مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 210
ورود اهل ايمان به مطالعه علمي دين: آيا ممكن است؟
نویسنده:
حسن بلند
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
رواج تعاريف ساده انگارانه از علم در ميان بسياري از پيشگامان علوم اجتماعي مانند فرويد سبب شد تا انبوهي از معتقدات ملحدانه و فلسفي با برچسب علم بودگي، جواز ورود به مطالعه علمي دين را بيابند و به عنوان شناخت هاي معتبر و بي طرفانه معرفي شوند. اگر بتوان به گونه اي حقيقتاً بي طرفانه، درباره دين به توليد دانش تجربي پرداخت، آنگاه سخن از ورود اهل ايمان به دايره مطالعه علمي دين بي وجه نخواهد بود. اگر «انسان مومن مدرن» از ورود به دايره مطالعه علمي دين ناگزير باشد، بايد مباني، تلويحات و پيامد هاي چنين ورودي را نقادانه بررسي كند. در اين نگاشته تلاش مي شود تا با معرفي و تبيين شرط «بي طرفي پيشيني نسبت به حقيقت دين» نشان داده شود كه از چهار وجه حقيقت، منشا، معنا و كاركرد دين، تحقيق علمي تنها مي تواند به پژوهيدن كاركرد دين بپردازد. اما حتي حصر فعاليت علمي به كاركردپژوهي نيز از ديدگاهي مومنانه، تهي از برخي آسيب ها نيست. در نهايت شايد بهترين گزينه مومنان در اين عرصه همان دشوارترين گزينه باشد يعني درانداختن طرحي نو از علم دين؛ علمي به راستي بي طرف كه هم در اعتبار چيزي كم از علوم طبيعي نداشته باشد و هم در شناخت دين و معنويت از روايي بيشتري برخوردار باشد. اگر پديدايي چنين علمي امكان پذير باشد.
حوزه‌های ایمان: الهیات و مطالعات دینی در قرن بیست و یکم [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
David F. Ford, Ben Quash, Janet Martin Soskice
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Cambridge University Press,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: مطالعه الهیات و ادیان در آموزش عالی در قرن آینده چگونه شکل خواهد گرفت؟ این کتاب چندین دیدگاه مختلف در مورد این رشته مطالعاتی را با پیشنهاداتی برای آینده ای که در آن الهیات و مطالعات دینی با هم دنبال می شود، ارائه می دهد. نمونه هایی از تأثیر متقابل الهیات و مطالعات دینی با اشاره به طیفی از موضوعات وجود دارد: خدا، عشق، کتاب مقدس، عبادت، استدلال، آشتی، دوستی و عدالت. مشارکت‌کنندگان رشته‌های مختلفی را در این زمینه، اغلب به صورت ترکیبی، تمرین می‌کنند که شامل الهیات، فلسفه، تاریخ، پدیدارشناسی، مطالعات ادبی، هرمنوتیک، سیاست، اخلاق و حقوق می‌شود. تخصص آنها شامل یهودیت، مسیحیت، اسلام و مذاهب هندی، با تمرکز ویژه بر این رشته در اروپا، ایالات متحده و آفریقای جنوبی است. با شناخت اهمیت ادیان و آموزش عالی، این کتاب به بررسی بهترین شیوه می‌تواند برای انجام مسئولیت‌ها در قبال رشته‌های دانشگاهی، ادیان و جوامعی که آنها بخشی از آن هستند، بپردازد.
