مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
آیات اختیار انسان آیات استعانت آیات استغفار انبیا آیات امامت آیات امر عباد به طاعت آیات تحدی آیات تشبیه آیات تنزیهی آیات توسل آیات جبر آیات خداشناسی آیات خلقت آیات ذم آیات ذنب پیامبران آیات رجعت آیات روح آیات رؤیت الهی آیات سنن الهی آیات شرور آیات ضلالت آیات ظهور آیات عروج آیات عصمت آیات علم غیب آیات علو آیات عمومیت اراده الهی آیات عمومیت قدرت الهی آیات فضائل اهل بیت (ع) آیات فطرت آیات قضا و قدر آیات لطف آیات مدح آیات معاد آیات معجزه ( قرآن ) آیات مهدوی آیات نبوت آیات هدایت آیه 005 زلزال آیه 007 سجده آیه 010 انبیاء آیه 010 سجده آیه 010 نحل آیه 010 نمل آیه 011 رعد آیه 011 سجده آیه 011 شوری آیه 011 مریم آیه 012 ابراهیم آیه 012 انعام آیه 012 انفال آیه 012 طه آیه 012 مریم آیه 012 مومنون آیه 013 عنکبوت آیه 013 قیامت آیه 013 ملک آیه 014 حجرات آیه 014 عنکبوت آیه 014 مائده آیه 014 مومنون آیه 014 نحل آیه 015 یوسف آیه 016 نمل آیه 019 فتح آیه 038 شوری آیه 064 مائده آیه 077 مائده آیه 089 انعام آیه 089 نمل آیه 090 هود آیه 094 اعراف آیه 099 مؤمنون آیه 100 مومنون آیه 100 نحل آیه 103 مائده آیه 104 آل عمران آیه 105انبیاء آیه 107 انعام آیه 108 هود آیه 109 طه آیه 109 مائده آیه 110 طه آیه 111 مائده آیه 113 اعراف آیه 115 آل عمران آیه 115 انعام آیه 116 انعام آیه 116 مؤمنون آیه 116 نساء آیه 117 مائده آیه 117 هود آیه 118 مائده آیه 119 انعام آیه 121 انعام آیه 121 طه آیه 122 طه آیه 122 نساء آیه 123 جاثیه آیه 125طه آیه 126 توبه آیه 128 اعراف آیه 129 اعراف آیه 129 بقره آیه 129 نساء آیه 134 نساء آیه 136 انعام آیه 136 بقره آیه 137 آل عمران آیه 143 انعام آیه 146 آل عمران آیه 149 بقره آیه 152 انعام آیه 152 بقره آیه 154 بقره آیه 155 آل عمران آیه 159 انعام آیه 30 فرقان آیه 40 نحل آیه انقلاب آیه010 جمعه آیه010 فتح آیه030 احزاب آیه030 روم آیه064 اسراء
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 174
بررسی و مقایسه توحید ذاتی در قرآن و عهدین
نویسنده:
حمیده کمیزی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
در این مقاله توحید ذاتی را كه از اقسام توحید به شمار می‌رود و زیر بنای اعتقادی ادیان توحیدی اسلام، یهودیت و مسیحیت مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته است؛ زیرا دانستن این مسائل و آشنایی با آن مارا در شناخت هرچه بیشتر ادیان و نحوه برخورد وتعامل باپیروان آنان یاری خواهد رساند.
