آثار مرتبط با شخصیت ها | کتابخانه مجازی الفبا

آثار مرتبط با شخصیت ها | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 126
مقدمه‌ی چرخش زبانی
نویسنده:
ریچارد رورتی؛ ترجمه: محمد حسن آیت الله زاده شیرازی، پوریا پناهی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: شب خیز,
چکیده :
نوشتار پیش رو ترجمه ی مقدمه ی رورتی جوان بر جنگی از 38 مقاله است که توسط خود او ذیل «چرخش زبانی: مقالاتی در مورد روش فلسفی» جمع آوری شده است. رورتی نشان می دهد که فلسفه ی زبانی یک زائده بر تاریخ فلسفه نیست و آنچه امروز بر فلسفه می گذرد وام دار چرخشی است که فیلسوفان زبانی خلق کردند. چرخش زبانی را نباید با فلسفه ی زبانی یکی دانست. چرخش زبانی یک رویداد و حقیقتی تاریخی است در حالی که فلسفه ی زبانی نحوه ای از فلسفه ورزی است. حقایق تاریخی حیات امروز ما را شکل می دهند حتی اگر تا امروز استمرار نیافته باشند یا حتی اگر ما به سان عاملان تاریخی ایجاد کننده ی آن ها عمل نکنیم. چرخش زبانی نیز فلسفیدن امروز ما را شکل داده است حتی اگر دوره ی آن به پایان رسیده باشد یا حتی اگر ما فیلسوفانی زبانی نباشیم. «بودن یا نبودن» چرخش زبانی مهم است و نه تمام شدن یا باقی ماندن آن.
خواندن رورتی: پاسخ‌های انتقادی به فلسفه و آینه طبیعت [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Alan Malachowski
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
B. Blackwell,
پس از مرگ سنت: رورتی، نظریه انتقادی و سرنوشت فلسفه [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Kai Nielsen
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Westview Press,
رورتی، دین و متافیزیک (مجموعه فلسفه آمریکایی) [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
John Owens
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Lexington Books,
ریچارد رورتی و مسئله تجربه پست مدرن: بازسازی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Tobias Timm
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Lexington Books,
جامعه و وفاداری در فلسفه آمریکایی: رویس، سلرز و رورتی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Steven A. Miller
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledge,
چکیده :
ترجمه ماشینی : پراگماتیسم آمریکایی همواره بر مسائل مربوط به جوامع و اخلاق تمرکز داشته است. این کتاب به بررسی آثار مرتبط سه متفکر متاثر از سنت پراگماتیست می پردازد: جوزایا رویس، ویلفرد سلرز و ریچارد رورتی. آثار این متفکران، هم از نظر تاریخی و هم از نظر مفهومی، طیف وسیعی از فلسفه قرن بیستم را در بر می‌گیرد، اما همه نگرانی‌های مشترکی در مورد چگونگی عملکرد اخلاق و آنچه می‌توانیم در تعامل با دیگران به آن امیدوار باشیم، داشتند. استیون میلر استدلال می‌کند که رویس، سلرز، و رورتی یک خط سنتی از وراثت را تشکیل می‌دهند، با این فکر که هر کدام بر اساس بهترین بینش‌های قبلی توسعه می‌یابند. علاوه بر این، او نشان می‌دهد که چگونه سه دیدگاه متفاوت در مورد عملکرد، امکانات و محدودیت‌های جامعه اخلاقی در یک روایت کلیدی در مورد اینکه چگونه می‌توانیم با دیگران و برای افراد دیگر کار کنیم، ادغام می‌شوند، در حالی که تلاش می‌کنیم به دیگران به‌طور گسترده‌ای متفاوت فکر کنیم. از نظر اخلاقی به عنوان "یکی از ما" قابل توجه است.
