جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
صفحه اصلی کتابخانه > جستجوی هوشمند در الفبا
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  *برای جستجوی عین عبارت , عبارت مورد نظر را درون گیومه ("") قرار دهید . مانند : "تاریخ ایران"
  • تعداد رکورد ها : 316856
ذهن ذن، ذهن آغازگر
نویسنده:
شونریو سوزوکی؛ ترجمه: علی ظفر قهرمانی نژاد
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: بیدگل,
چکیده :
کتاب "کتاب ذهن ذن، ذهن آغازگر" نوشته "شونریو سوزوکی" از راهب و معلمی است که شهرت اصلیش تاسیس موسسه "سان فرانسیسکو ذن" میباشد. "شونریو سوزوکی"در کتابش میگوید: در ذهن مبتدی شدنی های زیادی وجود دارد ، اما در ذهن یک فرد متخصص ممکن است بسیار کم باشند. ذهن ذن، ذهن آغازگر مقدمه ای کلاسیک برای تمرین دادن و به تعبیری محبوب ترین کتاب ذن در آمریکاست. این کتاب از روی گفتارهای شونریو سوزوکی، یکی از اثرگذارترین معلمان معنوی قرن بیستم، گردآوری و ثبت شده است. سوزوکی دو دهه ی آخر زندگی اش را در مراکز اقماری تمرین ذن در غرب امریکا به تدریس پرداخت. سوزوکی در این کتاب بی پیرایه و صریح حرف می زند. او از بودیسم در مقام مذهب یا فلسفه راززدایی می کند و مدام توجه ما را به سمت تمیرن ساده و کامل نشستن سوق می دهد تا بلکه ذهن خود را از راه مراقبه تصفیه کنیم. گرچه همه ی ما بسته به خصائل فرهنگی و شخصی مان مسیرهای متفاوتی را برای زندگی برمی گزینیم، اما میل غایی مان یکی است: اینکه آزادانه خود را ابراز کنیم و از توهم رها باشیم. فارغ از اینکه مراقبه گر باشیم یا نه، سوزوکی با این کتاب حقایقی در اختیارمان می گذارد که برای زیستن ذهن آگاهانه در این جهان پرهیاهو، مفید و روشنی بخش اند: «وقتی چیزی را تمام و کمال درک کنی، همه چیز را درک می کنی. اگر سعی کنی همه چیز را بفهمی، هیچ چیز را نخواهی فهمید. بهترین راه درک خودت است، آنگاه همه چیز را خواه یفهمید. پس اگر سخت بکوشی روش خودت را پدید آوری، به دیگران کمک خواهی کرد و دیگران نیز تورا یاری خواهند داد.
وقتی خدا درمانگر تو باشد: چگونه چگونه به خود و زندگی تان عشق بورزید و هیچگاه دچار احساس ناامنی، خشم و اضطراب نشوید
نویسنده:
دیوید‌ جی. لیبرمن؛ ترجمه: امیر حسن مکی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: آریاگهر,
چکیده :
کتاب وقتی خدا درمانگر تو باشد، با بهره گیری از خرد جاودانه و اصول بنیادین روانشناسی، بینشی عمیق درباره ماهیت بشر به شما عرضه می کند و آشکار می سازد که چگونه برخلاف فرصت هایی که امروزه در اختیار داریم، عدم تسلط بر نفس منجر به انتخاب گزینه های نامناسبی می شود که در نهایت به احساسات منفی و عادات مخرب ختم می گردد...
