آثار مرتبط با شخصیت ها | کتابخانه مجازی الفبا

آثار مرتبط با شخصیت ها | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 67
روش‌شناسی و بنیادهای نظری مدرنیته و روشنگری در فلسفۀ فرانسیس بیکن
نویسنده:
حامد جلالی ، محمدحنیف طاهری
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
این نوشتار روش‌شناسی و بنیادهای نظری مدرنیته را در فلسفه‌ی فرانسیس بیکن به‌‌خوانش گرفته است. روش‌شناسی بیکن، تجربی و مبتنی بر مشاهده و آزمون است. او در تقابل با منطق و روش قیاسیِ ارسطو، منطق و روش جدید ارائه داد که به روش استقرایی معروف است. «استقراگرایی» به‌مثابه‌ یک پارادایم، سرآغاز انقلاب علمی بیکن است، ازاین‌رو، وی، از بنیانگذاران روش‌شناسی، علم مدرن و فلسفه‌ی تجربی محسوب می‌شود. تأکید بر سوبژکتیویزم و علم واقعی/ کاربردی، فلسفه‌ی بیکن را سوژه‌محور، تجربی و اومانیستی، و او را در زمره‌ی نیاکان جنبش روشنگری قرار داده است. تئوری «دانش قدرت است»، مهم‌ترین و تأثیرگذارترین آموزه‌ی بیکن در پیوند معرفت با قدرت است و یگانگی دانایی و توانایی را می‌رساند. موضوع مهم دیگر، اما مسئله «بت‌های ذهنی» یعنی همان تصورات دروغینِ عارضِ بر ذهن است که موانع پیشرفت علم و زمینه‌ی خطاهای ذهن و اندیشه را فراهم می‌آورند. مهم‌ترین یافته‌های این مقاله که به ‌روش توصیفی- تحلیلی سامان یافته، سوبژکتیویته‌ و نقش زیربنایی بت‌های ذهنی، در جامعه‌شناسی معرفت و مسئله مهم کشفِ حقیقت و تفسیر و تسخیرِ طبیعت است.
صفحات :
از صفحه 27 تا 58
برداشت فرانسیس بیکن از دین [پایان نامه انگلیسی]
نویسنده:
Elif Unlu
نوع منبع :
رساله تحصیلی
چکیده :
ترجمه ماشینی : این پایان نامه به تحلیل انتقادی درک فرانسیس بیکن از دین می پردازد. این تحقیق از مقدمه، دو بخش و نتیجه تشکیل شده است. در مقدمه، دوره ای که بیکن در آن می زیسته در بستری تاریخی بررسی شده و به اهمیت درک بیکن از دین از نظر فلسفه مدرن اشاره شده است. در فصل اول، برداشت بیکن از دین به صورت تبیینی ارائه شده است. در محور مسیحیت عناصر اساسی که در ذهنیت بیکن وجود دارد تبیین می شود. در بخش دوم، نقش دین از نظر ایده بیکن در مورد «احیاء/تجدید» ارائه شده است. علاوه بر این، بر محور آثار او با نام‌های ارگانون جدید، آتلانتیس جدید، مقالات، حکمت پیشینیان ارزیابی شد. پس از آن، دیدگاه ها و ارزیابی های متفاوتی درباره درک بیکن از دین ارائه می شود. رابطه بیکن با پروتستانیسم، پیوریتانیسم و ​​الهیات پریسکانی نیز در این بخش ارائه شده است. در بخش خاتمه، ارزیابی می شود که درک بیکن از دین از نظر فلسفه و علم مدرن چه می گوید. این پایان نامه برداشت فرانسیس بیکن از دین را به شیوه ای انتقادی بررسی می کند. شامل یک مقدمه، دو فصل و یک خاتمه است. در بخش مقدماتی، دوره‌ای که بیکن در آن می‌زیست در بستر تاریخی بررسی شد و اهمیت برداشت بیکن از دین در فلسفه جدید برجسته شد. در فصل اول، برداشت بیکن از دین به صورت تشریحی ارائه شده است. در چارچوب مسیحیت، عناصر اساسی اندیشه بیکن تبیین و به ایده های اساسی در اندیشه او پرداخته می شود. این عقاید گناه اصلی، سقوط انسان و از دست دادن تسلط بر طبیعت است. در فصل دوم، نقش دین در برنامه «تاسیس» بیکن ارائه شده است. علاوه بر این، ارزیابی در ارگانون جدید، آتلانتیس جدید، مقالات، حکمت باستانی ها انجام شد. سپس نظرات و ارزیابی های مختلف در مورد برداشت بیکن از دین مورد بررسی قرار می گیرد. همچنین در این فصل به رابطه بیکن با پروتستانیسم، پیوریتانیسم و ​​الهیات پریسکا پرداخته شده است. در پایان، دیدگاه بیکن از فلسفه و علم مدرن مورد ارزیابی قرار می گیرد
فلسفة فرانسيس بيكون
نویسنده:
حبیب الشارونی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
دارالبیضاء(کازابلانکا) - مغرب(مراکش): دار الثقافة,
 الهیات و علم در اندیشه فرانسیس بیکن [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Steven Matthews
