جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 8
« قرآن و تحول فرهنگی در جزیره العرب در قرن اول هجری‌»
نویسنده:
هاجر عاشوری نالکیاشری
نوع منبع :
رساله تحصیلی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
قرآن کریم به عنوان یگانه اثر جاودان، در زمانی نازل گشت که جهان بر لبه پرتگاه سقوط و مردم در آتش جهل و خرافات می سوختند. شرک و بت پرستی، انحطاط اخلاقی، بی عدالتی و نابرابری، سایه شوم خود را بر سر گیتی افکنده بود و در جزیره العرب کانون فساد و ظلم و ستم، شرک و خرافات، بیداد می کرد، آتش جنگهای قبیله ای، رشته های امور را از هم گسیخته، نشاط و شادابی در آن محیط تفتیده از روان مردم رخت بر بسته و دلها پر از ترس و روانها پریشان و در انتظار روزنه نجاتی بسر می بردند.ظهور اسلام یکی از گسترده ترین تحولات فرهنگی را در جامعه عصر جاهلی پدید آورد، که تمام حوزه های اندیشه بشری را فرا می گیرد و در قلمرو وسیعی شامل زمینه های اعتقادی، علمی، ادبی، اخلاقی، اجتماعی، سیاسی، و اقتصادی می شود. قرآن کریم برای آفریدن فرهنگی نوین در هر یک از قلمروهای فوق، طرحی نو در افکند و با استفاده از روش های متنوع، مخاطبان؛ حتی با عقائد و افکار مختلف را نیز جذب نمود.هدف این رساله، ترسیم فرهنگ جاهلی و تبیین ویژگی های فرهنگی عصر نزول و اثبات نقش اثرگذار قرآن کریم در تحول فرهنگی عصر نزول قرآن کریم و بیان شیوه های تحول آفرینی قرآن کریم است.فن تحقیق در این پژوهش کتابخانه ای، با روش بررسی متون درون دینی و برون دینی است.ماحصل پژوهش حاضر این است که ظهور اسلام، یکی از عمیقترین تحولات فرهنگی و اجتماعی را در جامعه جزیره العرب پدید آورد، که مخاطب محوری و تکریم شخصیت انسان، تعهد به اخلاق و ارزش های اسلامی، توجه به حکمت و واقع نمایی، همه جانبه نگری و سنجش همه جوانب، آسان گیری و مهمتر از همه، مبتنی بودن تمام این شیوه ها بر فطرت انسانی، از جمله اصولی است که در شیوه تحول آفرینی قرآن کریم دخیل بوده اند.
بررسی خواص درمانی میوه‌های قرآنی و میزان همخوانی آن با یافته‌های نوین علوم پزشکی
نویسنده:
مرتضی نصیری، امید صادقی، حسام اسحاقی شهرضایی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
میوه‌ها سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی، و املاح هستند و مصرف آن‌ها تأثیر به‌سزایی در سلامتی انسان‌ها، پیشگیری، و درمان بیماری‌ها دارد. در قرآن کریم خداوند از بعضی میوه‌ها چون انگور، انار، خرما، انجیر و زیتون به عنوان هدیه بهشتی نام برده است. احتمالاً در این تذکر، فواید جسمی و روحانی برای انسان وجود دارد. لذا این مقاله با هدف بررسی خواص درمانی میوه‌های مذکور از منظر قرآن و احادیث و مقایسه آن با یافته‌های نوین علوم پزشکی صورت گرفته است تا به نگرش پویایی اسلام به عنوان یک دین جهان‌شمول بیشتر پی برده شود و حقایق بیشتری در این زمینه آشکار گردد.