یگانگی با کل زندگی: گزیده‌هایی الهام‌ بخش از کتاب جهانی نو
نویسنده:
اکهارت تول؛ ترجمه: فرناز فرود
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: کلک آزادگان,
چکیده :
کتاب «یگانگی با کل زندگی» اثر گیرای اکهارت تله، خلاصه‌ای از کتاب «جهانی نو» نیست، بلکه گزیده‌هایی از این کتاب ارزشمند است که مطالب آن برای مطالعه‌ی ژرف و الهام‌بخش مناسبند. در واقع این گزیده‌ها برای عمیق‌ترشدن، بیش‌تر حاضربودن، بیدارشدن و برون‌رفت از جریان بی‌وقفه‌ی تفکر اجباری به کار می‌آیند. تله در این کتاب از تفکر به‌عنوان جنبه‌ای خرد از آگاهی سخن می‌گوید. او بر این باور است که انسان امروزی توانی نو برای فراتررفتن از اندیشه را یافته و در نتیجه هویت خود را با تفکرش یکی نمی‌داند. در نتیجه انسان، هشیاری و فضایی‌ست که تفکر، عواطف و احساسات در آن رخ می‌دهند. جهان هستی یک کل بی‌نهایت است که اگر زیر بار واژه‌ها و برچسب‌های اندیشه پنهان نشود، می‌تواند امکاناتی بی‌کران در اختیار انسان قرار دهد. تله در ادامه از لحظه‌ی حال و نیروی شگفت‌انگیز آن سخن می‌گوید و هر آنچه را هست یا رخ می‌دهد شکلی می‌داند که حال به خود می‌گیرد. لحظه‌ی حال دشمن منیت انسان است و تله منیت را حاصل از رابطه‌ی ناکارامد نسبت به حال می‌داند. منیت در پی یکی‌انگاشتن خود با شکل یا هویت‌گرفتن از آن است که این یکی‌انگاشتن مقدمه‌ی فراموش‌کردن وجود و کابوس جدایی مطلق می‌شود. این نویسنده‌ی توانا، از بیماری همگانی بشر یاد می‌کند که اصل، یعنی آنچه را ورای شکل‌های ظاهری‌ست فراموش کرده‌اند و زیر سلطه‌ی زمان قرار گرفته‌اند. تله این پایبندی به زمان را دلیل ناخرسندی و اندوه بشر می‌داند و راه‌حل رنج‌نکشیدن و مقصود اصلی انسان را بیداری عنوان می‌کند. تله از راه‌های رهایی از منیت و دست‌یابی به آگاهی معطوف به فضا سخن می‌گوید که در نتیجه‌ی آن و با هشیارشدن انسان در جهان نو، او می‌آموزد به خشنودی و رضایتی درونی دست یابد که سرانجام، شوق را همدم دائمی بشر می‌سازد.
اسطوره خشونت مذهبی: ایدئولوژی عرفی و ریشه‌های تعارض مدرن
نویسنده:
ویلیام تی کاوانو؛ ترجمه: سجاد صفار هرندی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: ترجمان علوم انسانی,
چکیده :
اگر می‌خواهید در جامعه‌ای صلح برقرار کنید. باید دین را از عرضه‌ی سیاست کنار بگذارید. این ایده‌ی رایجی میان طرفداران سکولاریسم است. آن‌ها می گویند دین پدیده‌ای فرافرهنگی و فراتاریخی است و ماهیتا گرایش به خشونت دارد. زیرا ذاتا مطلق گرا، تفرقه افکن و غیر عقلانی است. ویلیام تی کاوانا پژوهشگر الهیات سیاسی و استاد دانشگاه معتقد است این ایده چنان فراگیر و پرنفوذ بوده است که دیگر هیچ کس آن را نمی‌‌ازماید. بنابراین باید آن را نوعی اسطوره دانست. او می گوید بر مبنای این اسطوره خشونت دو نوع خواهد داشت، خشونت مذهبی و ور که گرایش به جنگ افروزی دارد و خشونت عرفی عقلانی که در خدمت صلح است. کاوانا در این کتاب با بررسی مفصل شواهد تاریخی و تبارشناسی مفهوم دین در غرب مدرن می گوید تقسیم خشونت به دینی و عرفی ناموجه است. زیرا این دوگانه بیش از آنکه واقعیتی عینی باشد، جعلی تاریخی فرهنگی است.
