Cohen,Richard Sosis
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: نظریه های تکاملی و شناختی کنونی دین معتقدند که مفاهیم عامل ماوراء طبیعی از سیستم های شناختی مانند نظریه ذهن و شناخت اجتماعی سرچشمه می گیرند. برخی استدلال می کنند که این مفاهیم برای حفظ نظم اجتماعی با به حداقل رساندن رفتار ضد اجتماعی تکامل یافته اند. اگر این نظریه ها درست باشند، مردم باید اطلاعات مربوط به دانش استراتژیک اجتماعی عوامل ماوراء طبیعی را سریعتر از دانش غیر استراتژیک پردازش کنند. علاوه بر این، دانش کارگزاران از رفتارهای اجتماعی غیراخلاقی و غیرهمکاری باید به ویژه در دسترس مردم باشد. برای بررسی این فرضیه‌ها، ما زمان پاسخ به سؤالات مربوط به دانش منسوب به چهار عامل مختلف - خدا، بابانوئل، یک دولت نظارتی ساختگی، و بیگانگان دانای کل اما غیر مداخله‌گر - را اندازه‌گیری کردیم که از نظر دانایی، نگرانی اخلاقی، و توانایی آنها متفاوت است. مجازات کردن، و چقدر ماوراء طبیعی هستند. همانطور که پیش‌بینی می‌شد، شرکت‌کنندگان به سؤالات مربوط به دانش استراتژیک اجتماعی کارگزاران سریع‌تر از دانش غیراستراتژیک پاسخ می‌دهند، اما تنها زمانی که عاملان قادر به تنبیه باشند.
مقدمه ای فلسفی بر علوم شناختی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Rom Harré (رام هار)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: این اولین متن اصلی است که بررسی جامعی از علوم شناختی به معنای کامل آن ارائه می دهد. از مدل های هوش مصنوعی و روانشناسی شناختی گرفته تا نظریه های گفتمانی و فرهنگی اخیر، رام هار؟ یک ادغام نفس گیر اصلی و در عین حال قابل دسترس از این زمینه را ارائه می دهد. در اصل این کتاب درسی به این سوال می پردازد که "آیا روانشناسی یک علم است؟" با توضیحی روشن از روش و تبیین علمی و تأثیر آنها بر تحقیقات روانشناختی. شخصیت محوری در روانشناسی و فلسفه برای چندین دهه رام هار؟ وسعت مرجع و بینش بی بدیل خود را برای دانش آموزان در تمام سطوح تبدیل کرده است. این کتاب چه در توصیف، زبان، دسته بندی، حافظه، مغز یا پیوند گرایی، همیشه شهود ما در مورد باورها، خواسته ها و زمینه اجتماعی آنها را به آخرین گزارش ها از جایگاه آنها در مدل های محاسباتی و بیولوژیکی پیوند می دهد. روان نوشته شده و ساختار خوبی دارد، این متن ایده آل برای دانش آموزان است. این کتاب به چهار ماژول اصلی، با سه سخنرانی در هر یک تقسیم شده است. خواننده با نکات یادگیری مفید، سوالات مطالعه و مقاله و خواندن های کلیدی برای هر فصل راهنمایی می شود.
درآمدی فلسفی بر هوش مصنوعی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Jack Copeland (جک کوپلند)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: با فرض عدم آشنایی با مفاهیم فنی فلسفه یا محاسبات، این مقدمه واضح پیشرفت های حاصل شده در هوش مصنوعی را از زمان آغاز به کار این رشته در سال 1956 بررسی می کند. یک ماشین فکر می کند و چشم انداز موفقیت آنها را ارزیابی می کند. مقدمه های روشنی برای پیوندگرایی و فرضیه زبان فکر وجود دارد که مطالبی از فلسفه، هوش مصنوعی و علوم اعصاب را به هم می پیوندد. با حملات جان سرل به هوش مصنوعی و علوم شناختی مقابله می‌شود و توجه زیادی به مسائل اساسی، از جمله ماهیت محاسبات، ماشین‌های تورینگ، پایان‌نامه چرچ-تورینگ و تفاوت بین پردازش نمادهای کلاسیک و پردازش توزیع‌شده موازی داده می‌شود. این کتاب همچنین امکان داشتن اراده و آگاهی آزاد را در ماشین‌ها بررسی می‌کند و با بحث در مورد اینکه مغز انسان به چه معنا ممکن است یک کامپیوتر باشد، به پایان می‌رسد.
ماتریالیسم هولباخ ​​و زیست‌شناسی عصبی معاصر: برخی تأملات [مقاله پرتغالیِ برزیلی]
نویسنده:
Fábio Rodrigues de Ávila
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: هدف این مقاله ایجاد برخی تقریب‌های احتمالی بین اندیشه‌های فیلسوف ماتریالیست قرن هجدهم، بارون دو هولباخ، از برخی ایده‌ها در مورد مغز موجود در اثر بزرگ او، Sistema da Natureza، و مشاهدات علمی است. تأملاتی در مورد رفتار انسانی آنتونیو داماسیو، عصب شناس معاصر. از این تقریب‌ها بین اندیشه‌های فیلسوف روشنگری قبل از این متفکر که با دو قرن تحقیق علمی از او جدا شده است، هدف ما فقط برانگیختن کنجکاوی بیشتر در مورد تصور ماتریالیستی و قرن هجدهم از اندیشه و تأکید بر نقش مغز در پردازش ایده ها و فرآیندهای ذهنی، به ویژه با توجه به تأملات اخلاقی و رفتار انسانی، و در نتیجه برجسته کردن اندیشه بارون دو هولباخ، فیلسوف روشنگری که ایده های بسیار پیشرفته ای در این زمینه ایجاد کرد، اما در حاشیه باقی مانده است. تحقیقات فلسفی روشنگری، که حتی توسط خود دانشمندان علوم اعصاب معاصر بسیار کم ذکر شده است.
