آثار مرتبط با شخصیت ها | کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی
کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی
کانال ارتباطی از طریق پست الکترونیک :
support@alefbalib.com
نام :
*
*
نام خانوادگی :
*
*
پست الکترونیک :
*
*
*
تلفن :
دورنگار :
آدرس :
بخش :
مدیریت کتابخانه
روابط عمومی
پشتیبانی و فنی
نظرات و پیشنهادات /شکایات
پیغام :
*
*
حروف تصویر :
*
*
ارسال
انصراف
از :
{0}
پست الکترونیک :
{1}
تلفن :
{2}
دورنگار :
{3}
Aaddress :
{4}
متن :
{5}
فارسی |
العربیه |
English
ورود
ثبت نام
در تلگرام به ما بپیوندید
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ...
همه موارد
عنوان
موضوع
پدید آور
جستجو در متن
: جستجو در الفبا
در گوگل
...جستجوی هوشمند
صفحه اصلی کتابخانه
پورتال جامع الفبا
مرور منابع
مرور الفبایی منابع
مرور کل منابع
مرور نوع منبع
آثار پر استناد
متون مرجع
مرور موضوعی
مرور نمودار درختی موضوعات
فهرست گزیده موضوعات
کلام اسلامی
امامت
توحید
نبوت
اسماء الهی
انسان شناسی
علم کلام
جبر و اختیار
خداشناسی
عدل الهی
فرق کلامی
معاد
علم نفس
وحی
براهین خدا شناسی
حیات اخروی
صفات الهی
معجزات
مسائل جدید کلامی
عقل و دین
زبان دین
عقل و ایمان
برهان تجربه دینی
علم و دین
تعلیم آموزه های دینی
معرفت شناسی
کثرت گرایی دینی
شرور(مسأله شر)
سایر موضوعات
اخلاق اسلامی
اخلاق دینی
تاریخ اسلام
تعلیم و تربیت
تفسیر قرآن
حدیث
دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات
سیره ائمه اطهار علیهم السلام
شیعه-شناسی
عرفان
فلسفه اسلامی
مرور اشخاص
مرور پدیدآورندگان
مرور اعلام
مرور آثار مرتبط با شخصیت ها
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی
مرور مجلات
مرور الفبایی مجلات
مرور کل مجلات
مرور وضعیت انتشار
مرور درجه علمی
مرور زبان اصلی
مرور محل نشر
مرور دوره انتشار
گالری
عکس
فیلم
صوت
متن
چندرسانه ای
جستجو
جستجوی هوشمند در الفبا
جستجو در سایر پایگاهها
جستجو در کتابخانه دیجیتالی تبیان
جستجو در کتابخانه دیجیتالی قائمیه
جستجو در کنسرسیوم محتوای ملی
کتابخانه مجازی ادبیات
کتابخانه مجازی حکمت عرفانی
کتابخانه تخصصی تاریخ اسلام و ایران
کتابخانه تخصصی ادبیات
کتابخانه الکترونیکی شیعه
علم نت
کتابخانه شخصی
مدیریت علاقه مندیها
ارسال اثر
دانشنامه
راهنما
راهنما
مرور
>
آثار مرتبط با شخصیت ها
>
03.اساتید و پژوهشگران مراکز دانشگاهی و حوزوی (ایرانی و غیر ایرانی)
>
02.اساتید و مدرسان مراکز حوزوی ایران
>
اساتید دروس خارج فقه و اصول سراسر کشور
>
حوزه علمیه تهران
>
حسینیه امامخمینی(ره)
>
