جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
  • تعداد رکورد ها : 14
نویسنده:
محمد عرب پور ، محسن قمرزاده
نوع منبع :
نمایه مقاله
چکیده :
مقاله حاضر به معرّفی و ارزیابی کتاب رجال تفسیری اثر ابو­طالب علی­نژاد و دستیاران علمی ایشان، که تحت اشراف آیت­الله جوادی آملی نگاشته شده­است، می­پردازد. نو و بی­سابقه­بودن کتاب و نیز اشراف آیت­الله جوادی آملی اهمیت کتاب را دو­چندان کرده­است. مقاله بر­اساس معرفی و ارزیابی اثر سامان یافته­است، نگارندگان پس از بیان مباحثی از­قبیل هدف، انگیزه و روش تألیف و نیز تبیین ساختار کتاب، به بیان نقاط ضعف و قوت پرداخته­اند و تلاش نموده­اند کتاب را ازحیث ساختار و محتوی مورد ارزیابی قرار دهند. ارزیابی کلی و ارائه پیشنهادات و راه­کارها جهت غنی­تر­شدن اثر، فعالیت نهایی مقاله است.
صفحات :
از صفحه 8 تا 26
نویسنده:
مجید معارف ، زینب حیدری
نوع منبع :
نمایه مقاله , نقد و بررسی کتاب
چکیده :
محمد­بن­محمد ابوشهبه از­جمله حدیث ­پژوهان سنی معاصر، با اتخاذ آراء و مبانی سلفی­گری (سنت­گرایی بی‌چون و چرا) تألیفات گوناگونی در حوزه حدیث به ثمر رسانده­است. ازآن­جاکه کتاب فی رحاب السنه الکتب الصحاح السته به­رغم حجم نسبتاً اندک توانسته دیدگاه­ های حدیثی این دانشمند سنی را به­ خوبی منعکس نماید. بر­همین ­اساس، مقاله حاضر می­کوشد با تکیه بر کتاب یاد­شده رویکردهای حدیثی وی را استخراج و در­صورت نیاز با عنایت به مستندات به نقد و ارزیابی آن­ها بپردازد.
صفحات :
از صفحه 7 تا 26
نویسنده:
علی علیمحمدی
نوع منبع :
نمایه مقاله
چکیده :
کتاب التفسیر و المفسرون تألیف دکتر محمدحسین ذهبی، قرآن‌پژوه مصری، به معرفی و بررسی تاریخ تفسیر، روش‌های تفسیری و تفسیرهای معروف مذاهب و فرقه‌های مختلف اسلامی اختصاص دارد. در این مقاله ابتدا کتاب و مؤلف آن معرفی شده‌اند. در ادامه نگارندۀ مقاله با بررسی بخش‌هایی از متن ترجمه، لغزش‌ها و نارسایی‌های مترجم را بیان کرده‌است. در بخش نقد و بررسی ترجمۀ ابتدا نکاتی دربارۀ معادل‌گزینی‌های مترجم کتاب ذکر شده‌است. در پایان نیز نمونه‌هایی از لغزش‌های ترجمۀ متن و پیشنهادهای نگارنده ذکر شده‌است.
صفحات :
از صفحه 105 تا 122
نویسنده:
ندا ملکی
نوع منبع :
نمایه مقاله
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
در کتاب حاضر سعی شده تا بار دیگر با آیات قرآن کریم و سنت نبی اسلام در حوزه زن، حقوق و جایگاه خود مطالعه هدفمند انجام گیرد. در این کتاب هم مفهوم والای زن از دیدگاه اسلام و قرآن بیان می‌شود و هم با ایجاد مقایسه‌ای میان دیدگاه اسلام آن­چه اکنون مسلمانان به نام اسلام در حق زن انجام می‌دهد، مقاومتی صورت می‌گیرد. در این کتاب بیان می‌شود که جایگاهی که قرآن برای زن تعریف می‌کند مختص دوران صدر اسلام و یا قبل از ورود بشر به دوره مدرنیته نیست. بلکه قرآن فرمول کلی را در مورد جایگاه زن در جامعه بیان می‌کند.
صفحات :
از صفحه 219 تا 226
نوع منبع :
نمایه مقاله
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
اَبان­ بن­تغلب، یکی از این ستاره ­های پُرفروغ دانش و فرزانگی است. شخصیت اَبان و منزلت او نزد امام باقر(ع) و امام صادق(ع)، از متون مختلف روایی و تاریخی، مشهود است. ابان از آغازگران مکتب حدیثی شیعه در کوفه است؛ چرا­که او شاید اوّلین کسی است که از شیعه، تعریف خاصّی را ارائه کرد. ابان­ بن­ تغلب، راوی بزرگ کوفی است؛ امّا به­ دلیل سفرهای فراوان به مدینه و کسب دانش از امامان معصوم علیهم­السلام، می­توان او را تربیت­ شده امام صادق(ع)، میراث­دار حدیثیِ مدینه و نماینده اهل ­بیت علیه م­السلام در کوفه به­ شمار آورد.
