جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 3
الهیات بدون دیوار: امر فرا دینی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Jerry L. Martin (editor) (جری ال. مارتین)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledge,
چکیده :
ترجمه ماشینی: تفکر در مورد واقعیت نهایی به طور فزاینده ای فرادینی می شود. این چرخش فرادینی ناگزیر از کشف حقایق الهی در روایات متعدد است. ارتباطات جهانی طیف کاملی از ایده ها و اعمال دینی را برای هر کسی که به اینترنت دسترسی دارد به ارمغان می آورد. به علاوه، رشد «هیچ»ها و کسانی که خود را «معنوی اما نه مذهبی» توصیف می کنند، نیاز مبرمی به تفکر الهیاتی ایجاد می کند که به آموزه های تجویز شده و مناسک ثابت محدود نمی شود. این کتاب به این نیاز حیاتی پاسخ می دهد. فصول این مجلد هر کدام به بررسی این ادعا می پردازند که اگر هدف الهیات شناخت و بیان هر آنچه می توانیم در مورد واقعیت الهی است، و اگر مکاشفات، اشراق و بینش ها به آن واقعیت محدود به یک سنت واحد نباشد، پس چیست؟ فراخوان الهیات بدون محدودیت اعتراف است. به عبارت دیگر، الهیات بدون دیوار. برای پایه‌گذاری پروژه در نمونه‌ها، این جلد مدل‌های نوظهوری از تحقیق فرامذهبی را ارائه می‌کند. همچنین شامل منتقدان دلسوز می شود که نگرانی های معتبری را مطرح می کنند که چنین الهیاتی باید با آن مواجه شود. این کتابی است که برای متکلمان، دانشمندان علوم دینی و فیلسوفان دین مورد توجه فوری قرار خواهد گرفت. این به ویژه برای کسانی که به الهیات تطبیقی، فهم بین ادیان و ادیان، گرایش های جدید در الهیات سازنده، مطالعات دینی هنجاری، و فلسفه جهانی دین علاقه مند هستند، مناسب خواهد بود.
پلورالیسم دینی و اسلام
نویسنده:
جان هیک؛ مترجم: محمد محمدرضایی
نوع منبع :
مقاله , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
چکیده :
این مقال بر آن است تا افق روشنی از پلورالیسم دینی و ارتباط آن با ادیان گوناگون از جمله مسیحیت و به‌ویژه اسلام عرضه کند. جان هیک (طراح پلورالیسم دینی در جهان معاصر) ضمن طرح و نقد انحصارگرایی و شمول‌گرایی, از پلورالیسم دینی دفاع می‌کند و یگانه راه توجیه کثرت دینی را پلورالیسم می‌داند. به نظر او، پلورالیسم دینی بر آن است که حقانیت و نجات‌بخشی در زندگی، حق انحصاری هیچ دینی نیست، همة آن‌ها یکسان حقانیت و نجات‌بخشی دارند. او معتقد است که هیچ صلح واقعی میان ادیان جهانی نخواهد بود تا زمانی که هر دینی در مورد خود، تصور برتری بر ادیان دیگر دارد. صلح پایدار و گفت‌گوی واقعی هنگامی رخ می‌نماید که بپذیریم که ادیان متفاوت, تفسیر‌های متفاوت و به‌یکسان معتبری از واقعیت نهایی و خدا هستند. همچنین او معتقد است که اندیشه پلورالیستی ریشه در تفکر شرقی و اسلامی دارد و به تعبیری خاستگاه اندیشه پلورالیسم دینی در شرق است نه در غرب. او بر این عقیده خود در حوزه اسلام به عباراتی از خواجه عبدالله انصاری، ملای رومی و ابن عربی متوسل می‌شود.
مبانی پلورالیسم دینی (رابطه تجربه دینی و پلورالیسم)
نویسنده:
محمد محمدرضایی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: پرديس فارابی دانشگاه تهران ,
چکیده :
این مقاله بر آن است تا رابطه تجربه دینی و پلورالیسم دینی را مورد بررسی قرار دهد. ابتدا سعی شده است تعریف روشنی از تجربه دینی و پلورالیسم دینی به دست داده شود. تجربه دینی به معنای مواجهه انسان با امور ماوراء الطبیعی یا مشاهده و مشارکت در آن ها یا دریافتی است که متعلق آن خدا یا امور مرتبط با خداست. پلورالیسم دینی راهی برای تبیین تنوع و کثرت ادیان و حیانی و غیر وحیانی است و بر آن است که تمامی ادعاهای ادیان می تواند به وجهی صحیح باشد: سپس این نکته مورد بحث قرار گرفته که جان هیک - مبتکر پلورالیسم دینی در دوره معاصر - پلورالیسم دینی را بر تجربه دینی و تجربه دینی را بر نظریه کانت درباره فنومن و نومن مبتنی کرده است. در ادامه اشکالات نظریه فنومن و نومن آشکار گردیده سپس روشن شده است که این اشکالات به پلورالیسم دینی هم سرایت می کند. در پایان این نتیجه گرفته شده است که پلورالیسم دینی به لا ادری گری منتهی می شود زیرا هیک بر ان است که هیچ مفهومی از مفاهیم انسانی را نمی توان به واقعیت متعالی نسبت داد و یا به مقبولیت و حقانیت یک دین خاص.
صفحات :
از صفحه 49 تا 65
  • تعداد رکورد ها : 3