مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 37
روانپریشی یا تجربه عرفانی مذهبی؟ یک پارادایم جدید با تکیه بر روانشناسی و الهیات اصلاح شده
نویسنده:
Susan L. DeHoff
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Palgrave Macmillan ,
چکیده :
چکیده ماشینی : این کتاب پارادایم جدیدی برای تمایز تجارب مذهبی روان پریشی و عرفانی ارائه می کند. سوزان ال. دی هاف به منظور کشف چگونگی تمایز کشیش های پروتستان چنین رویدادهایی را از الهیات اصلاح شده، نظریه روانشناختی و تحقیقات کیفی قوی استخراج می کند. او پس از گفت‌وگوی میان صداهای چند رشته‌ای، پارادایم جدیدی را با توجه به شباهت‌ها، تفاوت‌ها و همپوشانی احتمالی تجارب مذهبی روان‌پریشی و عرفانی ارائه می‌کند.
انقلاب معنوی: چرا دین جای خود را به معنویت می دهد؟ [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Paul Heelas, Linda Woodhead, Benjamin Seel, Bronislaw Szerszynski, Karin Tusting
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Wiley-Blackwell,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این کتاب جذاب با مقایسه شواهد موجود از ایالات متحده و اروپا، با مطالعه دین و معنویت در بریتانیا، به مهم‌ترین سؤال در مطالعه دین امروزی می‌پردازد: آیا اشکال جدید معنویت بر اشکال سنتی دین پیشی می‌گیرد؟ بر اساس مطالعه دقیق دین و معنویت در کندال، انگلستان یافته های پیشگام کندال را با شواهد موجود از ایالات متحده آمریکا و اروپا مقایسه می کند دیدگاهی نظری ارائه می دهد که هم عرفی شدن و هم قدسی شدن را توضیح می دهد پیش بینی های شگفت انگیزی در مورد آینده دین و معنویت در غرب ارائه می دهد به سبکی در دسترس و پر جنب و جوش نوشته شده است و برای طیف وسیعی از خوانندگان علاقه مند به جهت گیری آینده باور در جهان غرب جذاب خواهد بود.
چگونه دین کار می کند: به سوی علوم شناختی جدید دین [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Ilkka Pyysiäinen
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Brill,
چکیده :
ترجمه ماشینی: یافته‌های اخیر در علوم شناختی و روان‌شناسی تکاملی، بینش‌های مهمی را در مورد فرآیندهایی ارائه می‌کند که باورها و رفتارهای مذهبی را در محیط‌های فرهنگی مختلف و در میان آن‌ها جذب‌کننده‌های کارآمد می‌کند. برجستگی خاص ایده‌های دینی مبتنی بر این واقعیت است که آنها «ضد شهود» هستند: آنها با انتظارات شهودی ما از نحوه رفتار عادی موجودات در تضاد هستند. ایده‌های ضد شهودی فقط توسط ذهنی تولید می‌شوند که قادر به عبور از مرزهایی است که حوزه‌های هستی‌شناختی مانند افراد، موجودات زنده، و اشیاء جامد را از هم جدا می‌کند. تکامل چنین ذهنی فقط در نوع انسان اتفاق افتاده است. اینکه چگونه انواع خاصی از ایده های ضد شهودی برای استفاده مذهبی انتخاب می شوند از زوایای مختلفی مورد بحث قرار می گیرد. بنابراین ملاحظات شناختی با سنت های دین تطبیقی ​​مرتبط است.
به خدایان ما اعتماد داریم: چشم انداز تکاملی دین [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Scott Atran (اسکات آتران)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Oxford University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این کتاب بلندپروازانه و میان رشته ای به دنبال توضیح منشأ دین با استفاده از دانش ما از تکامل شناخت است. اسکات آتران، انسان شناس و روان شناس شناختی، استدلال می کند که دین محصول فرعی تکامل انسان است، همانطور که مداخله شناختی، انتخاب فرهنگی و بقای تاریخی دین، تطبیق برخی از عناصر وجودی و اخلاقی است که در شرایط انسانی تکامل یافته اند.