کتاب راهنمای فلسفه روتلج برای رورتی و آینه طبیعت [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
James Tartaglia
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledge,
نسبتِ تخیل با امید، پیشرفت و همبستگیِ اجتماعی در فلسفۀ ریچارد رورتی
نویسنده:
محمد مهدی شجاعی ، مرتضی نوری
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
این مقاله به جایگاهِ تخیل در فلسفۀ ریچارد رورتی می‌پردازد. تصور می‌شود که تخیل نقشی کلیدی در فلسفۀ رورتی دارد و فهمِ جایگاهِ تخیل در اندیشۀ رورتی می‌تواند به درکِ ما از قابلیت‌ها و دغدغه‌های اصلی فلسفۀ او کمک کند. به نظر می‌رسد که رورتی درصدد است تخیل را جایگزینِ خرد و عقلِ استدلالی‌ نماید. ما نشان خواهیم داد که این جایگزینی برآمده از ضرورتِ منطقیِ فلسفۀ رورتی و نتیجۀ نگاهِ انتقادی وی به ایدۀ «صدق» و جایگزینیِ آن با ایدۀ «توجیه» است. ازاین‌منظر، تخیل می‌تواند، با پیش‌نهادن بدیل‌هایی برای وضعِ موجود، زمینه را برای پیشرفت، امید و همبستگیِ اجتماعی فراهم آورد. در این مقاله، در قالبِ جایگاهِ تخیل در اندیشۀ رورتی، تلاش می‌شود ایدۀ تخیل و جایگاهِ آن در نسبت با مفاهیمِ کلیدیِ فلسفۀ او ازجمله امید، همبستگیِ اجتماعی و دموکراسی بررسی شود. به نظر می‌رسد که رورتی تنها با تکیه بر عنصر تخیل، به‌عنوانِ جایگزینی برای عقلِ استدلالی، است که می‌تواند پروژۀ خود را تحت عنوان نئوپراگماتیسم به اجرا درآورد.
صفحات :
از صفحه 83 تا 104
کتاب راهنمای فلسفه راتلج: درباره رورتی و آینه طبیعت [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
James Tartaglia
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledge,
چکیده :
ترجمه ماشینی: ریچارد رورتی یکی از تاثیرگذارترین، بحث برانگیزترین و پرخواننده ترین فیلسوفان قرن بیستم است. تارتالیا در این کتاب راهنمای فلسفه و آینه طبیعت به تحلیل این متن چالش برانگیز می پردازد و به معرفی و ارزیابی: زندگی رورتی و پیشینه فلسفه او مضامین و استدلال های کلیدی فلسفه و آیینه طبیعت اهمیت تداوم کار رورتی برای فلسفه را می پردازد. رورتی و آینه طبیعت یک نقطه شروع ایده‌آل برای کسانی است که تازه با رورتی آشنا شده‌اند و برای دانشجویان فلسفه، مطالعات فرهنگی، نظریه ادبی و علوم اجتماعی مطالعه ضروری است.
پس از رورتی: امکانات اخلاق و اعتقاد دینی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Elijah G. Dann
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Continuum,
چکیده :
ترجمه ماشینی: ریچارد رورتی در محافل فلسفی جریان اصلی چیزی شبیه به یک منحوس در نظر گرفته می شود. او که توسط برخی از برجسته‌ترین فیلسوفان قرن بیستم تربیت شده، یکی از قوی‌ترین منتقدان سنت فلسفی است. کتاب‌های رورتی در طول سال‌ها تردید جدی در مورد جاه‌طلبی‌های فلسفی ایجاد کرده‌اند، مانند اینکه آیا ما می‌توانیم تعاریف عمیق و بدون مناقشه از عدالت، حقیقت و دانش ارائه کنیم. او همچنین این پرسش را مطرح کرده است که آیا منطقی است که بپرسیم آیا باورهایی که داریم، به نوعی عمیق، با «جهان واقعی» مطابقت دارد یا خیر. رورتی معتقد است به جای تلاش برای حل مسائل عمیق فلسفی، باید توجه خود را به مسائل اجتماعی معطوف کنیم که به طور کلی به عنوان "همبستگی فزاینده" تصور می شود. در این کتاب، G. Elijah Dann نوشته‌های رورتی را جدی می‌گیرد و نشان می‌دهد که چگونه برخلاف آنچه بسیاری از فیلسوفان معتقدند، او در واقع به تقویت و جان بخشیدن به فلسفه دین و فرصت‌های پیشرفت اخلاقی کمک می‌کند. دان در ادامه به بررسی فرااخلاقی و بررسی های رورتی می پردازد. مقاله معروف رورتی، «مذهب به عنوان محفظه گفتگو»، نشان می‌دهد که چگونه تمایز خصوصی/عمومی، اگرچه به خوبی جای گرفته است، نیاز به تعدیل دارد. برخلاف نظر رورتی مبنی بر اینکه ارزش‌های دینی باید در قلمرو خصوصی باقی بمانند، دان معتقد است که ارزش‌های دینی می‌توانند نقش مهمی را در میدان عمومی ایفا کنند، البته از طریق «ترجمه» به اصطلاحات سکولار. در نهایت این کتاب به بررسی چگونگی شکل دادن تاریخ علایق فلسفی به علایق الهیاتی می پردازد و دان به افکار اخیر رورتی در مورد دین، به ویژه در بحث او با فیلسوف ایتالیایی جیانی واتیمو نگاه می کند.
  • تعداد رکورد ها : 126