جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 5745
عبدالله ابن حسن مثنی (عبدالله محض)
نوع منبع :
مدخل اعلام(دانشنامه اعلام) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
دائرة المعارف اسلامی طهور,
امام علی(ع)بزرگترین خطیب تاریخ
نویسنده:
احمد سپهرخراسانی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: بنیاد نهج البلاغه,
چکیده :
اگر به تاریخ جهان از جنبه فن خطابه بنگریم، و بشرح حال اعاظم خطیبان ملتها نظر بیندازیم، بدون تردید بعنوان این مقاله که: علی بزرگترین خطیب تاریخ است اعتراف خواهیم کرد. این دعوی نه از روی تعصب دینی است، و نه تعبدی فکری، و حتی اثبات این خصیصه را هم فضیلت تامه، برای علی نمی دانیم، چه او چنان آراسته به فضایل و کمالات است، که خطیب بودنش در مقابل سایر محسناتش، یکی از هزار، و اندکی از بسیار است. توضیح عنوان مذکور مستلزم بیان چند امر بعنوان مقدمه است، که بی آن اذهان را متوجه حقیقت موضوع نمی کند، و آن نخست تعریفی باجمال از خطابه و خطیب، دوم، صفات و خصایص خطیبان بزرگ، سوم نحوه کار آنها و در آخر مقایسه با حضرتش. کمال بحث در این مسائل به حجم کتابی نیازمند است، و از عهده مقاله ای، هر چند طولانی، برنیاید. ولی چون در حد گفتاری محدود مورد تقاضاست، ناگزیر مقصود فشرده و فهرست وار ذکر کرده، باشد که ضمن ادای تکلیف، خوانندگان هوشمند را اشارتی کافی باشد.
صفحات :
از صفحه 43 تا 50
سیاست از دیدگاه علی(ع)
نویسنده:
علی اکبر هاشمی رفسنجانی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: بنیاد نهج البلاغه,
چکیده :
این مقاله در سال 1386 توسط آیت الله هاشمی رفسنجانی به کنگره چهارم نهج البلاغه ارائه شده است. مقاله حاضر با توجه به عهدنامه مالک اشتر به تفصیل سیره سیاسی امام علی(ع) را تبیین کرده است. مطالبی که در این بحث و بررسی و تحلیل قرار گرفته به شرح ذیل است: -
صفحات :
از صفحه 26 تا 45
 جایگاه زن در سیره عملی پیامبر اسلام(ص)
نویسنده:
زهرا ریحانی کرم بستی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
این پروژه تحقیقاتی با عنوان جایگاه زن در سیره عملی پیامبر اسلام (ص) با مراجعه به آیات قرآن کریم و دیگر منابع معتبر دینی و تاریخی به بررسی نقش زن و جایگاه او در سیره عملی پیامبر اسلام (ص) می پردازد. فصل اول : پس از مقدمه و بیان مسأله تحقیق و سپس اهمیت و ضرورت مسأله آن گاه به طرح پرسش های ذیل پرداخته شده است : 1- وضعیت زنان قبل از ظهور اسلام چگونه بوده است ؟ 2- زن در اسلام از چه حقوقی برخوردار است ؟ 3- اسلام برای زن چه مقام و منزلتی قائل است ؟ فصل دوم : به مطالعة متون تحقیقاتی که حاوی چکیده ای از مطالعات درباره ی موضوع تحقیق و موضوعاتی در این راستا پرداخته به عبارتی اطلاعات و دانش های لازم مربوط به موضوع تحقیق می باشد که در کتب و آثار دیگران آمده و پژوهشگران را با تألیفات متعدد در این زمینه آشنا ساخته و راه را برای تحقیق و پژوهش بیشتر علاقه مندان هموار می سازد . فصل سوم : این فصل شامل روش تحقیق که در بردارنده : روش تحقیق ، فن تحقیق و طرح اجرایی می باشد که با توجه به هدف و ماهیت موضوع روش توصیفی تحلیلی برای این تحقیق برگزیده شده است . فصل چهارم : این فصل ارائه تجزیه و تحلیل داده ها نام دارد که شامل بخش های : 1- آداب و رسوم ناپسند اعراب جاهلی در مورد زنان 2- مقام و منزلت زن دردین مبین اسلام 3- جایگاه زن در سیره عملی پیامبر اسلام (ص). فصل پنجم : که شامل نتیجه گیری و جمع بندی محدودیتهای تحقیق و پیشنهادات می باشد که بخش نتیجه گیری شامل پاسخ های خلاصه و مفید به پرسش های تحقیق می باشد.
