آثار مرتبط با شخصیت ها | کتابخانه مجازی الفبا

آثار مرتبط با شخصیت ها | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 33
نگاهی به تحول آرای پیتر برگر درباره سکولاریسم
نویسنده:
حسن یوسف زاده
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
تحقیق حاضر با بهره گیری از روش اسنادی، به بررسی تحول نظریه های پیتربرگر دربارة دین و عرفی شدن میپردازد. پیتر برگر جامعه شناسی است که یک دهه از مدافعان سرسخت نظریه عرفی شدن بوده و آثار زیادی را از خود بر جای گذاشته است. رویکرد برگر به تحولات جهانی در زمینه دین و عرفیشدن، عمدتاً تحت تأثیر فضای حاکم بر جوامع علمی اروپایی و آمریکایی شکل گرفته است. تجربه های بعدی وی از سایر نقاط جهان، موجب تغییر نظریه وی شد. از جمله عواملی که در تحول نظر پیتر برگر مؤثر بوده، میتوان به سرزنده بودن دین و جریان هایی در جهان غیرغربی، ناتوانی نظریه های عرفی ازپاسخ گویی به پرسش های بنیادین بشر دربارة هستی، صداقت در پذیرش واقعیت های موجود،ترکیب معرفتی وتأملات نظری برگر اشاره کرد.
درآمدی بر جامعه‌شناسی دین پیتر ال. برگر
نویسنده:
ایزاک نیزیگاما؛ مترجم: علیرضا خدامی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
تهران - ایران: نقد فرهنگ,
چکیده :
پیتر ال. برگر (2017-1929) در کشور ما با کتاب بسیار تاثیرگذار ساخت]=برساخت[ اجتماعی واقعیت شناخته شد، کتابی که با همکاری تاماس لاکمن نوشت و نقطه عطفی بود در ساخت و پرداخت دیدگاه برساخت گرا (=سازه باور یا سازه انگار). برگر دیدگاه برساخت گرا را در کاوش های گسترده اش در حوزه جامعه شناسی معرفت و به طور ویژه جامعه شناسی دین به کار بست. به باور او، دین در گستره «جهان های نمادین » که شرط ضروری شناخت جهان روزمره است جایگاه مهمی دارد. نام پیتر برگر در حوزه جامعه شناسی دین با کتاب سایبان مقدس، یا به تعبیر دقیق تر خود وی پناهگاه مقدس، در دهه شصت سده گذشته میلادی بر سر زبان ها افتاد. در آنجا بود که وی با حرارت تمام از این ایده دفاع کرد که فرایندهای عقلانی شدن، فردیت یابی و کثرت گرایی جزو سرشت مدرنیته اند و لاجرم به سکولاریزاسیون (=دنیوی شدن) می انجامند. اما در دهه هشتاد میلادی بود که با تغییر و تحولاتی که امر دینی در جهان مدرن به خود دید، برگر از تز پیشین خود روی گرداند و پدیده دنیوی شدن را محدود به چند کشور اروپای غربی، آن هم نزد شمار اندکی از نخبگان فکری این کشورها، دانست. کاوش های پردامنه وی در زمینه دین بویژه از این جهت برای ما می تواند ارزشمند باشد که از دید او، پایان سیطره ادیان تاریخی بر امر سیاسی و فرهنگ به معنای پایان خود دین نیست، بلکه، همان گونه که وبر هم گفته بود، به فردیت یابی و کثرت گرایی جوامع مدرن مربوط می شود. همان گونه که دانیل اریو-لژه، جامعه شناس فرانسوی، چندی پیش در کوته نوشتی به مناسبت مرگ او خاطر نشان کرده است، برگر نو به نو شدن امر دینی و حضور قدرتمندانه دین در عرصه عمومی جوامع (بویژه مسیحی، مسلمان و هندو) را به منزله ورود به دوران جدید مناسبات