مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
پژوهش‌ تاریخی (روش‌) پژوهش های تاریخی تاریخ اجتماعی تاریخ تشیع تاریخ سیاسی تاریخ نگاری تقویم اسلامی تمدن اسلامی سیره معصومین(ع) عصر امامت عصر خلافت عصر غیبت عصر نبوت نسب شناسی
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 1641
تجربه مسلمانان صدر اسلام در دستیابی به توسعه اقتصادی
نویسنده:
سید کاظم صدر
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
چنانکه می دانیم پیامبر اسلام(ص) پس از بعثت حدود سیزده سال به تبلیغ دین اسلام پرداختند و علیرغم اذیتها و آزار کفار توانستند اصول اعتقادی رسالت نوین خویش را ابلاغ و مردم را هدایت بنمایند. شدت آزار کفار مکه و استقبال مردم مدینه موجب شد که پیامبر همراه تازه مسلمانان به مدینه مهاجرت کنند و حدود یازده سال نیز در آنجا به ابلاغ و اجرای احکام اسلام پرداخته و جامعه و نظام جدیدی را براساس آیین اسلام استوار سازند.
صفحات :
از صفحه 26 تا 37
تاریخ جوامع اسلامی
نویسنده:
فرهاد عطایی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: دانشگاه امام صادق (ع),
چکیده :
آیرام لپیدس، استاد تاریخ اسلام و رئیس سابق مرکز مطالعات خاورمیانه در دانشگاه کالیفرنیا (برکلی) است. وی با انتشار آثارش تحت عنوان شهرهای اسلامی در اواخر سده‎های میانه (1967) و شهرهای خاورمیانه (1969) در میان اهل فن شهرت یافت. او در مطالعه جوامع اسلامی روش معمول استفاده از مدلهای طبقات اجتماعی را برای بررسی این جوامع مردود دانست و شیوه و نظریه‎ای بدیع ارائه کرد. «تاریخ جوامع اسلامی» حاصل سالها تتبع او درباره تاریخ اسلام و مسلمانان است که اندکی پیش از بازنشستگی او از کرسی استادی تاریخ اسلام در برکلی منتشر شد. لپیدس یک محقق غیر مسلمان است و نگرشی جامعه شناختی به موضوع دارد. لذا از این کتاب نباید انتظار تبلیغ اسلام داشت. اما احترام او به اسلام و فرهنگ و تمدن اسلامی از خلال کتاب نمایان است. نویسنده خود در مقدمه اظهار می‎دارد “در این کتاب قصد ندارم اسلام را به شما بشناسانم، بلکه با استفاده از متدهای تطبیقی و مقایسه‎ای سعی می‎کنم نقش اعتقادات، نهادها و گروههای اسلامی را در وقایع تاریخی تبیین کنم.”
صفحات :
از صفحه 239 تا 244
صوم عاشوراء (دراسة فقهیة حول حکم صوم یوم عاشوراء على ضوء المذاهب الإسلامیة)
نویسنده:
نجم الدین طبسی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بيروت: دار الولاء للطباعة و النشر و التوزیع,
چکیده :
کتاب «صوم عاشوراء: دراسة فقهية حول حكم صوم يوم عاشورا على ضوء المذاهب الإسلامية» نوشته نجم‌ الدین طبسی است. وى كه از محققان حوزه علمیه قم در موضوعات فقهى و تاريخ اهل بیت علیهم السلام است، اين كتاب را با موضوع فقهى و تاريخى به نگارش درآورده و در آن ريشه‌ هاى تاريخى روزه روز عاشورا را از قبل از ظهور اسلام و بعد از آن، به ويژه پس از حادثه کربلا مطالعه كرده و احاديث و ديدگاه‌ هاى فقهى در اين باره را ارائه نموده است. ادله قائلان به تحریم ، استحباب و کراهت مورد نقد و تحليل قرار گرفته است. مصادر و منابع كتاب در پايان و به صورت زيرنويس ذكر شده است.