صفحات :
از صفحه 1 تا 2
روش شناسی نظام اعتقادی در قرآن
نویسنده:
ناهید مشائی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
قرآن مجید اعتقادنامة اسلام آورندگان و آخرین کتاب آسمانی است که راه های هدایت را از زبان خالق یکتا تبیین نموده و با شیوه ای منحصر به فرد آنها را به سوی سعادت ابدی، راهنمایی نموده است. اصول اصلی اعتقادی در همة ادیان الهی، اعتقاد به مبدأ ودر پی آن اعتقاد به معاد است که از سویی اصل و اساس ایجاد انسان و از سوی دیگر، منتها و بازگشت وی را، روشن می نماید. علاوه بر کتب آسمانی، اندیشمندان خداگرا و فیلسوفان و متکلمان الهی برای تصحیح اعتقادات بشریت نسبت به دو اصل یاد شده از راههای گوناگون عقلی فلسفی به اثبات مبدأ و معاد پرداخته اند. در جستجوی آن بودیم تا بدانیم: رویکرد قرآن برای دعوت به نظام صحیح اعتقادی چگونه است و از چه راه هایی برای دعوت به سوی خدا و معاد بهره جسته است. آیا طریق عقلی فلسفی محض در اثبات مبدأ، با روش قرآن مطابق است و نیز آیا راه های دعوت قرآنی همچون بسیاری از طرق عقلی فلسفی دچار پیچیدگی و غموض است؟ تفاوت رویکرد قرآنی که شامل هدایت عامة مردم است با روش های فلسفی کلامی که مخصوص خواص و بخشی از عقلای جامعه است، در چه می باشد؟ راز این مهم را چنین دریافتیم که: دیدگاه قرآن در دعوت به توحید بر مبنای فطرت بوده و اصلی ترین طریق شناخت خدا، رجوع به فطرت پاک انسانی، معرفی شده است که این ریق گرچه در میان فلاسفه و متکلمان نیز مطرح گردیده، ولی هرگز به مثابة اصلی ترین راه در نظر گرفته نشده است و راه های عقلی، راه های اصلی تر به شمار آمده اند. البته قرآن مجید راه شناخت آیاتی با استفاده از ابزار گوش و چشم را عام ترین روش هدایت برای همة افراد جامعه معرفی نموده و سپس تفکر عقلی در آیات را با چاشنی ادلة عقلی کلامی، مزین نموده است. در موضوع اثبات معاد نیز قرآن از راه های عقلی برای اثبات معاد (معاد هست) استفاده ننموده است، بلکه از طریق اخبار مخبر صادق یا همان برهان نقلی از جانب پیامبر(ص) که پیام رسان خدای متعال است، به اثبات معاد پرداخته است. البته براهین متعددی برای ضرورت وجود قیامت (معاد باید باشد) در قرآن اقامه شده است، همچنین خدای متعال در آیات بسیاری از قرآن به رفع استبعاد منکران ازوجود قیامت پرداخته و از راه های مختلفی، امکان معاد (معاد می تواند باشد) را به اثبات رسانده است.
جهان بيني توحيد و استفاده درست از امکانات هستي در قرآن
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
دائرة المعارف اسلامي طهور,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
بداء یا محو و اثبات الهی
نویسنده:
مرتضی عسکری
نوع منبع :
کتاب
وضعیت نشر :
تهران : مجمع علمی اسلامی,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
کتاب «بداء یا محو و اثبات الهی» تالیف مرتضی عسکری، به مبحث بداء که از اعتقادات مهم شیعی است پرداخته شده است. مولف این کتاب که از مورخین معاصر شیعی است در ابتدا به بررسی معنای لغوی واژه بداء پرداخته و سپس معنای اصطلاحی آن را از دیدگاه علما می کاود و همچنین در مبحثی دیگر آموزه بداء را از دیدگاه قرآن کریم، روایات مکتب خلفا، روایات ائمه اطهار (ع) مورد تحلیل قرار می دهد و در انتها نیز در رابطه با آثار اعتقادی بداء تحقیق می کند.
رسالت توحیدی حضرت ابراهیم (ع) از دیدگاه قرآن
نویسنده:
فخریه لبیبی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
حضرت ابراهیم (ع) دومین پیامبر صاحب شریعت است. در این پایان نامه با استفاده از آیات قرآن کریم،سیر دعوت آن حضرت به توحید بررسی شده است. ازدعوت ستاره پرستان گرفته تا شکستن بتان و دعوت آزر به یگانه پرستی. نویسنده آزر را عموی حضرت ابراهیم دانسته و دلایل استغفار آن حضرت برای او رابرشمرده است.
