مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
اسامی و صفات قرآن اسلوب ادبی قرآن اعجاز قرآن تاریخ قرآن ترجمه و مترجمان قرآن تفسیر و مفسران تقسیمات قرآن خصایص قرآن دلالت الفاظ قرآن فضایل قرآن قرآن قرائت و تجوید قرآن قرائت و قراء
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 18145
حقوق پيامبر اکرم صلي الله عليه و آله و سلم بر امت در قرآن کريم
نویسنده:
‫مزمل حسين
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، جامعة المصطفی العالمیة,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
‫پيامبر صلي الله عليه و آله و سلم در مسير انسان سازي، عدالت ، اخلاق و ... ، به خاطر رضاي خدا، مصائب و مشکلات فراواني را تحمل نمود و خداوند به پاس اين خدمات، در قرآن حقوقي را نسبت به آن حضرت بر امت فرض کرد. اين پژوهش درصدد بيان و تحليل و توصيف اين حقوق است. نويسنده پس از مفاهيم و کليات، اين حقوق را در سه دسته کلي بررسي نموده است. دسته نخست از حقوقي که پيامبر صلي الله عليه و آله و سلم بر امت دارد، حقوق سياسي و اجتماعي است که قرآن، آنها را براي مردم بيان کرده است. يکي از آنها، حق ولايت است که خود سه گونه است: ولايت محبت و مودّت، ولايت زعامت و پيشوايي ديني و سياسي که پس از آن حضرت، به اهل بيت? رسيده است، و ولايت تصرف يا ولاي معنوي که بالاترين مراحل ولايت است. حق ديگر، حق اطاعت است. قلمروهاي سه گانه اطاعت عبارتاند از: اطاعت در مسائل سياسي، قضايي و نظامي. حق مرجعيت علمي، حق تبري از دشمنان پيامبر صلي الله عليه و آله و سلم ، حق صلوات و سلام بر آن حضرت، حق ترفيع بيوت، حق الگو پذيري از آن حضرت و حق حرمت ازدواج با همسران پيامبر صلي الله عليه و آله و سلم ، از ديگر حقوق سياسي و اجتماعي است. دسته دوم، حقوق اقتصادي است. حقوق اقتصادي آن حضرت بر امت عبارتاند از: حق انفال، حق فيء، حق خمس، حق زکات و حق حرمت صدقه. دسته سوم، حقوق اخلاقي است. حقوق اخلاقي پيامبر صلي الله عليه و آله و سلم بر امت عبارتند از: حق تقدم پيامبر صلي الله عليه و آله و سلم بر امت و اينکه امت در قول و فعل بر آن حضرت پيشي نگيرند، حق اذيت نکردن پيامبر صلي الله عليه و آله و سلم با سخن و رفتار، حق پايين بودن صداي امت از صداي پيامبر صلي الله عليه و آله و سلم ، حق صدا نکردن حضرت از پشت حجرهها، و حق رعايت وقت پيامبر صلي الله عليه و آله و سلم . نتيجه اينکه خداوند در قرآن کريم، حقوقي را براي پيامبر صلي الله عليه و آله و سلم بيان کرده است که امت نخست بايد آن حقوق را بشناسد و آنگاه آنها را رعايت کند.
امام مهدی(عج) در قرآن
نوع منبع :
پرسش و پاسخ , کتابخانه عمومی
پاسخ تفصیلی:
اشاره: مقالة حاضر به بررسی آیاتی از قرآن کریم پرداخته است که دو فرقة شیعه و سنی در ذیل آنها روایاتی تفسیری دربارة امام مهدی(ع) نقل کرده اند. این آیات که تعدادشان بالغ بر هشت آیه می باشد به ترتیب از ابتدا تا انتهای قرآن به صورت ذیل بررسی شده اند:
بیشتر ...
