مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
ابدان ارواح انسان جبر و اختیار(کلام) فطرت(کلام)
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 1257
آسیب رساندن به افراد آینده: اخلاق، ژنتیک و مشکل عدم هویت [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
David Heyd (auth.), Melinda A. Roberts, David T. Wasserman (eds.)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer Netherlands,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این مجموعه مقالات به بررسی تعهدات ما نسبت به افراد آینده، از فرزندان آینده خود تا نسل های دورتر می پردازد. آیا می توانیم به آنها آسیب برسانیم؟ آیا می توانیم به آنها ظلم کنیم؟ آیا این واقعیت که انتخاب ما به جای یک فرد بهتر اما «غیر همسان»، فرد بدتری را به وجود می آورد، این انتخاب را اشتباه می کند؟ ما بطور شهودی فکر می کنیم که موظف هستیم با افراد آینده مطابق با استانداردهای سختگیرانه خاصی رفتار کنیم - تقریباً استانداردهایی که فکر می کنیم در مورد رفتار ما با افراد موجود اعمال می شود. ما فکر می کنیم باید زندگی بهتری برای حداقل برخی از افراد آینده ایجاد کنیم، در حالی که می توانیم بدون بدتر کردن اوضاع برای بسیاری از افراد موجود یا سایر افراد آینده، این کار را انجام دهیم. ما فکر می کنیم انجام رفتارهای پرخطر امروز که به وضوح اثرات نامطلوبی برای کودکانی که قصد باردار شدن آنها را داریم، اشتباه است. و ما فکر می کنیم اشتباه است که امروز به گونه ای عمل کنیم که زمین آینده را به مکانی بدبخت تبدیل کند. با این حال، هر یک از این نکات شهودی با مشکل عدم هویت به چالش کشیده می شود. این مشکل از مشاهده این موضوع ناشی می شود که افراد آینده اغلب وجود خود را مدیون انتخاب هایی هستند که به نظر می رسد اوضاع را برای همان افراد بدتر می کند. برای مثال، فناوری‌های جدید تولیدمثلی می‌توانند برای به وجود آمدن یک فرد به جای دیگری یا اصلاً هیچ‌کس، خطرناک و ضروری باشند. اما تعداد بی‌شماری از انتخاب‌های دیگر، چه درست قبل از لقاح و چه قرن‌ها قبل از آن، می‌توانند انتخاب‌هایی باشند که به نظر می‌رسد ربطی به تولید مثل ندارند، اما در واقع به تعیین زمان و نحوه لقاح هر فرد خاص در آینده و در نتیجه هویت کمک می‌کنند. از آن شخص در جایی که زندگی فرد ارزش زندگی کردن را دارد، دشوار است ببینیم که چگونه با چنین انتخاب تعیین کننده هویتی آسیب دیده، یا بدتر شده، یا ظلم شده است. سپس با قدرت کامل مشکل عدم هویت روبرو می شویم: اگر انتخاب برای فرد آینده بد نباشد، به نظر می رسد که بیشترین تأثیر را دارد، پس بر چه اساسی می گوییم که انتخاب اشتباه است؟ مشکل عدم هویت پیامدهایی برای نظریه اخلاقی، سیاست جمعیت، انتخاب فرزندآوری، حقوق کودکان، اخلاق زیستی، اخلاق زیست محیطی، قانون و غرامت برای بی عدالتی های تاریخی دارد. مشارکت کنندگان در این مجموعه درک جدیدی از مسئله عدم هویت ارائه می دهند و مجموعه ای از راه حل های پیشنهادی را برای آن ارزیابی می کنند. این مجموعه با هدف فیلسوفان، دانش پژوهان حقوق، متخصصان اخلاق زیستی و دانشجویان در تمامی این رشته ها، کاوشی کامل در یکی از جذاب ترین و مهم ترین مسائل اخلاقی عصر ماست.
