جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
آینه معرفت: آینه ابزار وحی در فلسفه و دین یونانی-رومی [پایان نامه انگلیسی]
نویسنده:
Fernando, RN
نوع منبع :
رساله تحصیلی
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی : این پایان نامه به نقش آینه در پیشبرد دانش در دوران باستان یونانی-رومی می پردازد. این یک مطالعه چند رشته ای است که بینش هایی از فلسفه و دین را گرد هم می آورد. استفاده از آینه به عنوان کمک آموزشی در فلسفه به خوبی ثابت شده است، اما ادعای من این است که از آن برای پیشبرد دانش در اسرار دیونوسوس نیز استفاده شده است. در این پایان نامه، من هم آینه و هم انعکاس، هم شیء و هم پدیده را در نظر خواهم گرفت، زیرا بسیاری از نویسندگان این دو را به جای یکدیگر به کار می برند و این رویکرد کمک می کند تا بحث های مربوط به آینه را ظریف تر کند. من با در نظر گرفتن نظریات باستانی بینایی و بازتاب شروع خواهم کرد، زیرا این پیشینه ما را قادر می سازد تا درک کنیم که چگونه ایده های خاصی که زیربنای اپتیک و کاتوتریک باستانی می توانند بر تصور آینه در فلسفه و دین تأثیر بگذارند. فصل دوم من بر نحوه‌ی توصیف افلاطون و فلوطین که در فلسفه‌ی آنها اهمیت متافیزیکی عمیقی دارد، تمرکز خواهد کرد. فصل سوم من شهادت‌های دو متفکر کاملاً متفاوت، آپولئیوس و سنکا را مقایسه می‌کند و به این می‌پردازد که چگونه تداعی‌های فرهنگی اجتماعی آینه می‌تواند بر وضعیت آن به عنوان یک ابزار فلسفی تأثیر بگذارد. در نهایت، من به اسرار Dionysiac می پردازم، جایی که نگاه های اجمالی وسوسه انگیزی به پتانسیل آینه برای ارائه یک تجربه خارق العاده داریم. مطالعه من از تکنیک های انضباطی مختلف استفاده می کند و آنها را در مواد اولیه متنوع به کار می برد تا نشان دهد که روش های خاصی برای تفکر در مورد آینه وجود دارد که از مرزهای انضباطی فراتر می رود. و من استدلال خواهم کرد که رویکردهای مختلف به دانش موجود در فلسفه و دین بر نحوه استفاده، مفهوم سازی و ارزش گذاری آینه تأثیر می گذارد.
درسگفتار نفس الشفاء - آرشیو 74-73
مدرس:
محمدحسین حشمت پور
نوع منبع :
صوت , درس گفتار،جزوه وتقریرات
منابع دیجیتالی :
مفهوم دیگری و دیگرستیزی و دیگرپذیری در مثنوی مولانا
نویسنده:
محمد ذاکری، حشمت الله آذرمکان، نجمه دری، عبدالله فروزان فر
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
«دیگری» از مفاهیم فلسفی‌ای است که از قرن بیستم در آثار فیلسوفانی چون ‌هایدگر، سارتر و بوبر و لویناس مطرح شده است.اگر چه در فلسفه اسلامی مفهوم «دیگری» به صورت یک مساله مطرح نشده است اما در ادبیات فارسی به شکل‌های مختلفی چون اقلیت‌های دینی، قومی و زبانی به این پدیده پرداخته شده است. نگاه مولانا در کتاب مثنوی معنوی‌اش به مساله دیگری به دو گونه است که هر دو نگاه، برخاسته از ویژگی‌های شخصیتی و فکری خود او و ضرورت‌های فضای فرهنگی عصر زندگی شاعر است. در نگاه اول مولانا در قامت یک فقیه مدرسه‌ای وامدار بر ساخته‌های پیشین درباره دیگری‌های مطرح در جامعه زمان خویش است و داوری‌هایی را روایت می‌کند که خود هیچ نقشی در تولید آن نداشته است و رنگی از ستیز با دیگری در قالب تحقیر، طرد و نفی را به همراه دارد. در نگاه دوم اما، دنیای مولانا بسیار متفاوت بوده و اندیشه خود وی و تجربیات شخص‌اش، شکل‌دهنده و تعریف‌کننده مفهوم دیگری است. اگر در نگاه اول، شاعر روایتگر اندیشه‌های دیگران است در نگاه دوم، خود دست به تولید معرفت می‌زند و در این افق جدید با کمک بن مایه‌های اندیشه عرفانی، بسیاری از بر ساخته‌های مرسوم پیشین را بر نتافته و تکرار نمی‌کند و با نگاهی انسانی و عرفانی، هستی و انسان را روایت می‌کند و از این رهگذر مفهوم «دیگری» نیز از تعاریف سابق خود دور و بازتعریف می‌شود.
صفحات :
از صفحه 68 تا 99
ارتباط خودشناسی و خداشناسی نزد ابن عربی و ملاصدرا
نویسنده:
صلواتی عبداله
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
معرفت نفس به ویژه ارتباط آن با خداشناسی همواره از موضوعات اصلی مورد توجه فیلسوفان و عرفای اسلامی بوده است. به طوری که، کمتر فیلسوف و عارفی یافت می شود که از معرفت نفس و رابطه آن با خدا شناسی سخن نگفته باشد. از این میان، مقاله حاضر در پی آن است که نظر گاه ابن عربی و ملاصدرا را درباره ارتباط خود شناسی و خدا شناسی در قالب تقریرهایی از جمله: صورت، انسان کامل، نقص، وجود رابط، احدیت و ظهور و امتناع ارایه دهد. افزون بر آن، به مراحل ارتباط معرفتی نفس و حق و نوع شناخت در خودشناسی و خدا شناسی اشاره می شود.