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Ashgate ,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این مطالعه باورهای دینی فرانسیس بیکن و نقشی را که الهیات او در توسعه برنامه او برای اصلاح آموزش و علوم طبیعی، تأسیس بزرگ، ایفا کرد، دوباره ارزیابی می کند. نوشته‌های بیکن با بیانیه‌های الهیاتی و ارجاعات کتاب مقدسی که برنامه‌های او را آگاه و توضیح می‌دهند، اشباع شده‌اند، اما این جنبه از نوشته‌های او کمتر مورد توجه قرار گرفته است. ملاحظات قبلی در مورد مذهب بیکن از فهرست نسبتاً کوتاهی از نوشته های منتشر شده او استخراج شده است. در نتیجه، بیکن به عنوان همه چیز از یک ملحد تا یک پیوریتن به تصویر کشیده شده است. اجماع علمی وجود ندارد. این کتاب استدلال می‌کند که با در نظر گرفتن بافت تاریخی جامعه بیکن، و تبدیل او از پیوریتانیسم به ضد کالوینیسم در جوانی، می‌توان الهیات خود را در کانون توجه روشن‌تری قرار داد و فلسفه او را به‌درستی درک کرد. پس از ترک خانواده مادرش، بیکن دستخوش دگرگونی در باور شد که او را از کالوینیسم مادرش دور کرد و به نوشته‌های پدران کلیسای باستانی، به ویژه ایرنیوس از لیون، سوق داد. الاهیات بیکن به طور فزاینده ای منعکس کننده علایق الهیاتی دوست و ویراستار او لانسلوت اندروز شد. چرخش پدرانه باور بیکن در دو دهه آخر سلطنت الیزابت به طور قابل توجهی بر توسعه برنامه فلسفی او تأثیر گذاشت که در دو دهه اول عصر استوارت تولید شد. این مطالعه سپس الهیات موجود در خود نوشته های تاسیسات را بررسی می کند و با توجه به تأثیری که الهیات بیکن بر جهت گیری بعدی علوم تجربی و الهیات طبیعی در زمینه انگلیسی داشت، به پایان می رسد. با انجام این کار، نه تنها دیدگاه جدیدی در مورد بیکن ارائه می دهد، بلکه کمکی به درک بهتر زمینه دینی و انگیزه های پشت سر علم تجربی در اوایل انگلستان مدرن خواهد بود.
فرانسیس بیکن و بحران طبیعت
نویسنده:
محمدرضا حسینی بهشتی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
نقاط عطف در الهیات طبیعی از بیکن تا داروین: راه استدلال از طراحی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Stuart Peterfreund
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Palgrave Macmillan US,
نقاط عطف در الهیات طبیعی از بیکن تا داروین: راه برهان نظم [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Stuart Peterfreund (auth.)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Palgrave Macmillan US ,
چکیده :
چکیده ماشینی: در مورد لحظات حیاتی در توسعه تاریخی الهیات طبیعی در انگلستان از زمان فرانسیس بیکن تا چارلز داروین بحث می کند. در حالی که بحث طراحی به عنوان روش بلاغی منتخب برای الهیدانان طبیعی در طول سه قرن مورد بحث باقی می ماند، مکان و موضوع طراحی دستخوش تغییر می شود.
علم و دین از دیدگاه استاد مطهری
نویسنده:
محمدرضا کاشفی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامی,
چکیده :
کسانی چون مرحوم استاد شهید مطهری، مرحوم دکتر شریعتی و خصوصا شهید محمد باقر صدر از جمله افرادی هستند که هنوز در جامعه فکری ما افکار و دیدگاههای ایشان کمتر فرصت طرح و نقد یافته است. از این رو استخراج نگرشهای متنوع آنها، خصوصا دیدگاهها کلامی و دین شناسانه آن بزرگان و نقد و ارزیابی آنها یکی از اجزاء ضروری پرداختن به مباحث کلامی و دین شناسی در روزگار ما است. امید می بریم این نقیصه، به مرور ایّام، توسط سعی و تلاش فکری اندیشمندان این دیار، جبران شود. نوشتار حاضر نیز به نوبه خویش مدخلی در جهت شناسایی و طرح دیدگاه مرحوم شهید مطهری دربارۀ یکی از موضوعات مهم کلام جدید علم و دین است. نقد و ارزیابی این آراء. خود مقاله مستقل و مستوفایی می طلبد که در فرصت دیگری باید به آن پرداخت.
صفحات :
از صفحه 39 تا 57
تبیین علل معرفتی بحران های زیست محیطی در تطبیق مبانی فلسفی فرانسیس بیکن و ملاصدرا
نویسنده:
علی کرباسی زاده، محسن شیراوند
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
لطفا برای مشاهده چکیده به متن کامل (PDF) مراجعه فرمایید.
صفحات :
از صفحه 11 تا 31
علی شریعتی و بومی‌سازی علوم
نویسنده:
علی علی اصغری صدری، جواد میری
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی,
چکیده :
در این نوشته، نخست به آرای مخالفان علم بومی در ایران اشاره‌ای می‎کنیم؛ سپس، برداشت‌های اندیشمندان را از دیدگاه شریعتی درباره علم بومی مطرح می‎سازیم؛ بعد از آن، زمینه‌هایی که شریعتی برای مدل علمی خود شرح‎ می‌دهد، بررسی می‌‎کنیم. اصلی‌‌ترین این زمینه‌ها عبارت‎اند از: تأثیر فرهنگ بر علم، نقش محقق در علم و تفاوت علم و فکر. اینها بستر لازم برای علم بومی را فراهم‎ می‌کنند؛ پس از آن، به ضرورت علم بومی در چهارچوب نقد علم مدرن از یک‎سو و اهمیت علم از سوی دیگر می‌پردازیم. معنای بومی‌سازی علم نزد شریعتی، حوزه بومی‌سازی و سازوکارهای آن، مباحث انتهایی این نوشته را تشکیل ‎می‌دهند. سرانجام، مقایسه مختصری میان شریعتی و برخی اندیشمندان صورت‎ می‌گیرد. در مجموع، این مقاله بر آن است تا نشان‎ دهد می‌توان شریعتی را یکی از نخستین کسانی دانست که نیاز به علم بومی را در جامعه ایران مطرح‎ کرده‌اند.
صفحات :
از صفحه 95 تا 117
  • تعداد رکورد ها : 67