فلسفه مبتنی ‌بر آزمون [کتابشناسی انگلیسی]
نویسنده:
Joshua Knobe: جاشوا کنوب, Shaun Nichols: شان نیکولز
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
USA: Oxford University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: فلسفه تجربی (فلسفه مبتنی ‌بر آزمون) جنبش جدیدی است که به دنبال بازگرداندن رشته فلسفه به تمرکز بر سؤالاتی در مورد چگونگی تفکر و احساس واقعی مردم است. فیلسوفان تجربی، با خروج از یک سنت دیرینه، بیرون می‌روند و آزمایش‌های سیستماتیک انجام می‌دهند تا به درک بهتری از شهود معمولی مردم در مورد سؤالات مهم فلسفی دست یابند. اگرچه این جنبش تنها چند سال از عمر آن می گذرد، اما در حال حاضر جرقه انفجاری از تحقیقات جدید را برانگیخته است و تعدادی از مفروضات ارزشمند در فلسفه و علوم شناختی را به چالش می کشد. جلد حاضر مقدمه‌ای بر مضامین اصلی کار در فلسفه تجربی ارائه می‌کند و برخی از تأثیرگذارترین مقالات در این زمینه را همراه با مجموعه‌ای از مقالات جدید که اهمیت نظری این تحقیق جدید را بررسی می‌کند، گرد هم می‌آورد. فلسفه تجربی: جلد 2 شامل چهارده مقاله - سیزده مقاله قبلاً منتشر شده و یک مقاله جدید - است که منعکس کننده تغییرات سریع در این زمینه در طول پنج سال گذشته است. رشته فلسفه تجربی یکی از مبتکرانه ترین و مهیج ترین بخش های چشم انداز فلسفی کنونی است. جنجال آفرینی نیز برانگیخته است. طرفداران استدلال می کنند که فیلسوفان باید از تحقیقات تجربی، از جمله روش های روانشناسی تجربی، برای حمایت از ادعاهای فلسفی خود استفاده کنند. فیلسوفان تجربی به جای نظریه‌پردازی روی صندلی راحتی، باید وارد میدان شوند تا در مورد چگونگی تفکر و استدلال مردم تحقیق کنند. به یک معنا، این بازگشت به دیدگاهی از فلسفه به عنوان مولد روانشناسی است: ذاتاً به وضعیت انسانی مربوط می شود، بدون محدودیت در دامنه یا روش های آن. در طول دهه گذشته، بسیاری از فیلسوفان تجربی فرضیات مربوط به نحوه تفکر مردم در دنیای واقعی را رد کردند. این جلد راهنمای اساسی برای تأثیرگذارترین کار اخیر در این زمینه حیاتی و هیجان انگیز از تحقیقات فلسفی است.
ضرورت کاربست‌ زبان‌شناسی شناختی در فهم قرآن و دستاوردهای آن
نویسنده:
علیرضا قائمی نیا
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
زبان‌شناسی شناختی یکی از علوم شناختی است که در دهه‌های اخیر گسترش چشمگیری یافته است. این شاخه علمی که از نتایج دیگرعلوم شناختی در خصوص ذهن و فرایندهای ذهنی سود می‌برد، تأثیر گسترده‌ای بر مطالعات ادبی و فهم متون دینی داشته است. به‌کارگیری این جریان در مطالعات قرآنی دستاوردهای زیادی داشته و همچنان در حال گسترش می‌باشد. نگارنده با اشاره به ادعای اصلی این جریان و اصول آن، به بیان نقدهای مختلف از قبیلِ تجربه‌گرایی و نسبیت‌گرایی و عدم همخوانی با تجرد نفس و تجرد ادراک و غیره می‌پردازد و این نقدها را ناشی از سوء فهم این اصول و برخی ادعاهای فلسفی و عدم تعمق در آنها می‌داند. از این گذشته، به وجود تقریرهای مختلف از برخی دیدگاه‌ها- مانند بدن‌مندی- می‌پردازد؛ همچنین نگارنده تفاوت استعاره‌های مفهومی با استعاره ادبی را بیان کرده، مغالطات مخالفان در این زمینه را بر می‌شمارد و در پایان، به برخی دستاوردهای این نوع تحلیل در مطالعات قرآنی می‌پردازد. مطالعات قرآنی در عصر حاضر به مطالعات پیشین و پسین تقسیم می‌شوند. در نوع نخست، بر خلاف نوع دوم، به مفهوم‌سازی‌های درونی قرآنی وقع چندانی نهاده نمی‌شود و به تطبیق پاره‌ای از اصول زبان‌شناختی پیشین بسنده می‌شود.
صفحات :
از صفحه 5 تا 54
  • تعداد رکورد ها : 22