مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 305
صُوَر بُنیانی حیات دینی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Émile Durkheim, Karen E Fields
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
چکیده :
صور بنیانی حیات دینی (به فرانسوی: Les Formes élémentaires de la vie religieuse) عنوان کتابی است از امیل دورکیم که در ۱۹۱۲ در فرانسه منتشر شد. موضوع کتاب بررسی خاستگاه نخستین شکل از دین است. این کتاب از متون کلاسیک جامعه‌شناسی دین به‌حساب می‌آید. دورکیم در ابتدای کتاب هدف این مطالعه را چنین اعلام می‌کند : «هدف ما مطالعهٔ ساده‌ترین و بدوی‌ترین دینی است که بشر تاکنون بدان پی‌برده؛ می‌خواهیم این شکل از دین را تحلیل و تبیین کنیم.» ریمون آرون این کتاب را مهم‌ترین، عمیق‌ترین، اصیل‌ترین و گویاترین کتاب دورکیم به‌لحاظ روشن‌کردن منبع الهام فکری او می‌داند. در فارسی دو ترجمهٔ زیر از این کتاب موجود است: 🔺دورکم، داوید امیل (۱۳۸۲)، صور ابتدایی حیات مذهبی، ترجمهٔ نادر سالارزاده امیری و خدامراد فولادی، تهران: انتشارات دانشگاه علامه طباطبایی. 🔺دورکیم، امیل (۱۳۸۳)، صور بن‍یانی حی‍ات دین‍ی، ترجمه باقر پرهام، ته‍ران: نش‍ر مرکز.
صُوَر ابتدایى حیات دینى
نویسنده:
امیل دورکهایم
نوع منبع :
مقاله , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمينی قدس‌سره,
چکیده :
بخش اول اين مقاله، با مباحثى تحت عنوان "دين و تفكر دينى"،"عناصر اجتماعى در دين"،"معيارهاى باورهاى دينى"،" دين و جادو"،" خاستگاه نظر اصل توتمى يا مانا"، " قدرت و تواناى جامعه"، " تاثير جامعه و گروه بر افراد" مورد بحث و بررسى قرار گرفت. اينك ادامه اين مقال را ذیل این مباحث پى مى گيريم: مطالعه زندگى اجتماعى، ماهيت جامعه، علم و دين.
گزارشي از نشست «دين در آيينه پژوهش و نشر»: مصايب جامعه‌شناسي دين در ايران
نوع منبع :
مقاله , نقد و بررسی کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
روزنام اعتماد (شماره 5581),
چکیده :
مجموعه «سرو»؛ كتاب‌هايي در حوزه جامعه‌شناسي تشيع: از جمله مي‌توان به مجموعه «سرو» در انتشارات «نشر آرما» اشاره كرد كه به ‌طور مشخص جامعه‌‌شناسي شيعي را محور مطالعاتي خود قرار داده است. مجموعه‌اي كه تاكنون 30 جلد كتاب در اين حوزه منتشر كرده است كه از جمله مهم‌ترين عناوين آنها مي‌توان به «آيين نيكي؛ مطالعه جامعه‌شناختي خيرِ ديني در آيين پياده‌روي اربعين»، «زمان در زندان؛ بررسي سياست‌گذاري تقويم در سال‌هاي پس از انقلاب اسلامي»، «فرهنگ شيعي»، «در سرزمين امام‌باره‌ها»، «مجالس مذهبي در ايران معاصر»، «تراژدي جهان اسلام» و... اشاره كرد. به تازگي اما سي‌امين جلد اين مجموعه با عنوان «رسانه شيعه؛ جامعه‌شناسي آيين‌هاي سوگواري و هيات‌هاي مذهبي در ايران» منتشر شده است. «رسانه شيعه» نوشته محسن حسام مظاهري است كه با نگاهي جامعه‌‌شناختي به بررسي مناسك و مراسم شيعي -آيين‌هاي سوگواري و هيات‌هاي مذهبي- در ايران پرداخته است. لذا به همين مناسبت شهركتاب مركزي در روز سه‌شنبه اقدام به برگزاري نشستي با موضوع «دين در آيينه پژوهش و نشر» كرد. اين نشست با سخنراني سعيد طاوسي مسرور استاد تاريخ و عضو هيات علمي دانشگاه علامه طباطبايي، محسن حسام مظاهري دانش‌آموخته و پژوهشگر حوزه جامعه‌شناسي دين، جبار رحماني پژوهشگر، نويسنده و استاديار رشته مردم‌شناسي و عضو هيات علمي پژوهشكده مطالعات فرهنگي و اجتماعي برگزار شد. همچنين عظيم محمودآبادي دانش‌آموخته رشته فلسفه دين و نويسنده و پژوهشگر حوزه دين و فلسفه دبيري اين نشست را برعهده داشت.
