جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 53
زن، مرد و اخلاق جنسی در گهواره‌های تمدن
نویسنده:
ویلیام‌جیمز دورانت؛ گردآوری: علی فتحی‌لقمان
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
شیراز - ایران: آوند اندیشه,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
‫زن مرد و اخلاق جنسی در گهواره های تمدن‬‎ کتاب زن مرد و اخلاق جنسی در گهواره های تمدن که در سال هزار و سیصد و هشتاد و دو چاپ شده می باشد. این اثر توسط ویل دورانت نوشته شده است. و به دست علی فتحی لقمان ترجمه گشته که چاپ آن بر عهده ی نشر آوند اندیشه بوده است.
زیبایی، نظم و رمز و راز: دیدگاه مسیحی از تمایلات جنسی انسان [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Gerald L. Hiestand (editor), Todd Wilson (editor)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
IVP Academic ,
چکیده :
چکیده ماشینی : انسان ها موجودات جنسی هستند. تمایلات جنسی ما می تواند بیانی زیبا و مرموز از معنای انسان بودن باشد. اما همچنین می تواند تحریف شده و گناه آلود شود. شاید هیچ موضوعی به اندازه تمایلات جنسی انسان برای کلیسا فوریت نداشته باشد یا آن را با سؤالات بسیاری روبرو کند: تحقق اراده خدا از طریق تمایلات جنسی به چه معناست؟ تا چه حد باید جنسیت ما تعیین کننده کیست؟ چگونه می‌توانیم در عین وفاداری به کتاب مقدس، گرایش‌های فرهنگی پیرامون جنسیت را هدایت کنیم؟
اخلاق و بیناجنس [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Professor Stephen F. Kemp (auth.), Professor Sharon E. Sytsma (eds.)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer Netherlands,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این مجموعه از 21 مقاله طراحی شده است تا به عنوان یک کتاب مرجع پیشرفته برای افراد بین‌جنسی، والدین آنها، متخصصان مراقبت‌های بهداشتی، اعضای کمیته اخلاق و هر کسی که علاقه‌مند به مشکلات مرتبط با بین‌جنس‌گرایی است، ارائه شود. این یک نیاز مهم را به دلیل منحصر به فرد بودنش به عنوان یک تلاش بین رشته ای برآورده می کند و نه تنها متخصصان ارولوژی و غدد، بلکه متخصصان زنان، روانپزشکان، روانشناسان، وکلا، الهی دانان، نظریه پردازان جنسیت، مورخان پزشکی و فیلسوفان را گرد هم می آورد. بیشتر مشارکت کنندگان متخصصان مشهور در زمینه بین جنسیت در زمینه های مربوطه خود هستند. این کتاب همچنین از این نظر منحصر به فرد است که یک تلاش بین المللی است، از جمله نویسندگانی از انگلستان، هلند، آلمان، استرالیا، هند، کانادا و ایالات متحده. این کتاب با فصل‌های مقدماتی درباره علت‌شناسی شرایط بین‌جنسی، شفاف‌سازی مفهومی، مسائل حقوقی و تأملاتی درباره ویژگی‌های ذاتی مراقبت‌های پزشکی که منجر به مسائلی شده است که امروزه با آن مواجه هستیم آغاز می‌شود و مقاومت در برابر تغییر در شیوه‌های سنتی را توضیح می‌دهد. محققان داده های اخیر در مورد هویت جنسیتی، نتایج جراحی و مراقبت های بالینی مناسب ارائه می دهند. مسائلی که هرگز به آنها پرداخته نشده است معرفی می شوند. اهمیت بین جنسیت برای مسیحیت و برای نگرانی های فلسفی با اصالت به این مجموعه عمق بیشتری می بخشد. فصول پایانی به احتمالات آینده در درمان اینترسکس و حمایت از اینترسکس می پردازد.