صفحات :
از صفحه 75 تا 82
نویسنده:
محمد ده پور
نوع منبع :
نمایه مقاله
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
کتاب حاضر اثری میان‌رشته‌ای است که سعی دارد یک نگاه زبان‌شناسانه، کاربردشناسانه و تحلیل گفتمانی به موضوع قدیمی ارتباط میان آیات قرآن داشته باشد. موضوعی که نزد دانش­مندان مسلمان، با استناد به احادیث و روایات اسلامی تا حدود زیادی حل شده و به سرانجام رسیده ­است. اما نزد برخی دانشمندان غربی گاهی جای بحث دارد و همین تفاوت نگاه و روش تحقیق ایجاب می‌کند پژوهش‌هایی صورت پذیرند که بتوانند مسائل قرآنی را با استدلال‌های غیرمذهبی تبیین کنند. این کتاب تحولی جدید در مطالعات قرآنی است که با ارائه یک تحلیل نظام‌مند از سوره‌های قرآنی، دستاوردهای زبان‌شناختی و مطالعه علمیِ زبان انسانی را به موضوع مطالعات قرآنی پیوند می‌زند. مطالعه این کتاب برای علاقه‌مندان به پژوهش در زمینه مطالعات اسلامی یا قرآنی، علاقه‌مندان به برنامه‌های زبان‌شناختی یا نظریه ربط و نیز زبان‌شناسی عربی ضروری است.
صفحات :
از صفحه 123 تا 144
نویسنده:
مینو آذرپور
نوع منبع :
نمایه مقاله
چکیده :
نقد متن سابقه‌ای طولانی دارد؛ یعنی تا زمانی که بوده و تاریخی بوده نقد متن هم بوده­است. حتّی در قدیمی‌ترین نوشته‌های تاریخی که از یونان باستان در اختیار داریم بحث‌های نقد متن داریم. از همان زمانی که متون تاریخی به وجود آمدند مسئلۀ نقد متن نیز به اشکال مختلفی مطرح بود. طبیعتاً در حوزۀ علوم اسلامی هم به­هیچ­وجه این‌طور نبوده که مباحث نقد متون مطرح نبوده باشد و هیچ­کس به این مباحث توجّه نکرده باشد. سؤالی که وجود دارد این است که اگر در حوزه جهان اسلام با پدیدۀ نقد متن مواجهیم ناظر به چه جنبه‌هایی است؟... این کتاب به مسئله نقد می­ پردازد.
صفحات :
از صفحه 139 تا 250
نوع منبع :
مناظره،گفتگو و میزگرد , نمایه مقاله
صفحات :
از صفحه 251 تا 256
نویسنده:
الهام ستاری
نوع منبع :
نمایه مقاله
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
کتاب به تبیین چیستی معنایی و مفهومی غرر، زمینه­ های پدیداری آیات غرر، انواع ره­یافت ­ها، اکتشاف و الگوی طبقه­ بندی این آیات اختصاص یافته­ است. غرر قرآنی ریشه در سنّت و عترت دارد و به عبارات تام قرآنی اطلاق می­شود که در موضوع خود در مجموع آیات قرآنی، برجستگی خاص بیانی و محتوایی داشته و در تبیین موضوع و پاسخ­گویی به مسائل آن منحصر­به­ فرد و کارآمد باشند. اکتشاف غرر قرآنی بر پایۀ روش­های نقلی، اجتهادی و تراثی ممکن است و طبقه­ بندی آن­ها بر پایه نظریۀ معرفت دینی در ساحت­ های پنج­ گانۀ اصلی آن، الگوی جامع و معیار می­باشد. تفسیر آیات غرر از معارف متنوع قرآنی مورد بحث قرار گرفته ­است؛ غرر منتخب قرآنی از معارف انسان­ شناسی، فرجام ­شناسی، فقهی، اعتقادی و اخلاقی گلچین­ شده و به تفسیر اجتهادی جامع آن­ها بر پایۀ تفاسیر شیعه و اهل ­سنت پرداخته شده­است.
صفحات :
از صفحه 83 تا 104
نویسنده:
وحید باغبانی
نوع منبع :
نمایه مقاله
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
کتاب جریان‌های فهم قرآن کریم در ایران معاصر جدیدترین اثر احمد پاکتچی، عضو گروه علوم قرآن و حدیث دانشگاه امام صادق(ع) است. این کتاب ششمین جلد از مجموعه آثار قرآنی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بوده­است. این کتاب توانسته­است تا گوشه‌ای مهم از جریان‌شناسی فکری ایران معاصر را تکمیل کند. ضرورت جریان‌شناسی فکری از آن­جا ناشی می‌شود که شناخت خود نیازمند شناخت دیگری است و یک جریان فکری نیازمند است با ارائه جریان‌شناسی فکری، جای خود را مشخص کند.
صفحات :
از صفحه 193 تا 217
  • تعداد رکورد ها : 14