صفحات :
از صفحه 85 تا 102
تربیت دینی بر اساس باورهای متناقض نمای کرکگور
نویسنده:
علی خالق خواه، طاهره جاویدی کلاته جعفرآبادی، بختیار شعبانی ورکی، جهانگیر مسعودی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
مشهد: معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه فردوسی مشهد,
چکیده :
هدف اصلی این پژوهش، بررسی دیدگاه ایمان گرایانه کرکگور و آثار و دلالت های این دیدگاه در تربیت دینی است. برای این منظور، نخست منطق ترجیح موضع ایمان گرایی بر سایر رویکردهای تربیت دینی تشریح شد. آنگاه با تکیه بر مواضع کرکگور در باب هستی مندی، ایمان و سپهرهای زندگی یا مراحل هستی مندی انسان مورد بررسی قرار گرفت. در نتیجه، بر اساس این مواضع تصریح شده است که از دید کرکگور برای رسیدن به تربیت دینی مناسب، متعلم لاجرم باید ویژگی هایی نظیر فردیت و آزادی انتخاب را کسب نماید، تا یاری رسان او در انتخاب ساحت ایمانی باشد. از این رو، پیش از پرداختن به تربیت دینی، به تربیت عمومی بر اساس سه اصل شناخت، آزادی و فردیت پرداخته شده است. در بخش تربیت دینی نیز بر اساس ویژگی های ساحت دینی به سه اصل سیر انفسی، شورمندی و جهش توجه شده است. متعلم در این نوع تربیت به دنبال یافتن اشتیاق لازم است و سعی دارد برای رسیدن به مراحل بالای ایمان به جهش ایمانی بپردازد. بنابراین، چنین استدلال شده است که تربیت دینی بر طبق دیدگاه کرکگور باید بر خود «باور» تاکید کند و از ابتنای ایمان بر روشهای آفاقی پرهیز نماید.
صفحات :
از صفحه 65 تا 90
سایه های شوم آثار گناه در سرنوشت ملت ها در قرآن و روایات
نویسنده:
فاطمه یوسفی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
موضوع این پایان نامه آثار گناه در سرنوشت ملت ها در قرآن و روایات می باشد. آشنا شدن با گناه و آثار شومی که از خود به جای می گذارد و شناختن راه های بازدارنده ی گناه از جمله اهدافی است که این تحقیق دنبال می کند که در نتیجه ی علم به آن ها از پیامدهای گناه جلوگیری شود. تا از این رهگذر ثابت کنیم که دین اسلام کامل ترین دین و بهترین راهنما و دارای جامع ترین برنامه ها برای یک زندگی است. این موضوع از دامنه ی نسبتاً وسیعی برخوردار است، در این تحقیق با توجه به فرصت و نیز توانمندی خود سعی شده است به صورت مختصر و مفید مطالب بیان شود و هر کجا که نیاز به توضیح بیشتری داشت، کمی شرح داده ایم. مجموعه ی حاضر دارای دو بخش است: بخش اول به زمینه ها و آثار گناه می پردازد که دارای دو فصل است. در فصل اول به گناه در لغت و اصطلاح و زمینه های پیدایش گناه که عبارتند از: فرهنگی- تربیتی، خانوادگی، اقتصادی، اجتماعی، روانی و سیاسی است، می پردازد. در فصل دوم به آثار گناه که عبارتند از: کفر، کوتاهی عمر، عدم نزول باران، تسلط ستمگران، حبس دعا، ناامیدی و عدم توفیق توبه، قساوت قلب و تاریکی دل است، می پردازد بخش دوم عاقبت گناهکاران و راه های کنترل گناه می باشد و شامل دو فصل می باشد. فصل اول عاقبت گناهکاران که عبارتند از: فرعون، قارون، اصحاب سبت، قوم عاد، ثمود، سبا، قوم نوح ( ع)، قوم لوط ( ع)، قوم شعیت ( ع)، اصحاب رس و مسلمانان اسپانیا را بیان می کند. فصل دوم راه های کنترل گناه می باشدکه عبارتند از: تفکر، یاد خدا، توجه به حضور خدا، خودشناسی، ایمان به معاد، توبه، شکر، حیا، وجدان اخلاقی، امر به معروف و نهی از منکر، حکومت و دولت. نتیجه اینکه با آشنا شدن به آثار گناه و عواقبت سوء آن، از انجام آن ها جلوگیری می شود و انسان ها از یک زندگی سعادتمند بر طبق برنامه های انسان ساز دینی بهره مند شوند.
راه دقيق خودشناسي از ديدگاه دين توحيدي چيست؟
نوع منبع :
پرسش و پاسخ , کتابخانه عمومی
پاسخ تفصیلی:
دوست گرامی. انسان برای شناخت خود از دیدگاه توحید، اولا باید بداند که انسان ذاتا ظهور خدا است و ثانيا بايد به اين آگاهي برسد که آدمي در هويت خود عبد و بنده است و در مرتبه سوم بايد نقايص خود را در عبوديت و بندگي شناسايي نمايد تا در مرحله خودسازي به رفع بیشتر ...