جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 2
اسلام سیاسی، ایران و روشنگری: فلسفه‌های امید و ناامیدی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Ali Mirsepassi (علی میرسپاسی)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Cambridge University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: کتاب علی میرسپاسی چالشی قدرتمند در برابر رسانه‌های مسلط و ساختار علمی سیاست اسلام‌گرای رادیکال و ایدئولوژی ضدغربی آن‌ها به‌عنوان پدیده‌ای کاملاً اسلامی برگرفته از «بنیادهای مذهبی» جزیره‌ای، سنتی و یکپارچه ارائه می‌کند. این استدلال می‌کند که گفتمان اسلام سیاسی پیوندهای قوی با جریان‌های مهم و نگران‌کننده در فلسفه غرب و جریان‌های فکری مدرن غربی دارد. این اثر با برقراری پیوند میان روشنفکران مهم معاصر ایران و تأثیر مرکزی فلسفه مارتین هایدگر، این را نشان می‌دهد. ما همچنین با روایت‌های دموکراتیک جدید مدرنیته مرتبط با گرایش‌های فکری متنوع در غرب و در جوامع غیرغربی، به‌ویژه در هند، که در آن ایده‌های جان دیویی بر جنبش‌های اجتماعی دموکراتیک مهم تأثیر گذاشته است، آشنا می‌شویم. این کتاب به‌عنوان اولین کتابی که چنین پیوندهایی را ایجاد می‌کند، قول می‌دهد که کمک مهمی به این حوزه باشد و برای براندازی برخی مفروضات دیرینه و فراگیر در مورد دوگانگی شرق و غرب بسیار مفید است.
دین و اسطوره: بررسی نظریه ارنست کاسیرر درباره اسطوره
نویسنده:
حسن جعفری
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی,
چکیده :
در فلسفه نئوکانتی ارنست کاسیرر تلاش برجسته ای را در دوران جدید، برای طراحی فلسفه اسطوره شناسی به عنوان جزء مکمل فلسفه دین می یابیم. روشن ترین و جدیدترین تلقی او از اسطوره در جلد دوم فلسفه صور نمادین مطرح شده است. بر این اساس اسطوره همان صورت نمادین است که یگانگی کلمه با هستی و دال با مدلول را حفظ می کند. با این همه، اسطوره همچنان خود را در ساختار مهم در حال تکوینی تثبیت می کند و زیربنای دین را با استفاده از نمادها و نشانه های محسوس شکل می دهد و آنها را این گونه می شناساند. بنابراین، اسطوره و دین، ترجمان گرایش بنیادی نسبت به تکوین نمادین به شمار می آیند. به عبارت دیگر، آنها، اساس استعاره ای را تشکیل می دهند که به طور همه جانبه، در تمام کارکرد نمادپردازی استقرار دارد. در این مقاله، ماهیت اسطوره و خصوصیات اندیشه ای اسطوره- دینی و نقش زمان و مکان در روند تکامل اسطوره شناسی بررسی می شود و از ارتباط مستحکم اسطوره با زبان سخن به میان می آید و در پایان نیز به پیوند اسطوره و دین اشاره می شود.
صفحات :
از صفحه 27 تا 54
  • تعداد رکورد ها : 2