مقتل فاطمة الزهراء علیهاالسلام
نویسنده:
محمد منتظر واعظ
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: دار الصدیقة الشهیدة,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
کتاب «مقتل فاطمة الزهراء علیهاالسلام» نوشته محمدمنتظر واعظ، بیان حوادث پس از رحلت رسول خدا (ص) و مصایب فاطمه زهرا (س) و اثبات شهادت آن بانوی بزرگوار است. در این اثر ابتدا به بازگشت امت اسلام پس از وفات پیامبر اکرم (ص) به دوران جاهلیت و عهدشکنی عده زیادی از مسلمانان در پذیرش ولایت و امامت امام علی (ع) اشاره شده و سپس رخدادهای تلخ این دوران به ویژه یورش به خانه امام علی (ع) و آزار و اذیت ایشان و فاطمه زهرا (س) که منجر به شهادت آن بانوی بی‌ نظیر اسلام شد مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. نگارنده در صدد اثبات این مسأله است که فاطمه زهرا (س) به دست غاصبین خلافت کشته شده و ایشان از این افراد برائت جسته و هیچ‌ گاه از آنان راضی نشده است. وی همچنین به توصیف چگونگی شهادت فاطمه زهرا (س) و شرح مصایب ایشان پس از رحلت پدر بزرگوار خویش پرداخته و وقایع تلخ مربوط به این دوران را گزارش کرده است.
سیرة الأئمة الإثنی عشر المجلد 1
نویسنده:
هاشم معروف حسنی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت: دار المعارف للمطبوعات,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
«سیرةُ الائمّة الاثنی عَشَر» کتابی عربی نوشته سید هاشم معروف حسنی است. این کتاب درباره زندگانی دوازده امام و دارای سبکی نو است. مولف به صورت موضوعی به تحقیق پرداخته و تفصیل نداده است. او پیش از ورود به بحث اصلی درباره حضرت خدیجه و حضرت زهرا (س) سخن گفته و در برخی موارد به نقد پاره‌ ای موضوعات تاریخی پرداخته است. جلد اول از مجموعه حاضر كه به زبان عربی نگارش یافته، درباره زندگی حضرت خدیجه (ع)، حضرت فاطمه (ع)، حضرت علی (ع) و امام حسن (ع) و نقش آنان در تاریخ اسلام است. همچنین موضوعات این مجلد عبارت‌ اند از: معرفی شجره‌ نامه‌ دوازده امام و گریزی بر زندگانی فاطمه زهرا (س)، شرح زندگانی امام علی (ع) و ذكر رویدادهای مختلف زمان حیات و ولایت و خلافت ایشان تا زمان شهادت آن حضرت و شرح حال زندگانی امام حسن (ع) از زمان ولادت تا شهادت.
قمقام الزخار و الصمصام البتار المجلد 1
نویسنده:
فرهاد ميرزا بن عباس قاجاری؛ مترجم: محمد شعاع فاخر
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
انتشارات المکتبة الحیدریة,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
«القمقام الزخار و صمصام البتار» تألیف فرهاد میرزا فرزند عباس میرزا نوه فتح علی شاه قاجار، از مقاتل ارزشمند فارسی است. این کتاب از این نظر که تعمق در منابع اخبار مرویه درباره مقتل سیدالشهدا نموده و از کتب معتبره اتخاذ سند کرده است، داراى ارزش و اعتباری است که بسیاری از علماى بزرگ بر آن اعتماد کرده ‏اند. کتاب مشتمل بر مقدمه‌ ای در ذکر شرح حال نویسنده و آثار او به قلم عمادزاده، مقدمه مترجم و متن اثر در ضمن عناوین متعدد با لفظ ذکر است. از آنجا که محتوای کتاب درباره نسخه اصلی گزارش شده است، در این نوشتار تنها مطالبی درباره تعریب این اثر بیان می‌ شود. مترجم در مقدمه چنین نوشته که با عشق و علاقه نسبت به نظم و نثر فارسی رشد یافته است. وی سپس تصریح می‌کند که این آرزوی تمام عمرش بوده که برخی از گنجینه‌های علمی و ادبی را از لغت فارسی به عربی ترجمه کند. پس از آن با ابا زینب صاحب انتشارات شریف رضی در قم آشنا می‌ شود و کتاب‌ هایی را ترجمه می‌کند. پس از آن با کتاب فرهاد میرزا آشنا می‌شود. او از این شخصیت ابراز شگفتی می‌ کند و معتقد است که وی در کتاب قمقام زخار، با تیزهوشی و اخلاص تاریخ امام حسین (ع) را به‌ تفصیل شگفت برانگیزی، بدون مطالب بی‌ارزش و مبتذل نوشته است.