آیت الله سید علی خامنهای (فقه)
مرتب سازی بر اساس
عنوان
نویسنده
جنس منبع
محل
ناشر
تاریخ تغییر
و به صورت
صعودی
نزولی
وتعداد نمایش
5
10
15
20
30
40
50
فرارداده در صفحه باشد
جستجو
خروجی
چاپ نتایج
Mods
Dublin Core
Marc
MarcIran
Pdf
اکسل
انتخاب همه
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
تعداد رکورد ها : 336
عنوان :
رابطه ارزشهای اخلاقی وامنیت اجتماعی ازمنظر قرآن باتاکید بر نگره مقام معظم رهبری
نویسنده:
نویسنده:ذاکر حسین؛ استاد راهنما:مهدی عبادی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
فهرست منابع فارسی
فهرست منابع انگلیسی
فهرست نوشته ها
زبان :
فارسی
چکیده :
در عصر حاضر مفهوم امنیت اجتماعی به عنوان یکی از مهمترین مؤلفههای نظم اجتماعی مورد توجه محققان و اندیشمندان قرار گرفته است. درمیان منابع متعدد، وحی ارزشمندترین منبع برای پژوهش درباره این موضوع است. اما پژوهش جدی در راستای تبیین دیدگاه وحی در این زمینه انجام نشده است. با توجه به « رابطه ارزشهای اخلاقی و امنیت اجتماعی»، این نوشتار در پی تحلیل آیات مربوطه به ارزشهای اخلاقی است تا به رابطه آنها و امنیت اجتماعی برسد. در تبیین روابط از روشهای معنی شناسی، هم نشینی واژهها و سیاق آیات استفاده شدهاست و در روش اجرایی از دیدگاه مفسران و تفسیر مقام معظم رهبری در این موضوع استفاده شدهاست. ارزشهای اخلاقی مانند ایمان، عدالت، خیر خواهی، رفتار نیک، ایثار، امانت داری، تواضع، فروتنی، نیکی به پدر و مادر، احسان، تقوی، صلح، اخوت، نرمش، عفو و گذشت، راستگویی، اعتدال، صبر و استقامت، و نیکوکاری از جمله کارهای است که قرآن برای تامین امنیت اجتماعی به آنها توصیه میکند. علاوه بر آن قرآن به ضد ارزشهای نیز اشاره دارد که سبب بر هم زدن امنیت اجتماعی است. کفر، ظلم، فتنه، تعدی به حقوق دیگران، تکبر، عیب جویی، سخریه، گمان بد، تجسس، غیبت، ستمگری، طعنه زدن، حسد، اسراف، خشونت، قتل و مقابله به مثل کردن از جمله ضد ارزشهای است برای امنیت اجتماعی خطر محسوب میشوند. ایمان، امر به معروف و نهی از منکر، عدالت اجتماعی، اعتدال، عفو و گذشت، صدق و راست گویی، وحدت و همگرایی، صبر و استقامت، احسان و نیکوکاری وغیره از جمله ارزشهای است که با نهادینه سازی آن میشود امنیت اجتماعی را تقویت کرد.همچنین لازم است که از ظلم و تعدی، محیطهای ناسالم، سست شدن پایههای ایمان، عدم تعادل بین طاقت و رافت، قضاوتهای ناسالم، افراد بیمار دل، فقدان ارزشهای اخلاقی در دانشگاهها و مراکز علمی، ارتجاع، مفاسد اقتصادی، تنبلی و فراری از کار و عوض کردن صحنه جامعه را پاک نگه داریم تا به امنیت اجتماعی آسیبی وارد نشود.
