آثار مرتبط با شخصیت ها | کتابخانه مجازی الفبا

آثار مرتبط با شخصیت ها | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 232
پایایی گرایی و خوش بینی کیهانی: جایگاه جان هیک در تاریخ فلسفه دین [پایان نامه انگلیسی]
نویسنده:
Naoki Kitta
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی : هدف این پایان نامه بازیابی معقول بودن پلورالیسم دینی هیک با افشای ساختار عمیق نظام فلسفی وی است. برای تحقق این هدف، این پایان نامه روش فلسفی جدیدی از پایایی گرایی را معرفی می کند که توسط ارنست سوسا پیشنهاد شده و بر تعادل کلی و بلوغ تاریخی تأکید دارد. در نتیجه معرفی پایایی گرایی، سیستم فلسفی هیک آشکار می شود که از فلسفه شخصیتی خود هیک، ترکیب شده با فلسفه های ویتگنشتاین، کانت و هیوم تشکیل شده است. در این پایان نامه به جای تأکید بر یکی از آنها، این مؤلفه های مختلف نظام فلسفی هیک به عنوان شکل دهنده یک جهان بینی کامل خوانده می شود که مکمل یکدیگر هستند. همچنین، این پایان نامه فلسفه هیک را در تاریخ فلسفه دین قرار می دهد (مانند پارادایم های پیش تحلیلی ایده آلیسم بریتانیا و رئالیسم انتقادی، و پارادایم های تحلیلی پوزیتیویسم منطقی، فلسفه نئو ویتگنشتاینی، و معرفت شناسی اصلاح شده). پروژه هیک به عنوان بازیابی یک جهان بینی پیش تحلیلی از درون زمینه های تحلیلی مورد بحث قرار خواهد گرفت. این پایان نامه به عنوان اصلی ترین آثار فلسفی هیک، بر ایمان و معرفت و تفسیر دین متمرکز خواهد بود. ایمان و دانش در ادبیات گذشته به تفصیل مورد بررسی قرار نگرفته است. اما استدلال‌های هیک درباره شخصیت، ویتگنشتاین، کانت، و هیوم در تفسیر دین از ایمان و دانش (هر دو ویرایش اول و ویرایش دوم) سرچشمه می‌گیرد. درک صحیح پلورالیسم دینی هیک در تفسیر دین بدون بررسی دقیق ایمان و معرفت غیرممکن است.
 مسائلی در فلسفه دین: بررسی های انتقادی آثار جان هیک [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Harold Hewitt Jr. (eds.)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Palgrave Macmillan UK ,
کلیدواژه‌های اصلی :
بررسی و نقد تئودیسه پرورش روح جان هیک در مسئله شر بر اساس رویکرد کلامی
نویسنده:
نویسنده:عبدالله حسینی اسکندیان؛ استاد راهنما:قربانعلی کریم زاده قراملکی؛ استاد مشاور :ناصر فروهی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
چکیده :
مسئله شر از جمله مباحث مهم کلامی‌ می‌باشد که برای قرون متمادی همواره محل بحث و واکاوی اندیشمندان با رهیافت‌های مختلف اعتقادی و دینی بوده است. مسئله شر از آنجا که با رهیافت‌های برخی ملحدان در تضاد با وجود خداوند متعال قرار‌ می‌گیرد یا صفات مطلق الهی را تقیید‌ می‌کند، همواره مورد بحث بوده و اندیشمندان مختلفی در جهت دفاع از خداباوری و اوصاف مطلق الهی به بحث و تبیین و همچنین پاسخگویی به شبهات برآمده از مسئله شر پرداخته اند. جان هیک که از اندیمشندان معاصر مسیحی‌ می‌باشد در جهت پاسخگویی به شبهات و براهین خداانکاری افرادی همچون جی. ال. مکی و ویلیام رو در الهیات مسیحی که بر اساس مسئله شر بود، تئودیسه ای را تحت عنوان"تئودیسه پرورش روح" بیان کرد که در دفاع از خداباوری بر اساس اعتقاد مسیحی و تئودیسه ایرنائوسی بود. تئودیسه پرورش روح اگرچه توانست تاحدودی پاسخگوی مناسبی در جهت اثبات وجود خداوند در الهیات مسیحی در جهت رفع شبهات برآمده بر اساس مسئله شر باشد، اما با این وجود با چالش‌ها و تناقضاتی همراه است که خود آن تناقضات در تضاد با اوصاف مطلق الهی قرار‌ می‌گیرند. این پژوهش با رویکردی جامع و با روش توصیفی-تحلیلی به بررسی و نقد تئودیسه پرروش روح جان هیک بر اساس گزاره‌های کلامی‌ می‌پردازد و برآیند آن، شناسایی تضادها و تناقضات این تئودیسه همانند، شرور گزاف، مسئله تناسخ، نماد زندگی بودن شرور و نقد آن براساس گزاره‌های کلامی‌ می‌باشد.