دین در تکامل اجتماعی انسان: از پارینه‌سنگی تا عصر محوری [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Robert N. Bellah (رابرت ان بلاه)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Belknap Press of Harvard University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: دین در تکامل انسان اثری با جاه طلبی خارق العاده است—کاوشی گسترده و ظریف در گذشته بیولوژیکی ما برای کشف انواع زندگی هایی که انسان ها اغلب تصور می کردند ارزش زیستن دارند. آن چیزی را ارائه می دهد که اغلب به عنوان یک نظریه ممنوع در مورد منشأ دین دیده می شود که به اعماق تکامل می رود، به ویژه اما نه منحصراً تکامل فرهنگی. چگونه اجداد اولیه ما از خواسته های روزمره زندگی روزمره فراتر رفتند تا واقعیتی جایگزین را بپذیرند که معنای مبارزه روزانه آنها را زیر سوال می برد؟ رابرت بلا، یکی از جامعه شناسان برجسته زمان ما، طیفی از ظرفیت های فرهنگی مانند رقص جمعی، داستان سرایی و نظریه پردازی را شناسایی می کند که ظهور آنها این توسعه دینی را ممکن ساخت. او با استفاده از جدیدترین یافته‌ها در زیست‌شناسی، علوم شناختی و روان‌شناسی تکاملی، گسترش این ظرفیت‌های فرهنگی را از دوران پارینه سنگی تا عصر محوری (تقریباً هزاره اول پیش از میلاد) دنبال می‌کند، زمانی که افراد و گروه‌ها در دنیای قدیم هنجارها و هنجارها را به چالش کشیدند. باورهای جوامع طبقاتی که توسط پادشاهان و اشراف اداره می شد. این پیامبران مذهبی و انکار کنندگان هرگز موفق نشدند آرمانشهرهای بدیل خود را پایه گذاری کنند، اما میراثی از انتقاد از خود بر جای گذاشتند که خاموش نمی شد. رفتار بلا با چهار تمدن بزرگ عصر محوری - در اسرائیل باستان، یونان، چین و هند - نشان می دهد که همه ادیان موجود، اعم از نبوی و عرفانی، ریشه در داستان تکاملی او دارند. دین در تکامل انسان به درخواست برای تاریخ انتقادی دین مبتنی بر طیف کامل محدودیت ها و امکانات انسانی پاسخ می دهد.
اصلاح مدرنیته: اخلاق و انسان جدید در فلسفه طه عبدالرحمن؛ بقلم وائل ب. حلاق [مقاله انگلیسی]
نویسنده:
Kigar, Samuel (کیگار، ساموئل)
نوع منبع :
مقاله , مدخل آثار(دانشنامه آثار) , نقد و بررسی کتاب
منابع دیجیتالی :
به سوی یک تعریف ارادی از دین [مقاله انگلیسی]
نویسنده:
Nemec, John (جان نِمِک)
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: این مقاله از ارائه تعاریف شرطی از دین حمایت می کند. نوعی از تعریف اسمی که روش های جدیدی را برای به کار بردن یک کلمه بیان می کند یک چیز. من پیشنهاد می کنم که محققان به مکان هایی نگاه کنند که در آن پدیده ها از نظر تاریخی وجود دارند بر اساس درک واژگانی یا واقعی از این اصطلاح، "دین" نامگذاری شده اند این که چگونه کارگزاران مذهبی آنجا به طور ضمنی یا صریح تصمیم گرفتند که فکر، گفتار، عواطف و عمل را نظام مند کنند. من استدلال می‌کنم که چنین سیستم‌هایی که خودآگاهانه مرتب شده‌اند، ممکن است به درستی «دین» نامیده شوند. بعد، من این روش را اعمال می کنم در آسیای جنوبی پیشامدرن، پیشنهاد «دین» به مرتبه دوم اشاره دارد ساختاری وجود دارد که روابط اجتماعی هنجاری را به حالات هنجاری پیوند می دهد ذهنیت، هر نوآوری در یکی مستلزم نوآوری در دیگری است. من با دعوت از تلاش‌های دیگر در زمینه تعریف شرطی، همه را با نگاه به پایان می‌رسانم به سمت یک رویکرد استقرایی، اجازه می دهد که مکان های بی شمار دین سیستم‌های متمایز متقابلی را ارائه می‌دهند که ممکن است همه به درستی چنین برچسب‌گذاری شوند.