تبیین مبانی هستیشناسی اخلاق جنسی از دیدگاه اسلام
نویسنده:
محمدشریف طاهرپور,محمدرضا شرفی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
در دنیای معاصر، فهم آگاهانة غریزة جنسی اهمیت بسزایی دارد. این امر به ظهور گفتمان های متعددی در این حیطه منجر شده است. اگر در برابر گفتمان های موجود، گفتمان اسلامی در مورد غریزة جنسی ارائه نشود، گفتمان های دیگر افکار خود را بر جامعه حاکم، و نوعی تعارض و تضاد ارزشی را در بین جوانان، خانواده و اجتماع ایجاد خواهند کرد. بنابراین، ضروری است اخلاق جنسی اسلامی از جنبه های متعدد بررسی شود. بر این اساس، مقالة حاضر به تبیین مبانی هستیشناسی اخلاق جنسی در اسلام، با روش توصیفی ـ تحلیلی پرداخته است.برخی اصول اخلاق جنسی در اسلام عبارتند از: قداست، مرز شناسی، رضایت، حکمت، تمهید، پاکی و طهارت، مصونیت، هدفمندی، جذابیت جنسی و تناسب.
اخلاق جنسی در اسلام و جهان غرب
نویسنده:
مرتضی مطهری
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: صدرا,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
کتاب «اخلاق جنسی در اسلام و جهان غرب» تالیف مرتضی مطهری، مشتمل بر سلسله مقالاتی است از متفکر شهید استاد مرتضی مطهری که در حدود سال 1353 به طور مسلسل در مجله «مکتب اسلام» درج می شد. این اثر استاد نیز همچون دیگر آثار آن شهید بزرگوار از غنای محتوا و سلاست بیان برخوردار است. برخی از مهم ترین موضوعات طرح شده در این کتاب عبارتند از: اخلاق جنسی و عقاید متفکرین جدید، ارزیابی اصول سیستم نوین جنسی، سبب های طغیان و سرکشی قوای نفسانی، دموکراسی در اخلاق، رشد شخصیت از نظر غریزه جنسی. در این کتاب، مطهری می‌ کوشد با اشاره به دیدگاه‌ های ویل دورانت و برتراند راسل در زمینۀ اخلاق جنسی و یافتن اهداف آنان از آزادی در روابط جنسی، با تکیه بر منابع اسلامی پاسخ گوید، و این‌ گونه مقایسه‌ ای میان اسلام و جهان غرب در مسألۀ محدودیت یا عدم محدودیت آمیزش جنسی در جامعه انجام دهد و از دیدگاه‌ های اسلام دفاع کند.
هنجارشناسی اخلاق جنسی در زندگي زناشويی از ديدگاه اسلام
نویسنده:
محمدسعيد كرمی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
اين پژوهش به منظور دستيابي به هنجارهاي جنسي در زندگي زناشويي تدوين شده است. به همين منظور، قرآن کريم و مجموعة وسيعي از روايات مطالعه و بررسي شد. آيات مرتبط با مسائل جنسي از قرآن استخراج گرديد و پس از بازخواني آيات استخراج‌شده، کليدواژة متناسب با موضوعات انتخاب گرديد. در نهايت هنجارهاي اخلاقي ناظر به رابطة جنسي مشخص شد. پژوهش حاضر با روش استنادي به اصول اخلاق جنسي در زندگي زناشويي دست يافته و در همۀ زمينه‌ها تناسب اين اصول با عقل توحيدي موردنظر بوده است. از جمله اصول اخلاقي، که در زمينة مسائل جنسي در قرآن و روايات مطرح است، عدالت، عفت، مودت، رحمت، کرامت و غيرت است.