دین، جامعه و فرهنگ می داند. برگر به خوانش یک سویه مدرنیته باور نداشت و در بسط و گسترش تماتیک « مدرنیته ی چند گانه » که امانوئل والرشتاین مطرح کرده بود نقش به سزایی داشت. با این حال، باید دانست که برگر مدافع تز « بازگشت امر دینی » هم نیست. او پیش از هر چیز، بویژه در چند دهه ی پایانی عمر خود، جامعه شناس « کثرت گرایی دینی » در جهان معاصر بود و همواره کوشید افزون بر ظرفیت ها و نیز بروز و نمودهای دین، اثرات فردی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی دین را واکاود. کتاب درآمدی بر جامعه شناسی دین پیتر برگر در سال 2016 در فرانسه منتشر شده و دیدگاه های پیتر ال. برگر در زمینه جامعه شناسی دین را به زبانی رسا و روان بدست داده است. این کتاب می تواند به ژرفابخشی برخی از دیدگاه های این جامعه شناس پرآوازه که در پاره ای از محافل فکری کشورمان هم درباره او مطرح شده است کمک کند. دغدغه های همزمان برگر در زمینه جامعه شناسی و الهیات و طرح برخی درون مایه های مشترکِ این دو رشته توسط او مطمئنا برای خواننده فارسی زبان آموزنده خواهد بود.(منبع: https://b2n.ir/785799)
افول سکولاریزم: دین خیزش‌گر و سیاست جهانی
نویسنده:
پیتر برگر؛ مترجم: افشار امیری
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر , مجموعه مقالات , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
تهران - ایران: موسسه ‌نشر پنگان,
چکیده :
در کتاب حاضر، هفت تن از صاحب نظران علوم اجتماعی در زمینه برخی ادیان و مذاهب (مسیحیت کاتولیک و پروتستان، یهودیت، بودائیسم و اسلام)، موج تازه خیزش‌های دینی مختلف را بررسی کرده‌اند ;موجی که تاثیرات سیاسی و فرهنگی دین را بر زندگی بشر، دامنه بیشتری می‌بخشد .کتاب حاضر بر این نکته تاکید دارد که هر چند نوگرایی از برخی جهات منجر به تقویت ایده سکولاریزم و نشر و گسترش آن گردیده، اما در عین حال، موج جدیدی را نیز به دنبال داشته که به تقویت دین و نقش آن در جامعه انجامیده است ."صاحب نظران این کتاب بر این باور هستند که" :در پی بالا گرفتن این موج تازه، دین به شیوه‌های مختلف با سیاست و دولت‌های تک ملیتی (که اکنون ترتیب سیاسی متعارف در سراسر جامعه جهان است) تعامل یا کنش و واکنش پیدا می‌کند .اکنون ادیان بزرگ به صورت نیروی معظم جهانی در آمده‌اند و در ترتیبات بین‌المللی تاثیر می‌گذارند و نهادهای دینی، خود در درون ملت‌ها نقش ایفا می‌نمایند و رفتار رهبران سیاسی، متاثر از اعتقادهای دینی ایشان است ."مقالات این کتاب بدین قرارند" :موج تاره سکولار زدایی از جهان/ پیتر برگر" ;"کاتولیسیزم در دوران پاپ ژان پل دوم/ جورج ویگل" ;"خیزش پروتستانیزم انجیلی و تاثیرات سبک آن/ دیوید مارتین ;" "آیین یهود و سیاست در جهان امروز/ جاناتان ساکس" ;"اروپا، استثنایی که قاعده‌ای را اثبات می‌کند/ گریس دیوی" ;"در جستجوی معنا :دین در جمهوری خلق چین/ توو ویمینگ "و "اسلام سیاسی در سیاست ملی و روابط بین‌المللی/ عبدالله النعیم ."
دین در آگاهی مدرن
نویسنده:
پیتر لودویگ برگر ؛ ترجمه امیر رضایی.