نقدی بر دیدگاه مستشرقان درباره نقش جهاد در گسترش اسلام (در عصر پیامبر اکرم(ص))
نویسنده:
حسین عبدالمحمدی
نوع منبع :
مقاله , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات)
منابع دیجیتالی :
چکیده :
گسترش سریع اسلام در عصر رسول خدا، ازجمله مسائلی است که توجه دانشمندان به خصوص مستشرقان را به خود جلب کرده است. آنان عوامل متعددی را در گسترش اسلام در عصر پیامبر مؤثر می دانند؛ اما آنچه بر آن تأکید دارند، نقش کلیدی جنگ و جهاد است. در این پژوهش ابتدا دیدگاه های مستشرقان درباره عوامل گسترش اسلام با یک طبقه بندی اجمالی ارائه گردیده و سپس دیدگاهی که رابطه گسترش اسلام با جهاد را عمیق می داند، مورد نقد و ارزیابی قرار گرفته و ناسازگاری آن با مبانی نظری اسلام و واقعیت های تاریخ اسلام روشن شده است. در بخش پایانی مقاله، به دو مسئله دریافت جزیه از اهل کتاب و جهاد ابتدایی که موهم تحمیل عقیده و استفاده از زور در توسعه اسلام است، بررسی و روشن شده که جزیه، مالیاتی است که حکومت اسلامی در برابر خدماتی که به اهل کتاب ارائه می دهد، دریافت می کند و جهاد ابتدایی نیز نوعی دفاع از حق الله و حقوق انسانی و برداشتن موانع برای ایمان اختیاری مردم است.
نظر دانشمندان غیر مسلمان راجع به پیامبر اسلام ( ص)
نویسنده:
رقیه سعیدی نیا
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگانه اطلاع رسانی: ,
چکیده :
موضوعی که در این تحقیق مورد بررسی قرار گرفته است، نظر اندیشمندان غیر مسلمان راجع به پیامبر می باشد که در این تحقیق چند هدف مد نظر است که برخی کلی و بعضی جزیی می باشد . هدف کلی،بررسی و تبیین نظرات و دیدگاههای اندیشمندان غیر مسلمان راجع به پیامبر اعظم می باشد و اهداف جزیی، بررسی و تبیین دوران مکی زندگانی حضرت محمد از نظر اندیشمندان غیر مسلمان و همچنین بررسی و تبیین دوران مدنی زندگانی حضرت محمد می باشد و دیگر اینکه میزان آشنایی مستشرقان با پیامبر بررسی شده است . و با توجه به این اهداف و با رجوع به منابعی که از مستشرقان در دسترس بوده به جمع آوری مطالب پرداخته و به بررسی و تبیین موضوع پرداخته شده است . این رساله از سه بخش تشکیل شده است بخش اول اشاره ای دارد به کلیات بحث و بخش دوم از سه فصل تشکیل شده است . فصل اول اشاره به پیشگوییها و بشارتهایی که راجع به پیامبر شده است دارد و در مورد بشارتهایی که در دین های دیگر از جمله بودا ، هندو و زردشتی و کتاب مقدس وجود دارند اشاره کرده است . در فصل دوم به مسألة تولد پیامبر ، پرداخته شده است که مستشرقان راجع به سال تولد پیامبر اختلاف نظر دارند ولی اکثراً و قریب به اتفاق آنان نظرات یکسانی را ارایه کرده اند . فصل سوم پایان نامه به بعثت پیامبر پرداخته و اینکه پیامبر در میان مکیان بوده و حوادثی که پیش آمده و چگونگی مبعوث شدن ایشان به پیامبری و دیگر مسایل از جمله چگونگی دعوت به اسلام و اولین مسلمانان و سختی هایی که در پی این دعوت با آن مواجه بوده است . بخش سوم نیز که از سه فصل تشکیل شده است ، از دوران مدنی زندگانی پیامبر بحث می کند . در فصل اول به مسألة چگونگی هجرت به مدینه می پردازد و مشکلات و موانعی که قریشیان ایجاد کردند و چگونگی به پایان رسیدن این هجرت را بیان می کند. در فصل دوم به معروفترین جنگهای پیامبر اشاره دارد و در این بحث با توجه به نظرات اندیشمندانی که بررسی شده است بیشتر آنان نظرات یکسانی را ارایه کرده بودند و در فصل پایانی و سوم اشاره به مسأله رحلت پیامبر دارد و در پایان فصل به مسأله حجة الوداع و غدیر و بیماری پیامبر و دیگر مواردی که درضمن آن پیش آمده اشاره دارد و بعد از این مسأله به نتیجه گیری بحث پرداخته است و در یک جمله می توان گفت که مستشرقان راجع به زندگانی پیامبر بیشتر به کتب اهل سنت مراجعه کرده اند و اگر به هر طریق خواسته اند بر پیامبر عظیم الشأن اسلام ایراد وارد کنند بازهم نتوانسته اند و خودشان نیز به صحت این موضوع معترف شده اند . واژگان کلیدی:خاورشناسان،حضرت محمد ،اندیشمندان
موسوعة الأسـئلة العقائدية المجلد 5
نویسنده:
مرکز الابحاث العقائدیة
نوع منبع :
کتاب , پرسش و پاسخ , آثار مرجع
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: مرکز الابحاث العقائدیة,
چکیده :
«موسوعة الأسـئلة العقائدية» مجموعه ‏ای است از سئوالات مختلف اعتقادی شیعه امامیه همراه با جواب مبسوط آنها. در این مجموعه پنج جلدی كه كتاب حاضر جلد پنجم از این مجموعه است، سئوالات مهم اعتقادی شیعه امامیه جمع ‏آوری شده و جواب ‏های این سئوالات با رویكردی قرآنی، روایی و عقلی نیز بیان شده است. در این مجلد سئوالاتی درباره برخی از معارف قرآنی مانند مراحل نزول، قرائت‏ های مختلف قرآن، اعجاز قرآن و نزول قرآن بر هفت حرف، سئوالاتی در مورد جواز یا عدم جواز قسم خوردن به غیر خداوند متعال، عدم مشروعیت گفتن آمین در نماز، بطلان قیاس در فقه، نقد دیدگاه ‎های وهابیت در مورد كربلا و برخی از عقاید شیعه در مورد عزاداری، جواز یا عدم جواز لعن بر دشمنان اهل‏ بیت و صحابه، مشروعیت متعه، عدم مشروعیت مس بر كفش‏ ها در وضو، معرفی مصحف حضرت فاطمه (س)، پاسخ برخی از شبهات مربوط به معاد، نقد شخصیت معاویة بن ابی سفیان، تحلیل معجزه و شروط آن، معرفی ماهیت و شخصیت ملائكه، نبوت انبیاء الهی، معرفی شخصیت حضرت محمد (ص) و مباحثی در مورد ازدواج و زنان بیان شده و پاسخ تشریحی این سئوالات نیز ذكر می ‏گردد.