ادیان جهان: آیین زرتشت
نویسنده:
پائولار آر. هارتس؛ ترجمه: محمدرضا خراسانی زاده
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: دانشگاه ادیان و مذاهب,
چکیده :
آیین زرتشت به مطالعه در ریشه‌ها، باورها و آداب و رسوم مردم ایران، از باستان تا امروز، می‌پردازد و خواننده را با ریشه‌های دینی باستانی ایران زمین آشنا می‌کند. عقیده پایدار مردم بومی ایران به خدای یکتا، پایبندی به سه اصل رهایی‌بخش اندیشه و گفتار و کردار نیک، عقیده به یزدان‌ها یا متوکلان آسمان و زمین، مقدس شمردن و ستایش آتش، برگزاری آیین‌های قربانی آتش، پاک نگاه داشتن زندگی، باور به دو نیروی خیر و شر و نبرد میان این دو در جهان مادی، و بشارت پیروزی نهایی نیکی بر بدی در پایان جهان، همه در این کتاب به زبانی ساده بیان شده است که می‌تواند بخشی از پرسش‌های جان‌های شیفته دانستن درباره زرتشتیان ایران را پاسخ دهد.
عرفان در ادیان جهان
نویسنده:
سیدنی اسپنسر؛ ترجمه: محمدرضا عدلی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: شرکت نشر کتاب هرمس,
چکیده :
در کتاب «عرفان در ادیان جهان» اعتقاد بر این است که عرفان برای دین و آینده بشریت از اهمیت بالایی برخوردار است. در زمانی که دین ، در مقیاس مشابه ، با چالش فلسفه ماتریالیسم روبرو می شود و وقتی رشد دانش علمی باعث شود که از نیروهای طبیعت و قدرتی که این امر با خود به همراه دارد ، غفلت ورزیده شود ، ضرورت امر می کند که زندگی درونی باید سریع و تازه شود. اما اگر قرار است زندگی دینی تجدید شود ، باید بینایی و فهم نیز تجدید شود. و از این منظر هیچ چیز نمی تواند به اندازه مطالعه تجربه و تعلیم عرفا دارای ارزش باشد. آن چیز که در کتاب «عرفان در ادیان جهان» بیش از هرچیز دیگری در خور توجه است، مقایسه ای ست که نویسنده با سایر تفکرات و مفاهیم مدرن انجام می دهد. در این کتاب سعی شده است که با توجه به فهم مدرن و امروزی بشریت از مسائل متافیزیکی وارد گفت و گو با خواننده شود. این جستار مهم توسط سیدنی اسپنسر به نگارش در آمده است. مطالعه این کتاب باعث خواهد شد تا که عرفان را به دور از کلیشه های جهان پست مدرن بشناسید و بتوانید درک عمیقی از این مفهوم در مذاهب مختلف بدست آورید. این کتاب ارزشمند توسط محمد رضا عدلی به فارسی برگردانده شده است و انتشارات هرمس آن را به بازار کتاب ارائه داده است.
جهان اسطوره‌ شناسی I: آثاری از الکساندر کراپ، کارل آبراهام، مالینوفسکی، ژان کازنوو، لوی استروس
نویسنده:
الکساندر کراپ؛ ترجمه: جلال ستاری
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: نشر مرکز,
چکیده :
این کتاب جلد اول از مجموعهٔ جهان اسطوره‌شناسی و شامل چند مقاله از بزرگ‌ترین صاحب‌نظران دربارهٔ اسطوره است. کتاب حاضر دربردارنده‌‌ٔ هشت گفتار از پنج اسطوره‌‌شناس نامی زمان اسـت که از میان آثـار آنان برگزیده شده‌‌اند و دیدگاه‌‌ها و تفسیرهای متفاوت این نظریه‌‌پردازان درباره‌‌ٔ اسطوره را معرفی می‌‌کننـد. نوشته‌‌های کراپ از دیدگاه جان‌‌گرایی (انیمیسـم)، نوشته‌‌ٔ آبراهام از دیدگاه فرویدی، اثر مالینوفسکی از نقطه‌‌نظر مردم‌‌شناسی و مقاله‌‌ٔ لوی استروس با دید ساختارگرا در اسطوره می‌‌نگرند و نوشته‌‌ٔ کازنوو مجملی است از همه‌‌ٔ نظریات درباره‌‌ٔ تبیین اسطوره با تأکید بر توتم‌‌پرستی. این کتاب را به پژوهشگران و دوستداران اسطوره پیشنهاد می‌کنیم.