ارزیابی انتقادی پلورالیسم دینی جان هیک در پرتو الگوی معاد شناختی او [پایان نامه انگلیسی]
نویسنده:
Haejong Je
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی : فلسفه جان هیک، که به کثرت گرایی دینی شهرت دارد، از نظر معرفت شناسی، مرجعیت، مفهوم خدا و مسیح شناسی مورد بررسی جدی قرار گرفته است. با این حال، کمتر به پارسکاتولوژی او توجه شده است. همانطور که در زیر توضیح داده شد، بررسی اولیه نشان می دهد که نیاز به مطالعه عمیق فلسفه دینی هیک در این زمینه وجود دارد. مشکل بر اساس تحقیقات مقدماتی، به نظر می‌رسد کثرت‌گرایی مذهبی هیک مشکلی اساسی را با مکاتبات خارجی آشکار می‌کند، به شرح زیر. پارسه‌شناسی او، که تلاشی است برای قبول همه آخرت‌شناسی‌های ادیان بزرگ جهان به‌عنوان معتبر، در نتیجه ممکن است در نهایت همه آنها را باطل کند. علاوه بر این، عوامل دیگری ممکن است نشان دهنده وجود ناسازگاری در مدل پارسکاتولوژیک هیک باشد که ممکن است بر کفایت مدل کلی وی از تکثرگرایی مذهبی منعکس شود. هدف هدف این پایان‌نامه پرداختن و ارزیابی انتقادی مطابقت بیرونی و سازگاری درونی مدل آخرت‌شناختی هیک است که می‌تواند مبنایی برای ارزیابی انتقادی کثرت‌گرایی دینی او در کل فراهم کند. ارزیابی کثرت گرایی دینی جان هیک در پرتو پارساتولوژی او از دریچه تطابق و تئوری های انسجام حقیقت انجام خواهد شد. نتیجه گیری پارسه‌شناسی هیک، همانطور که در فصل‌های 4 و 5 به تفصیل مورد بحث قرار گرفت، و در فصل 6 خلاصه شد، هنگامی که با تطابق و تئوری‌های انسجام حقیقت مورد قضاوت قرار می‌گیرد، پذیرای انتقادات مختلفی است. من از تحقیقات خود در مورد پارسکاتولوژی هیک، دلایلی را کشف و ارائه می کنم که بیست انتقاد از مفهوم پارسکاتولوژی هیک را پشتیبانی می کند. بر اساس این بیست نقد، اولین نتیجه کلی پایان نامه من این است که مفهوم هیک از پارساتولوژی انسجام درونی کافی را نشان نمی دهد و همچنین با مدل کثرت گرای او از ادیان جهانی همخوانی کامل ندارد. دومین نتیجه کلی این است که فقدان مطابقت بیرونی با واقعیت اسمی و با تجلیات پارساکتولوژیکی پدیداری تجارب دینی به ویژه ادیان وجود دارد. در نتیجه، ممکن است این سؤال مطرح شود که آیا می‌توان الگوی پارسه‌شناختی او را به‌عنوان سازه علمی فلسفی الهیات متقاعدکننده‌ای در نظر گرفت؟ این ملاحظات همچنین پیامدهای مهمی برای کثرت گرایی مذهبی هیک دارد که به نتیجه نهایی پایان نامه من منجر می شود. به نظر من کثرت گرایی مذهبی هیک به دلیل شرایط مشکل آفرین پارشاتولوژی او تضعیف شده است.
