مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
ایمان و عقل جهان دیگر(فلسفه دین) دین و اخلاق(فلسفه دین) زبان دین (فلسفه دین) صورت دینی زندگی علم و دین (فلسفه دین) کثرت گرایی دینی(فلسفه دین) معرفت دینی مفهوم خداوند
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 2296
درسگفتار درآمدی به فلسفه دین
مدرس:
یاسر میردامادی
نوع منبع :
صوت , سخنرانی , درس گفتار،جزوه وتقریرات
منابع دیجیتالی :
چکیده :
فلسفه دین شاخه‌ای از فلسفه مشتمل بر همه مباحث فلسفی‌است که بن‌مایه آن‌ها پرسش‌هایی‌است که از دین سرچشمه می‌گیرد. فلسفه دین، ارزیابی مفاهیم و باورهای بنیادین سنت‌های دینی ویژهٔ جوامع مختلف است. موضوعات اصلی فلسفه دین، استدلال پیرامون طبیعت، وجود یا عدم وجود خدا، زبان دین، معجزه، دعا، مسئله شر، صفات خدا، پلورالیسم دینی، معرفت‌شناسی دینی و رابطه بین دین و دیگر نظام‌های ارزشی مانند اخلاق و علم تجربی است. فلسفه دین با فلسفه دینی متفاوت است؛ فلسفه دینی فکر فلسفی‌است که توسط دین هدایت می‌شود که نمونه‌هایی از آن را می‌توان در فلسفه مسیحی یا فلسفه اسلامی جستجو کرد، اما فلسفه دین تبیین عقلانی ماهیت دین به خودی خود است، بنابراین برای مطالعهٔ فلسفه دین نیازی به باورمندی به ادیان وجود ندارد. اصطلاح فلسفهٔ دین، اصطلاحی‌است که از اواخر قرن هجدهم رایج گردیده‌است. این اصطلاح تحت تأثیر هگل رواج یافت که گونه‌های مختلف فلسفه را در نظام فکری خود وارد کرده بود. فلسفه دین، با پرسش‌های بنیادی آغاز می‌شود که ادیان به وجود آورده‌اند. فلسفه‌ورزی در این پرسش‌ها بازتاب برداشت فیلسوف از کارکرد فلسفه‌است. بخش مهمی از فلسفهٔ دین را دلایل وجود خدا و دلایل عدم وجود خدا تشکیل می‌دهند. دلایل جهان‌شناسانه وجود خدا سابقه‌اش به افلاطون و ارسطو می‌رسد که به مفهوم علیت باور داشتند. دلایل وجودشناسانه که نخستین بار آنسلم آن را باب کرد، مرکز ثقلش مفهوم موجود کامل است. دلایل عدم وجود خدا و رد ادله سنتی اثبات خدا نیز همواره مورد توجه فلسفهٔ دین بوده‌است.
خودآگاهی و ذهنیت خدا [کتابشناسی انگلیسی]
نویسنده:
Charles Taliaferro (Author) (چارلز تالیافرو)
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
انگلیس: Cambridge University Press : انتشارات دانشگاه کمبریج,
چکیده :
ترجمه ماشینی: گزارش‌های ماتریالیستی معاصر از آگاهی و ذهنیت به چالش می‌کشند که ما چگونه درباره خود و واقعیت نهایی فکر می‌کنیم. این کتاب از دیدگاه غیر ماتریالیستی افراد و ذهنیت و قابل درک بودن اندیشیدن به خدا به عنوان یک واقعیت غیر فیزیکی و معنوی دفاع می کند. تلاش می‌کند تا رابطه یکپارچه بین خودمان و بدن‌های مادی ما و بین خدا و کیهان را به شیوه‌ای مرتبط بیان کند. نسخه‌های مختلف ماتریالیسم، و همچنین مفاهیم جایگزین و پسا دوگانه‌ای خدا، ارزیابی می‌شوند.
پایان الهیات: و وظیفه اندیشیدن درباره خدا [کتابشناسی انگلیسی]
نویسنده:
George Pattison (جورج پتیسون)
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
SCM Press,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: به دنبال پرداختن به بحران معاصر الهیات، بررسی آینده ممکن برای یک رشته دانشگاهی است که ریشه در زندگی و تعلیم کلیسای مسیحی دارد، در موقعیتی از کثرت گرایی فکری. برای تعهد به گفتگو استدلال می کند.
