جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 7
غدير خم في البحوث الغربية المدونة باللغة الانجليزية
نویسنده:
محـمـد مـقـداد أميري، أسعد مندي الكعبي
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
صفحات :
از صفحه 91 تا 157
آخرالزمان در تورات، انجيل و قرآن
نویسنده:
‫محمد مقداد اميري
نوع منبع :
رساله تحصیلی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، دانشکده اصول دين,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
‫براساس باورهاى دينى نشأت گرفته از پيشگويى هاى اديان آسمانى ، براى آخرالزمان يعنى واپسين قسمت روزگار در اين دنيا رويدادهايى تصوير شده است كه دسته اى از آنها نه تنها مختص جامعه ى خاص شيعى يا اسلامى بلكه براى تمام بشريت و مشترک با پيروان ديگر اديان از جمله يهوديان و مسيحيان است. از سويى اصول بيشتر پيشگويى هاى اسلام با پيشگويى هاى كتب مقدس پيشين مشترک است و از سوى ديگر دسته اى از پيشگويى هاى آخرالزمان تاكنون به وقوع پيوسته و يا در حال به وقوع پيوستن است بنابراين در اين تحقيق اين مطلب مورد بررسى قرار گرفته است كه يهوديان و مسيحيان كه براساس روايات اسلامى تا زمان ظهور موعود اسلام در آخرالزمان مانند اسلام داراى آيين هاى مطرح و قابل توجه در جهان خواهند بود نسبت به حوادث آخرالزمان چه اعتقادى دارند و پيشگويى هاى آنان با پيشگويى هاى اسلام تا چه اندازه مشترک يا مغاير است. از اين رو هدف از تحقيق حاضر بررسى زمان آخرالزمان با توجه به موارد استعمال اين واژه در متون علمى اسلامى ، مسيحى و يهودى و پيشگويى هاى مربوط به آن در قرآن كتاب آسمانى اسلام ، انجيل و ساير مجموعه عهدجديد بخشى از كتاب مقدس مسيحيان و اسفار تورات و ساير مجموعه عهدعتيق كتاب مقدس يهوديان و بخش ديگر از كتاب مقدس مسيحيان است. براى اين منظور ابتدا شواهد پيرامون حوادث آخرالزمان از آيات كتب مقدس گردآورى و سپس موارد بيان شده در تفاسير اين آيات براساس سنت و خلاصه ى نظرات مفسران و برايند كلى حاصل از آن بازگو شده است و هدف اصلى ، گزارش موارد مرتبط با بحث از كتب مقدس اين سه جامعه ى دينى است. عناوينى كه به بررسى تطبيقى در مورد آنها پرداخته شده و تقريبا در شكل كلى آن از مشتركات است عبارتند از : اهل آخرالزمان و ناگوارى هاى پيش از ظهور موعود ، انتظار ، فتنه ى دجال ، جنگ و خونريزى مقارن با ظهور موعود ، فتنه ى يأجوج و مأجوج ، روز خداوند ، موعود آخرالزمان ، صداى آسمانى براى اعلان ظهور موعود ، جداسازى مؤمنان از كافران مقارن با ظهور موعود ، نزول از آسمان ، نجات ، سرنوشت شيطان ، بازگشت دسته اى از مردگان به دنيا يا رجعت ، حكومت آخرالزمان ، از بين رفتن اديان باطل و باقى ماندن دين حق ، شريعت تازه در روزگار موعود ، بركات پس از ظهور موعود.
پیشگویی رجعت در آخرالزمان در تورات، انجیل و قرآن
نویسنده:
رضا برنجکار، محمدمقداد امیری
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: پرديس فارابی دانشگاه تهران ,
چکیده :
رجعت یکی از پیشگویی های مهم آخرالزمان است که افزون بر اسلام، در آیین مسیح و یهود نیز، به آن اشاره شده است و براساس پیشگویی هرسه آیین، در زمان ظهور موعود آخرالزمان روی خواهد داد. تحقیق حاضر به بررسی پیشگویی های موجود در تورات و سایر کتاب های عهد عتیق و نیز، انجیل های چهارگانه و سایر کتاب های عهد جدید و پیشگویی های قرآن درباره رجعت و بازگشت دسته ای از مردگان به دنیا، تفسیر آن و بیان اختلاف ها دراین باره، پرداخته است. این تحقیق مشخص خواهد کرد، اعتقاد به رجعت در آخرالزمان اختصاص به اسلام، به خصوص مذهب شیعه نداشته، در منابع مقدس آیین یهود و مسیح نیز، آمده است؛ بنابراین، رجعت یکی از اعتقادات مهم ادیان آسمانی است.
