جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 3
اختیار و خداباوری کلاسیک: اهمیت آزادی در الهیات موجود مطلق [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Hugh J. McCann
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Oxford University Press ,
چکیده :
چکیده ماشینی : مقالات مجموعه حاضر به بعد دینی مسئله آزادی اراده می پردازد. همه مقالات همچنین پیامدهایی برای مسائل فلسفی و کلامی گسترده‌تر دارند و بنابراین برای طیف گسترده‌ای از محققان، اعم از مذهبی و سکولار، مورد توجه قرار خواهند گرفت. آنها با هم مروری تاریخی و معاصر از مشکلات الهیات آزادی را همراه با کارهای اخیر برخی از فیلسوفان مهم در این زمینه با هدف حل این مشکلات ارائه می دهند. فصول به چهار بخش تقسیم شده است. اولی به مسائل محوری در مورد ماهیت اختیار و چگونگی ارتباط اختیار با موضوعات الهیاتی مانند تقدیرگرایی الهیاتی و مسئله شر می پردازد. بخش دوم بر بحث‌های تاریخی درباره اراده آزاد و خداباوری متمرکز است، اما با نگاهی به این که چگونه می‌توان آن بحث‌های تاریخی را با بحث‌های معاصر وارد بحث کرد. هدف بخش سوم پرداختن به آزادی الهی و درک آن است، در حالی که بخش پایانی به بررسی مفاهیم دکترین همه‌علت الهی می‌پردازد.
الهیات وجود مطلق [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Katherin A Rogers
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Edinburgh University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: موجودی که بزرگتر از آن قابل تصور نیست. این راهی بود که در آن خدای زنده سنت کتاب مقدس توسط فیلسوفان بزرگ قرون وسطی مانند آگوستین، آنسلم و آکویناس توصیف شد. فیلسوفان معاصر در تحلیل سنتی این توصیف چیزهای زیادی برای سؤال، نقد و رد پیدا می کنند. برخی معتقدند که صفاتی که به طور سنتی به خدا نسبت داده می شود - سادگی، ضرورت، تغییر ناپذیری، ابدیت، دانایی مطلق، قدرت مطلق، خلاقیت و خوبی - ذاتاً به صورت فردی ناسازگار یا ناسازگار هستند. برخی دیگر استدلال می کنند که الوهیت توصیف شده توسط فلاسفه نمی تواند با خدای مشیت وحی یکی باشد. در الهیات هستی کامل، کاترین ا. این کتاب که به سبکی زنده و قابل دسترس نوشته شده و دیدگاه تاریخی مهمی را ارائه می‌کند، حوزه‌های کلیدی اختلاف را پوشش می‌دهد و بسیاری از ایده‌ها و متفکران اصلی از همه طرف‌های بحث را شامل می‌شود.
روانشناسی عقلی الهیات هستی کامل: به سوی هرمنوتیک نوین اسلامی [پایان نامه انگلیسی]
نویسنده:
Babar Ahmed
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی : برخی از صفات موجود کامل (مثلاً علت اول، واجب الوجود، خالق هوشمند) بر اساس براهین کلامی از قبیل کیهان شناختی و غایت شناختی ایجاد می شود. در عمیق‌ترین سطح، این استدلال‌های کلامی مبتنی بر اصول روان‌شناسی عقلانی مانند سادگی و دلیل کافی است. علاوه بر این، اعتقاد به اینکه موجود کامل، خدای متعال اخلاقی است، یک عمل توکلی و در نتیجه مبتنی بر روانشناسی عقلانی اعتماد است. خداباوران در سنت ابراهیمی از الاهیات علت اول/وجود ضروری/خلق هوشمند پیروی می کنند و بنابراین باید به اصول روانشناختی (سادگی، دلیل کافی، اعتماد) که زمینه های عقلانی برای اعتقاد به وجود خدایشان است، وفادار بمانند. اما چنین وفاداری منجر به تنش عمیقی در خداباوری یهودی-مسیحی می شود. برای مثال، یک خداباور مسیحی که به تثلیث اعتقاد دارد، باید در عین حال به اصل سادگی که تثلیث را رد می کند، وفادار بماند. از آنجا که سادگی مبنای عقلانی صفات عمیقاً گرامی خدای مسیحی است (علت اول / موجود ضروری / خالق هوشمند)، استدلال می‌شود که وفاداری به اصول روان‌شناختی مانند سادگی، باور خداباورانه مسیحی، به‌ویژه اعتقاد به تثلیث را نظم می‌دهد. نمونه هایی از این نوع چارچوبی برای نظم و انضباط مشابه هرمنوتیک اسلامی بر اساس روانشناسی عقلانی ارائه می دهد. مفسران مسلمان تمایل دارند به طور سیستماتیک در فلسفه دین شرکت نکنند و به همین دلیل اصول روانشناختی را که به آنها هویت مسلمان خداباورانه آنها را داده است به صراحت بیان نمی کنند. در نتیجه وقتی نوبت به تفسیر منابع اصیل اسلام (قرآن و سنت) می رسد، از چنین اصولی عدول می کنند. سازگاری یکی از خواسته های عقلانیت است، و این که اصولی را برای رسیدن به هویت مسلمان خداباور فرض کنیم و در نتیجه آن اصول را به طور پیوسته در وظیفه تفسیر متن به کار نبریم، ناسازگار است.
  • تعداد رکورد ها : 3