جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 27
کتاب دسائس و فتنه انگیزی های بهائی ها: واقعه تاثر آور 17 مردادماه 1323 در شاهرود
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
دفتر نشریات دینی نور (شرکت چاپخانه تابان),
تحلیل تاریخی زمینه‌های گرایش زردشتیان به بهائیت در دورۀ قاجار
نویسنده:
نویسنده:محمد هادى نجاتى گرانی؛ استاد راهنما:مهدی لک‌زایی؛ استاد مشاور :محمد سوری
نوع منبع :
رساله تحصیلی
چکیده :
زمانی که ایران توسط مسلمانان فتح شد دین غالب مردم ایران زردشتی بود. به مرور زمان از پیروان این دین کاسته شد و در دوره قاجار زردشتیان تبدیل به اقلیتی ناچیز شدند. با پیدایش بابیت و بهاییت در ایران در دوره قاجار تعداد معتنابهی از زردشتیان به بهاییت پیوستند. هر چند مخاطبان بهاییت در ابتدا مسلمانان بودند و از طرف رهبران بهاییت تلاشی برای جذب زردشتیان در اوایل نشد، اما تعدادی از پیروان اقلیتهای دینی ایران به ایشان پیوستند. یهودیان و زردشتیان بیشترین غیر مسلمانانی بودند که بهاییت را پذیرفتند با اینکه بهاءالله بیشترین الواح را برای جذب مسیحیان نوشته بود اما اقبال چندانی از سمت ایشان به بهاییت نشد و عمدتا زردشتیان و یهودیان به این سمت آمدند. این اقبال برای بهاییان بسیار ارزشمند بود و آن را به چشم معجزه و حقانیت ادعای آورنده دینشان میدیدند. مسائلی از این دست کم کم باعث جدایی بهاییت از دین اسلام شد. در پژوهش حاضر علل گرایش زردشتیان به بهائیت را بررسی کرده ایم. زردشتیان از هر چه که مربوط به اسلام میشد، بیزار بودند، ولی بهاءالله به یاری مشاوران خود و با توجه به نیازهای جامعۀ زردشتی ادعاهایی همچون نسب ایرانی مطرح کرد که زردشتیان را به پذیرش بهاییت متمایل کرد. زردشتیان منتظر موعودی به نام بهرام ورجاوند بودند، بهاءالله مدعی شد که همان موعود است. درحالی که موعود زردشتیان شکوهمند و پرقدرت باید ظاهر میشد اما بهاءالله زندانی امپراطور عثمانی بود با وجود این باز هم زردشتیانی او را پذیرفتند. همچنین تفکرات سنتی و محافظه کارانه موبدان زردشتی، نسل جدید را متقاعد کرد به بهاییت بپیوندند.
واکاوی دلایل و پیامدهای ارتباط میان زرتشتیان ایران و جامعة بهائیت در دورة قاجار
نویسنده:
مسعود دادبخش ، حسين مفتخري
نوع منبع :
نمایه مقاله
چکیده :
نفوذ بهائیت در میان بخشی از جامعة زرتشتیان ایران، از بزرگ‌ترین مشکلات پیروان این اقلیت مذهبی در دورۀ قاجار شمرده مي‌شد. در این ایام، شماری از جوانان تحصیل‌کردة زرتشتی ـ که متأثّر از سبک زندگی و آموزه‌های جامعة پارسیان هند، تمایل زیادی به انجام اصلاحات اجتماعی و دینی گسترده در میان جامعۀ زرتشتی ایران داشتند ـ تحت تأثیر شعارهای اصلاح‌طلبانه و برابری خواهانة آيین نوظهور بهائیت قرار گرفتند و جمعیت زرتشتیان بهائی‌شدة ایران (احبا) را تشکیل دادند. پژوهش حاضر بر آن است تا با روش توصیفی ـ تحلیلی و بر پایة اسناد و مکتوبات جامعة زرتشتیان و بهائیان ایران، به واکاوی دلایل ارتباط میان پیروان این دو آيین و پیامدهای این ارتباط در میان جامعۀ زرتشتیان ایران بپردازد. دستاورد پژوهش حاکی از آن است که فشارهای اجتماعی ایجادشده بر روی دگراندیشان زرتشتی و حمایت‌های جامعة پارسیان هند و انگلستان از این افراد، باعث شد تا بخشی از زرتشتیان به آيین نوظهور بهائیت گرایش يابند؛ که این امر به وقوع درگیری‌های گسترده‌ای در میان رجال سرشناس زرتشتی در ایران انجاميد.