اخلاق و حقوق در پزشکی نوین: مطالعات موردی فرضی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
David M. Vukadinovich, Susan L. Krinsky (auth.)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer Netherlands,
چکیده :
ترجمه ماشینی: اخلاق و قانون در پزشکی مدرن کتابی منحصر به فرد است که حوزه اخلاق پزشکی و تصمیم گیری مراقبت های بهداشتی را از طریق مطالعات موردی فرضی بررسی می کند. ویژگی واقعا منحصر به فرد این جلد این است که هر فصل یک الگوی واقعیت فرضی را ارائه می کند که شامل تکالیف نقش برای تشویق شرکت کنندگان به شرکت فعال در بحث های گروهی و بحث در مورد موضوعات بحث برانگیز و پیشرفته ارائه شده است. هر فصل شامل سؤالات بحث عمیق است که به طور کامل موضوعات مطرح شده توسط الگوهای واقعیت فرضی را بررسی می کند و خواندن های پیشنهادی زمینه ای را برای شرکت کنندگان فراهم می کند. علاوه بر این، این جلد شامل گزیده‌هایی از قوانین کلیدی و رویه قضایی است که بر فرآیند تصمیم‌گیری ارائه شده در هر فصل حاکم است. این جلد طیف گسترده ای از موضوعات از جمله HIV، حقوق مراقبت های بهداشتی خردسالان، رضایت و رازداری، فناوری کمک باروری، حقوق مالکیت در اندام های بدن، اخلاق تحقیق، آزادی مذهبی و حق امتناع از مراقبت، سهمیه بندی منابع کمیاب، جایگزینی را پوشش می دهد. تصمیم گیری و چندین موضوع سنتی و منحصر به فرد دیگر اخلاقی، قانونی و اجتماعی.
بحران ایدز و خود مدرن: خودسازی بیوگرافی در آگاهی از محدودیت [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Sebastian Rinken (auth.)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer Netherlands,
چکیده :
ترجمه ماشینی: در کشورهای صنعتی، اچ آی وی/ایدز به طور فزاینده ای به عنوان یک بیماری مزمن در نظر گرفته می شود. با این حال، در ابتدا، قبل از اینکه درمان ترکیبی در دسترس قرار گیرد، این بیماری همه گیر به طور گسترده با مرگ زودرس یا حتی قریب الوقوع همراه بود. دریافت این تشخیص معمولاً منجر به اختلال در زندگی‌نامه می‌شود. این کتاب بسیار بدیع، این ویژگی اساسی زندگی با HIV را به نقطه‌ی برتری برای تحلیلی جذاب از ذهنیت غربی تبدیل می‌کند. نویسنده با ترکیب انبوهی از مشاهدات تجربی با بحث در مورد خود مدرن، استدلال می‌کند که خودسازی افراد مبتلا به HIV وضعیت مخاطره‌آمیز و در عین حال ضروری خود را در جامعه غربی معاصر برجسته می‌کند. ساختن بیوگرافی خود بر حسب خودشکوفایی در واقع تجلی نیهیلیسم است: معیاری از یقین را برمی انگیزد که با بررسی دقیق تر، نمی توان آن را حفظ کرد. این کتاب منحصربه‌فرد که به سبکی شفاف نوشته شده است، برای محققان و دانشجویان در زمینه‌های جامعه‌شناسی، روان‌شناسی اجتماعی، انسان‌شناسی اجتماعی، نظریه اجتماعی و فلسفه و همچنین هر کسی که علاقه‌مند به رابطه بین خود و جامعه یا تجربه زندگی است، جذاب خواهد بود. با HIV/AIDS
ترجمه و تحریر کتاب انسان شناسی در قرآن نوشته آیت الله مصباح یزدی به زبان انگلیسی
نویسنده:
پدیدآور: سید جرار حسن جعفری استاد راهنما: مهدی کریمی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر
کلیدواژه‌های اصلی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
شاید هیچ سوالی برای ما انسان‌ها مرتبط‌تر، ضروری‌تر و حیاتی‌تر از سوال «من کیستم؟» نباشد. از این سؤال ساده و در عین حال عمیق، سؤالات دیگری مانند: آیا من فقط یک بدن فیزیکی هستم؟، یا من یک مفهوم صرفاً ساخت ذهنی است؟ و آیا «من» چیزی عظیم تر از آنچه که به نظر ظاهری برسد، هست؟. آیا واقعاً می توان دین یا هر نظام اعتقادی را بدون پاسخ به این سؤالات توضیح داد؟ چگونه می توان عبادت به یک وجود ماوراء طبیعی را توضیح داد، در صورتی که غیر از بدن انسان چیزی دیگر وجود نداشته باشد؟ این پرسش ها فیلسوفان و متفکران دینی را در طول تاریخ درگیر کرده است، به ویژه متفکرین اسلامی. درعین حال در این بازه زمانی علمای اسلام به دلایل مختلف بیشتر روی مسائل شرعی تمرکز کرده‌اند. یکی از محققین مسلمان معاصر که سعی کردند این سنت را بشکند آیت الله محمد تقی مصباح یزدی بوده است. فلذا برای ترویج این سعی کتاب ایشان «انسان شناسی در قرآن» در این پایان نامه مورد ترجمه و تشریح داده شده است. آیت الله مصباح یزدی یکی از برجسته ترین شاگردان مرحوم محمد حسین طباطبایی (علامه طباطبایی) بوده که در زمان معاصر ما مکتب فلسفی ملا صدرا را احیا کرده است.. هدف این پایان نامه ارائه دادن یک تفسیر دیگر از حقیقت انسان هست، و آن هم از دیدگاه قرآن. برای رسیدن به این هدف، بخش‌های اصلی کتاب «انسان‌شناسی در قرآن» ترجمه و تحریر داده شده است. کنار این ترجمه نکات تکمیلی که بر اساس نیاز های مخاطبین انگلیسی زبان، خصوصا مخاطبین غیر مسلمان، اضافه شده است. از این رو، تعلیقات اصلی در این پایان نامه مانند: ادله عقلی برای اثبات تجرد روح ، رابطه بین نفس و بدن ، اصالت نفس و هدف از خلقت انسان و غیره انتخاب شده است.. این پایان‌نامه نتیجه می‌گیرد که آیات فوران از قرآن کریم وجود دارد که مباشرا اشاره می کند به یک موجود فرا مادی، مانند ایاتی که اشاره می کند به دمیدن روح و همچنین در تبیین مراحل مختلف خلقت انسان. علاوه بر این، قرآن از طریق معرفی انسان به عنوان جانشین خدا، ظرفیت حقیقت انسان را تعریف می کند. برای تکمیل این نتیجه‌گیری، پایان‌نامه به نظرات متکلمان و فیلسوفان مسلمان می پردازد که در آنجا همان یافته‌ها پیدا می‌شود. وجود روح غیر مادی از نظر منطقی توسط اندیشمندان شیعه ثابت شده است. یکی از آنها، ملاصدرا هست. در توضیحات ایشان پیدا می شود که کل عالم هستی یک واقعیت ذو مراتب هست، که حقیقت انسان خارج از این امر نیست. پس انسان هم یک واقعیت ذو مراتب هست که یکی از ابعاد انسان همان ابعاد مجرد ایشان هست.
پیش فرض های شناختی برای انسان در روش شناسی تعالیم انبیا در قرآن کریم
نویسنده:
پدیدآور: علی محمد عبدالحسین الصبیحاوی استاد راهنما: محمدحسن احمدی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
بسیاری از اندیشمندان و صاحب نظران همواره به شناخت انسان و ویژگی های او توجه داشته اند و تلاش های بسیاری در این راستا صورت گرفته است تا به اساسی ترین و ضروری ترین موضوع زندگی که همان تدبیری است برخاسته از متن طبیعت و منسجم است. با تعالیم عقل و وحی و این طرح و برنامه فقط در تعالیم تجلی یافت. حالت آبشار و تحریف در نزد انسان پیشرفته عقل و ایمان و این همان چیزی است که قرآن به آن گواهی می دهد اصل مکتب انبیا است و اسلام کامل ترین و جامع ترین دین توحیدی و آخرین دین است. از مذاهبی که می توانند به جوامع علمی جهان کمک کنند، در تقابل معنوی غرب، در موارد فکری و معنوی، محقق به منابع اساسی در پیام استناد کرده است مانند منبع مرتضی مطهری - علامه طباطبایی و مصباح آلبدیع.در عنوان دو رساله، مفروضات معرفتی انسان در روش شناسی تعالیم انبیا در قرآن کریم به چند فصل تقسیم شده است که فصل اول، قوا و مفاهیم تقسیم شده است. در سه بخش، فصل دوم به چهار فصل، فصل دوم به چهار فصل و فصل سوم به چهار فصل، روش شناسی انبیا تقسیم شده است. و در این تحقیق سعی بر آن است تا پیش فرض های شناختی انسان در روش شناسی تعلیم انبیاء در قرآن کریم مورد بررسی قرار گیرد و به پرسش اصلی محقق پاسخ داده شود.
شروط نوزایی [کتاب عربی]
نویسنده:
مالك بن نبي
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
انسان سازی و تفسیر در اندیشه محمد ارکون [کتاب عربی]
نویسنده:
محمد أركون، كيحل مصطفى
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
رمز و راز زندگی [کتاب عربی]
نویسنده:
مصطفى محمود
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
جنگل [کتاب عربی]
نویسنده:
مصطفى محمود
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
رمز و راز مرگ [کتاب عربی]
نویسنده:
مصطفى محمود
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قاهره: دارالمعارف,
  • تعداد رکورد ها : 1257