اسراف و تبذير از ديدگاه قرآن و حديث
نویسنده:
‫وریدی، حسین
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامی، معاونت پژوهشی، دفتر تبلیغات اسلامی,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
‫نويسنده با توجه به آثار سوء فرهنگ مصرفى حاكم بر جامعه اسلامى از جانب استعمار موضوع اسراف و تبذير را برگزيده و آن را از ديدگاه قرآن و حديث مورد بررسى قرار داده است. محتويات اين پايان نامه عبارت است از: ارائه نمونه هايى از اسراف در دوران طاغوت و حاكميت فرهنگ مبتذل غرب قبل از انقلاب اسلامى؛ معرفى اسراف با استناد به دلايل مختلف به عنوان ريشه مفاسد در جهان كنونى؛ ارائه آمارهايى از اسراف در سطح شهر تهران؛ بيان الگوهاى مصرف در اسلام.'
قرآن در فقه(1)
نویسنده:
حمید مبلغی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
کلیدواژه‌های اصلی :
ترجمه قرآن کريم به زبان پشتو (از ابتدا تا پايان سوره اَنفال)
نویسنده:
---
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
‫چکيده : اين نوشتار، ترجمه آياتي چند از ابتداي قرآن کريم تا انتهاي سوره انفال به زبان پشتو است. نويسنده با توجه به وجود پنجاه ميليون نفر پشتون در کشور افغانستان و همچنين پشتون‌هاي فراواني که در کشورهاي پاکستان و هندوستان زندگي مي‌کنند، و نيز فعاليت وهابيت عربستان در بين قوم پشتون و تبليغ گسترده وهابيت توسط طالبان تحت حمايت عربستان، ضرورت چنين ترجمه‌اي از قرآن به زبان پشتو را بررسي کرده است. وي ضمن ارائه نمونه‌هايي از ترجمه‌هاي موجود قرآن به زبان پشتو و ترجمه‌هايي که عمدتاً از سوي اهل سنت فعال در افغانستان و پاکستان صورت گرفته، به نقد اين ترجمه‌ها پرداخته و بسياري از آ‌ن ‌ها را گويا ندانسته و مشتمل بر جهت گيري اهل سنت قلمداد کرده و برخي را نيز مي‌ستايد. او در همين زمينه نخستين ترجمه قرآن به زبان پشتو را ترجمه افضل خان ختک برشمرده و آن را ناقص مي‌داند. سپس ترجمه‌هايي ديگر به نام‌هاي ترجمه حبيب‌الله رفيع، ترجمه سيدجعفر حسين‌شاه ريشتوني، ترجمه مولانا عبدالحق دارمنگي (که نويسنده اين ترجمه را مي‌ستايد و آن را روان وصف مي‌کند)، ترجمه دکتر سيدسعيدالله مازاره، ترجمه عبدالله فاني، ترجمه و تفسير ملاکابلي و چند ترجمه ديگر را ذکر مي‌کند که همه آن‌ها در عربستان منتشر شده‌اند. نگارنده نکات اضافي را که در فهم متن قرآن کمک مي‌کند، داخل گيومه آورده و در پاورقي ترجمه نيز توضيحاتي اجمالي درباره برخي واژه‌ها و اصطلاحات و عبارات را ذکر کرده است. در صفحه سمت راست پايان نامه، متن قرآن به خط عثمان طه و در صفحه مقابل آن، ترجمه پشتو آمده و نويسنده مي‌کوشد بر اساس قواعد لغت شناسي و ادبيات عرب، ترجمه‌اي گويا و رسا ارائه دهد.
چند دعای قرانی برای قنوت نماز
نوع منبع :
پرسش و پاسخ , کتابخانه عمومی
پاسخ تفصیلی:
رَبّ‏ِ أَوْزِعْنىِ أَنْ أَشْكُرَ نِعْمَتَكَ الَّتىِ أَنْعَمْتَ عَلىَّ وَ عَلىَ‏ وَالِدَىَّ وَ أَنْ أَعْمَلَ صَلِحًا تَرْضَئهُ وَ أَدْخِلْنىِ بِرَحْمَتِكَ فىِ عِبَادِكَ الصَّلِحِينَ(نمل -19)رَّبّ‏ِ اغْفِرْ لىِ وَ لِوَالِدَىَّ وَ لِمَن دَخَلَ بَيْتىِ‏َ بیشتر ...