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
تهران : قصیده‌سرا,
آمریکای متدین، اروپای سکولار؟:یک موضوع و تنوع [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Peter L. Berger; Grace Davie; Effie Fokas
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledge,
چکیده :
ترجمه ماشینی: اروپا از نظر جهانی بخش نسبتاً سکولار جهان است. چرا اینطور است؟ و چرا وضعیت اروپا تا این حد با ایالات متحده متفاوت است؟ فصل اول این کتاب - مضمون - این تضاد را بیان می کند. فصول باقی مانده - تغییرات - به نوبه خود به ابعاد تاریخی، فلسفی، نهادی و جامعه شناختی این تفاوت ها می پردازد. ایده های کلیدی به تفصیل مورد بررسی قرار می گیرند، از جمله: مسائل قانون اساسی; روشنگری؛ سیستم های حقوقی، آموزشی و رفاهی؛ سوالات طبقه، قومیت، جنسیت و نسل. در هر فصل هم شباهت ها و هم تفاوت های بین پرونده های اروپایی و آمریکایی به دقت بررسی می شود. فصل آخر به بررسی راه هایی می پردازد که این ویژگی ها به سیاست در هر دو سوی اقیانوس اطلس تبدیل می شوند. این کتاب بسیار موضوعی است و به طور مستقیم به سوء تفاهم های کنونی بین اروپا و آمریکا مربوط می شود.
پرسش از ایمان : تأیید شکاکانه مسیحیت [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Peter L. Berger (auth.) (پیتر ال. برگر)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Wiley-Blackwell,
چکیده :
ترجمه ماشینی: پیتر برگر، مفسر برجسته مذهبی و فرهنگی، به بررسی این موضوع می پردازد که چگونه و چه چیزی را می توانیم در دوران مدرن باور کنیم. به طور واضح با سؤالاتی از جمله "آیا خدا وجود دارد؟" چه چیز خاصی در مورد عیسی بود؟ چگونه می توان در یک جامعه کثرت گرا مسیحی بود؟ بر اساس عبارات کلیدی از اعتقادنامه رسولان ساخته شده است. از سنت الهیات مسیحی و آثار متفکران مرتبط دیگر مانند فروید و سیمون ویل استفاده می کند. نویسنده موضع یک شکاک ذهن باز را می گیرد و به بررسی باورهای خود می پردازد.
در ستایش شک: چگونه بدون اینکه متعصب شویم، عقیده داشته باشیم [کتابشناسی انگلیسی]
نویسنده:
Peter L. Berger, Anton C. Zijderveld
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
HarperCollins,
چکیده :
ترجمه ماشینی: دو جامعه شناس برجسته ترسیم می کنند که چگونه مردم می توانند اعتقادات خود را از خطرات دوگانه بنیادگرایی و از دست دادن ارزش های اخلاقی پس بگیرند و نقش شوخ طبعی، شک و هنجارهای اجتماعی را در تعدیل دیدگاه ها بررسی می کنند تا از متعصب شدن اجتناب کنند.
مدرنیته، پلورالیسم و ​​بحران معنا: جهت گیری انسان مدرن [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Peter L. Berger, Thomas Luckmann
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Bertelsmann Foundation Publishers,
چکیده :
ترجمه ماشینی: برخی از جهت گیری ها در حال فرسایش هستند، هویت ها زیر سوال می روند. سرعت فزاینده توسعه اجتماعی با تغییر ساختارهای آشنا و قطعیت های اجتماعی ایجاد شده در طول زمان، چنین تمایلاتی را به وجود می آورد. دانش سنتی -- که از نسلی به نسل دیگر توسط کلیسا، ایالت، مدارس و خانواده ها منتقل می شود -- با سرعت فزاینده ای منسوخ می شود. مؤسسات سنتی مورد استفاده برای جهت یابی با مؤسساتی که اخیراً ظهور کرده اند تکمیل می شوند. تضادهای بین جهت گیری های رقابتی با موارد جدیدتر تکمیل می شود. تضاد بین جهت گیری رقابتی در سمت عرضه توسط "بازار" حل می شود و ممکن است تعاریف مختلف از خود ناسازگار باشند. از نخبگان کارکردی خواسته می شود تا سهم خود را در تثبیت آینده جامعه سهیم کنند. جهت گیری مؤثر باید بر چالش آشتی دادن مفاهیم معنادار فردی برای زندگی و نیازها به عنوان راهی برای حفظ انسجام اجتماعی تسلط یابد. به عقیده پیتر ال. برگر و توماس لاکمن، علل بحران‌های مدرن معنا شامل نثرهای مدرنیزاسیون، کثرت گرایی و - به ویژه در اروپا - سکولاریزاسیون است. به عنوان یک استراتژی حل مسئله، نویسندگان سیستمی از نهادهای میانی را برای میانجیگری بین فرد و جامعه پیشنهاد می کنند.