آیا بهائیت یک دین است یا یک گروه و حزب سیاسی؟
نوع منبع :
پرسش و پاسخ
پاسخ تفصیلی:
از اينكه با مركز مطالعات و پژوهش‌هاي فرهنگي حوزه علميه مكاتبه نموده‌ايد صميمانه تشكر مي‌كنيم، اميد آن كه تحقيق و پاسخ ارايه شده رهگشاي انديشه پويشگرتان باشد. بنيانگذار فرقة بهائيت ميرزا حسينعلي نوري معروف به بهاءالله است و اين فرقه نيز نام خود را از بیشتر ...
بهائیه فی المیزان
نویسنده:
امیر محمد الکاظمی القزوینی
نوع منبع :
کتاب , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت: دار الرای,
چکیده :
کتاب حاضر به نقد بهائیت و عقاید آن می پردازد. مصنف با تطبیق دقیق عقاید بهائیت با قرآن و سنت نبوی آن را نقد و اثبات می کند که بهائیت جزء فرق ضاله است.
محاکمه و بررسی در تاریخ و عقائد و احکام باب و بهاء
نویسنده:
حسن مصطفوی
نوع منبع :
کتاب , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: برهان,
چکیده :
کتاب محاکمه و بررسی در عقاید و آداب و تاریخ باب وبهاء ، شامل جستارهایی است که در شناخت عقاید و افکار بهاییان که گاه رنگ و روی تاریخی هم به خود می گیرد . نویسنده در نگارش این کتاب فقط از کتابها و نوشته های خود با بیان و بهاییان به عنوان مدرک استفاده کرده و در تألیف کتاب از نزدیک به هفتاد کتاب گروه یاد شده بهره برده است . او در آغازین جلد کتاب ده اصل کلی و اساسی را که دین مقدس اسلام بر آنها استوار است ، مورد بحث و بررسی قرار داده تا با اثبات آنها تزلزل فرقه های ساختگی را عیان سازد . در جلد دوم ، تاریخ و آداب فردی و احکام و حدود مسلک باب و بها نقل شده است . جلد سوم نیز علاوه بر مباحثی درباره توحید و نبوت ، به مباحث اجتماعی و فقهی فرقه یاد شده اختصاص دارد . این کتاب در سه جلد ، به همت مرکز نشر آثار علامه مصطفوی در سال ۱۳۸۶ منتشر شده است .
بهائية و جذورها البابية
نویسنده:
عامر نجار
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
مصر/ قاهره: عین للدراسات و البحوث الانسانیة و الاجتماعیة,
کلیدواژه‌های اصلی :
اخلاق و عرفان اسلامى
نویسنده:
محمدتقی مصباح یزدی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمينی قدس‌سره,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
در بحث های قبل گذشت كه هدف انبيا فراهم كردن مقدمات وصول به كمال مطلق برای بشر بوده است. تقرب به خدا، ويژگی های عرفان حقيقی، مسلك حق عرفانی، كشف و كرامت از جمله مباحثی بود كه به تفصيل پيرامون آن بحث نموديم. اينكه ادامه اين مجموعه از سخنرانی را پی می گيريم. مباحث این مقاله عبارتند از: عوامل و انگيزه های انحراف از عرفان الهی، انگيزه مال و ثروت اندوزی، تعريف صديقين، استعمار و فرقه سازی، تاريخ فرقه های بهائيت، فرقه اسماعيليه، هدف از ايجاد فرق های گوناگون، فرقه بالا سری و فرقه شيخی! غرب و مبارزه با نفوذ ماركيسيم.
آیا روحانیون فرقه‌های بابیت و بهائیت را به وجود آورده‌اند؟
نوع منبع :
پرسش و پاسخ
پاسخ تفصیلی:
قبل از هر چيز بيان اين مطلب لازم است كه در طول تاريخ اسلام هميشه كساني بوده‌اند كه از دين به عنوان ابزاري براي رسيدن به مطامع و اغراض خود استفاده مي‌كرده‌اند. قشر روحانيت نيز از اين مسئله مستثني نبوده و نيست چرا كه در طول تاريخ حيات روحانيت، هميشه كس بیشتر ...
کلیدواژه‌های فرعی :
  • تعداد رکورد ها : 27