صفحات :
از صفحه 133 تا 152
بررسی اعجاز علمی قرآن در بیان مراحل خلقت انسان با تکیه بر روایات تفسیری و علوم پزشکی
نویسنده:
حسینعلی بهرامی باباحیدری
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
یکی از مسائل مهم در زمینه تفسیر میان رشته ای قرآن کریم، بحث اعجاز علمی قرآن کریم در بیشتر علوم روز است. یکی از این علوم، علم پزشکی است. در علم پزشکی، به ویژه در حوزه جنین شناسی از مراحل خلقت انسان به طور گسترده بحث می شود. پرسش اساسی در این پایان نامه، این است که مرحله های آفرینش انسان از دیدگاه قرآن، روایات و علم پزشکی چیست؟ و آیا آموزه های قرآن کریم در این حوزه، جزو اعجازهای علمی قرآن به حساب می آیند یا خیر؟پاسخ این پژوهش، در برابر این پرسش، آن است که هر آنچه که قرآن برای مرحله های خلقت انسان ذکر کرده است، با علم روز مطابقت دارد و در برخی از موارد، آموزه های قرآن کریم، از موارد اعجاز علمی قرآن به شمار می روند. در بررسی به عمل آمده در روایات مربوط به این زمینه نیز دانسته شده است که آموزه های روایی نیز با آموزه های قرآنی مطابقت دارند.مرحله های خلقت انسان از دیدگاه قرآن، روایات و علم پزشکی، عبارتند از: خاک، آب، منی، نطفه، علقه، مضغه، شکل گیری ظاهری، شکل گیری استخوان، روییدن گوشت، آفرینش روح و تولد نوزاد.
بررسی سرواپیدمیولوژی توکسوپلاسماگوندئی در مراجعین به درمانگاههای شهرستان اسلام شهر به روش ‏‎IFA‎‏
نویسنده:
ابراهیم اسکندری
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
هدف این مطالعه تعیین شیوع توکسوپلاسموز و درک الگوی اپیدمیولوژیکی بیماری در شهرستان اسلام شهر از استان بوده است . این بررسی از شهریور 1377تا انتهای بهمن 1377 ادامه داشت . ما 1552 نمونه خون از شهرستان اسلام شهر را جمع کرده سپس با استفاده از روش ‏‎IFA‎‏ نمونه ها را مورد آزمایش قرار دادیم. آنتی ژن ها توکسوپلاسمای مورد نیاز را درآزمایشگاه تولید کرده و از نظر کیفیت کنترل نمودیم . الگوی شیوع آنتی بادی در نمونه ها با افزایش سن افزایش یافته است . بیشترین درصد عفونت از نظر سطح تحصیلات در افراد بی سواد و کمترین آن در افراد با تحصیلات دیپلم و بالاتر مشاهده شد . از نظر آماری بین شغلهای مختلف رابطه معنی دار مشاهده شد . بیشترین تیتر آنتی بادی در جنس و در مراکز بهداشتی است .
ارزشیابی آزمایشگاهی و صحرائی لاروکش دیفلوبنزورون علیه ناقلین مالاریا (70-1369)
نویسنده:
پیمان مهرپویان
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
در حال حاضر، در ایران برنامه‌های کنترل مالاریا بطرق مختلفی از جمله عملیات سمپاشی ابقائی اماکن با پروپوکسور و عملیات لاروکشی بوسیله روغنها و لاروکش تمفوس و ماهیهای لاروخوار، همچنین مداوای مبتلایان با داروهای ضد مالاریا صورت می‌گیرد. در میان ترکیبات مختلف موجود، در کنترل ناقلین مالاریا، حشره‌کشهای گروه تنظیم‌کننده‌های رشد حشرات در برنامه‌های مبارزه تلفیقی در سالهای اخیر مورد توجه قرار گرفته است، که در بین آنها دیفلوبنزورون پتانسیل خوبی جهت کنترل لارو پشه‌ها نشان داده است که در جریان این تحقیق از این ترکیب با نام تجاری دیمیلین استفاده شده است. در مطالعات آزمایشگاهی این پایان‌نامه روی لارو سن 3 آنوفل استفنسی بندرعباس ارزیابی گردیده که در این تستها روش استاندارد سازمان جهانی بهداشت به عنوان الگوی علمی بکارگرفته شده و نتایج با روش پروبیت نشان داده است که ‏‎LC50‎‏ این ترکیب بر روی جمعیت لاروها معادل 005/0-003/3 و ‏‎LC90‎‏ معادل 01/0-008/0 میلی‌گرم در لیتر بوده است. بخش دیگر شامل اثرات تأخیری این لاروکش‌، بر روی بالغین آنوفیل استفنسی پس از کاربرد این ترکیب بر روی لاروهای سن 3 و 4 با غلظت 0005/0 میلی‌گرم در لیتر بوده است، که در این رابطه وضعیت مرفولوژیک بالغین، میزان مرگ و میر و تخم‌گذاری آنها مطالعه و با شاهد مقایسه شده است و ثابت شده که در میان مرگ و میر حاصله در تیمارها، با شاهد اختلاف معنی‌داری وجود داشته است. اما کاربرد ‏‎d.f.b‎‏ بر روی لاروهای آنوفل استفنسی در درصد تخم‌گذاری بالغین حاصله از این لاروها در مقایسه با کنترل تاثیر معنی‌داری نداشته است، اگرچه ابتدا در نسبت (تخم به ماده) بین تیمار و شاهد تفاوتی بوده، ولی هنگامی که عامل روز (مرگ و میر روزانه بالغین) در محاسبات دخالت داده شد مشخص گردید که بین نسبت (تخم به ماده در روز) بالغین تیمارها و شاهد اختلاف معنی‌داری وجود نداشته است. در این تیمارها 50 تا 80 درصد کاهش در خروج بالغین از پوپها نسبت به شاهد مشاهده گردیده است، که علت مرگ و میر تعدادی از این بالغین، ناتوانی آنها در رها کردن تارس پاها از کوتیکول پوپی بوده است. همچنین تعدادی از این از بالغین خارج شده از پوپ فاقد تعادل کافی برای بلند شدن از سطح آب و پرواز بوده‌اند، که این عدم تعادل از فقدان پاها و بالهای طبیعی در آنها ناشی می‌شده، تعدادی از بالغین‌ هم به علت نداشتن وضعیت طبیعی، در کف قفس باقی مانده و امکان پرواز نمی‌یافتند. مطالعات صحرائی ارزیابی ‏‎d.f.b‎‏ برای کنترل ناقلین مالاریا در کرتهای مصنوعی، لانه‌های لاروی طبیعی و مزارع برنج در روستاهای جدس و پیرسبز و اسلام‌آباد کازرون انجام گردیده است. کاربرد غلظتهای 25، 35 و 50 گرم در هکتار از ماده موثر ترکیب فوق در 5 روز بعد از تیمار به ترتیب در کرتهای مصنوعی، لانه‌های لاروی طبیعی و مزارع برنج 85 تا 100 درصد کنترل ایجاد کرده است. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل اطلاعات نشان داد که بین دو فرمولاسیون پودر و تابل و سوسپانسیون غلیظ این لاروکش اختلاف معنی‌داری وجود نداشته و این ترکیب توانسته است از تشکیل شفیره برای مدت حدود 2 هفته جلوگیری کند
الکل در اسلام و پهنه پزشکی
نویسنده:
مهدی خلیلی زاده
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
آتانول یک مولکول محلول در آب است که به سرعت از راه دستگاه گوارش و ریه جذب بدن میشود. در فضای آبی در تمام بدن توزیع می گردد. در 4 مسیر در بافتهای بدن بویژه کبد متابولیزه می شود. بعضی از متابولیتهای الکل در آثار نسبت داده شده به آن سهیم هستند. الکل اتیلیک به عنوان یک ماده ضدعفونی کننده، منقبض کننده رگ، مسکن دردهای مقاوم، درمان بعضی تومورهای و مسمومیتها، حلال بعضی داروها، تشخصیص مسمومیت با آب و ارزیابی و درمان فلج مغزی در پزشکی کاربرد دارد. بعلاوه لرزش اولیه خوش خیم را مهار و شیوه سنگهای صفراوی و بیماری عروق کرونر را کم می کند بسیاری از فراورده های صنعتی-بهداشتی حاوی الکل هستند. از سوی دیگر مضرات عمیق اجتماعی و عوارض متنوع و وسیع روانی، عصبی، عضلانی، گوارشی (به ویژه کبدی)، خونی، جنینی، قلبی-عروقی، هورمونی، پوستی، کلیوی و افزایش خطر ابتلاء به عفونتها و سرطان را که تعدادی انگشت شمار از این عوارض حتی مقادیر کم تا متوسط الکل نیز مقصر شناخته شده است، مصرف خوراکی آن ر زیر سوال می برد. به نظر می رسد عوارض روحی-روانی و فرهنگی-اجتماعی الکل در تحریم نوشیدن شراب در اسلام بیشمار از سایر عوارض آن مورد توجه بوده است.
