جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 199
درآمدی بر فلسفه لایب نیتس [پایان نامه انگلیسی]
نویسنده:
Robert Latta
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
لایب نیتس و مشکل شر: رنج، اراده گرایی و کنشگری [پایان نامه انگلیسی]
نویسنده:
Mark L Thomas
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی : این اثر عناصری از تئودیسه لایب نیتس را روشن می کند که غیر غایت شناسانه هستند. لایب نیتس به جای نادیده گرفتن ابعاد شخصی رنج، همانطور که برخی ادعا کرده اند، در واقع تهدیدی را که مشکل رنج بیگناه برای خدای کاملاً خوب ایجاد می کند، تشخیص می دهد. تئودیس او از چند جهت فراتر از دفاع جهانی خوب از بهترین استدلال ممکن جهانی است. او برای توجیه برخی مصادیق رنج به کالاهای بزرگتر شخصی متوسل می‌شود، اما در استدلال‌های عدالت انتقام‌جویانه‌اش، پاسخش به نویسنده مشکل گناه، و محدودیت‌اش در برابر لعنت نوزادان، به اصول دین‌شناختی نیز استناد می‌کند. با این حال، یک نسخه اثباتی از مشکل رنج وحشتناک بیگناهان همچنان تئودیسه او را تهدید می کند. این مشکل به دلیل رد اراده گرایی الهیاتی توسط لایب نیتس به نفع نظام یکپارچه اخلاق برای خدا و مخلوقات عقلانی همچنان پابرجاست. در نهایت، رد ساکت گرایی توسط لایب نیتس منبع مهمی برای پاسخ به رنج فراهم می کند. بنابراین تئودیس او متضمن کنشگری اخلاقی است که به موجب آن خیر هر موجود عقلانی با خیر عمومی دیگران در بهبود جهان پیوند خورده است.
فرهنگ تاریخی فلسفه لایب‌نیتس [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Stuart Brown; N. J. Fox
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Scarecrow Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: گوتفرید ویلهلم لایب نیتس (1646-1716) یکی از اولین فیلسوفان مدرن و از این رو، یکی از مهم ترین فیلسوفان بود. مشارکت های او اغلب راهگشا بود و اثر او هنوز در زمینه هایی مانند منطق، ریاضیات، علم، حقوق بین الملل و اخلاق باقی مانده است. او در حالی که در طول زندگی خود نسبتاً کمی انتشار می‌داد، با فیلسوفان مهم و حتی رهبران سیاسی مکاتبه داشت. فرهنگ لغت تاریخی فلسفه لایب‌نیتس نه تنها بر اندیشه‌های فلسفی او بلکه تأثیر آن بر تفکر معاصرانش را نیز روشن می‌کند. آنها و او در چندین مدخل فرهنگ لغت با ارجاع متقابل توصیف شده اند. همچنین مدخل های دیگری است که نوشته های او را ارائه می دهد، مفاهیم او را توضیح می دهد و اقدامات او را در زمینه های خاص ردیابی می کند. مقدمه بسیاری از این موارد را خلاصه می کند و - همراه با کتابشناسی - پایه محکمی برای مطالعه بیشتر فراهم می کند.
ارزیابی پاسخ پلنتینگا به « مسئله شر به مثابه دلیلی علیه وجود خدا »
نویسنده:
عباس یزدانی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامی ,
چکیده :
مسئله شر در جهان هستی،همواره به عنوان چالشی جدي براي باورهای دينی مطرح بوده اسـت . يكـی از مهمترين تقريرهای مسئله شر، اشكال منطقی شـر «Logical Problem of Evil» اسـت كـه بـه وسـيله انديشه وران ملحد به عنوان مهمترين دليل عليه وجود خداوند به كار گرفته می شود. پاسخ های متعددی تاكنون از سوی فيلسوفان دين به اين اشكال داده شده است كه در ميان آنها، پاسـخ فيلـسوف معاصـر امريكايی، آلوين پلنتينگا تحت عنوان دفاع مبتنی بـر اختيـار «Free will Defence» از اهميـت خاصی برخوردار است. هدف مقاله حاضر، بررسی و ارزيابی اشكال منطقی شر و پاسخ پلنتينگـا بـه آن و نقدهای وارد بر پاسخ پلنتينگا است و نشان داده خواهد شد كه اشكال منطقی شر و ادعای تناقض و ناسازگاری باورهای خداباوران ونيزنقدهای آنها بر پاسخ پلنتينگـا اسـتحكام كـافی را نـدارد و دفاع مبتنی بر اختيار پلنتينگا توانسته است به خوبی از عهـده ابطـال اشـكال منطقـی شـر بر آمـده و سازگاری منطقی باور به خدا و وجود شر را نشان دهد . از اينرو، می توان آن را دفاعی كامياب و قانع كننده در برابر اشكال منطقی شر دانست.