کتاب راهنمای ادیان جهانی آکسفورد [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Mark Juergensmeyer (مارک یورگنسمایر)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Oxford University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این مرجعی برای شناخت جوامع مذهبی جهان در تنوع جهانی معاصر آنهاست. این جلد شامل 60 مقاله است و به جای عقاید، نمادها یا مناسک، بر جوامع تمرکز دارد. این در شش بخش منطبق با سنت های اصلی مذهبی زنده سازماندهی شده است: منطقه فرهنگی هند، بودایی/کنفوسیوس، مناطق یهودی، مسیحی، و مسلمان، و منطقه فرهنگی آفریقا. در هر بخش، یک مقاله مقدماتی، توسعه اجتماعی آن سنت مذهبی را از نظر تاریخی مورد بحث قرار می دهد. مقالات دیگر حقایق اجتماعی اساسی را در بر می گیرد: اندازه جامعه، مکان، مراکز سازمانی و زیارتی، شخصیت های مرجع، الگوهای حکمرانی، زیرگروه های اصلی و شکاف ها و همچنین مسائل مربوط به حفظ مرزها، دخالت سیاسی، نقش در تامین هویت فرهنگی، و برخوردها. با مدرنیته جوامع در دیاسپورا و پیرامون، و همچنین مناطق جغرافیایی مرکزی سنت های مذهبی تحت پوشش قرار دارند. بنابراین، به عنوان مثال، جوامع اسلامی در آسیا و ایالات متحده در کنار جوامع اسلامی در خاورمیانه قرار می گیرند. مشارکت کنندگان، دانشمندان برجسته ادیان جهان هستند، که بسیاری از آنها همچنین اعضای جوامعی هستند که آنها مطالعه می کنند. مقاله ها به گونه ای نوشته شده اند که آموزنده و قابل دسترس برای عموم افراد تحصیلکرده باشد و به دیدگاه های جوامع مورد تجزیه و تحلیل احترام بگذارد.
کتاب راهنمای ادیان ابراهیمی آکسفورد [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Silverstein , Adam J. , Stroumsa , Guy G. , Blidstein , Moshe B.
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Oxford University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: کتاب راهنمای ادیان ابراهیمی آکسفورد شامل مطالعات معتبر و در عین حال قابل دسترس در مورد موضوعات مختلفی است که در مقایسه با یهودیت، مسیحیت، و اسلام، و همچنین با تعاملات بین پیروان این ادیان در طول تاریخ سروکار دارند. مطالعه تطبیقی ​​ادیان ابراهیمی قرن هاست که انجام شده است. اغلب اوقات، این مطالعات منعکس کننده یک رویکرد جدلی به جای یک رویکرد کلی به موضوع بود. از قرن نوزدهم، مطالعه تطبیقی ​​ادیان ابراهیمی نه به صورت فشرده و نه سیستماتیک دنبال نشده است و اخیراً است که مطالعه تطبیقی ​​یهودیت، مسیحیت و اسلام مورد توجه جدی تری قرار گرفته است. این جلد به پیدایش و توسعه مطالعه تطبیقی ​​ادیان ابراهیمی کمک می کند، رشته ای که اکنون در مراحل شکل گیری خود است. این کتاب شامل دیدگاه‌های انتقادی و حمایتی درباره مفهوم ادیان ابراهیمی و بحث‌هایی درباره نقش شخصیت ابراهیم در این ادیان است. این شامل 32 مقاله، توسط برجسته ترین دانشمندان در زمینه، در مورد تعاملات تاریخی بین جوامع ابراهیمی است. در مورد کتاب مقدس و تفسیر آنها; درباره مفاهیم تاریخ دینی؛ در موضوعات و شاخه های مختلف اندیشه دینی، مانند توحید و عرفان; در مورد مناسک نماز، طهارت و تقدس، در مورد عشق در ادیان سه گانه و در مورد بنیادگرایی. این جلد با سه پایان نوشته شده توسط سه شخصیت تأثیرگذار در جوامع مسیحی، یهودی و مسلمان به پایان می رسد تا دیدگاه گسترده تری در مورد مطالعه تطبیقی ​​ادیان ابراهیمی ارائه دهد. این اثر نوآورانه، خوانندگان را با چالش ها و پاداش های مطالعه این سه دین با هم آشنا می کند.
پدیدارشناسی دین [مقاله انگلیسی]
نویسنده:
Douglas Allen (داگلاس آلن)
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
راهنمای دین‌پژوهی: آشنایی با ده رویکرد در مطالعه ادیان
نویسنده:
[ویراستار رابرت ای سگل]؛ ترجمه محسن زندی، محمد حقانی‌فضل؛ تهیه پژوهشکده ادیان و مذاهب.
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
وضعیت نشر :
قم: دانشگاه ادیان و مذاهب‏‫,
کلیدواژه‌های اصلی :
  • تعداد رکورد ها : 210