نقش توحيد در زندگي انسان از ديدگاه قرآن
نویسنده:
قلب‌حسين نقوي
نوع منبع :
رساله تحصیلی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
‫هدف اصلي اين تحقيق، بررسي و تبيين نقش توحيد در زندگي انسان و به‌خصوص نقش آن در رفع اضطراب، است. توحيد در قرآن از اهميت فوق‌العاده‌اي برخوردار است، زيرا محور اديان آسماني، خميرمايه دعوت همه پيامبران الهي، و ريشه همه عقايد حقه و اخلاق حسنه و اعمال صالحه مي‌باشد. توحيد اگرچه در اصطلاحات عرفاني، کلامي، فلسفي و قرآني داراي معاني مختلفي است، اما آن‌چه در اين نوشتار مورد نظر است توحيد به‌معناي اعم است که بر اساس نگاه قرآني، شامل ايمان واقعي است، نه يک اصطلاح نظري مطلق در کتب کلامي و فلسفي. همچنين حيات و زندگي نيز معاني مختلفي دارد که معناي مورد نظر قرآن، جز موحد بودن و عبوديت خدا نيست. توحيد داراي آثار فردي و اجتماعي فراواني است، و مي‌تواند موجب تأمين همه انواع آرامش براي انسان باشد. توجه به قدرت مطلق خداوند و توجه به عدالت او، سبب آرامش در پرتو توحيد مي‌شود. دوري از اضطراب‌هاي مخرب و مضر نيز فقط با عقيده توحيد امکان دارد. توحيد، آثار فردي ديگري مانند سعادت و خوشبختي، روشن‌بيني و حقيقت‌شناسي، بهره‌مندي از هدايت الهي، احساس مسئوليت، انجام وظيفه، و تسليم شدن در برابر فرمان الهي را براي انسان به ارمغان مي‌آورد. از سوي ديگر، توحيد مي‌تواند آثار اجتماعي فراواني همچون انفاق و خدمت به مردم، ايجاد وحدت و همبستگي در جوامع انساني، برقراري قسط و عدل در جامعه، بهره‌مندي از زندگي نيکو و عمران و آباداني را نيز به همراه آورد. بنابراين، آثار توحيد منحصر به منافع اُخروي آن نيست. اعتقاد به توحيدِ ناب، الگوهاي شايسته‌اي مانند حضرت ابراهيم، پيامبر اسلام و امام حسين ( دارد. زندگي امام خميني( که از نمونه‌هاي عملي و علمي توحيد ناب بوده و در مکتب موحدان حقيقي همچون سيدالشهداء رشد يافته، نيز سرشار از آرامشي بود که در سايه توحيد بدان دست يافته بود. وجود اين الگوهاي برجسته، بهترين دليل بر نقش مهم توحيد در زندگي انسان است.
مرز توحید و شرک از دیدگاه قرآن
نویسنده:
محمّد رضا حیدری خراسانی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
این پایان نامه می خواهد به این پرسش پاسخ دهد که مرز توحید و شرک از دیدگاه قرآن کجا قرار دارد; بنابراین، برای تبیین موضوع، توحید و ابعاد آن و شرک و مراتب آن بررسی شده تا شناختی درست از این دو به دست آید و در پس آن، با ارائه شناختی کافی در این مورد، مرز آنها از دیدگاه قرآن مشخّص شود.با این آرمان، بحث های مرتبط با این موضوع کاوش، و کوشیده شده است تا دیدگاه صاحب نظران نقد و بررسی شود; بنابراین، حاصل و دستاورد پژوهش انجام شده در پنج فصل گرد آمده است: فصل نخست به کلّیات، و فصل دوم به بررسی مبانی توحید از دیدگاه قرآن می پردازد. فصل سوم، شرک و مراتب آن را بررسی کرده است و در فصل چهارم، دیدگاه های مکتب های کلامی طرح و نقد، و در فصل پنجم، نتایج به دست آمده از موضوع پایان نامه، نمایانده می شود.
قرآن و تجلّى توحید در اقتصاد
نویسنده:
سید محمدکاظم رجایى
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
عوامل شرک و موانع توحید در قرآن
نویسنده:
اسدالله جمشیدی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
  • تعداد رکورد ها : 174