آثار مرتبط با شخصیت ها | کتابخانه مجازی الفبا

آثار مرتبط با شخصیت ها | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 209
لایب نیتز و فلسفه او
نویسنده:
راجر اسکروتن؛ مترجم: سید عبدالعلی دستغیب
نوع منبع :
مقاله , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
دیدگاه شهید مطهری و لایب نیتس در عدل
نویسنده:
مهین رضایی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
نظریه عمومی جبرهای لایب نیتس [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Leonid Kurdachenko, Oleksandr Pypka, Igor Subbotin
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer Netherlands,
ارزیابی انتقادات کروسیوس به نظریه جهان‌های ممکن لایب‌نیتس
نویسنده:
بهروز اسدی ، محمد کرمی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
دغدغه لایب‌نیتس در طرح نظریه‌ی بهترین جهان ممکن، دفاع از صفات مطلق الهی در برابر شبهه شرور بود. از نظر او با توجه به صفات مطلق الهی، جهان ممکن کنونی که اقتضای صفات خداوند است، می‌بایست بهترین جهان ممکن باشد. اما از نظر کروسیوس اعتقاد لایب‌نیتس در خصوص بهترین بودن جهان ممکن، به جهت وابستگی ارگانیک به صفات مطلق الهی، تخلف‌ناپذیری اراده الهی از اقتضائات این صفات و حاکمیت اصل جهت کافی بر رفتار همه موجودات از جمله خداوند، اختیار الهی را با چالش مواجه نموده و به لحاظ اخلاقی خطرناک است. کروسیوس با تحلیل مفهومی «بهترین جهان ممکن» این مفهوم را اولاً ناممکن و ثانیاً غیرقابل اثبات می‌داند. از نظر او با وجودِ شرور بالفعل در جهان کنونی، مدافع چنین استدلالی گرفتارِ ناواقع‌گرایی و خوش‌بینی فلسفی است. همچنین نقدهای کروسیوس به اصل جهت کافی، ضرورت شرطی و اصل بهترینِ لایب‌نیتس، در فهم دیدگاه او بسیار حایز اهمیت است. از مزایای دیدگاه او واقع‌گرایی، توانایی بیشتر در توجیه شرور موجود در عالم با توجه به «خیلی خوب» پنداشتنِ جهان بالفعل و سهولت فهم دیدگاه او در موضوع اختیار و آزادی برای عوام‌، می‌باشد. در مقابل درک سطحی از مفهوم آزادی و عدمِ توجه به استلزامات صفت حکمت الهی و تاثیرگذاری آن بر تقویت، جهت‌دهی و تحدید اراده آزادِ خداوند در خلق موجودات، از معایب دیدگاه او در موضوع اختیار می‌باشد. نوآوری نوشتار پیشِ‌‌ رو تبیین تئودیسه‌ی ‌بدیع کروسیوس، مزایا و معایب آن است.
فلسفه ذهن طبیعی شده لایب نیتس [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Larry M Jorgensen
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Oxford University Press,
متافیزیک لایب نیتس: یک مطالعه تاریخی و تطبیقی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Catherine Wilson
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Princeton University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی : این مطالعه در مورد متافیزیک G. W. Leibniz تصویر روشنی از پیشرفت فلسفی او در طرح کلی فلسفه طبیعی قرن هفدهم به دست می دهد. کاترین ویلسون به بررسی تغییرات در تفکر لایب نیتس در مواجهه با مشکلات عمده فلسفی عصر خود می پردازد. نویسنده با شروع علاقه‌اش به زبان‌های مصنوعی و محاسبات برای اثبات و کشف، به بررسی نظریه‌های اولیه ماده و حرکت لایب‌نیتس، چرخش پدیدارگرایانه در نظریه جوهر او و متعاقب آن بی‌تأکید بر جبر منطقی می‌پردازد. به آموزه های هماهنگی و بهینه سازی او. توجه ویژه ای به درک لایب نیتس از دکارت و جانشینان او، مالبرانش و اسپینوزا، و فیلسوفان انگلیسی نیوتن، کودورث و لاک شده است. ویلسون پاسخ پیچیده لایب نیتس را به فلسفه مکانیکی جدید، نارضایتی او از پایه‌هایی که بر آن استوار است، و بازگشت او به گذشته برای یافتن منابع برای بازسازی آن را تحلیل می‌کند. او استدلال می‌کند که مسئله پیوسته، کلید درک نه تنها مونادولوژی لایب‌نیتس، بلکه همچنین دیدگاه‌های او درباره ماهیت خود و عدم امکان تأثیر علّی خارجی است. فصل پایانی مشکل دریافت لایبنیتس در دوران پس از کانتی و دشواری کنار آمدن با متافیزیکی را بررسی می کند که نه تنها از نظر فلسفی «انتقادی»، بلکه در عین حال «جبران» است.