صفحات :
از صفحه 95 تا 131
تحلیل انتقادى دیدگاه مدرسى طباطبایى در کتاب «مکتب در فرایند تکامل» در مورد احادیث شیعى
نویسنده:
عبدالهادى فقهى‌زاده؛ محمدمقداد امیری
نوع منبع :
مقاله , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: دانشگاه تهران,
چکیده :
مؤلف کتاب «مکتب در فرایند تکامل» در طرحی که در مورد تاریخ اندیشۀ شیعۀ امامیه پی‌ریزی کرده است، درخصوص مواردی از احادیث شیعه که با این طرح ناسازگار به نظر می‌رسد، مسئلۀ جعلی بودن آن روایات را مطرح کرده است. مواردی را که مؤلف در مورد آن‌ها به جعلی بودن حکم داده است می‌توان به سه دسته تقسیم کرد؛ مواردی که توضیح‌های مؤلف دربارۀ علت جعلی بودن آن‌ها ناکافی به نظر می‌رسد، مواردی که توضیح‌های مؤلف دربارۀ علت جعلی بودن آن‌ها نادرست به نظر می‌رسد و مواردی که مؤلف دربارۀ علت جعلی بودن این روایات، دلیلی ارائه نکرده است. به همین دلیل، در هیچ‌یک از مواردی که وی مسئلۀ جعلی بودن را مطرح کرده است، از نظر علمی نمی‌توان به جعلی بودن آن‌ها حکم داد.
صفحات :
از صفحه 89 تا 109
مطالعه‌ تطبيقى دو تراژدى در مسيحيّت و اسلام
نویسنده:
محمد مقداد امیری
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: بنياد فرهنگى امامت,
چکیده :
سابقه ی مخالفت با جانشینان برحق پیامبران الهی و فاصله گرفتن اکثریت از مسیر اصلی دین، از موارد قابل توجهی است که در امت های پیشین دیده می شود. در مسیحیت نیز این مساله، با محوریت مخالفت با وصی حضرت مسیح علیه السلام مشهود است که شواهد آن ـ که اسناد تاریخی و روایی آنرا تأیید می کند ـ هنوز هم در منابع معتبر مسیحیت کنونی موجود است . مطالعه ی تطبیقی در تشابه یا تمایز این رویداد با مخالفت امت اسلام با جانشین حقیقی رسول خدا (صلی الله علیه وآله وسلّم) از مسائل حائز اهمیت و شایسته ی عنایت ویژه، در بحث های امامت است که شاید چندان مورد توجه اهل پژوهش قرار نگرفته باشد.
صفحات :
از صفحه 56 تا 114
غــديرخـم در آثار پژوهشى انگليسى‌ زبان غرب
نویسنده:
محمدمقداد اميری
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: بنياد فرهنگى امامت,
چکیده :
غديرخم يكی از مهم‌ترين، كليدی‌ترين و سرنوشت‌سازترين نقاط تاريخ اسلام است كه درآن، دست كم به اعتقاد شيعه، رسول خدا صلی الله علیه وآله وسلم سرنوشت آيندۀ جهان اسلام را تعيين کردند و نسبت به موضوع مطرح  شده در آن، از امت اسلام بيعت و پيمان وفاداری گرفتند. اين رويداد را می‌توان از ميان ديگر رويدادهای دوران رسالت پيامبر صلی الله علیه وآله وسلم ، بارزترين نقطه‌ای دانست كه خاستگاه اصلی شيعه از آن جاست و باز هم دست  كم به اعتقاد شيعه، بحث وفاداری يا عدم وفاداری به پيمان مطرح  شده در آن است كه امت اسلامی را به دو گروه مهم شيعه و غيرشيعه تقسيم كرده است. غديرخم با اين ديدگاه، همواره و برای هميشۀ تاريخ، موضع ظهور تمايز اصلی ميان شيعه و غيرشيعه به حساب می‌آيد.
صفحات :
از صفحه 191 تا 250
ارزیابى راه‎کار‌هاى حل تعارض در گزارش‌هاى جرح و تعدیل یونس بن عبدالرحمان
نویسنده:
محمدمقداد امیری؛ مجید معارف؛ حسن طارمى راد
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: دانشگاه تهران,
چکیده :
یونس بن عبدالرحمان از برجستگان اصحاب امامان و مشایخ حدیث امامیه است. در منابع، علاوه بر گزارش‎های فراوان مدح یونس، گزارش‎های جرح نیز دربارۀ او نقل شده است. در حل تعارض این دو دسته از گزارش‎ها، رویکردهایی چون مردود دانستن گزارش‎های جرح به دلیل ضعف سند، توجیه آن‎ها با حمل بر تقیه و جرح مصلحتی و یا جعلی دانستن برخی از آن‎ها از سوی برخی از رجالیون ارائه شده است. مقالۀ حاضر به بررسی علت‌های گوناگون اختلاف نظر دربارۀ یونس بن عبدالرحمان می‎پردازد و هدف آن شناسایی و سامان‌دهی شاخص‌هایی علاوه بر وثاقت، عدالت و مقام علمی، به منظور افزایش امکان فهم جایگاه مشایخی چون یونس است؛ از جمله شاخص‌هایی مانند: فضای دینی، فرهنگی و علمی که مطالب در آن ارائه و عرضه شده، اوضاع اجتماعی و سیاسی و نسبت آن به طور خاص با یک راوی، انگیزه‌های شخصی و فرقه‌ای برای قدح و ایجاد بدبینی درباره‌ی یک راوی
صفحات :
از صفحه 285 تا 309
  • تعداد رکورد ها : 7