انتخاب :
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
زمینه سازی برای قیام جهانی مهدوی با تاکید بر اندیشه مقام معظم رهبری
نویسنده:
نویسنده:خادم حسین؛ استاد راهنما:مهدی یوسفیان؛ استاد مشاور :ندارد ندارد
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
فهرست منابع فارسی
فهرست منابع انگلیسی
فهرست نوشته ها
زبان :
فارسی
چکیده :
شاید بتوان گفت توجه به نظرات اندیشمندان و متفکران برجسته دینی در بحث از زمینه سازی برای قیام جهانی مهدوی و تحقق یافتن آرمانهای متعالی آن همچون عدالت و امنیت، تحقق نیاز های فطری انسان مثل توحید پرستی و وعدهای الهی مانند حاکمیت اسلام و قرآن، از بایستهترین کارهای علمی است که باید صورت پذیرد و در این بین، تأمل در این عرصه از منظر مقام معظم رهبری به عنوان عالمی برجسته که سالها سکاندار حکومت دینی بوده است، جایگاه ویژه دارد. این تحقیق درصدد پاسخ به این سؤال است که از منظر ایشان زمینه سازی برای قیام جهانی امام مهدی دارای چه عواملی بوده و چه موانعی در پیش رو دارد؛ که با استفاده از روش توصیفی و تحلیلی به بررسی و تحلیل پرداخته ایم. این اثر دارای چهار فصل است. فصل اول درباره کلیات و مباحث مقدماتی، فصل دوم درباره عوامل فکری از منظر رهبر انقلاب برای زمینه سازی قیام مهدوی نظیر: خدا محوری، امید به آینده روشن، فرهنگ به مثابه پشتوانه فکری و برتری حکومت اسلامی بر سایر حکومت ها، فصل سوم درباره عوامل عملی از دیدگاه رهبر انقلاب برای زمینه سازی نظیر: راهبرد فردی، اجتماعی و حکومتی و فصل آخر درباره موانع برای زمینه سازی قیام جهانی مهدوی نظیر: موانع بینشی، گرایشی و رفتاری زمینه سازی قیام جهانی، مورد بررسی قرار داده ایم. هدف بررسی قرار دادن این موضوع این است تااینکه در اندیشه رهبر انقلاب چه موانعی در تأخیر قیام و چه عواملی برای تسریع قیام جهانی مهدوی مؤثر هستند، شناخته شود. در نتیجه رهبر معظم انقلاب به عنوان حاکم شرعی یک کشور اسلامی معتقد است که این انقلاب بزرگ جهانی مهدوی همانند سایر انقلاب ها زمینه سازی می خواهد بر این اساس مردم در تسریع و تعجیل قیام مهدوی نقش مهمی را داردند و با فراهم نمون زمینه در قیام جهانی مهدوی تعجیل می گردد.
انتخاب :
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
تحلیل روش شناسی تفسیر عصری با تأکید بر روش تفسیری مقام معظم رهبری(حفظه الله)
نویسنده:
نویسنده:میثم عزیزان؛ استاد راهنما:محمدعلی تجری؛ استاد مشاور :محمدعلی راغبی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
فهرست منابع فارسی
فهرست منابع انگلیسی
فهرست نوشته ها
زبان :
فارسی
چکیده :
در رایجترین تعریف ارائه شده از اصطلاح «روش تفسیر»، معنای منبع تفسیر و در سایر تعاریف به مفاهیمی چون مبانی، قواعد وگرایش تفسیری اشاره شده است. چنین تعاریفی، به دلیل عدم ترادف با روش، عدم ارائه دلیل برای بیان این تعاریف، خلط مفاهیم، محدودسازی مفهوم کلی روش تفسیر در مفاهیم جزئی و غفلت از شکل نظامند روشها، نیازمند بازخوانی هستند. پس از بررسیِ تعریف هریک از این مفاهیم، در این پژوهش بیان شده که اصطلاح روش تفسیر به شکلی نظامند تمام اصطلاحات چهارگانهی مبانی، قواعد، منابع وگرایش را در بر میگیرد و هریک در شکل گیری روشهای تفسیری، نقش دارند. تفسیر عصری یکی از اقسام روشهای ساختارمند تفسیری، به شمار میآیدکه همچون هر روش دیگر، مجموعهای از مبانی، قواعد، منابع وگرایش را در بر میگیرد. روش تفسیر عصری، از مبانی مورد پذیرش مفسر، آغاز میگردد و بر اساس قواعد و قوانینی ثابت، کلی و کاربردی در تفسیر، خطا در فهم معانی آیات، مراد متن و مراد مؤلف را کاهش میدهد و به بهرهگیری از منابع معتبر می-پردازد تا تفسیری روشمند ارائه دهد. از ابتدا تا انتها در میان تفسیر، تمایل و تخصص مفسر در برداشت وی از آیات با تاکید بر مبنا، منبع یا قاعدهای، به طور پررنگی، به چشم میآید که همان گرایش تفسیری مفسر محسوب می-گردد. مقام معظم رهبری (حفظه اله) از مفسرانی است که در قالب این روش، به پیام گیری از آیات و تفسیر آنها پرداختهاند که در این پژوهش، دو بخش مهم مبانی و قواعد روش تفسیر، همراه با اقسام آنها که مورد تاکید معظم له (حفظه اله) بوده، مورد تحقیق قرارگرفته است. در نتیجهی این تحقیق، بر پایهی مفهوم جدید اصطلاح روش تفسیر، مبانی و قواعد روش تفسیر عصری معرفی، تبیین و اثبات شده است که مقام معظم رهبری(حفظه اله) با مبانی و قواعد مشخصی به صورت ساختارمند و علمی کلام وحی را به صورت عصری، تفسیر نمودند.
