جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 4
آیرونی الهیات و ماهیت اندیشه دینی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Donald Wiebe
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
McGill-Queen's University Press ,
چکیده :
ترجمه ماشینی: ویبه در ارزیابی مجدد دقیق آثار لوی برول، انسجام تمایز کلاسیک لوی برول را بین تفکر بدوی یا اسطوره‌ای و علمی ایجاد می‌کند و معتقد است که تفکر دینی ماهیت اسطوره‌ای دارد در حالی که الهیات - که به دین می‌اندیشد. -- مربوط به تفکر علمی مدرن غربی است. ویبه نشان می‌دهد که فیلسوفان پیش از سقراط شکلی از تفکر عقلانی را توسعه دادند که کاملاً متفاوت از تفکر دینی-اسطوره‌ای پیش از آن بود. اگرچه افلاطون به بازیابی خرد پیش از فلسفی یونان باستان توجه داشت، اما این کار را در ساختاری عقلانی و فلسفی انجام داد. Wiebe استدلال می کند که تفکر مسیحی، در اصل اسطوره ای، تحت تأثیر فرهنگ هلنیستی به سرعت تغییر کرد و افلاطونی شدن مسیحیت عنصری از تفکر فلسفی را معرفی کرد که در نهایت جوهر اسطوره ای آن را تضعیف کرد. ویبه در تبیین ماهیت اندیشه دینی و ارتباط آن با دین، مبنایی مناسب برای توسعه نظریه کلی دین ارائه می کند. در حالی که برای فیلسوفان، الهی‌دانان، و دانشجویان و دانشمندان مطالعات دینی مورد توجه است، مطالعه ویبه از منابع متنوعی مانند فلسفه، تاریخ، مردم‌شناسی و جامعه‌شناسی استفاده می‌کند و بنابراین هر کسی که در این رشته‌ها دخیل است نیز علاقه‌مند خواهد بود.
آیرونی در مقالات شمس
نویسنده:
غلامحسین زاده غلامحسین, لرستانی زهرا
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
راست نتوانم گفتن که من راستی آغاز کردم مرا بیرون می کردند، اگر تمام راست گفتمی به یکبار همه شهر مرا بیرون کردندی، خرد و بزرگ و مولانا نیز با ایشان یار شدی.
صفحات :
از صفحه 69 تا 98
آیرونی در خمسه حکیم نظامی گنجوی
نویسنده:
رضا اقدامی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
نظامی گنجوی ( 537 تا 608 ه . ق ) ، شاعر داستان سرا و رمز گوی سده ششم ایران ، بزرگ ترین داستان سرای منظومه های حماسی عاشقانه به زبان پارسی است که سبک داستان محاوره ای را وارد ادبیّات داستانی منظوم پارسی کرد . آثار بی نظیر و اندیشه های پیشتاز او ، تأثیر شگرفی در رسایی فرهنگ و ادبیّات بسیاری از ملّت های همجوار برجا گذاشت ، خمسه نظامی که شامل پنج مثنوی است ، عبارتند از : مخزن الاسرار ، خسرو و شیرین ، لیلی و مجنون ، هفت پیکر ( بهرام نامه ) و اسکندر نامه که شامل دو مثنویِ شرفنامه و اقبالنامه .پنج گنج او از نظر واژه های جدید از غنی ترین مجموعه های شعر فارسی محسوب می شود. او در انتخاب الفاظ و کلمات مناسب ، ایجاد ترکیبات خاص تازه ، ابداع و اختراع معانی و مضامین نو و دلپسند در هر مورد، تصویر جزئیّات و نیروی تخیّل و دقّت در وصف ، در شمار کسانی است که بعد از خود نظیری نیافته است . این شاعر بزرگ ، در آثار خود از انواع آیرونی به ویژه آیرونی تقدیر و موقعیّت برای ایجاد جذّابیّت بیشتر و رساندن پیام های خود بهره برده است . آیرونی ، شگردی است که نویسنده یا گوینده آن با توجّه به بافت متن به کلام یا واقعه ظاهراً صریح ، معنایی بسیار متفاوت می بخشد که در آن دریافتی کاملاً مطایبه آمیز از ناهمخوانی وجود دارد . مهم ترین گونه های آیرونی عبارتند از : آیرونی بلاغی ، آیرونی تقدیر ، آیرونی رمانتیک ، آیرونی ساختاری یا وضعی ، آیرونی سقراطی ، آیرونی موقعیّت، آیرونی کلامی یا طعنه و آیرونی نمایشی . البتّه شگرد آیرونی ، آرایه های بدیعی از قبیل : مدح شبیه به ذمّ یا ذمّ شبیه به مدح ، تجاهل العارف ، کنایه ، ایهام ، استعاره و ... را نیز در بر می گیرد . روش تحقیق در این رساله از نوع توصیفی ـ تحلیلی است و روش گردآوری اطّلاعات ، کتابخانه ای می باشد . هدف از این تحقیق ، تشریح و تبیین شگرد آیرونی و بررسی تحلیل مهم ترین گونه های آن در خمسه نظامی است و اثبات اینکه نظامی چگونه از این شگرد برای بیان اهداف و مقاصد خویش استفاده کرده و از کدامیک از انواع آیرونی بیشتر بهره برده است . در این پژوهش ، مهم ترین گونه های آیرونی در پنج گنج نظامی گنجوی ، مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت و مطالب و مباحث به قرار ذیل تنظیم و تدوین گردید : فصل اوّل ـ کلّیّات و مقدّمه تحقیق فصل دوم – شرح احوال و آثار نظامی فصل سوم ـ بنیاد نظری ( تعاریف ) فصل چهارم ـ آیرونی در پنج گنج نظامی فصل پنجم -نتیجه گیریو پیشنهاد های ادامه کار
«طعن» یا «آیرونی» در آثار مهدی اخوان ثالث
نویسنده:
مشرف مریم
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
طعن یا آیرونی یک آرایه ادبی و نوع خاصی از بیان دو پهلو است که با ایهام و ابهام متفاوت است. این آرایه در آثار مهدی اخوان ثالث جلوه ای خاص دارد و می تواند در شمار ویژگیهای سبکی او به شمار رود. هر چند آیرونی در ادبیات فارسی پر کاربرد است، منتقدان کمتر به آن توجه نشان داده اند. در مقاله حاضر انواع آیرونی و مظاهر آن در شعر مهدی ثالث بررسی می شود.
صفحات :
از صفحه 149 تا 166
  • تعداد رکورد ها : 4