آثار مرتبط با شخصیت ها | کتابخانه مجازی الفبا

آثار مرتبط با شخصیت ها | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 42
اليسار الفرويدي
نویسنده:
بول روبنسون؛ ترجمه: عبده الریس؛ مراجعة وتقدیم: ابراهیم فتحی
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قاهره - مصر: المجلس الأعلى اللثقافة - المشروع القومی للترجمة,
جایگاه دیگری در ساخت‌گشایی سوبژکتیویته و اخلاق: لکان و لویناس
نویسنده:
بیان کریمی ، محمد اصغری
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
دغدغه و هدف اصلی در این مقاله بررسی و مقایسة جایگاه مفاهیم سوبژکتیویته، دیگربودگی و اخلاق در اندیشة لکان و لویناس است. نحوة مواجهة این دو متفکر به موضوعات مذکور با نقد و به چالش کشیدن سوبژکتیویسم عقلانی و اخلاق فلسفة مدرن همراه بوده است. بر همین اساس مرکززدایی از سوژة خودبنیاد، تقدم دیگری در شکل‌گیری سوبژکتیویته و بازتعریف اخلاق از جمله مبانی مشترکی است که در ارائة خوانش جدید آن‌ها از سوژه راهگشا بوده است. با این وجود لکان و لویناس در تلاش برای تبیین معنای دیگری، دلیل برتری آن بر سوژه و همچنین بازتعریف اخلاق تفاسیر، بینش‌ها و نتایج متفاوتی اتخاذ کرده‌اند. مدعا و یافتة اصلی این نوشتار این است که نقطة گسست لکان و لویناس در پرداختن به دو وجه متفاوت دیگربودگی است که به خوانش متفاوتی از سوبژکتیویته و اخلاق نیز انجامیده است. لکان به توصیف و تبیین ساختاری می‌پردازد که دیگری در آن به انقیاد سوژه می‌پردازد و لویناس تمامیت‌خواهی امر همان را عامل سرکوب و نفی دیگری قلمداد می‌کند. چنین نگرشی آن‌ها را به دو نوع اخلاق مجزا نیز رهنمون ساخته است. از یک سو هستة بنیادی اخلاق نزد لکان امر واقع است که در آن امر بیکران میل همواره به شکل اختلالی در ساحت نمادین بروز می‌کند و خلأ و تضادهای واقعیت را افشا می‌کند. از سوی دیگر بنیاد اخلاق لویناس مسئولیت‌پذیری تقارن‌ناپذیر سوژه در معرض چهرة دیگری است که در آن التزام و تعهد به دیگری مقدم بر هر اختیاری است.
صفحات :
از صفحه 131 تا 162
روانشناسی گناه و رستگاری [پایان نامه انگلیسی]
نویسنده:
Paul Vincent Axton
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی : این پایان نامه، با استفاده از کار اسلاوی ژیژک در تعامل با پولس رسول، استدلال می کند که پولس، در رومیان 6-8، گناه را به عنوان دروغی که موضوع را خارج از مسیح پایه گذاری می کند و نجات را به عنوان افشای و جابجایی این دروغ می داند. یکی به بدن مسیح پیوسته است. در این درک، رستگاری را می توان اساساً در قالب غلبه بر بیگانگی از خدا، همسایه و خود از طریق مشارکت در تثلیث (پذیرش پدر از طریق پسر به وسیله روح) مشاهده کرد که در مقابل سوژه گناهکار قرار می گیرد. در بیگانگی درونی او و بیگانگی او از خدا و دیگران، با یک میل فریبکارانه مرگ است که زندگی را در شریعت و نه در خدا می یابد. اهمیت الهیاتی خاص ژیژک (همراه با پیشینیانش زیگموند فروید و ژاک لاکان) نشان دادن ماهیت فراگیر و سیستماتیک این دروغ (فصل 1) و توصیف آن است که او آن را در رومیان 7 (فصل 2) می یابد. اهمیت کلی که این گزارش برای الهیات ممکن است داشته باشد این است که مفهوم گناه را به عنوان یک فریب (تجسم نفس) با منطق، پویایی و ساختار خاص خود، شبیه به موضوع روانکاوی، و به نوبه خود، می توان درک کرد. به عنوان مکان و وسیله ای که موضوع گناه و ماهیت ویرانگر آن توسط زندگی جدید در مسیح درک می شود و جابجا می شود (فصل 3). گناه و رستگاری، تحت این مفهوم، مقوله های پزشکی قانونی نیستند، بلکه با واقعیت زیسته هویت، یعنی سوژه ای معطوف به مرگ یا زندگی، ارتباط دارند.