انتخاب :
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
مبانی قرآنی و روایی اندیشه های مقام معظم رهبری در مورد جایگاه زن
نویسنده:
نویسنده:محسن نادری؛ استاد راهنما:فاطمه السادات حسینی ؛ استاد مشاور :راحله کاردوانی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
فهرست منابع فارسی
فهرست منابع انگلیسی
فهرست نوشته ها
زبان :
فارسی
چکیده :
جایگاه زن در طول تاریخ همواره در معرض تفسیرهای گوناگون قرارگرفته ،لذا ضرورت دارد جهت تفسیر صحیح جایگاه زن در ابعاد مختلف ،رجوع به اندیشه کسانی نماییم که نگاه عمیق به مبانی قرآنی و روایی دارند ؛عنوان مبانی قرآنی و روایی در این پژوهش ، به دنبال پاسخ برای این مسئله است که اندیشههای مقام معظم رهبری بر پایه کدامیک از مستندات قرآنی و روایی بیانشده است و ریشه در کدامیک از آموزههای وحیانی دارد ؛ایشان در فرمایشات خود گاه بهصراحت آیه یا فرازهایی از آیات قرآن و نیز روایات و سیرهی اهلبیت (علیهمالسلام) را ذکر میکنند و گاه سخنان معظم له فاقد هر گونه استناد به آیات و روایات و سیره معصومین (علیهمالسلام) میباشد؛ شیوه این پژوهش کتابخانه ای ، مراجعه به کتاب ها و منابع معتبر به ویژه تفاسیر و مجامع روایی می باشد و روش این تحقیق به منظور رسیدن به اهداف، با روش توصیفی و تحلیلی است که از بیانات رهبری استنباط شده است ،این پژوهش سعی نموده است ،ضمن توصیف ضرورت پرداختن به بیانات معظم له، بر اساس اندیشه های ایشان ،جایگاه زن را در اسلام ،خانواده و اجتماع را تبیین نماید ،سپس از سخنرانی های رهبری در مورد زنان، برخی از مباحثی که ایشان بر مبنای آیات قرآن و روایات، اندیشه های خود را بیان فرموده اند، انتخاب شده است و در توضیح و تفصیل آن مباحث از نظرات مفسران شیعه و مجامع روایی به تناسب مباحث بهره برده شده است؛ در نهایت در این پژوهش ،با بررسی بخش هایی از بیانات معظم له در زمینه زن ،این نتایج حاصل شد که: در هیچ مکتبی به اندازه اسلام نگاه جامع و کامل به زن نشده است و اسلام در نگاه کلی به نحو شایسته از حقوق و جایگاه زنان در عرصه های مختلف اعم از حقوق معنوی و مادی آنان،جایگاه مادری و همسر بودن زن در خانواده وجایگاه زنان در اجتماع و حقوق آنها در نظام و حکومت اسلامی،دفاع نموده است و آیات قرآن و روایات گواهی بر این امر می باشند.