لماذا؟!
نویسنده:
سيد جعفر مرتضى عاملي
نوع منبع :
کتاب , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت لبنان: دار السیرة,
چکیده :
مَأساةُ الزّهراء (سلام الله علیها)، شُبَهات و رُدود کتابی درباره حوادث دوره پایانی زندگی حضرت فاطمه (سلام الله علیها)، اثر سید جعفر مرتضی عاملی. نویسنده در این کتاب تلاش کرده به شبهاتی که درباره حوادث اواخر زندگی حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) و شهادت آن حضرت مطرح شده، پاسخ دهد وى در اين كتاب پس از بيان مناقب و فضائل حضرت زهرا سلام الله عليها به تفصيل از حوادثى كه براى آن حضرت پس از رحلت رسول خدا پيش آمد سخن گفته و موضوع شهادت و چگونگى آن را بررسى و تحليل كرده است. مؤلف طى سه باب و هفده فصل به موضوعاتى چون ضرب و اهانت به آن حضرت، علت آمدن پشت در، اصل وجود در، موضوع ميخ در، سقط محسن، آتش زدن در و موضوعاتى ديگر پرداخته است. جلد دوم كتاب به آثار و اخبار و اشعار اختصاص يافته و مؤلف تلاش كرده است با استناد به منابع حتى منابع اهل سنت، موضوع اهانت به حضرت زهرا و شهادت آن حضرت را اثبات نمايد. در مجموع، مطالب كتاب ناظر به شبهاتى است كه در موضوع شهادت دختر پيامبر مطرح شده و حال و هواى رديه و پاسخگوئى در آن آشكار است.
سيرة النبوية المجلد 7
نویسنده:
نجاح طائی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت: دار الهدی لاحیاء التراث ,
چکیده :
کتاب «السيرة النبوية» نوشته نجاح طائی، که به زبان عربی نوشته شده شرح زندگانی پیامبر (ص) از آغاز تا وفات و شرح وقایع صدر اسلام و صحابه‌ آن حضرت، و ذکر دشمنان و مخالفان صدر اسلام و پس از آن است. جلد هفتم و هشتم شامل موضوعات: عثمان در زمان پیامبر (ص)، نسب، صفت و اخلاق عثمان، اعمال عثمان، عثمان و جهاد، عثمان و حدیبیه، عثمان و سقیفه، عثمان و ابی بکر، عثمان و عمر، عثمان و قریش، عثمان در زمان حکومتش، عثمان و یهود و غیره می باشد.
مناقب آل أبي طالب عليهم السلام المجلد 10 (الامام الحسین علیه السلام)
نویسنده:
محمد بن علی بن شهرآشوب مازندرانی؛ محقق: علی سید جمال اشرف حسینی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: مکتبة الحیدریة,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
کتاب «مناقب آل أبي طالب عليهم السلام» نوشته محمد بن علی بن شهر آشوب مازندرانی است. مولف در این کتاب از مناقب و فضایل پیامبر اکرم (ص)، ائمه اطهار (ع) و صحابه سخن گفته است. در جلد دهم این کتاب به موضوع امامت امام حسین (ع)، معجزات، خصوصیات اخلاقی، معنوی، توجه خاص پیامبر (ع) به امام حسین (ع) و غیره و در آخر به شهادت آن حضرت و یارانش در کربلا پرداخته شده است.
  • تعداد رکورد ها : 1641