لایب نیتس و علم مدرن [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Jürgen Jost
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer Berlin Heidelberg,
چکیده :
ترجمه ماشینی : یک محقق قرن هفدهم در مورد علوم طبیعی امروزی چه می گوید؟ همانطور که این کتاب نشان می دهد بسیار زیاد است. گوتفرید ویلهلم لایب نیتس (1646-1716) یک نابغه جهانی بود و تقریباً در تمام زمینه های علم، به ویژه در فلسفه (نسبیت مکان و زمان)، ریاضیات (حساب بی نهایت کوچک، نظریه عوامل تعیین کننده، سیستم اعداد دودویی، ساخت و ساز) به دستاوردهای اساسی دست یافت. یک ماشین حسابگر)، منطق (منطق محمول و معین، مفهوم جهان های ممکن)، فیزیک (پایداری انرژی و اصل عمل)، زمین شناسی و تاریخ بشر، فقه و الهیات. با این حال، این دستاوردها منزوی نبودند، بلکه در یک سیستم جامع مبتنی بر اصل تناقض، اصل دلیل کافی و اصل تداوم تعبیه شدند. تنها با درک این نظام، وحدت و وسعت اندیشه او آشکار می شود. یورگن یوست که علوم مختلف را مانند معدود دیگری بررسی می کند، این سیستم لایبنیتس را با رویکردها، شیوه های تفکر و نتایج علوم طبیعی امروزی، به ویژه فیزیک کوانتومی، نظریه نسبیت و کیهان شناسی، منطق مدرن، زیست شناسی تکاملی و تحقیقات مغزی مواجه می کند. . این نشان می دهد که سیستم لایب نیتس هنوز از بسیاری جهات به روز است و ارزش خود را ثابت کرده است، اما در برخی موارد نیز نیاز به بازنگری دارد. این منجر به بینش های جدیدی در مورد سیستم لایب نیتس و همچنین علوم طبیعی امروزی می شود.
مقالات جدید در مورد دریافت لایب نیتس: در علم و فلسفه علم 1800-2000 [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Philippe Séguin, Ralf Krömer, Yannick Chin-Drian
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Birkhäuser Basel,
چکیده :
ترجمه ماشینی : این کتاب مجموعه‌ای از مقالاتی است درباره دریافت تفکر لایب‌نیتس در علوم و فلسفه علم در قرن 19 و 20. نویسندگان مورد مطالعه عبارتند از C.F. گاوس، گئورگ کانتور، کرد لاسویتس، برتراند راسل، ارنست کاسیرر، لوئیس کوتورات، هانس رایشنباخ، هرمان ویل، کورت گودل و گرگوری چایتین. علاوه بر این، ما مفاهیم و مسائلی را در اندیشه لایب نیتس و نویسندگان بعدی در نظر می گیریم: پیوستار، فضا، هویت، عدد، نامتناهی و بی نهایت کوچک، پروژه های یک زبان جهانی، حساب منطق، ریاضیات جهانی. و غیره. این کتاب دو زمینه تحقیق در تاریخ فلسفه و علم (تحقیق در مورد لایب نیتس و تحقیقات مربوط به برخی تحولات عمده در قرن 19 و 20) را گرد هم می آورد. شرح می دهد که چگونه اندیشه لایب نیتس در آثار این نویسندگان ظاهر می شود تا تأثیر لایب نیتس بر علم و فلسفه معاصر را بهتر درک کند. اما همچنین این دریافت را به طور انتقادی ارزیابی می کند و آن را به ویژه با وضعیت فعلی تحقیقات لایب نیتس و با ویرایش های مختلف کار او مواجه می کند.