انتخاب :
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
روش شناسی و نگرش تفسیری امام سید علی خامنه ای «مد ظله»، سوره توبه به عنوان الگو
نویسنده:
نویسنده:علی خلف؛ استاد راهنما:حسن الهادی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
فهرست منابع فارسی
فهرست منابع انگلیسی
فهرست نوشته ها
زبان :
فارسی
کلیدواژههای اصلی :
سوره توبه
چکیده :
در این پایان نامه، تفسیر و روش امام خامنه ای (مد ظله) به طور عام از طریق محاسبات تفسیری ایشان و به طور خاص از طریق تفسیر سوره توبه برجسته شده است. ویژگیهای فراوانی نیز وجود دارد که تفسیر سوره توبه را در دایره جهتگیری اجتماعی قرار داده است که مهمترین آنها عبارتند از: 1- تأیید تحقیقات اجتماعی قرآنی. 2- تحلیل بیماریهای اجتماعی و راهکارهای قرآنی آنها. 3- اندیشه تشکیل حکومت اسلامی. 4- ابطال شبهات مطرح شده در مورد قرآن. 5- شرح احادیث الهی. 6- تقریب مذاهب اسلامی سپس پایان نامه با مجموعه ای از نتایج به پایان رسید که مهمترین آنها عبارتند از: رویکرد و سیر تفسیری امام خامنه ای تغییری نکرده است، زیرا ایشان واقعیت اجتماعی را با تأویل مجدانه در برخی تفاسیر و تبیین برخی دیگر با آیات قرآن مقدس، علاوه بر این که یکی از امتیازات جریان اجتماعی، پرهیز از ورود به تحقیقاتی است که به دنبال آن نیست، فایده زیادی دارد.
انتخاب :
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
روش اجتهادی استنباط گزاره های کلام سیاسی از قرآن کریم (با تاکید بر دیدگاه آیت الله العظمی خامنه ای)
نویسنده:
نویسنده:سید صمد موسوی؛ استاد راهنما:محسن مهاجرنیا؛ استاد مشاور :محمد علی میرعلی,محمد حسین ملک زاده
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
فهرست منابع فارسی
فهرست منابع انگلیسی
فهرست نوشته ها
زبان :
فارسی
چکیده :
«روش اجتهادی در استنباط گزاره های کلام سیاسی از قرآن» بر این مفروض استوار است که کلام سیاسی به تبع دانش مادر ، به رغم بهره گیری از تکثر روشی در دو بخش «تبیین» و «دفاع» در بخش «تولید و استنباط از آیات قرآنی» از فقدان دستگاه روشگانی مستقل رنج می برد و همین امر سبب توسعه نایافتگی علم کلام و دانش های مضاف آن شده است. ایده آیت الله خامنه ای در توسعه «روش اجتهاد فقهی» برای فعال سازی و بروزرسانی و پویایی علم کلام، متناسب با سؤالات و دغدغه ها و شبهات امروز، این فرضیه را به وجود آورد که راه توسعه معرفتی کلام سیاسی بازسازی روش استنباط از قرآن است و بهترین الگوی تجربه شده در این روش دانش متدولوژیک «اصول فقه» موجود در کنار علم فقه است. برای تحقق این ایده از روش اکتشافی که از سنخ روش استنطاق از متن میباشد استفاده شده که با طی مراحل استجماع متون، استظهار از متن، استنباط از ظهورات و استنطاق از متن، مفاهیم مرتبط با استنباط اصولی باز تعریف شده و با نقد و بررسی روش های مرسوم در کلام سیاسی، علم اصول به مثابه روش خوانش و اقدام به ارائه الگویی با عنوان «روش اجتهادی» کرده است و با بازسازی و ساماندهیِ مجدّد ساختار علم اصول مراحل استنباط گزاره های کلام سیاسی از منبع قرآن به شکل یک فرایند و ترتیب منطقی بررسی می شود و نتایج آن می تواند برای کسانی که قصد استنباط گزاره های کلام سیاسی دارند، مورد استفاده قرار گیرید تا جهت رسیدن به نظر و دیدگاه نهایی اسلام در سامانه تفقه جامع در مسائل اعتقادی سیاسی چه مراحلی را با چه کیفیتی شروع و چگونه بعد از ازریابی و نتیجه گیری به پایان رساند. طبیعی است موفقیت و نوآوری آن در ورود روشمند و قاعده مند و ارائه الگوی روش شناختی است و نوعی بازبینی ادله معمول علم اصول در کلام سیاسی و تطبیق آنها با ادله به کار رفته در قرآن کریم میباشد.