صفحات :
از صفحه 49 تا 60
عنوان فارسی: تبیین مبانی انسان شناختی اخلاق جنسی از دیدگاه اسلام
نویسنده:
محمدشریف طاهرپور، محمدرضا شرفی، خسروباقری، جهانگیر مسعودی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
هدف این پژوهش تبیین مبانی انسان شناختی اخلاق جنسی در اسلام، با روش توصیفی - تحلیلی است. از دیدگاه اسلام، انسان دارای غریزه صرف و حیوانی کامجو نیست تا همه چیز او را به کامجویی از غریزه جنسی و آزادی در ارضای آن فروبکاهیم، بلکه انسان در کنار غریزه جنسی که وجه مشترک انسان و حیوان است، از فطرت نیز برخوردار است .بنابراین، در انسان شناسی اسلامی، انسان دارای سه روح نباتی، حیوانی و فطری است. بر این اساس، مبانی انسان شناختی موثر در اخلاق جنسی عبارتند از: غریزه جنسی، فطرت الهی، کرامت، اندیشه ورزی، اصالت روح، قابلیت تکامل نفس، اختیار و انتخاب آگاهانه، حب ذات، چندساحتی بودن انسان، هویت جمعی و ضعف. به این ترتیب، اخلاق جنسی نیز ریشه در روح فطری و انسانی انسان دارد و به تبع همین فطرت است که ما می توانیم از اصول و ارزش های اخلاقی همچون سرکوب نکردن غریزه جنسی، اعتدال، شکوفایی فطرت الهی، حفظ کرامت ذاتی انسان، حفظ کرامت انسانی زنان، عمل به فرامین الهی، مصونیت اخلاقی، کسب بینش صحیح، رعایت اعتدال، تکامل روحی و روانی، اصالت روابط عاطفی، ارتقای معنویت، رفتار جنسی مسوولانه، تدرج و تمکن، ازدواج آزادانه و آگاهانه، دگر خواهی، محبت، رشد متوازن و متعادل، تحکیم هویت جمعی، کنترل رفتار جنسی، به رسمیت شناختن هویت فردی، تخفیف حکم، مدارا و مسامحت صحبت کنیم.
صفحات :
از صفحه 51 تا 73
فرق زنا و ازدواج موقت
نوع منبع :
پرسش و پاسخ , کتابخانه عمومی
پاسخ تفصیلی:
ازدواج، در عرف و شرع، پیمان زناشویى است و بر اساس آن، براى مرد و زن نسبت به یکدیگر، تعهّداتى اخلاقى و حقوقى پدید مى‏آید که سرپیچى (از بسیارى) از آن‏ها، عقوبت و کیفر را در پى خواهد داشت. (۱)ازدواج در هر آیینى، با قوانین و مقرّرات ویژه‏اى صورت مى‏گیرد بیشتر ...
کلیدواژه‌های اصلی :
روابط دختر و پسر از ديدگاه هاي مختلف
نوع منبع :
پرسش و پاسخ , کتابخانه عمومی
پاسخ تفصیلی:
پژوهش حاضر درصدد است، ضمن توصیف وضعیت موجود در دانشگاه‌های کشور ‌ـ از طریق انجام تحقیقی میدانی ـ و ارائه برآوردی از نگرش دانشجویان به رابطه با جنس مخالف و میزان پایبندی به آنها باورهای دینی، به بررسی آرای موجود در این خصوص بپردازد. براساس تحقیق میدان بیشتر ...
حد و اندازه پوشش اسلامي
نوع منبع :
پرسش و پاسخ , کتابخانه عمومی
پاسخ تفصیلی:
خواهر عزيز آنچه بر زن لازم است اين كه در برخورد با نامحرم زمينة فساد را فراهم نكند و لباسش انگشت‌نما و لباس شهرت نباشد، حال پوشش او چادر باشد يا چيز ديگر، فرقي نمي‌كند(ستار هدايت خواه‌، زيور عفاف‌، پاسخ به اشكالات و شبهات بر حجاب اسلامي‌، ص 255 و 256 بیشتر ...
کلیدواژه‌های اصلی :
  • تعداد رکورد ها : 53