اعتقاد بدون تعصب
نویسنده:
پیتر برگر، آنتون زایدرولد، آرش آذرنگ؛ مترجم: محمود حبیبی؛ سرپرست و سرویراستار مجموعه: خشایار دیهیمی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
وضعیت نشر :
تهران: نشر گمان‏‫,
چکیده :
درست در آستانهٔ قرن بیستم نیچه با لحنی سرشار از یقینی شورانگیز مرگ خدا را اعلام کرد. اما امروز روشن است که مدرنیته لزوماً منجر به زوال دین نمی‌شود. چیزی که مدرنیته به آن می‌انجامد «تکثر» است. تکثر موقعیتی است که در آن گروه‌های مختلف در کنش متقابل با هم در جامعه زندگی می‌کنند. اما این وضعیت خالی از تنش نیست. چطور می‌توانیم مسائل اخلاقی مانند سقط جنین، مجازات اعدام یا حقوق اقلیت‌ها را مدیریت کنیم وقتی که گروه‌های مختلف جامعه دربارهٔ آنها نظرها و مواضعی کاملا متضاد دارند و هر کدام بر مواضع خودشان پافشاری می‌کنند؟ از نظر پیتر برگر، جامعه‌شناس برجسته و همکار جامعه شناس و فیلسوفش آنتون زایدرولد پاسخ این پرسش و راه حل این چالش‌ها «تردید» است. نه تردید فلج‌کنندهٔ نسبی‌گرایی که در آن فرد زیر فشار کثرت گیج‌کنندهٔ گزینه‌های مختلف قادر نیست هیچ تصمیمی بگیرد، بلکه تردیدی معقول که به ما اجازه می‌دهد با باورهای اخلاقی محکم پیش برویم بی‌آنکه تبدیل به فردی متعصب شویم که هر کسی را که مخالف عقایدش باشد دشمن می‌داند. چطور ما چه در مقام فرد و چه جامعه می‌توانیم این نقطهٔ تعادل سهل و ممتنع را بیابیم؟ برگر و زایدرولد در کتاب «اعتقاد بدون تعصب» (که نام اصلی آن «در ستایش تردید» است) نشان می‌‌دهند که چطور تکثر می‌تواند به نسبی‌گرایی یا بنیادگرایی بینجامد که به نوعی دو روی یک سکه اند. بنیادگرایی یک اجماع عام را دربارهٔ باورها و اهداف مطلوب بر جامعه تحمیل می‌کند بی‌آنکه جایی برای نظرات متفاوت باقی بگذارد و نسبی‌گرایی هم اساساً رسیدن به ارزش‌های اجتماعی مشترک را غیرممکن می‌کند. نویسندگان کتاب مدعی‌اند که می‌توان موضعی میانه بین نسبی‌گرایی و بنیادگرایی اتخاذ کرد. نه فقط در حوزهٔ دین و اخلاق بلکه در حوزهٔ سیاست. کتاب «اعتقاد بدون تعصب» برای هر کسی که به موضوع تردید و مسائل سیاسی، فرهنگی و دینی ناشی از آن می‌اندیشد کتابی مفید و خواندنی است.
شکل پنهان سرمایه: تأثیرات معنویت در پیشرفت اجتماعی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Peter L. Berger, Gordon Redding (editors)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Anthem Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: "شکل پنهان سرمایه" شواهدی از چندین بخش از جهان در حال تغییر در مورد چگونگی تأثیر قلمرو روح بر اقتصاد ارائه می دهد. این کتاب به جای افزودن به گمانه‌زنی‌های نظری در مورد نقش فرهنگ در پیشرفت اقتصادی، شواهدی از مطالعات تحلیلی اخیر در اروپا، آسیا، آفریقا، روسیه و ایالات متحده ارائه می‌کند.
  • تعداد رکورد ها : 33