دیالکتیک سکولارسازی درباره عقل و دین: گفتگوی کاردینال یوزف راتزینگر (پاپ بندیکت شانزدهم) و یورگن هابرماس [کتاب به آلمانی]
نویسنده:
یورگن هابرماس
نوع منبع :
کتاب
وضعیت نشر :
Grin Verlag,
چکیده :
یورگن هابرماس، فیلسوف و جامعه‌شناسی، با این درخواست که «جامعه سکولار باید فهم جدیدی از اعتقادهای دینی به دست آورد»، موجب شگفتگی بسیاری شد. او می‌پرسد آیا عقل عرفی می‌تواند شالوده‌هایی کارآمد را برای دولت قانونی مردم‌سالار تأمین کند؟ از سوی دیگر یوزف راتزینگر، پاپ بندیک شانزدهم، به منظور استقرار و تقویت شالوده‌های اخلاقی دولت، و نیز آنچه آسیب‌شناسی‌های عقل و دین می‌نامد، درباره اهمیت عقل ناب و دین مشروع بحث می‌کند. مقالات کتاب حاضر نتیجه گفتگوی این دو متفکر است که با حمایت آکادمی کاتولیک باواریا برگزار شد.
دیالکتیک سکولارسازی درباره عقل و دین: گفتگوی کاردینال یوزف راتزینگر (پاپ بندیکت شانزدهم) و یورگن هابرماس [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
یورگن هابرماس
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
Ignatius Press,
چکیده :
یورگن هابرماس، فیلسوف و جامعه‌شناسی، با این درخواست که «جامعه سکولار باید فهم جدیدی از اعتقادهای دینی به دست آورد»، موجب شگفتگی بسیاری شد. او می‌پرسد آیا عقل عرفی می‌تواند شالوده‌هایی کارآمد را برای دولت قانونی مردم‌سالار تأمین کند؟ از سوی دیگر یوزف راتزینگر، پاپ بندیک شانزدهم، به منظور استقرار و تقویت شالوده‌های اخلاقی دولت، و نیز آنچه آسیب‌شناسی‌های عقل و دین می‌نامد، درباره اهمیت عقل ناب و دین مشروع بحث می‌کند. مقالات کتاب حاضر نتیجه گفتگوی این دو متفکر است که با حمایت آکادمی کاتولیک باواریا برگزار شد.
دیالکتیک سکولارسازی درباره عقل و دین: گفتگوی کاردینال یوزف راتزینگر (پاپ بندیکت شانزدهم) و یورگن هابرماس
نویسنده:
یورگن هابرماس؛ ترجمه: سجاد دهقان زاده
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: بنگاه ترجمه و نشر کتاب پارسه(رسته تهیه و توزیع و فروش کتاب),
چکیده :
یورگن هابرماس، فیلسوف و جامعه‌شناسی، با این درخواست که «جامعه سکولار باید فهم جدیدی از اعتقادهای دینی به دست آورد»، موجب شگفتگی بسیاری شد. او می‌پرسد آیا عقل عرفی می‌تواند شالوده‌هایی کارآمد را برای دولت قانونی مردم‌سالار تأمین کند؟ از سوی دیگر یوزف راتزینگر، پاپ بندیک شانزدهم، به منظور استقرار و تقویت شالوده‌های اخلاقی دولت، و نیز آنچه آسیب‌شناسی‌های عقل و دین می‌نامد، درباره اهمیت عقل ناب و دین مشروع بحث می‌کند. مقالات کتاب حاضر نتیجه گفتگوی این دو متفکر است که با حمایت آکادمی کاتولیک باواریا برگزار شد.