صفحات :
از صفحه 71 تا 94
هماهنگی کلی از پیش تعیین شده: مطالعه لایب نیتس در مورد جوهر و وحدت جهان [پایان نامه انگلیسی]
نویسنده:
Gaston Jose Robert Tocornal
نوع منبع :
رساله تحصیلی
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی : این پایان نامه تحلیلی عمیق از نظریه هارمونی از پیش تثبیت شده لایب نیتس ارائه می دهد که به عنوان توضیحی درباره وحدت همه مواد درک می شود. من با استدلال برای فرمول بندی هماهنگی از پیش تثبیت شده به عنوان شامل هفت جزء، که پیوند آنها شرایط لازم و کافی نظریه را تشکیل می دهد، شروع می کنم (فصل 1). در مرحله بعد، من بر دلایل لایب نیتس برای هر یک از اجزای تفکیک شده در فصل 1 تمرکز می کنم، بنابراین با هدف ارائه شرحی از زمینه های هماهنگی از پیش تعیین شده (فصل 2-4). من روش‌های خاصی را بررسی می‌کنم و به تفصیل بحث می‌کنم که در آن هارمونی از پیش تثبیت شده بر آموزه‌های مربوط به منطق و الهیات فلسفی لایب‌نیتس مبادله می‌شود. در مجموع، بحث‌های این فصل‌ها به‌عنوان یک استدلال واحد علیه این دیدگاه ارائه می‌شوند که هماهنگی از پیش تثبیت‌شده صرفاً نتیجه‌ای از نظریه مفهوم کامل لایب‌نیتس درباره جوهر و نظریه مهار محمولی صدق است که آن نظریه بر آن استوار است. . در نهایت (فصل 5)، بر اساس نتایج به‌دست‌آمده در فصل‌های قبلی، تفسیری از هماهنگی از پیش تثبیت‌شده ارائه می‌دهم که عناصری از متافیزیک طبیعت لایب‌نیتس و الهیات فلسفی را ترکیب می‌کند. استدلال می‌شود که، که به‌عنوان توضیحی از وحدت جهان درک می‌شود، هماهنگی از پیش برقرار شده را می‌توان به‌عنوان بسط یا با قیاس با گزارش لایب‌نیتس از اجسام به‌عنوان مجموعه‌ای از مواد ساده که دارای ادراک هستند، در نظر گرفت. در عین حال، من از این دیدگاه دفاع می کنم و انگیزه می دهم که جهان به عنوان یک نوع مجزا از کل، از نظر لایب نیتس دارای ویژگی خاصی است که به وسیله نیروی ادراکی خدا متحد می شود. همچنین استدلال می‌شود که جهان به‌عنوان یک مجموع، بر خلاف اجسام به‌عنوان مجموع، دارای وحدت و واقعیتی است که در عین رابطه‌ای بودن، نمی‌توان آن را به وحدت و واقعیت جوهره‌های مجهز به ادراک که شامل جهان جدا از هم است تقلیل داد. . در مجموع، تصویری کلی از هماهنگی از پیش تثبیت شده ای که به آن می رسیم، تصویری است که در آن آموزه های منطقی لایب نیتس، الهیات فلسفی و فلسفه طبیعی او در توضیحی غنی از وحدت جهان به مثابه ی متافیزیکی، همدیگر را مطلع و تکمیل می کنند. مجموعه غیر قابل تقلیل که توسط خدا متحد شده است.