انتخاب :
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
نظریه امنیت اقتصادی در قرآن و حدیث، آسیبها و راهکارها (با تاکید بر نگره قرآنی و روایی مقام معظم رهبری)
نویسنده:
نویسنده:سید ابوذر حسینی محمدآباد؛ استاد راهنما:جواد ایروانی؛ استاد مشاور :مرتضی مرتضوی کاخکی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
فهرست منابع فارسی
فهرست منابع انگلیسی
فهرست نوشته ها
زبان :
فارسی
چکیده :
امنیت اقتصادی از مهمترین مؤلفههای توسعهیافتگی و از دغدغههای اساسی جوامع است. این تحقیق با هدف مفهومشناسی قرآنی «امنیت اقتصادی» و بررسی آسیبها و راهکارهای تأمین «امنیت اقتصادی»، در آموزههای قرآنی و روائی و بیانات رهبر معظم انقلاب صورت گرفته است. با توجه به فرضیات و سؤالات مورد نظر، این پژوهش از روش تحقیـق توصیفی-تحلیلی و مقایسهای سود جسته است. ابتدا با نگرشی قرآنی، بازتعریفی نظری از «امنیت اقتصادی» ارائه شده است. بهاینترتیب که با بررسی کاربردهای قرآنی «امنیت» و «اقتصاد»، برپایه مبانی قرآنی و لحاظ نمودن اصول و اهداف اقتصاد اسلامی، تعریفی قرآنی از «امنیت اقتصادی» بیان شده است. یافتههای تحقیق حاکی از آن است که مفهوم قرآنی امنیت اقتصادی همسو با برخی تعاریف موجود و دیدگاه رهبر معظم انقلاب، دارای ابعاد و سطوح متنوع و گستردهای در حوزههای فردی و اجتماعی و ملی و بینالمللی است؛ که بر اطمینانبخش بودن ظرفیت برخورداری نسبی بر مبنای تدبیر حکیمانه معیشتِ متعادل و هدفمند و مقاوم تأکید دارد. سپس بر اساس این تعریف، نظام آسیبهای تهدیدکننده امنیت اقتصادی با محوریت نگرش توحیدی قرآن و لحاظ نمودن کیفیت تعلق نواهی الهی، در سطوح متعدد فردی و سیستمی و گونههای متنوع آن، در آیات و روایات و نیز بیانات رهبر معظم انقلاب تبیین شد. راهکارهای امنیت اقتصادی نیز بر پایه نگرش قرآنی و روائی، در سه مرحلهی راهکارهای پیشگیرانه شناختی و تدابیر اصولی و راهبردهای کلی و درنهایت مقابله موردی با هرکدام از آسیبهای امنیت اقتصادی، طرح و بررسی گردید.