فلسفه اخلاق و جهان‌بینی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
ویلهلم دیلتای
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
Princeton University Press ,
چکیده :
ویلهلم دیلتای در فضای قرن نوزدهم می‌اندیشد؛ زمانی که علوم طبیعی و ریاضی نظیر فیزیک، زیست‌شناسی و مکانیک داعیه‌دار هرگونه علم ممکن هستند. غلبۀ علوم‌طبیعی در این دوره باعث شده است تا همۀ اندیشمندان علوم‌انسانی، محو علوم‌طبیعی شوند و بکوشند تا آن جایی که می‌توانند علوم‌انسانی را شبیه به علوم‌تجربی کنند. ویلهلم دیلتای از نخستین متفکرانی است که پرچم خاک‌آلود علوم‌انسانی را در قرن نوزدهم بالا برد. در زمانی که هر اندیشمندی گمان می‌برد که می‌بایست روش علوم‌طبیعی و ریاضی را در علوم‌انسانی پیاده کرد تا علوم‌انسانی نیز پیشرفت کنند، دیلتای برخواست تا به همگان نشان دهد که روش علوم‌انسانی، موضوع آن و نحوۀ پژوهش و تحقیق در آن متفاوت با علوم‌طبیعی است. دیلتای نوشتارهای زیادی را به چاپ رساند که گزیده‌ای از آن‌ها در یک مجموعۀ شش جلدی و توسط دکتر مهدی صانعی به فارسی ترجمه شده است. مجلد ششم از این مجموعه آثار با عنوان «اخلاق و جهان‌بینی» به چاپ رسیده است. این مجلد شامل برخی نوشته‌های دیلتای از 1890 تا 1911 در موضوعاتی از قبیل دین، اخلاق، ماهیت فلسفه و انواع جهان‌بینی است. به‌طور کلی، فهرست کتاب در شش بخش تنظیم شده است که هر بخش دربردارندۀ یک نوشته از دیلتای است. در بخش اول با عنوان «نظام اخلاق»، دیلتای پس از بیان نارسایی‌های اخلاق مسیحی، به تبیین نظریۀ اخلاقی خود می‌پردازد و در حد توان خود با ارجاع به تاریخ فلسفۀ اخلاق می‌کوشد تا یک «فلسفۀ زندگی» را طرح‌ریزی کند. بخش‌های دوم، سوم و چهارم به ترتیب با عناوین «فرهنگ معاصر و فلسفه»، «رویا» و «ذات فلسفه» به‌دنبال بیان کردن ماهیت و چیستی فلسفه‌اند. در این سه بخش، دیلتای درصدد بیان صورت‌های تاریخی تفکرات فلسفی تا زمان خودش، شامل یونان باستان، قرون وسطای مسیحی و اسلامی و دوران جدید، می‌باشد. در بخش پنجم، انواع جهان‌بینی و بسط و رشد آن‌ها در نظام‌های مابعدالطبیعیه مورد تحلیل و واکاوی دیلتای قرار می‌گیرد. وی در این فصل سه جهان‌بینی شاعرانه، دینی و فلسفی را از هم متمایز می‌کند و یک روند تکاملی برای انسان از سمت جهان‌بینی شاعرانه به جهان‌بینی فلسفی درنظر می‌گیرد. در فصل آخر نیز به مسئلۀ دین پرداخته می‌شود. درمجموع می‌توان تصدیق کرد که کتاب دارای ترجمۀ روانی است و از طرف دیگر، موضوعات درنظر گرفته شده در جلد ششم این مجموعه آثار، از جذاب‌ترین مباحث فلسفی‌اند. بدین جهت، خواندن کتاب به تمام علاقه‌مندان به حوزۀ علوم‌انسانی پیشنهاد می‌شود.
  • تعداد رکورد ها : 316856