نظریه شخصیت ماکس وبر: فردیت، سیاست و خاورشناسی در جامعه شناسی دین [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Sara R. Farris
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
BRILL,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: این کتاب با ارائه بازسازی مفصلی از مفهوم شخصیت در مطالعات سیستماتیک وبر در مورد ادیان جهانی، توسعه پیچیده آن را در سه مسئله مرتبط با جامعه شناسی تاریخی تطبیقی ​​تأثیرگذار وبر - فردیت، سیاست و شرق شناسی نشان می دهد.
درآمدی به جامعه‌شناسی دین
نویسنده:
بهروز مرادی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
تهران - ایران: جامعه شناسان,
چکیده :
توضیح کتاب: در سنت جامعه‌شناسان کلاسیک، دین یک موضوع مهم به شمار می‌رفته است. مخصوصاً سه جامعه‌شناس بزرگ کلاسیک یعنی «کارل»، «مارکس»، «امیل دورکیم» و «مارکس وبر» به پدیده دین توجه ای وافر داشته‌اند. در این کتاب پژوهشی عمدتاً نظریه‌های جامعه‌شناسان بزرگ درباره دین موردبررسی قرارگرفته است. چنانکه در جامعه‌شناسی نیز مرسوم است، این بررسی در این کتاب در دو بخش جامعه‌شناسان کلاسیک ازجمله: «مارکس»، «دورکیم» و «وبر» و جامعه‌شناسان معاصر ازجمله: «برگر»، «لاکمن»، «استارک» و «بن بریج» صورت گرفته است. همچنین پدیده‌هایی چون غیر دیدنی شدن و نیز بنیادگرایی مذهبی موردبررسی اجمالی قرارگرفته‌اند.
جامعه شناسی دین: رفتار دینی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Michael Argyle
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledge,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: هیچ مطالعه ای در مورد اعمال مذهبی باستان یا مدرن بدون ارجاع به کار جامعه شناسان در مورد اعمال دینی کامل نیست. مجلدات مجموعه جامعه شناسی دین کتابخانه بین المللی جامعه شناسی زمینه های اجتماعی، اقتصادی و رفتاری فعالیت مذهبی را بررسی می کند.