انتخاب :
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
شگردهای اسلام هراسی دشمنان اسلام و انقلاب و راه های مقابله با آن از دیدگاه مقام معظم رهبری
نویسنده:
نویسنده:صدیقه همدانی نژاد؛ استاد راهنما:سید حسین سید موسوی,سید مرتضی نوعی باغبان؛ استاد مشاور :وحیده فخار نوغانی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
فهرست منابع فارسی
فهرست منابع انگلیسی
فهرست نوشته ها
زبان :
فارسی
چکیده :
امروزه یکی از مهمترین مسائل، آگاهی و شناخت رهبران از بحرانهای سیاسی و کشف راه حل های آنهاست. جامعه اسلامی و همچنین جامعه انقلابی ایران امروزه با پدیده «اسلام هراسی»، «انقلاب هراسی» و «ایران هراسی» روبرو است که مقام معظم رهبری این بحران را به طور دقیق شناسایی و راهکارهایی را برای مقابله با آن ارائه کردهاند. در این پایان نامه تلاش شده است تا در ابتدا پس از تعریف واژگان کلیدی مانند هراس و اسلام هراسی به بررسی مهمترین شگردهای اسلام هراسی از نظر مقام معظم رهبری پرداخته و دستاوردهای این پژوهش نشان میدهد که مهمترین شگردهای اسلام هراسی از نظر ایشان در حیطه اقتصادی مساله تحریم، در حیطه سیاسی مساله داعش، در حیطه اجتماعی مساله تردید آفرینی و در حیطه معنوی-معرفتی مساله تحریف بوده است، همچنین تامل در نظرات مقام معظم رهبری نشان میدهد؛ ایشان مهمترین راه حل بحران اقتصادی را حمایت از تولید، بحران سیاسی را افزایش اتحاد، بحران اجتماعی را آگاه سازی و بحران معنوی- معرفتی تبیین درست حقیقت میدانند و وظیفه اصلی مسلمانان در حال حاضر را پیگیری این راه حلها میدانند.
انتخاب :
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
نقش قرآن در اندیشه فرهنگی اجتماعی مقام معظم رهبری
نویسنده:
نویسنده:زهرا رضایی؛ استاد راهنما:زینب روستایی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
فهرست منابع فارسی
فهرست منابع انگلیسی
فهرست نوشته ها
زبان :
فارسی
چکیده :
از آنجا که ولی فقیه زمان، حضرت آیت الله خامنهای به عنوان یک متفکر جامع نگر و به تمام معنا اسلام خواه شناخته شده است، ضرورت دارد به منظور دفاع از اسلام و پاسخگویی به نیازهای جامعه اسلامی، رویکردهای ایشان در موضوعات فرهنگی و اجتماعی، مورد بررسی قرار گیرد. از طرفی فرهنگ و موضوعات فرهنگی بستر هر کار و فعالیتی در جامعه است و به عبارتی فرهنگ به مثابه هوایی است که تنفس میشود. موضوعات اجتماعی نیز با تک تک افراد جامعه گره خورده و همه افراد متأثر از مسایل اجتماعی هستند؛ لذا اهمیت دارد که این موضوعات در اندیشه رهبری جامعه، مورد واکاوی قرار گیرد تا کیفیت اثرپذیری بیانات و اندیشههای ایشان از آیات قرآن مشخص شود. بر همین اساس برای پاسخ به این پرسش که آیات قرآن کریم چه نقشی در اندیشهها و رویکردهای فرهنگی و اجتماعی ایشان داشته است این رویکردها با روش توصیفی تحلیلی، بررسی شده است. با تفحص و جستجو در میان اندیشههای مقام معظم رهبری در موضوعات فرهنگی و اجتماعی و با توجه به آیههای پر کاربردی که ایشان در سخنان خود استفاده کردهاند و ضمن تطبیق دادن آنها، با نظریات مفسران و نویسندگان بنام، این نتیجه به دست آمد که بیانات، نظرات و دیدگاههای ایشان در مقام رهبری جامعه اسلامی، منطبق با کلام وحی است و از آیات قرآنی به فراخور موضوعات مختلف، در سخنانشان بهره بردهاند. در مواردی نیز که به صراحت از آیات قرآن در کلامشان استفاده نکردهاند، فحوای کلام گویای آن است که متأثر از این کتاب آسمانی است. ایشان باور دارند که اگر طبق نص صریح قرآن کارها را پیش ببریم بهترین عملکرد را خواهیم داشت؛ چرا که هماهنگ با خواست الهی است و سراسر سود و منفعت است. کلید واژگان: قرآن، اندیشه فرهنگی، اندیشه اجتماعی، مقام معظم رهبری، جامعه اسلامی
