جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 2
 در هماهنگی با آسمانها، جلد 2: ابزار محاسبه جِرم [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
David A. King
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Columbia University Press ,
چکیده :
ترجمه ماشینی: اسطرلاب ها، ابزارهای فلزی زیبایی که برای محاسبه زمان با استفاده از ستارگان استفاده می شود، و یکی از اختراعات علمی بزرگ اسلام قرون وسطی، با جزئیات دایره المعارفی در این حجم عظیم ثبت شده است. کینگ (تاریخ علم، J.W. Goethe U.، فرانکفورت، آلمان) 20 مقاله ارائه می دهد که نیمی از آنها قبلاً به زبان های دیگر یا نسخه های قبلی منتشر شده بودند. ده مقاله به اسطرلاب‌های خاص اختصاص دارد که اکنون در موزه‌ها نگهداری می‌شوند و در اصل در اسپانیا، یمن، عراق، ایران، سوریه، هند و جهان عثمانی قرون وسطی ساخته شده‌اند. (او از اصطلاح "قرون وسطایی" در عنوان برای اشاره به دوران اسلامی "نه کلاسیک و نه مدرن استفاده می کند.) فصل اسطرلاب قرن هشتم در موزه باستان شناسی در بغداد شامل بررسی تمام اسطرلاب های موجود در آن موزه است. فصل اول طولانی (110 صفحه) به بررسی ابزارآلات نجومی در جهان اسلام می‌پردازد. سایر موضوعات فصل شامل بررسی طولانی فرمول مورد استفاده برای زمان‌سنجی، ربع‌های هجری جهانی و شماره‌گیرها، منشأ اسطرلاب بر اساس منابع قرون وسطی، ابزارهای نجومی مورد استفاده در هند مسلمان، داده‌های جغرافیایی در مورد آلات نجومی اولیه اسلامی، و چهار ورق به‌عنوان تزیین بر روی اسطرلاب‌ها. چک لیستی همه ابزارهای نجومی شناخته شده اسلامی را تا حدود 1500 مشخص می‌کند، که بر اساس مکان گروه‌بندی شده‌اند. هر فصل به‌صورتی غنی با b&w و چند صفحه رنگی نشان داده شده است. جلد اول (منتشر شده توسط بریل در سال 2004) تجزیه و تحلیلی از بیش از 500 نسخه خطی را ارائه می کند که استفاده از خورشید و ستارگان را مستند می کند. وقت، وظیفه ای ضروری در سرزمین های اسلامی برای تعیین وقت نماز است.
ویژگی های فرهنگ اسلامی و نقش آن در پیدایش علوم تجربی
نویسنده:
شهرام تقی زاده انصاری
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی,
چکیده :
از جمله مسائل مهم در فرایند انقلاب فرهنگی و اسلامی سازی دانشگاهها، بازشناسی میراث علمی مسلمانان بخصوص تاریخ علوم تجربی و طبیعی و روش تحقیق و آزمایش در آن است. این کار دو نتیجه ی مهم را در بر دارد: یکی آنکه عقده های حقارت افرادی از جامعه ی اسلامی را که فکر می کنند شرق جز یک مقدار فعالیت های احساساتی چیز دیگری ندارد حل می کند و دیگر اینکه نشان می دهد که نه تنها میان علم و دین تضاد و مبارزه ای وجود ندارد، بلکه هر دو مکمل یکدیگرند. از این رو، هدف این مقاله این است که ضمن نشان دادن ضرورت تفکر، تدبر و ارزش آنها در اسلام، علت انگیزش خیزش اسلامی در تحصیل علوم، ویژگی های فرهنگ اسلامی و نقش مسلمانان را در توسعه ی علوم طبیعی و تجربی در عصر شکوفایی فرهنگ و تمدن اسلامی (قرون سوم و چهارم ه .ق) و سهم آن در تمدن جهانی با نظر به خلاصه نظرات بعضی از مورخان بزرگ تاریخ علم در اسلام و بخصوص نظرات تخصصی دانشمندان اسلام شناس آلمانی مانند خانم دکتر زیگرید هونکه را توضیح دهد.
صفحات :
از صفحه 41 تا 62
  • تعداد رکورد ها : 2