کلیدواژه‌های اصلی :
تحليل و تحقيق چهل موضوع قرآنی در مثنوی
نویسنده:
---
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
‫در اين پاياننامه چهل موضوع نظير درك و شعور جامدات، تقوى، توبه، سيماى پيامبر اسلام (ص)، ولايت حضرت على (ع) در ابيات مثنوى مولانا جلال الدين رومى بررسى و به نقل و شرح ابيات مربوطه پرداخته شدهاست.
معنویت درمانی ( درآمدی بر معنای زندگی در قرآن و حدیث )
نویسنده:
هادی غلام‌محمدی.
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
مشهد: ارسطو‏‫,
کلیدواژه‌های اصلی :
بررسي حقوق زن در قرآن و تطبيق آن با قوانين کشور تاجيکستان
نویسنده:
‫مظهرالدين گدا اف
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، جامعة المصطفی العالمیة,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
‫يکي از مباحث مهم حقوقي در اسلام، حقوق زن است. اين پژوهش در سه بخش، حقوق زن را در قرآن بررسي کرده و با حقوق زن در کشور تاجيکستان مقايسه نموده است. منابع اسلامي بين زن و مرد، از جهت انسانيت تفاوتي قائل نيست و عدالت محور است و تفاوت موجود در بعضي موارد هم به خاطر عدالت است. اما در قوانين تاجيکستان، تساوي و تشابه و برابري آن دو، از هر جهت است. بنابراين، اطلاق تساوي در دو رويکرد، اشتراک لفظي است. از نظر قرآن، نفقه زن بر عهده شوهر است؛ اما در قوانين تاجيکستان، پرداخت نفقه وظيفه هرکدام از زن و شوهر است و در صورت معلول بودن شوهر يا عدم امکان فعاليت جسمي شوهر، زن بايد او را تأمين کند. از نظر قرآن، مرد هيچگونه تسلط اقتصادي بر زن ندارد؛ اما طبق قوانين تاجيکستان، زن و مرد بايد با هم کار کرده و حق استفاده از امکانات خود را داشته باشند. در مورد نصف بودن سهمالارث زن، به روشني مواد قوانين ارث تاجيکستان با اسلام مخالفت دارد و اصل در آن، برابري زن و مرد است. بر اساس قرآن، زن در برابر مهر و نفقه، کليه اوقات و استمتاعات خود را در اختيار مرد قرار ميدهد. اما در قوانين تاجيکستان، «برابري» اصل اساسي در روابط ميان زوجين است. بيشتر موارد صحت و ممنوعيت ازدواج در اسلام، در تاجيکستان عملي ميگردد. از نظر اسلام، حق طلاق يک طرفه است؛ ولي در قوانين تاجيکستان، با رضايت دو طرف يا درخواست يکي از آنها، طلاق صورت ميگيرد. براساس قوانين اسلام، اشتغال و خروج زن بايد با موافقت شوهر باشد؛ ولي طبق قانون تاجيکستان، اين گونه نيست. قرآن براي زن، استقلال و مسئوليت سياسي و حق تعيين سياست کشور و جامعه و تعيين رهبري قائل است و به جز چند مسئوليت خاص مردان، زن ميتواند عهدهدار ساير مسئوليتها شود. البته قانون تاجيکستان، بر مبناي برابري زن و مرد، قضاوت نموده است.
شرايط ايمان در قرآن
نوع منبع :
پرسش و پاسخ , کتابخانه عمومی
پاسخ تفصیلی:
ايمان در قرآن وروايات تفاوت ندارد ,در قرآن کريم کلياتي در مورد ايمان ومومن آمده که تفصيل آن را روايات بيان نموده اند. موصوف ايمان که مومن است شيعه ناميده شده نه خود صفت ايمان, مومن کامل, شيعه است که مرحله بالاتر از اسلام و تسليم است.
مفاهيمي مانند بیشتر ...
  • تعداد رکورد ها : 18145