مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 305
دوتایی های جامعه شناسی دین
نویسنده:
محدثی حسن
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
این مقاله با هدف آشناسازی دانشجویان و دیگر کسانی که علاقه مندند جامعه شناسی دین را اجمالا بشناسند، نوشته شده است. نویسنده بر مبنای تجربیات محدود خود در این حوزه، معتقد است که برای دانشجویان و دیگر مخاطبان ایرانی به خاطر زمینه دینی و فرهنگی ویژه، پرسش های خاصی درباره جامعه شناسی دین مطرح می شود. برخی از پرسش ها مهم تر، بنیادی تر، و به تبع مناقشه برانگیزترند. وی با نظر ساده سازی، کوشیده است به مهم ترین پرسش ها درباره جامعه شناسی دین در قالب هشت دوتایی پاسخ دهد و ابهامات موجود در باب این رشته علمی را در حد بضاعت خود برطرف نماید.
صفحات :
از صفحه 27 تا 56
دین عامه، دین خاموشی
نویسنده:
سارا مزینانی شریعتی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
سخنرانی دکتر سارا مزینانی شریعتی، عضو هیات علمی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران، با عنوان "دین عامه، دین خاموشی"، در نشست گروه جامعه شناسی دین انجمن جامعه شناسی ایران، توجه بسیاری از صاحبنظران وعلاقمندان این حوزه فکری را به خود جلب کرد و بازتاب ها ونظرات مختلفی را در برداشت. دکتر شریعتی در این نشست برخلاف اغلب جلساتی که در میان متفکران حوزه­ی دین و دینداری، با بحث درباره­ی مفاهیم مدرنیته، سکولاریزاسیون، لائیسیته، روشنفکری دینی و غیر دینی، هرمنوتیک، الهیات انتقادی ، کلام جدید و ... برگزار می­شود، موضوع بحث خود را "دین خاموش و پنهان اجتماع" اعلام کرد.
پرسش از جامعه‏ شناسی دین
نویسنده:
سارا شریعتی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
آنچه در زیر می‏خوانید، متن سخنرانی دکتر سارا شریعتی در جلسه روز دوازدهم اسفندماه گروه علمی ـ تخصصی جامعه‏ شناسی دین انجمن جامعه‏ شناسی ایران است. وی در این جلسه که با عنوان ”پرسش‏هایی از جامعه‏ شناسی دین“ با استقبال فراوان اساتید و دانشجویان و علاقمندان در سالن کنفرانس انجمن جامعه‏ شناسی ایران برگزار شد، ضمن ارائه تاریخچه مختصری از این حوزه علمی، به مهم‏ترین سؤالاتی که جامعه‏ شناسی دین در فرانسه با آنها درگیر بوده است، پرداخت.
دین به عنوان سرمایه اجتماعی: ایجاد خیر عمومی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Corwin E. Smidt (کوروین ای. اسمیت)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Baylor University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: اولین بررسی نظام مند کتاب در مورد رابطه بین دین و سرمایه اجتماعی و تأثیرات سرمایه اجتماعی مذهبی بر زندگی دموکراتیک در ایالات متحده.
تحلیل مفهوم پیامبر از منظر جامعه شناسی دین [مقاله ترکی]
نویسنده:
Behçet BATUR (بهجت باتور)
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: در جامعه‌شناسی دین نمی‌توان گفت که از منظر تاریخی و جامعه‌شناختی درباره مفهوم پیامبر مطالعات کافی صورت گرفته است. امروزه مشاهده می شود که بیشتر مطالعاتی که در مورد مفهوم پیامبر انجام می شود، مطالعات الهیات محور است. مسلم است که مفهوم پیامبر هم بعد کلامی و هم بعد تاریخی و جامعه شناختی دارد. جایگاه این شخصیت ها در پیدایش و توسعه ادیان بزرگ تاریخی غیرقابل انکار است. بنابراین در این زمینه بررسی موضوع نبوت از منظر علمی اجتماعی حائز اهمیت است. باید به اهمیت نبوت به عنوان یک پدیده تاریخی به ویژه در ادیان بزرگی چون یهودیت، مسیحیت و اسلام اذعان کرد. بررسی معنای نبوت در این ادیان، ظهور شخصیت های مختلف پیامبر در مناطق و زمان های مختلف تاریخ و روابط آنها با جامعه از نظر شناخت ادیان به طور عام و ادیان ابراهیمی به طور خاص، قابل بررسی است. این مطالعه با تکنیک مرور ادبیات انجام شد و مشاهده شد که به مفهوم پیامبر بخصوص در جامعه شناسی مطالعات دینی غرب به اندازه کافی پرداخته نشده است. به همین دلیل گمان می‌رود که بررسی موضوع نبوت از منظر تاریخی و جامعه‌شناختی، تبیین رابطه پیامبر، تاریخ و دین و ارائه سهم مهمی در حوزه جامعه‌شناسی دین باشد.
