جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 6
اسلام و غرب: گفتگو با ژاک دریدا [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Mustapha Cherif, Jacques Derrida, Teresa Lavender Fagan, Giovanna Borradori
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
چکیده :
در بهار سال 2003 ، ژاک دریدا در پاریس برای بحث و گفتگو با مصطفی شریف روشنفکر الجزایری حاضر شد. این فیلسوف برجسته به طور مستقیم از بیمارستان، جایی که به تازگی مبتلا به سرطان لوزالمعده تشخیص داده شده بود ، به این رویداد پیوست ، بیماری‌ای که زندگی او را کمی بیش از یک سال بعد می‌گرفت. این‌که وی هنوز هم در این تبادل نظر شرکت می‌کرد گواهی بود بر بزرگی موضوع مورد نظر یعنی : رابطه بیش از پیش متشنج بین اسلام و غرب و پرسش‌هایی درباب آزادی ، عدالت و دموکراسی پیرامون آن. همانطور که شریف در این گزارش از گفتگوی خود می‌گوید ، مبحث اسلام طنین ویژه‌ای برای دریدا داشت - شاید می‌بایست چنین اندیشید که در اواخر عمرش افکارش به الجزایر ، کشوری که در سال 1930 به دنیا آمد ، متمایل می‌شد. این ریشه‌ها به عنوان انگیزه‌ای برای مکالمه آن‌ها به کار می‌آمد، که ابتدا متمرکز بر روش‌هایی بود که هویت الجزایر-یهودی دریدا، تفکر او را شکل می‌داد. از آنجا ، این دو نفر به سمت پرسش‌های گسترده‌تری درباره سکولاریسم و دموکراسی ، درباره سیاست و دین و اینکه چگونه سیاست، دین را دستکاری می‌کند؛ و در آخر پرسش‌هایی درباره توازی بین بیگانه هراسی در غرب و تعصب در بین اسلام‌گرایان می‌پردازد. سرانجام ، این بحث تلاشی برای در هم شکستن این عقیده است که اسلام و غرب دو تمدنی هستند که در یک مبارزه تلخ برای برتری گرفتار شده‌اند و تلاشی است برای ملاحظه دوباره آن‌ها هم‌چون دو کرانه دریای مدیترانه، دو نیمه از یک سپهر جغرافیایی ، مذهبی و فرهنگی یکسان. موضوع اسلام و غرب فرصتی مهم است که درک ما از دیدگاه دریدا در مورد بخش‌بندی کلیدی سیاسی و مذهبی دوران ما را پیش می‌برد و گواهی است بر قدرت دوستی و همبستگی برای غلبه بر این بخش بندی‌ها .
إسلام و الحضارة الغربية
نویسنده:
مجتبى موسوي لاري؛ مترجم: محمدهادی یوسفی غروی
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: الهادي,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
کتاب "الإسلام والحضارة الغربية" ترجمه کتاب "اسلام و سیمای تمدن غرب" اثر استاد شهیر مجتبى موسوي لاري می باشد در این کتاب، سیمای تمدن غرب و رویه های تمدنی آن نقد شده، و در نهایت، آیین اسلام پاسخ گوی نیاز بشر امروزین غرب معرفی شده است. با آن که بیش از 37 سال از زمان انتشار این کتاب می گذرد، اما هنوز لطافت و تازگی در آن جاری است. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، زلمای خلیل زاد، که اکنون نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد است، با بیان این نکته که «اگر غرب می خواهد با پدیده ای که روبه رو است آشنا شود، کتاب اسلام و سیمای تمدن غرب را مطالعه کند.» بر ارزش های این کتاب صحه گذاشت. این کتاب، دارای دو بخش «سیر زندگی و تمدن بشر» و «پاسخ اسلام به مشکلات جهان» است که در بخش نخست به ارزیابی تمدن غرب و ناهنجاری های حاکم بر جامعه غربی اشاره دارد و لایه رویین تمدن غرب را به خوبی فراروی مخاطب خود قرار می دهد. روزنامه همپشایر کرونیکل (28 اکتبر 1977) با عنوان «غرب از دیدگاه یک مسلمان» در معرفی این کتاب چنین می نویسد: «غرب، ارزش های روحی، انسانی و اخلاقی را رها کرده و یوغ بندگی و عبودیت ماشین را به گردن افکنده است، بدون شک پرستندگان و بردگان ماشین، هرگز به سعادت و آسایش و خوشبختی واقعی، دست نخواهند یافت.
شمس تشرق من المغرب
نویسنده:
حسن موسوي قزويني
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
لبنان/ بیروت: مؤسسة البلاغ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
کتاب "شمس تشرق من المغرب" تألیف "سید حسن قزوینی" است این اثر بیانگر یک چشم انداز جدید و مطالعه مدرن از واقعیت یک تجربه عملی است که یکی از واعظان اسلام در کشورهای غربی زندگی می کرده درباره اینکه چگونه اسلام به بخشی از جامعه غربی و یکی از مؤلفه های جامعه آمریکا تبدیل شده است . نویسنده جنبه های بسیاری از جامعه آمریکایی را که هنوز از خواننده غرب پنهان مانده اند ، برجسته می کند و او را شایسته توجه و مطالعه می داند نویسنده معتقد است اسلام برای این جامعه که تمدن مدرن را در دست گرفته است ، چیزهای زیادی برای ارائه دارد اما همچنان به دنبال برآورده کردن نیازهای معنوی و اخلاقی آن است. این کتاب در هفت فصل جمع آوری شده است. چرا تبلیغات اسلامی در غرب؟ اهداف تبلیغ در غرب چیست؟ شرایط مبلغان و ...
ویژگی های فرهنگ اسلامی و نقش آن در پیدایش علوم تجربی
نویسنده:
شهرام تقی زاده انصاری
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی,
چکیده :
از جمله مسائل مهم در فرایند انقلاب فرهنگی و اسلامی سازی دانشگاهها، بازشناسی میراث علمی مسلمانان بخصوص تاریخ علوم تجربی و طبیعی و روش تحقیق و آزمایش در آن است. این کار دو نتیجه ی مهم را در بر دارد: یکی آنکه عقده های حقارت افرادی از جامعه ی اسلامی را که فکر می کنند شرق جز یک مقدار فعالیت های احساساتی چیز دیگری ندارد حل می کند و دیگر اینکه نشان می دهد که نه تنها میان علم و دین تضاد و مبارزه ای وجود ندارد، بلکه هر دو مکمل یکدیگرند. از این رو، هدف این مقاله این است که ضمن نشان دادن ضرورت تفکر، تدبر و ارزش آنها در اسلام، علت انگیزش خیزش اسلامی در تحصیل علوم، ویژگی های فرهنگ اسلامی و نقش مسلمانان را در توسعه ی علوم طبیعی و تجربی در عصر شکوفایی فرهنگ و تمدن اسلامی (قرون سوم و چهارم ه .ق) و سهم آن در تمدن جهانی با نظر به خلاصه نظرات بعضی از مورخان بزرگ تاریخ علم در اسلام و بخصوص نظرات تخصصی دانشمندان اسلام شناس آلمانی مانند خانم دکتر زیگرید هونکه را توضیح دهد.
صفحات :
از صفحه 41 تا 62
  • تعداد رکورد ها : 6