دلبستگی، تکامل و روانشناسی دین [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Lee A. Kirkpatrick (لی ای. کرک پاتریک)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
The Guilford Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: در این کتاب تحریک‌آمیز و جذاب، لی کرک پاتریک چارچوبی گسترده و جامع برای رویکرد به روان‌شناسی دین از دیدگاه تکاملی ایجاد می‌کند. در این چارچوب، نظریه دلبستگی لنز قدرتمندی را ارائه می‌کند که از طریق آن می‌توان جنبه‌های مختلف باور و رفتار دینی را دوباره مفهوم‌سازی کرد. کرک پاتریک با رد این تصور که انسان ها دارای غرایز یا سازگاری های خاص دین هستند، استدلال می کند که دین در عوض از مکانیسم ها و سیستم های روانشناختی متعددی که برای کارکردهای دیگر تکامل یافته اند سرچشمه می گیرد. این کار تلفیقی جرقه بحث، بحث، و تحقیقات آینده را در میان هر کسی که علاقه مند به روانشناسی دین، نظریه دلبستگی، و روانشناسی تکاملی و همچنین مطالعات دینی است، خواهد کرد. همچنین به عنوان یک متن در دوره های پیشرفته در سطح کارشناسی و کارشناسی ارشد خدمت می کند.
آشنایی با دین پژوهی
سخنران:
نوع منبع :
سخنرانی , فیلم , درس گفتار،جزوه وتقریرات
تجربه نظریه پردازی: جستجوی روانشناختی برای علم دین (1896-1937) [پایان‌نامه انگلیسی]
نویسنده:
Iagher, MG (متی جورج ایگر)
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: این پایان نامه به بررسی پروژه های اصلی روانشناسی دین می پردازد که در اواخر قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم مطرح شد. این استدلال می کند که طرفداران این رشته فرعی در تلاش بودند تا علم دینی جدیدی را راه اندازی کنند، علمی که به نظر آنها کاملاً متفاوت از علوم دینی است که در نیمه دوم قرن نوزدهم ایجاد شده بود. متفکرانی مانند ماکس مولر، سی پی تیله، ای.بی. تایلور یا آلبرت رویل گمان می‌رفت که تازگی روان‌شناسی دین در شناسایی تجربه‌ای دینی عمدتاً عاطفی و ماقبل فکری به عنوان جوهره دین و در توسعه ابزارها (مانند پرسشنامه) و مفاهیم (مانند تبدیل، عرفان) است که با آن آن تجربه را بررسی کنید پس از یک دوره شکوفایی در دو دهه اول قرن بیستم، روانشناسی دین در دهه 1930 شروع به افول کرد. من استدلال می‌کنم که این انحطاط تا حدی نتیجه ناتوانی در حفظ یکپارچگی نظری موضوع مطالعاتی روان‌شناسی دین بود، به طوری که این رشته یا در روان‌شناسی عمومی منحل شد یا به خودی خود به یک الهیات خصوصی تبدیل شد. فصل 1 به تشریح راه هایی که در آن علوم دین توسط نظریه پردازان فوق الذکر قرن نوزدهم ساخته شد، به طور خاص به چندین سخنرانی گیفورد و تعدادی از مورخان برجسته ادیان فرانسوی نگاه می کند. فصل 2 با بررسی متون روانشناسان آمریکایی مانند ویلیام جیمز، E.D. بحث های پیرامون مفهوم تبدیل و ارتباط آن با مفهوم احساس را بازسازی می کند. استارباک یا جیمز اچ لوبا. فصل 3 شکل‌گیری مفهوم «عرفان» را در روان‌شناسی دین فرانسوی‌زبان، عمدتاً با نگاهی به آثار تئودور فلورنوی، هانری دلاکروا، تئودول ریبو، و پیر ژانت بررسی می‌کند. فصل 4 به بررسی C.G. روانشناسی دین یونگ.
مقدمه‌ای کوتاه بر روان‌شناسی دین
نویسنده:
کیت‌ام. لاونتال؛ مترجم: محمد قلی‌پور
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
وضعیت نشر :
مشهد - ایران: شاملو,
چکیده :
روان‌شناسی دین از لحاظ تاریخی، در اوایل قرن بیستم آغاز به کار کرد و در طول پنجاه سال پس از تولد رفتارگرایی، تقریبا خاموش شد و به تازگی به عنوان یک رشته پژوهشی معتبر برای روان‌شناسان، دوباره ظهور کرده است. بعضی از مسائل که در روان‌شناسی دین مورد مطالعه و تحقیق قرار می‌گیرند عبارتند از: منشأ پیدایش دین و فرآیند تحول دینداری. کتاب حاضر در شش فصل و یک نتیجه‌گیری سامان یافته و طی آن موضوعاتی چون روان‌شناسی دین، دین و روان‌شناسی، رفتار دینی، اندیشه‌های دینی، احساسات دینی و ...، مطرح شده است.
  • تعداد رکورد ها : 37