درسگفتار نظریه انتقادی معاصر
مدرس:
مصطفی مهرآیین
نوع منبع :
درس گفتار،جزوه وتقریرات
منابع دیجیتالی :
درسگفتار نسبت روانکاوی لاکان و فلسفه
مدرس:
رضا احمدی
نوع منبع :
صوت , درس گفتار،جزوه وتقریرات , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ژاک لاکان بى‌تردید مهم‌ترین روانکاو پس از زیگموند فروید است. کار لاکان به طرزى عمیقاً بحث‌انگیز ،روانکاوى را هم در مقام نظریه ذهن ناخودآگاه و هم در مقام فعالیتى بالینى دگرگون کرده است. اکنون بیش از پنجاه درصد روانکاوان دنیا از روش‌هاى لاکانى استفاده مى‌کنند. در عین حال تأثیر لاکان در فراسوى دیوارهاى اتاق معاینه بین اندیشمندان روانکاوى مدرن بى‌نظیر است. تفکر لاکانى امروزه در رشته‌هاى مطالعات ادبى و سینمایى، مطالعات زنان و نظریه اجتماعى نفوذ کرده است و در حوزه‌هاى گوناگونى مانند آموزش و پرورش، مطالعات حقوقى و روابط بین‌الملل به کار مى‌رود. از چشم‌انداز مطالعات ادبى، منتقدان ادبى فمینیست و مارکسیست با کشف لاکان در اواسط دهه هفتاد میلادى جان تازه‌اى در تجربه نقد روانکاوانه کمابیش در حال احتضار دمیدند و روانکاوى را به جبهه مقدم نظریه انتقادى برگرداندند. ژاک لاکان تلاش می‌کند تا با استفاده از روش دیالکتیکی هگل و زبان‌شناسی سوسور آرای فروید را به نحوی بازسازی کند که روانکاوی، در تحلیل تمام عرصه‌های حضور انسان مشارکت و همکاری داشته باشد. لاکان به نحوی شگرف مرزهای روانکاوی را پشت سر گذاشته و روانکاوی را با سیاست، فلسفه، علم و دیگر رشته‌های آموزشی در می‌آمیزد. در این سلسله درسگفتارها به بررسی رابطه فلسفه و روانکاوی میپردازیم.
درس های موضوعی: هگل، لاکان، و آینده ماتریالیسم [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Russell Sbriglia, Slavoj Žižek
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Northwestern University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی : در پاسخ به «چرخش عینی» در حال انجام در علوم انسانی و اجتماعی معاصر، مقالات در درس موضوعی یک مورد پایدار برای اهمیت مداوم - در واقع، ضروری بودن - مقوله موضوع برای آینده تفکر ماتریالیستی ارائه می‌کنند. دست اندرکاران این جلد، از جمله ویراستاران، و همچنین اندرو کول، ملادن دولار، ناتان گورلیک، آدریان جانستون، تاد مک گوان، بورنا رادنیک، مولی آن روتنبرگ، کاترین ون ورت، و با رویکرد به مسائل از طریق چارچوب هگل و لاکان، به مسائل مربوط به این کتاب می پردازند. آلنکا زوپانچیچ - که بسیاری از آنها در خط مقدم پژوهش های هگل و لاکان معاصر قرار دارند - با متفکران نوویتالیست موافق هستند که واقعیت مادی از نظر هستی شناختی ناقص است و در حالت تبدیل دائمی قرار دارد، با این حال آنها معتقدند که این امر نه به رغم وجود، بلکه، بلکه، صادق است. ، به دلیل موضوع. Subject Lessons با ترکیب عناصر فلسفه، روانکاوی و مطالعات ادبی و فرهنگی، جنبش را برای کنار گذاشتن موضوع به چالش می کشد و استدلال می کند که ماتریالیسم واقعاً قوی بدون در نظر گرفتن تکه کوچکی از واقعیت که موضوع است، نمی تواند وجود داشته باشد.