تایید واگرایی: خوانش دلوز از لایب نیتس [پایان نامه انگلیسی]
نویسنده:
Alex Tissandier
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی : این تز استدلال می کند که جنبه های کلیدی فلسفه دلوز را می توان با نگاهی دقیق به رابطه او با لایب نیتس توضیح داد. با محدود کردن خود به زمینه و مجموعه اصطلاحات خاصی که فلسفه لایب نیتس ارائه می کند، امیدوار است از بسیاری از خطرات تفسیر یا بازسازی کلی تر و لزوماً انتزاعی تر از فلسفه دلوز اجتناب کند. من در طول حرفه دلوز سه تعامل مهم و متمایز را با لایب نیتس شناسایی می کنم. من استدلال می کنم که در هر یک از اینها، دلوز لایب نیتس را شخصیتی مبهم معرفی می کند که جایی بین دو گرایش متضاد گرفتار شده است. از یک سو، دلوز فلسفه لایب نیتس را آخرین تلاش الهیات برای پایه‌گذاری جهانی منظم توصیف می‌کند که با مشغله او به مسائل هماهنگی و دلیل کافی و همچنین اصرار او بر اینکه به هر نوع مشکلی باید به یک اصل عقلانی پاسخ داد، نشان داده می‌شود. (اصل عدم تناقض، اصل هویت غیرمشخصات و ...). اما از سوی دیگر، در زیر این احساسات محافظه‌کارانه و الهیاتی، دلوز خطوط مبهم فلسفه‌ای را که با پویایی به تصویر کشیده شده است، تشخیص می‌دهد که «آفرینش سرگیجه‌آور» آن از اصول و پیچیدگی باروک، تصویری جایگزین و رادیکالیزه از لایب‌نیتس را آشکار می‌کند.
علیت در فلسفه اوائل دوره مدرن: دکارت، مقارنه گرایی، و هماهنگی پیشین بنیاد [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Steven M. Nadler
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Penn State University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: سه روایت کلی از علیت در فلسفه مدرن اولیه برجسته است: کنش متقابل دکارتی، گاه گرایی، و هماهنگی از پیش تثبیت شده لایب نیتس. دست اندرکاران این جلد این نظریه ها را در زمینه فلسفی و تاریخی خود بررسی می کنند. آنها آن‌ها را هم به‌عنوان وسیله‌ای برای پاسخ‌گویی به پرسش‌های خاص در رابطه با روابط علی و هم در رابطه‌شان با یکدیگر، به‌ویژه، مقایسه گاه‌گرایی و هماهنگی از پیش تثبیت‌شده به‌عنوان پاسخ‌هایی به متافیزیک و فیزیک دکارت و روایت دکارتی از علیت مورد خطاب قرار می‌دهند. فیلسوفان مورد بحث عبارتند از دکارت، گاسندی، مالبرانش، آرنولد، لایبنیتس، بیل، لا فورج، و دیگر شخصیت‌های کمتر شناخته شده.
فضا، زمان و الهیات در مناقشه لایبنیتس-نیوتن [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Edward J. Khamara (ادوارد جی خمارا)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Ontos Verlag ,
دیدگاه پنج فیلسوف درباره اختیار انسان: افلاطون، هابز، هیوم، لایب نیتس و هگل [مقاله انگلیسی]
نویسنده:
Bob Waxman: باب واکسمن
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: خلاصه در طول 2500 سال گذشته، موارد موافق و مخالف اراده آزاد توسط برخی از درخشان ترین ذهن های تاریخ باستان و مدرن مورد بحث قرار گرفته است. این مقاله به بررسی نظریه‌های شاخص و دیدگاه‌های تطبیقی ​​پنج فیلسوف مشهور می‌پردازد. یک تعریف از اراده آزاد بیان می کند که این یک ویژگی ذاتی است که انسان ها از آن برخوردارند. در کنار هم قرار گرفتن، جبر علّی تأیید می کند که اراده آزاد محدود است یا وجود ندارد. استدلال های فلسفی توسط افلاطون، هابز، هیوم، لایب نیتس و هگل ارائه شده است. برخی از نظریه ها شامل اصول فلسفی و کلامی هستند، در حالی که برخی دیگر از الهیات تهی هستند. در طول عصر روشنگری، اخلاق و اخلاق تثبیت شده در مورد پرونده برخلاف اراده آزاد نقش اساسی داشت. نظریه هگل در مورد "آزادی اراده" تکامل جهان را با تلاش انسان برای تحقق خود پیوند می دهد.
  • تعداد رکورد ها : 199