لایب نیتس در مورد افراد و فرد: تداوم ایده های پیشامدرن در فلسفه مدرن [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Laurence B. McCullough
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer Netherlands,
چکیده :
ترجمه ماشینی : کهن ترین فلسفه لایب نیتس و اهمیت آن برای فلسفه بالغ او به طور مفصل مورد بررسی قرار نگرفته است، به ویژه در سطح جزئیاتی که می توان با قرار دادن فلسفه لایب نیتس در متن منابع دو مورد از اساسی ترین دغدغه های زندگی فلسفی او به آن دست یافت. متافیزیک افراد و اصل تشخص آنها. در این کتاب من برای اولین بار بررسی مفصلی از این دو موضوع لایب‌نیتس ارائه می‌دهم و پیامدهای آن را برای چگونگی تفسیر سایر مضامین اصلی لایب‌نیتس و چگونگی خواندن لایب‌نیتس و دیگر فیلسوفان قرن شانزدهم و بعد از آن به‌عنوان «مدرن» بررسی می‌کنم. فیلسوفان لایب نیتس بیش از 300 سال پیش فعالیت فلسفی خود را آغاز کرد، واقعیتی که اساساً تلاش من را در صفحات بعدی شکل می دهد تا اکنون با متونی که او برایمان گذاشته کنار بیایم. لایب نیتس فلسفه را به شیوه ای کاملاً مطابق با روش شناسی های فلسفی قرن بیستم انجام نداد، به ویژه آنهایی که در فلسفه اخیر انگلیسی-آمریکایی از اهمیت خاصی برخوردار بوده اند. علاوه بر این، همانطور که خواهیم دید، لایب نیتس یک فیلسوف مدرن نیست، در صورتی که «مجدد» به معنای گسست شدید از فلسفه قرون وسطی است. در واقع، من استدلال خواهم کرد که محققان باید اصطلاحاتی مانند «مدرم» را از مطالعات فلسفی تاریخی کنار بگذارند، تا بتوان به متون قدیمی اجازه داد که قدیمی باقی بمانند - در زمان‌های بسیار دور و در زمان‌های بسیار دور به تنهایی بایستند.
لایب نیتس: جستارهای عمومی در تحلیل مفاهیم و حقایق [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Massimo Mugnai
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Oxford University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی : متون جدید در تاریخ فلسفه با همکاری انجمن تاریخ فلسفه بریتانیا منتشر شد هدف این مجموعه تشویق و تسهیل مطالعه همه جنبه‌های تاریخ فلسفه، از جمله کشف مجدد عناصر مغفول مانده و کاوش رویکردهای جدید به موضوع است. انتخاب متون بر اساس اهمیت فلسفی و تاریخی و با هدف ارتقای درک نویسندگان، سنت‌های فلسفی و دوره‌های تاریخی که در حال حاضر کمتر معرفی شده‌اند. آنها شامل نسخه‌ها و ترجمه‌های جدید آثار مهم و در عین حال کمتر شناخته شده هستند که به طور گسترده در دسترس خوانندگان انگلیسی زبان نیستند. این سریال حمایت مالی می شود توسط انجمن بریتانیایی برای تاریخ فلسفه (BSHP) و توسط یک تیم تحریریه منتخب انجمن مدیریت می شود. این نشان دهنده مأموریت اصلی انجمن و تعهد قوی آن به گسترش قانون است. در جستارهای عمومی در مورد تحلیل مفاهیم و حقایق، لایب نیتس برای اولین بار راه حل مورد علاقه خود را برای مسئله احتمال بیان می کند و ویژگی های اصلی حساب منطقی خود را نشان می دهد. لایب نیتس این اثر را در سال 1686 ساخت، همان سالی که در آن مکاتبه با او آغاز شد آرنولد و گفتمان متافیزیک را نوشت. جستارهای عمومی این مدخل های معاصر را در آثار فلسفی لایب نیتس تکمیل می کند و ارتباط نزدیکی را نشان می دهد که فلسفه لایب نیتس را با تلاش برای ایجاد نوع جدیدی از منطق پیوند می دهد. این نسخه متن و ترجمه پرسش های عمومی را همراه با مقدمه و تفسیر ارائه می کند. با توجه به ساختار ترکیبی متن، جایی که منطق و متافیزیک به شدت در هم تنیده می شوند، مقدمه موگنای به دو بخش تقسیم می شود که به ترتیب به منطق و منطق اختصاص دارد. متافیزیک بخش اول («منطق») با شرح مقدماتی پروژه لایب نیتس برای یک ویژگی جهانی آغاز می شود و بر روابط بین دستور زبان عقلانی و منطق تمرکز می کند و ساختار کلی و اجزای اصلی حساب منطقی لایب نیتس را مورد بحث قرار می دهد. دومین بخش ("متافیزیک") بر مسئله اقتضایی متمرکز است که لایب نیتس تا پایان عمر او را به خود مشغول کرده بود. موگنای شرحی از مسئله ارائه می دهد و راه حل پیشنهادی لایب نیتس را بر اساس مفهوم تحلیل بی نهایت توضیح می دهد.
  • تعداد رکورد ها : 209