عالی ترین هیستریک: هگل با لاکان [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Slavoj Zizek
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Polity,
چکیده :
ترجمه ماشینی : از هگل چه می دانیم؟ از مارکس چه می دانیم؟ از دموکراسی و تمامیت خواهی چه می دانیم؟ کمونیسم و روانکاوی؟ ما چه می دانیم که سخنی است که هزاران بار شنیده ایم - یا یک یقین از خود راضی؟ اسلاوی ژیژک - یکی از تحریک‌آمیزترین و پرخواننده‌ترین متفکران عصر ما - با خوانش درخشان خود از هگل، درک سنتی ما را تغییر می‌دهد، هر کلیشه‌ای را تحمیل می‌کند و هر اعتقادی را تضعیف می‌کند تا زمینه را برای راه‌های جدید پاسخ به این سؤالات روشن کند. وقتی لاکان هگل را «عالی‌ترین هیستریک» توصیف می‌کند، به شیوه‌ای اشاره می‌کند که هیستریک سؤال می‌کند، زیرا او میل خود را چنان تجربه می‌کند که گویی میل دیگری است. در فرآیند دیالکتیکی، سؤالی که از دیگری پرسیده می شود از طریق چرخشی بازتابی حل می شود که در آن سؤال به عنوان پاسخ خود شروع به کار می کند. ما هگل را به نظریه پرداز انتزاع و ارتجاع تبدیل کرده بودیم، اما ژیژک با خواندن هگل با لاکان، از هگل انضمامی و انقلاب - خود و آینده - رونمایی می کند. این اثر اولیه و خیره کننده اصیل ژیژک بینشی منحصر به فرد از ایده هایی ارائه می دهد که از آن زمان به نشانه های بارز تفکر بالغ او تبدیل شده اند. برای هر کسی که به نظریه انتقادی، فلسفه و اندیشه اجتماعی معاصر علاقه دارد، بسیار جالب خواهد بود.
وستال و چهره ها: هگل، لاکان، مالکیت و امر زنانه [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Jeanne L. Schroeder
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
University of California Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی : در این کاوش فمینیستی اروتیک بازار، مفهوم هگل از مالکیت و ایده لاکان از فالوس کارکردهای موازی در ایجاد ذهنیت لازم برای خودشکوفایی دارند. سوبژکتیویته مستلزم روابط بین الاذهانی است که از طریق رژیم تصاحب، لذت بردن و مبادله یک ابژه میل انجام می شود. برای هگل، این رژیم دارایی است. از نظر لاکان، جنسیت است که با فالوس سمبل شده است، که ما آن را با اندام مردانه و بدن زنانه ترکیب می کنیم. قانون مالکیت، در روایت ژان شرودر، به طور ضمنی با استعاره‌های تشریحی مشابهی برای آنچه مردان مایل به داشتن آن هستند و آنچه زنان تلاش می‌کنند باشند و از آن لذت ببرند، به تصویر کشیده می‌شود. این در تصاویر گرفته شده از تبر رومت باستانی و دسته ای از چوب های معروف به Fasces و کاهن باکره به نام وستال منعکس شده است. شرودر تداوم استعاره های فالیک را در فقه مدرن دنبال می کند. او با رد مکاتب مسلط فمینیسم قانونی، مالکیت را از رابطه حقوقی و همچنین اهداف نه الزاما مادی آن، لحظه‌ای ضروری در مبارزه انسانی برای عشق و شناخت است. مؤنث، از نظر شرودر، منفی‌گرایی رادیکالی است که در قلب موضوع دوپاره لاکان و مفهوم آزادی هگل قرار دارد. بنابراین رهایی زنانه و مالکیت خصوصی به همان اندازه شرایط لازم برای فعلیت بخشیدن به فرد آزاد و جامعه عادل هستند. دانشمندان فمینیست، نظریه پردازان اجتماعی، دانشمندان علوم سیاسی، فیلسوفان و حقوقدانان در تحلیل شرودر دیدگاه های جدیدی را در مورد نظریه مالکیت و امر زنانه در بازار و قانون خواهند یافت.