دین نمرده است: درس‌هایی از جامعه‌شناسی دین
نویسنده:
نویسندگان مایکل امرسون، ویلیام میرلا، سوزان موناهان ؛ مترجمان احسان حمیدی‌زاده، علی روحانی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
وضعیت نشر :
تهران - ایران: طرح نو,
چکیده :
معرفی کتاب دین نمرده است اثر مایکل امرسون: دین‌داری و دین‌ورزی و دین‌خویی، عمری به درازنای تاریخ و حتی پیش ‌از تاریخ دارد! شاید به لحظه‌هایی که هنوز بشر نمی‌دانست چگونه بنویسد و مکتوب کند، اما شکلی از دین‌داری را در قالب مناسکی ابتدایی اجرا می‌کرد. جوامع انسانی بی‌وقفه دین‌دار بوده و ماجرای مهم این‌جاست که پس از عصر روشنگری با اینکه آرام‌آرام دین قدرت سابقش را از دست داد، اما اصل دین‌ورزی و دین‌خویی و مناسک آن پابرجا ماندند، هرچند کمرنگ و کمرنگ‌تر شدند. زمانه‌ی اکنون، یعنی دوران پسامدرن، زمانه‌‎ای‌ست که به شکل حیرت‌آوری شاهد برخاستن دین و از سر گرفته شدن دین‌داری از سوی مردم سراسر جهان هستیم. کتاب «دین نمرده است» دست بر روی همین موضوع گذاشته و با پژوهشی جامعه‌شناسانه مسئله‌ی سربرآوردن دین در عصر ما را به کمال بررسی کرده است. نویسندگان این کتاب نشان می‌دهند که چرا و چگونه دین‌داری یک خواست و نیاز جمعی است که با وجود همه‌ی تلاش‌های انسان سفیدپوست سکولار غربی، از نو سربرآورده و تمام جهان ازجمله اروپا و آمریکا را در نوردیده است. جامعه‌شناسی با حساسیتی که همواره نسبت به همه‌ی پدیده‌ها، برساخت‌ها و وضعیت‌های اجتماعی داشته، درخصوص دین نیز با حساسیت و دقت نظری وارد شده که هرچند نمی‌تواند همواره بدون نگاه قضاوت‌کننده و همراه با ارزشیابی باشد، ولی می‌تواند با دقتی بیشتر از همه‌ی حوزه‌های پژوهشی، پرسش‌ها را پیش بکشد و چرایی‌ها را هویدا کند. دین نمرده است نیز با همین رویه کتاب مهم و تأمل‌برانگیزی‌ست و تلاشش پیش کشیدن ماجرای دین‌داری در جهان قرن بیست‌‎ویکمی ماست.
دین مهم است: آنچه جامعه شناسی در مورد دین در دنیای ما به ما می آموزد [کتابشناسی انگلیسی]
نویسنده:
Michael O. Emerson, William A. Mirola, Susanne C. Monahan.
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
‏‫‬‭New Jersey‏‫‭: Allyn & Bacon: Pearson,
علم دین و جامعه شناسی معرفت: چند پرسش روش شناختی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Ninian Smart (نینان اسمارت)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Princeton University Press,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی : نینیان اسمارت که بلندپروازانه متعهد به توسعه استراتژی برای «علمی کردن» مطالعه دین است، به مجموعه ای از مسائل مرتبط با یکدیگر می پردازد که اهمیت زیادی بر وضعیت دین به عنوان یک رشته دانشگاهی دارد. او تمایز آشکاری بین مطالعه دین و «انجام الهیات» قائل است و می‌اندیشد که چگونه می‌توان از روش پدیدارشناختی در بررسی موضوعات نگرش‌های دینی بدون پیش‌فرض وجود خدا یا خدایان استفاده کرد. او در ادامه به نقد نظریه های فرافکنی دین (به ویژه برگر) و نظریه های عقلانیت هم در دین و هم در انسان شناسی می پردازد. او بر این اساس نظریه‌ای درباره پویایی دینی می‌سازد که به ایده‌ها و نهادهای دینی جایگاهی مستقل در جامعه‌شناسی معرفت می‌دهد. بنابراین هدف کلی او «نشان دادن راه‌های رو به جلو در مطالعه دین است که آن را از عذرخواهی رمزآلود یا شعر تعالی بخش رها می‌کند». در اصل در سال 1973 منتشر شد. کتابخانه میراث پرینستون از جدیدترین فناوری چاپ بر اساس تقاضا استفاده می کند تا دوباره کتاب هایی را که قبلاً چاپ نشده بودند از فهرست برجسته انتشارات دانشگاه پرینستون در دسترس قرار دهد. این نسخه‌های شومیز، متون اصلی این کتاب‌های مهم را حفظ می‌کنند و در عین حال آنها را در نسخه‌های شومیز بادوام ارائه می‌دهند. هدف کتابخانه میراث پرینستون افزایش دسترسی گسترده به میراث علمی غنی موجود در هزاران کتاب منتشر شده توسط انتشارات دانشگاه پرینستون از زمان تأسیس آن در سال 1905 است.
جامعه شناسی دین و انگاره «عرفی شدن»
نویسنده:
محمود کتابی,ابراهیم انصاری,علیرضا شجاعی زند
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
  • تعداد رکورد ها : 305