درآمدی بر هرمنوتیک و تاویل (با تکیه بر قرآن و حدیث)
نویسنده:
عباس همامی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: دانشگاه تهران,
چکیده :
هرمنوتیک در مفهوم عام برداشت و رمز گشایی از پدیده ها و در مفهوم خاص تأویل و تفسیر الفاظ است. برای برداشت از یک متن عناصر مختلفی وجود دارند. که بی توجهی به آنها ما را در فهم بهتر ناتوان می سازد. این عناصر عبارتند از: زمان و مکان پیدایش، اجزای پیش و پس از متن. زمان و مکان منظور گوینده برای افاده معنی و ذهنیت گوینده معاصرین و مخاطبین مستقیم و غیرمستقیم زبان مرز در همه جوامع وجود داشته است و در متون دینی نیز نقش به سزایی دارد که نمونه آن را می توان استفاده از اعداد نمادین (بخصوص هفت) در قرآن شمرد. افراط و تفریط موجود در ارزش گذاری ظواهر الفاظ صحیح نیست و توجه به نصوص از یک سو و در نظر داشتن معانی غیرظاهری از سوی دیگر لازم است.
صفحات :
از صفحه 283 تا 298
دین در دیدگاه شوقی
نویسنده:
ابوالحسن امین مقدسی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: دانشگاه تهران,
چکیده :
احمد شوقی شاعری است که عصر او مشحون از مسائل مهم سیاسی و اجتماعی مذهبی است. دیوان او می تواند مرجعی قوی برای تاریخ معاصر جهان عرب بخصوص کشور مصر در نظر گرفته شود. همسو با موضع گیری های سیاسی اجتماعی شوقی، دیدگاه مذهبی او قابل مطالعه و مداقه است. او شخصیت جامعه مصر را ترکیبی از تاریخ ملی عصر (فراعنه) و هویت اسلامی آن میداند. در مقایسه آن دو، با برتری دادن اسلام معتقد است که دین پیوسته عامل اساسی برای رسیدن به تمدن و دست یافتن به مکارم اخلاق بوده است. واژه های قرآن، اصطلاحات دینی بر اشعار او هاله ای از دین کشیده است. شوقی آنچنان به پیامبر (ص) عشق می ورزد که خوانندگان نهج البرده را وامیدارد تا نسبت به اخلاص او گواهی دهند. با این همه دوگانگی گفتار و رفتار دینی اش حاکی از تأثیر محیط زندگی بر شخصیت اوست.
صفحات :
از صفحه 55 تا 74
روابط سیاسی پیامبر گرامی اسلام با گروه های اجتماعی (منافقین یهودیان) از دیدگاه قرآن کریم
نویسنده:
محمدکاظم رضازاده جودی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حو زه: ,
چکیده :
این پایان نامه به بررسی روابط سیاسی پیامبر اسلام با منافقان و یهودیان با تکیه بر آیات قرآن کریم پرداخته است. و شامل نه بخش با این عناوین است: بخش اول، بررسی نفاق از جنبه های مختلف لغت و قرآن; بخش دوم، جایگاه حقوق اساسی در اسلام و قرآن; بخش سوم، حقوق و آزادی های منافقان در جامعه نبوی; بخش چهارم، تاریخ قوم یهود; بخش پنجم، اعتقادات یهود در قرآن کریم و تورات; بخش ششم، ادعاهای یهود در قرآن کریم، یهودیان و ظهور اسلام; بخش هشتم، صفات یهودیان در قرآن; بخش نهم، برخورد پیامبراکرم(ص) با یهودیان.
  • تعداد رکورد ها : 5745