الهیات پس از پست مدرنیته: پیشگویی از خلأ  خوانش لاکانی از توماس آکویناس [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Tina T. Beattie
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Oxford University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی : الاهیات پس از پست مدرنیته مطالعه ای نوآورانه است که ظرفیت تغییر رابطه بین نظریه روانکاوی و الهیات مسیحی را دارد. تینا بیتی با خواندن الهیات توماس آکویناس در ارتباط نزدیک با نظریه روانکاوانه ژاک لاکان، نشان می‌دهد که چگونه تومیسم تأثیری تکوینی بر لاکان داشته است، و همچنین نشان می‌دهد که چگونه رویکرد لاکانی می‌تواند بینش‌های غنی جدیدی را به الهیات توماس بیاورد. تعداد فزاینده‌ای از محققان انگلیسی زبان در حال حاضر میزان تأثیرپذیری نظریه‌پردازان و فیلسوفان فرانسوی قرن بیستم از الهیات قرون وسطی را تشخیص می‌دهند و مطالعات متعددی در مورد تومیسم ژاک لاکان انجام شده است. با این حال، این اولین مطالعه منتشر شده به زبان انگلیسی است که دیدگاه فمینیستی لاکانی را در مورد الهیات توماس آکویناس ارائه می کند. بیتی با تمرکز بر محوریت میل در الهیات توماس و نظریه روانکاوانه لاکان، لاکان را در امتداد مسیری بیش از حد رشد و اغلب پنهان از میان پیکربندی‌های متغیر میل، جنسیت و دانش از شکل‌گیری ارسطویی آنها در دانشگاه‌های قرون وسطی تا تکه تکه شدن آنها در فروپاشی دنبال می‌کند. دیدگاه ها و ارزش های مدرنیته بیتی نقدی نافذ از ارسطویی گری توماس ارائه می کند، اما او همچنین گنجینه های عرفانی درون الهیات او را کاوش می کند. این او را قادر می‌سازد تا نشان دهد که چگونه خدای توماس تأثیری ناخودآگاه اما قدرتمند در شکل‌دهی تفکر مدرن غربی باقی می‌ماند، و بپرسد که برای ایجاد یک تومیسم برای زمانه ما چه دگرگونی‌هایی ممکن است مورد نیاز باشد. او با کاوش در زیر سطح Summa Theologiae توماس و دیگر نوشته‌ها، دیگری خدای یگانه توماس را آشکار می‌کند - تثلیثی تجسم یافته و مادرانه که وقتی هستی‌شناسی ارسطویی توماس به حالت تعلیق در می‌آید و جنبه‌های نادیده‌گرفته‌تر بینش‌های اعتقادی و الهیاتی او اجازه داده می‌شود تا به آن بپردازند. ظهور. لاکان تومیسم جدیدی را امکان پذیر می کند که الاهیاتی غنی از خلقت، تجسم و رستگاری ارائه می دهد که قادر به پاسخگویی به برخی از فوری ترین و گسترده ترین چالش هایی است که مسائل جنسی، طبیعت و خدا برای زبان الهیات مسیحی در کلاسیک و کلاسیک آن ایجاد می کند. تشکل های پست مدرن
انکار، نفی و نیروهای منفی: فروید، هگل، لاکان، اسپیتز و سوفوکل [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Wilfried Ver Eecke
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