پرسش‌های محل نزاع در الهیات و فلسفه دین [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
John Hick (جان هیک)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Palgrave Macmillan ,
کلیدواژه‌های اصلی :
گفتگوهایی در فلسفه دین [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
John Hick (جان هیک)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
بازسازی نظریه پلورالیسم دینی جان هیک: دیدگاه دین عامیانه چینی [پایان نامه انگلیسی]
نویسنده:
Wai Yip Wong
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی : فرض پلورالیستی هیک شناخته شده ترین مدل پلورالیسم دینی در چند دهه اخیر باقی مانده است. بسیاری از دیدگاه ادیان مختلف جهان، این تصور او را که آموزه های همه ادیان از یک حقیقت مطلق سرچشمه می گیرد و غایت رستگاری یکی است، زیر سوال برده اند، با این حال توجه چندانی به سنت هایی که او آن ها را غیر معتبر می داند، شده است. و با توجه به معیار شناسی و اخلاقی او غیر ارزشی است. هدف این پایان نامه نشان دادن انحصاری بودن مدل هیک با توصیف سنتی به نام «مذهب عامیانه چین» بود که در تعریف او از «دین اصیل» نمی گنجد. همانطور که این مطالعه نشان داد، درک او از موقعیت دینی جهان بیش از حد تعمیم و ساده شده است، و معیارهای خاص او با همه سنت‌ها منصفانه یا تکثرگرا برخورد نمی‌کند. به عنوان پاسخ، این پایان نامه نظریه فراگیرتری را پیشنهاد کرد که سنت نادیده گرفته شده فعلی را نیز در تفسیر ادغام می کند.
بین ایمان و شک: گفتگوهای دین و عقل [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
John Hick (جان هیک)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Palgrave Macmillan,
کلیدواژه‌های اصلی :
نقد رؤية جون هيغ للدين والتعدّديّة الدينيّة؛ كتاب "تفسير الدين" موضوعًا
نویسنده:
سيّد محسن موسوي؛ ترجمه: اسعد مندی الکعبی
نوع منبع :
مقاله , ترجمه اثر , نقد و بررسی کتاب
منابع دیجیتالی :
صفحات :
از صفحه 81 تا 110
بررسى انتقادى فرضیه پلورالیسم دینى جان هیک
نویسنده:
استیو ریچارد، حیدر شادی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
آقاى استیو ریچارد، فرضیه پلورالیسم دینى جان هیک را از سه منظر کلامى، معرفت شناختى و روش شناختى قابل نقد مى داند. در نقد کلامى، که در این شماره تقدیم مى شود، او معتقد است این فرضیه جوابى است به سؤال رابطه مسیحیت با ادیان دیگر از درون سنت مسیحى. به نظر نویسنده، در سنت کلامى مسیحى در خصوص رابطه مسیحیت با ادیان دیگر عمدتاً دو پاسخ وجود داشته است: انحصارگرایى و شمول گرایى. به اعتقاد آقاى ریچارد، فرضیه پلورالیسم دینى جان هیک جواب سوّمى به این سؤال است. در این مقاله، انتقادات انحصارگرایان و شمول گرایان به پلورالیسم دینى مطرح شده و سپس به اختصار جوابهاى جان هیک با استفاده از نوشته هاى او آورده شده است.
صفحات :
از صفحه 174 تا 188
  • تعداد رکورد ها : 232