انتخاب :
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
مستندات عقلی و نقلی سخنان مقام معظم رهبری حول وحدت امت اسلامی
نویسنده:
نویسنده:نفیس الحسن؛ استاد راهنما:رحیم ابوالحسینی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
فهرست منابع فارسی
فهرست منابع انگلیسی
فهرست نوشته ها
زبان :
فارسی
چکیده :
موضوع پایاننامه «مستندات عقلی و نقلی سخنان مقام معظم رهبری حول وحدت امت اسلامی» است. درمورد وحدت امت اسلامی کتابها و مقالههای فراوانی ارائه شده است با این حال آثار و مکتوبات علمی در این باره اندک است. امروز دشمنان اسلام همواره بین مذاهب اسلامی و مسلمانان جهان، تفرقهافکنی میکنند از اینرو جوامع اسلامی باید همواره به دنبال وحدت و اتحاد میان امت اسلامی باشند و تلاش کنند تا توطئههای دشمن را خنثی نمایند. بدیهی است یکی از راههای خنثیسازی توطئه دشمنان، روشنگری بر اساس تدوین رسالههای علمی و قابل اعتماد است. همچنین به دلیل اینکه رهبر جمهوری اسلامی ایران حضرت آیت الله خامنهای یکی از شخصیتهای بارز جهان اسلام است و همواره در جهت عزت و وحدت مسلمین تلاش کرده است، محور اصلی مباحث این رساله، با بیانات معظم له پیوند خورده است. اهمیت رساله حاضر از آنجا روشن میشود که اکنون یکی از دغدغههای جهان اسلام، مسئله وحدت بین مسلمانان است. در حال حاضر اسلام عزیز به دلیل آسیبهایی که از جهت تعالیمِ تحریف شده و دورماندن از آموزشهای اصیل اسلامی میبیند رنج میبرد، و هر کدام از ما وظیفه داریم نسبت به کاهشِ آسیب یادشده تلاش نماییم. در صدر اسلام برای یکپارچگی امت اسلامی به دستور پیامبر بزرگوار اسلام بین مسلمانان، عقد اخوت خوانده شد و این کار، گواه آن است که همه مسلمانان باید برادری و اتحاد بین خودشان را حفظ کنند، چنانکه بعد از آن حضرت(ص)، جانشینان او و أئمه معصومین(علیهم السلام) نیز بخاطر حفظ وحدت میان مسلمین، از هیچ تلاشی دریغ نکردهاند. این شیوه دقیقاً همان کاری است که همه مسلمانان باید در جهت تحقق آن تلاش کنند تا مسیر وحدت را هموار نمایند. در خصوص تازگی رساله حاضر نیز باید اذعان داشت که چنین کاری به صورت یک کتاب مستقل و با این گستردگی، تا کنون انجام نشده است، هرچند نگارنده وظیفه خود میداند از تلاشهایی که تا کنون در راستای موضوع رساله انجام گرفته تقدیر و تشکر نموده و همت آنان را ارج نهد. اکنون پرچم وحدت در دست با کفایت رهبر جمهوری اسلامی ایران است و در بیانات ایشان، مسئله وحدت به گونهای معرفی شده است که کاملاً با قرآن و سنت پیامبر(ص) پیوند داشته و بر مبنای عقل و منطق استوار است.
انتخاب :
مشخصات اثر
ثبت نظر
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
تعداد رکورد ها : 336
×
درخواست مدرک
کاربر گرامی : برای در خواست مدرک ابتدا باید وارد سایت شوید
چنانچه قبلا عضو سایت شدهاید
ورود به سایت
در غیر اینصورت
عضویت در سایت
را انتخاب نمایید
ورود به سایت
عضویت در سایت
×
ارسال نظر
نوع
توضیحات
آدرس پست الکترونیکی
کد امنیتی
*
*
با موفقیت به ثبت رسید