State University of New York Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی : گزارشی جامع از انکار نه تنها از نظر روانکاوانه بلکه از نظر فلسفی نیز دیده می شود. غالباً حقایق دردناک ابتدا به شکل انکار ظاهر می شوند. آدم باید از چیزی که دردناک است فاصله بگیرد. در انکار، نفی و نیروهای منفی، ویلفرد ور ایکه گزارشی جامع و شفاف از ابعاد روانشناختی و فلسفی انکار می‌سازد، در حالی که از فروید، هگل، لکان، اسپیتز و سوفوکل برای کمک به درک این جنبه اجتناب‌ناپذیر وجود انسان استفاده می‌کند. Ver Eecke ادعای هگل مبنی بر اینکه راه رسیدن به حقیقت مسیر شک نیست، بلکه شاهراه ناامیدی است را تصدیق می‌کند و از طریق هستی‌شناسی هگل از شخص استدلال می‌کند که انکار را می‌توان به عنوان دفاع موجودی خواستار در برابر ناامیدی درک کرد. با بررسی نقش نه گفتن در کودکان، ادعاهای فروید در مورد آزادی اراده و پیش نیازهای ضروری آن و ادیپ سوفوکل، ور ایکه این ایده را نشان می دهد که انکار با موقعیت هایی مرتبط است که در آن تصویر شخص از خود در معرض تهدید قرار می گیرد. . او با زندگی‌نامه یکی از همکارانش به پایان می‌رساند تا تجربیات عمیق و غم انگیزی را که انکار پوشش می‌دهد، و کار روانی عظیمی که برای غلبه بر انکار عمیق لازم است، با پاداش نهایی تجربه کردن خود به عنوان تحقق وعده زندگی، برجسته کند. این کتاب بافتی چندوجهی و الهام‌بخش از موضوعاتی را ارائه می‌کند که فلسفه و روانکاوی را به هم متصل می‌کند، یک ملیله واقعی که جنبه‌های بسیاری از منفی‌گرایی را عمیقاً پوشش می‌دهد.» - مروری بر متافیزیک این کتاب نه تنها برای کسانی که مشتاق کشف سوالات فلسفه و روانکاوی در مورد موضوع انسانی هستند، بلکه برای درمانگرانی که مفاهیم روانکاوی را در کلینیک به کار می برند بسیار مفید خواهد بود. - روانشناس-روانکاو ور ایکه مطالعه ای بسیار روشن و عالمانه در نظریه روانکاوی نوشته است که اساساً از فلسفه هگل برای کشف مفهوم فرویدی انکار استناد می کند... از کتاب ور ایکه با دقت نوشته شده چیزهای زیادی می توان آموخت. - نقدهای فلسفی نوتردام این بهترین رساله انکار در ادبیات فلسفی است. - جان میلز، نویسنده ژرفای ناخودآگاه: پیش بینی هگل از روانکاوی «این کتاب نظریه انکار و نفی فروید را به هگل، لاکان و اشپیتز مرتبط می‌کند و نتایجی در مورد ماهیت آزادی و تمامیت انسان ارائه می‌کند که هم از نظر فلسفی جالب و هم از نظر عملی مفید است. دو فصل آخر بحث نظری را بسیار به حوزه زندگی عملی منتقل می کند و باید هم برای درمانگران و هم برای افراد مفید باشد. - ادوارد هیو هندرسون، ویراستار «گرفتار مصلوب: الهیات عملی آستین فارر» در دانشگاه جورج تاون، ویلفرد ور ایکه استاد فلسفه است و همچنین دوره های روانشناسی و روانکاوی را تدریس می کند. او پس از دهه مغز و گفتن «نه»: معنای آن در رشد کودک، روانکاوی، زبان‌شناسی و هگل، پدیدارشناسی و لاکان در مورد اسکیزوفرنی (به همراه آلفونس دو وایلنز) نویسنده همکار هستند.
  • تعداد رکورد ها : 42