جامعه شناسی عبادت[کتاب انگلیسی]
نویسنده:
(لیندا وودهد)Giuseppe Giordan; Linda Woodhead(جوزيبي جيوردان)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledge,
چکیده :
ترجمه ماشینی: 1- دعا به مثابه عمل: پیشنهاد تفسیری / کارلو جنوا. 2- دعا برای جوانان رابطه است / مایکل سی میسون. 3- دعای پنطیکاستی به عنوان ارتباط شخصی و کار نهادی نامرئی / یانیک فر. 4- تعالی و ماندگاری در نماز عمومی و خصوصی / مارتین استرینگر. 5- دعا به عنوان ابزاری در پنطیکاستالیسم سوئدی / امیر ماهی الدین. 6- رژیم های متضاد دعا و احساسات صوفیانه در احیای اسلامی اندونزی / جولیا دی هاول. 7- اجتماعی- تحلیل انسان‌شناختی اشکال دعا در میان آمیش‌ها / آندریا بورلا. 8- دانشجویان کاتولیک فیلیپینی و دعا به عنوان گفتگو با خدا /جیل سرانو کورنلیو. 9- تجسم دعا در مسیحیت کاریزماتیک / مایکل ویلکینسون و پیتر آلتهاوس. 10- درخواست های دعا در یک کلیسای جامع انگلیسی، و چارچوب تحلیلی جدید برای دعای شفاعتی / تانیا آپ سیون. 11- تجزیه و تحلیل درخواست های نماز نمازخانه بیمارستان / پیتر کالینز.
جامعه شناسی دین: رویکردی ماهوی و فرارشته‌ای [کتابشناسی انگلیسی]
نویسنده:
George N. Lundskow
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
Pine Forge,
کلیدواژه‌های اصلی :
مقدس و ناپسند: ماهیت دین [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Mircea Eliade
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Houghton Mifflin Harcourt,
چکیده :
ترجمه ماشینی: میرچا الیاده یک اثر بسیار بدیع و علمی در مورد معنویت توسط مورخ مشهور میرچا الیاده در کتاب مقدس و بی‌حرمتی، مشاهده می‌کند که در حالی که مردم معاصر معتقدند دنیایشان کاملاً بی‌معنی یا سکولار است، هنوز هم گاهی اوقات خود را ناخودآگاه به خاطر چیزی مرتبط می‌بینند. مقدس این پیش‌فرض است که هم کاوش جامع الیاده از امر قدسی را هدایت می‌کند - همانطور که در فضا، زمان، طبیعت و کیهان و خود زندگی تجلی یافته است - و هم دیدگاه گسترده او را از تجربه‌ی انسانی تقویت می‌کند.
جستار: تاریخ و معنا در دین [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Mircea Eliade
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Midway,
چکیده :
ترجمه ماشینی: میرچا الیاده در جست‌وجو بر کارکرد فرهنگی تأکید می‌کند که مطالعه تاریخ ادیان می‌تواند در یک جامعه سکولار شده ایفا کند. او برای خوانندگان عام باهوش می نویسد به این امید که آنچه او اومانیسم جدید می نامد «از رویارویی انسان مدرن غربی با جهان های معنایی ناشناخته یا کمتر آشنا ایجاد خواهد شد». "هر یک از این مقالات حاوی بینش هایی است که برای دانشجویان حرفه ای دین مثمر ثمر و چالش برانگیز خواهد بود، اما در عین حال همه آنها نوعی ارتباط فرهنگی و وضوح سبک را حفظ می کنند که آنها را برای هر کسی که به طور جدی با انسان و امکانات دینی او درگیر است قابل دسترسی است. "- جوزف ام. کیتاگاوا، آموزش دینی دانشگاه شیکاگو پرس، شیکاگو 60637 دانشگاه شیکاگو مطبوعات، محدود، لندن © 1969 توسط دانشگاه شیکاگو. تمامی حقوق محفوظ است چاپ 1969. تجدید چاپ میدوی 1984 چاپ شده در ایالات متحده آمریکا شماره کتاب استاندارد بین المللی: 0-226-20386-7 شماره کارت کاتالوگ کتابخانه کنگره: 69-19059
  • تعداد رکورد ها : 305