جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 4
 در هماهنگی با آسمانها، جلد 2: ابزار محاسبه جِرم [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
David A. King
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Columbia University Press ,
چکیده :
ترجمه ماشینی: اسطرلاب ها، ابزارهای فلزی زیبایی که برای محاسبه زمان با استفاده از ستارگان استفاده می شود، و یکی از اختراعات علمی بزرگ اسلام قرون وسطی، با جزئیات دایره المعارفی در این حجم عظیم ثبت شده است. کینگ (تاریخ علم، J.W. Goethe U.، فرانکفورت، آلمان) 20 مقاله ارائه می دهد که نیمی از آنها قبلاً به زبان های دیگر یا نسخه های قبلی منتشر شده بودند. ده مقاله به اسطرلاب‌های خاص اختصاص دارد که اکنون در موزه‌ها نگهداری می‌شوند و در اصل در اسپانیا، یمن، عراق، ایران، سوریه، هند و جهان عثمانی قرون وسطی ساخته شده‌اند. (او از اصطلاح "قرون وسطایی" در عنوان برای اشاره به دوران اسلامی "نه کلاسیک و نه مدرن استفاده می کند.) فصل اسطرلاب قرن هشتم در موزه باستان شناسی در بغداد شامل بررسی تمام اسطرلاب های موجود در آن موزه است. فصل اول طولانی (110 صفحه) به بررسی ابزارآلات نجومی در جهان اسلام می‌پردازد. سایر موضوعات فصل شامل بررسی طولانی فرمول مورد استفاده برای زمان‌سنجی، ربع‌های هجری جهانی و شماره‌گیرها، منشأ اسطرلاب بر اساس منابع قرون وسطی، ابزارهای نجومی مورد استفاده در هند مسلمان، داده‌های جغرافیایی در مورد آلات نجومی اولیه اسلامی، و چهار ورق به‌عنوان تزیین بر روی اسطرلاب‌ها. چک لیستی همه ابزارهای نجومی شناخته شده اسلامی را تا حدود 1500 مشخص می‌کند، که بر اساس مکان گروه‌بندی شده‌اند. هر فصل به‌صورتی غنی با b&w و چند صفحه رنگی نشان داده شده است. جلد اول (منتشر شده توسط بریل در سال 2004) تجزیه و تحلیلی از بیش از 500 نسخه خطی را ارائه می کند که استفاده از خورشید و ستارگان را مستند می کند. وقت، وظیفه ای ضروری در سرزمین های اسلامی برای تعیین وقت نماز است.
بازكاوى وامدارى غرب به اسلام در علم نجوم
نویسنده:
محمد فولادى، آذر انجم شعاع
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: موسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني قدس‌سره,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
امروزه غرب خود را پرچمدار علم و پژوهش مى داند. درحالى كه بجز چهار قرن اخير، كه شاهد موفقيت هاى علمى در غرب هستيم، پيش از اين، بالغ بر هزار سال قلمرو وسيع تمدن اسلامى، مركز تفكر و دانش و بسيارى از شهرها، قطب علمى و آموزشى جهان و ظهور نخبگان و انديشمندان مسلمان بوده است. اين پژوهش با رويكرد تحليلى و توصيفى ـ تبيينى بر آن است تا نقش مسلمانان را در كشف اسرار آفرينش در علم نجوم، و چگونگى انتقال آن به اروپاييان بررسى نمايد. يافته هاى پژوهش حاكى از آن است كه منجمان مسلمان با الهام از آموزه هاى دينى، اقدام به بناى رصدخانه هايى با تجهيزات كامل نجومى، طى قرون 3ـ10ق در بغداد، دمشق، مراغه، سمرقند و استانبول نمودند. منجمان مسلمان به نظريات نوينى، بر خلاف نجوم بطلميوسى دست يافتند و آنچه در قرون 16 و 17 توسط كوپرنيك، گاليله و كپلر مانند قانون اينرسى، بيضويت مدارها، جاذبه عمومى مطرح گرديد، قرن ها قبل توسط منجمان مسلمان ارائه شده بود كه به نوعى سرقت علمى از سوى غرب به شمار مى رود.
صفحات :
از صفحه 45 تا 62
رساله فی [توضیح اشکال] الاسطرلاب الکری: بررسی رساله ای مجهول المولف درباره اسطرلاب کروی
نویسنده:
سیدجمال موسوی ,سیدمحمد مظفری
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقيقات,
چکیده :
این مقاله به بررسی رساله ای مجهول المولف به نام فی توضیح اشکال الاسطرلاب الکری می پردازد. مولف رساله به تصریح خود، سازنده اسطرلاب بوده و بنابراین، اسطرلاب کروی تشریح شده در متن این رساله احتمالا مبتنی بر نمونه ساخته شده او بوده که بنابراین احتمال، امکان مقایسه آن را با دو نمونه برجای مانده از اسطرلاب های کروی دوران اسلامی فراهم می آورد. با این مقایسه و نیز برخی شواهد، این فرضیه مهم توسط مولفان مطرح گردیده که رساله مذکور در اواخر قرن ششم و اوایل قرن هفتم نگاشته شده است. این فرضیه دست کم با سه دلیل تایید می گردد. افزون بر این، برخی نکات جالب مربوط به ریشه شناسی اسطرلاب، نحوه کاربرد ابزار، ... نیز در این مقاله بررسی می شود.
صفحات :
از صفحه 57 تا 83
مواقیت و ضوابط نویافته
نویسنده:
مظفری سیدمحمد, بادکوبه هزاوه احمد
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
صفحات :
از صفحه 157 تا 173
  • تعداد رکورد ها : 4