دین و علم [کتابشناسی انگلیسی]
نویسنده:
Ian G. Barbour (ایان باربور)
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: دین و علم بحث قطعی معاصر درباره بسیاری از مسائل پیرامون درک ما از خدا و حقیقت دینی و تجربه در درک ما از خدا و حقیقت دینی و تجربه در عصر علمی ما است. این نسخه به طور قابل توجهی توسعه یافته و اصلاح شده از Religion in an Age of Science، برنده جایزه عالی تعالی آکادمی دین آمریکا و جایزه کتاب تمپلتون است. ایان جی. باربور - محقق برجسته در این زمینه - سه فصل تاریخی مهم در مورد فیزیک و متافیزیک در قرن هفدهم، طبیعت و خدا در قرن هجدهم و زیست شناسی و الهیات در قرن نوزدهم اضافه کرده است. او همچنین بخش‌های جدیدی در مورد تحولات معنویت محور طبیعت، نظریه اطلاعات و نظریه‌های آشوب و پیچیدگی اضافه کرده است.
عقلانی سازی در ادیان یهودیت، مسیحیت و اسلام [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Yohanan Friedmann , Christoph Markschies , Marc Bergermann
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: گرایش های کنونی در مطالعات دینی و الهیات نشان دهنده علاقه فزاینده ای به تبادل بین ادیان و فرهنگ های عقلانی سازی پیرامون آنهاست. مطالعات منتشر شده در این جلد، بر اساس کنفرانس‌های بین‌المللی آکادمی برلین-براندنبورگ و آکادمی علوم و علوم انسانی اسرائیل، با پرداختن به مفاهیم و تأثیرات عقلانی‌سازی در یهودیت، مسیحیت، به این حوزه مورد علاقه کمک می‌کند. اسلام و دین به طور کلی. علاوه بر نگاه دقیق‌تر به پیوندهای بی‌واسطه در تاریخ سنت بین آن جنبش‌های عقلانی و تحولات دینی، بر همگرایی‌های فکری-تاریخی تأکید می‌شود: بنابراین، مقاله‌ها با پرسش‌های تطبیقی ​​محوری هدایت می‌شوند، مانند عواملی که باعث تقویت آن می‌شوند. / مانع عقلانی شدن؟ معیارهای منطقی سازی از کجا استخراج می شود؟ عقلانی سازی در کدام نهادها صورت می گیرد؟ چه کسی عقلانیت را تبلیغ می کند، حمایت می کند و از آن استفاده می کند؟
In the Shadow of the Cross: A Biblical Theology of Persecution & Discipleship
نویسنده:
Glenn M. Penner
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Living Sacrifice Books ,
کلیدواژه‌های اصلی :
Realitäten des Glaubens: Zur virtuellen Dimension christlicher Religiosität (Praktische Theologie Im Wissenschaftsdiskurs Practical Theology in the Discourse of the Humanities)
نویسنده:
Nord, Ilona
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Walter de Gruyter ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چرا من مسیحی نیستم و مقالاتی دیگر درباره‌ی دین و موضوعات مربوط به آن [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Bertrand Russell (برتراند راسل)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledge,
چکیده :
از ویکی پدیا فارسی: کتاب چرا من مسیحی نیستم، متن سخنرانی‌ای است که برتراند راسل در ۶ مارس ۱۹۲۷ در سالن شهرداری باترسی به دعوت و پشتیبانی جامعه سکولار ملی جنوب لندن ایراد کرد که به صورت جزوه‌ای در همان سال چاپ شد و پس از ویرایش پائول ادوارد، ویراستار کتاب‌های راسل، به شهرت بیش‌تری رسید. این سخنرانی به همراه مقالات دیگر در پیرامون مذهب منتشر شده است. راسل با تحلیل آنچه که به معنای اصطلاح مسیحی است، آغاز می‌کند و توضیح می‌دهد که چرا او به "جاودانگی خدا " اعتقاد ندارد و به همین دلیل است که او "فکر نمی‌کند که مسیح بهترین و عاقلترین مرد باشد" به عنوان "الگو برای مسیحیان ". او تعدادی استدلال منطقی برای وجود خدا را در نظر می‌گیرد و به مفاهیم مربوط به الهیات مسیحی می‌پردازد. او به مخالفت با «استدلال طراحی» می پردازد و نظریه‌های داروین را مورد حمایت قرار می‌دهد. راسل همچنین از وجود تاریخی عیسی مسیح شکایت می‌کند و به اخلاق دین می‌پردازد، که، به نظر وی، عمدتاً مبتنی بر ترس است.
  • تعداد رکورد ها : 2296