جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 4
آتوریته دینی و اخلاقی
سخنران:
نعیمه پورمحمدی
نوع منبع :
سخنرانی , فیلم , مناظره،گفتگو و میزگرد
وضعیت نشر :
صدانت,
چکیده :
آدرس مشاهده فیلم در آپارات: https://www.aparat.com/v/Sfcxu آیا برای داشتن باورها به طور کلی و باورهای دینی و اخلاقی به جای تکیه بر استدلال مستقیم، میتوانیم به شخصیت دیگران تکیه کنیم؟ آیا اتکاء بر شخصیت دیگران برای پذیرش یا وازنش باورها با خودآیینی آدمی سازگار است؟ آیا به آتوریته گرفتن شخص یا اشخاصی در ساحت باورها، عواطف و اعمال امری معقول است یا خیر؟ در گفتگوی صدانت با نعیمه پورمحمدی با عنوان «آتوریته دینی و اخلاقی» و به میزبانی امید کشمیری سعی می‌شود با استشهاد از تدقیقات و بصیرت‌های معرفت‌شناس و فیلسوف دین و اخلاق معاصر لیندا زاگزبسکی پاسخ‌هایی که می‌توان به پرسش‌های مذکور داد، تبیین و تحلیل شود.
دفاعی مدرن از مرجعیت دینی [مقاله انگلیسی]
نویسنده:
Linda Zagzebski (لیندا زاگزبسکی)
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: اغلب مشاهده شده است که یکی از ویژگی های دنیای مدرن، طرد مطلق اقتدار، یا حداقل، طرد اقتدار تا آنجایی است که این امکان وجود دارد بدون اینکه منجر به فروپاشی جامعه شود. نیاز به اقتدار سیاسی با اکراه برای جلوگیری از فاجعه اجتماعی پذیرفته شده است، اما این واقعیت که هیچ مرجع اخلاقی وجود ندارد عموماً آنقدر بدیهی است که نیاز به استدلال داشته باشد. به عنوان مثال، پاتریک هرلی در کتاب درسی کالج خود در مورد منطق ادعا می کند که توسل به مرجعیت برای قضاوت اخلاقی نمونه ای از مغالطه Ad Verecundiam است: «اگر کسی بخواهد استدلال کند که سقط جنین غیراخلاقی است زیرا یک فیلسوف یا رهبر مذهبی خاص چنین گفته است. ، استدلال بدون توجه به شرایط مرجع ضعیف خواهد بود. بسیاری از پرسش‌ها در این زمینه‌ها به قدری مورد بحث قرار می‌گیرند که هیچ حکمت متعارفی وجود ندارد که یک مرجع بتواند به آن تکیه کند.» 1 نه تنها هرلی فکر می‌کند بدیهی است که هیچ مرجع اخلاقی در حوزه‌های مورد مناقشه وجود ندارد، بلکه دلیل او برای این تفکر نیز همین است. آن دامنه ها مورد مناقشه هستند. او این امکان را در نظر نمی‌گیرد که کسی واقعاً صلاحیت ارائه نسخه‌های اخلاقی را داشته باشد.
اقتدار دینی
نویسنده:
مانابو وایدا؛ مترجم: علیرضا شجاعی زند
نوع منبع :
مقاله , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی,
چکیده :
اقتدار پدیده ای فراگیر و دائمی در تاریخ ادیان است؛ و در این ارتباط معمولا از اقتدار "سنت"، اقتدار "نصوص دینی"؛ اقتدار "کلیسایی" و اقتدار "تمدن ها" و امپراطوری های مبتنی برا داعیۀ دینی یاد می شود. همان طوری که قدرت قانونی طالب اطاعت و پیروی است، در ادیان ابتدایی و باستانی و اصولا هر جا که تقاضایی برای نظم بوده، این طلب نیز وجود داشته.
صفحات :
از صفحه 96 تا 106
  • تعداد رکورد ها : 4