بررسی باورها، اعتقادات و عملکرد زنان همسردار 45-15 ساله  منطقه اسلام آباد کرج در مورد انتخاب تعداد فرزند
نویسنده:
محمد ابراهیمی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
با توجه به اهمیت مسئله جمعیت و تنظیم خانواده در توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور و تاثیر ان در حفظ و ارتقا سلامت جامعه بخصوص مادران و کودکان و لزوم برنامه ریزیهای دقیق در این مورد این مطالعه با هدف کلی بررسی اعتقادات و عملکرد زنان 45-15 ساله همسردار منطقه اسلام آباد کرج در مورد انتخاب تعداد فرزند انجام شده است. این مطالعه به روش توصیفی تحلیلی مقطعی و بر مبنای تکمیل پرسشنامه از طریق مصاحبه حضوری صورت گرفته است. در این مطالعه 400 نمونه از زنان واجد شرایط بطریق نمونه گیری سیستماتیک انتخاب شدند و مصاحبه با آنها بمدت 25 روز از تاریخ 20/8/72 لغایت 15/9/72 بعمل آمد. اکثریت زنان مورد مطالعه یعنی 390 نفر موافق تنظیم خانواده بودند. تنها 8 نفر مخالف تنظیم خانواده بودند که علت آنرا دلایل مذهبی و خوسبختی در داشتن فرزند زیاد ذکر کردند. ولی در همین حال ، 122 نفر از زنان عقیده به لزوم فرزند پسر بعنوان وارث خانواده داشتند و 143 نفر هم تمایل به داشتن بیش از 3 فرزند داشتند که با توجه به این نتایج آموزش زنان و مردان در این منطقه برای داشتن تعداد فرزند مناسب با توجه به اهداف بهداشتی، اقتصادی و اجتماعی کشور لازم است. میانگین تعداد فرزند موجود در زنان مورد مطالعه 02/4 بوده است. 57% زنان مورد مطالعه بیش از 3 فرزند داشتند و قابل ذکر است که 8/19% از فرزند موجود این زنان را فرزندان ناخواسته تشکیل می داده است.بالا بردن سطح تحصیلات و سواد آموزی در تمام سنین قابل تعلیم اعم از زن و مرد آموزشهای لازم در زمینه خطرات و زیانهایناشی از ازدواج و حاملگی در سنین کمتر از 18 سال و بالای 35 سال و حاملگیهای با فاصله کم از یکدیگر و آموزش برای از بین بردن عقاید منفی موثر در تنظیم خانوادهو کم کردن فاصله بین داشتن عقاید مثبت ولی عملکرد منفی زنان این گونه جوامع پیشنهاد می گردد.
بررسی آلودگی به شپش سر(Pediculus capitis) و مبارزه با آن دانش‌آموزان مقطع ابتدایی شهرستان اسلام‌آباد غرب
نویسنده:
علی اشرف عیوضی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
آلودگی به شپش سر در اغلب کشورهای جهان شایع است که بیشتر در گروه سنی 11-6 ساله دیده می‌شود. این پژوهش به منظور تعیین شیوع آلودگی به شپش سر و مبارزه با آن در دانش‌آموزان ابتدایی شهرستان اسلام‌آبادغرب صورت پذیرفت که 2019 نفر از 26 دبستان به روش نمونه‌گیری خوشه‌ای انتخاب و مورد معاینه و بررسی قرار گرفتند. از این تعداد 1015 نفر از بین مدارس شهری و 1004 نفر از مدارس روستایی انتخاب شدند که گروه اول شامل 517 دختر و 498 پسر، و گروه دوم 449 دختر و 555 پسر بود. نتایج نشان داد که شیوع آلودگی در کل شهرستان 14/6 درصد بوده که 6/3 درصد به مراحل بالغ، پوره و تخم زنده، و 8/3 درصد فقط به تخم زنده آلودگی داشتند که این میزان شیوع در حد اپیدمیک می‌باشد. عوامل مختلف به لحاظ تاثیر در آلودگی مدنظر قرار گرفتند و تحلیل آماری نشان داد که جنس ، سن، رعایت بهداشت فردی، استفاده مشترک از وسایل شخصی، احساس خارش ، آگاهی فرد از آلودگی خویش ، آلودگی قبلی، آلودگی خانواده به شپش ، بعد خانوار، تراکم، شغل پدر، سواد والدین، بیشینه سواد خانوار، وجود حمام در منزل، محل زندگی (شهر یا روستا) و امکانات عمومی محل زندگی از عوامل موثر در آلودگی بوده در حالیکه عوامل دیگری همچون پایه تحصیلی،شوره سر، طول مو، وجود کودک در خانواده و شغل مادر مستقل از آلودگی می‌باشند. تراکم انگل به فرد با بررسی 51 نفر انجام پذیرفت که 64 درصد افراد یک تا پنج شپش و چهار درصد بیش از سی شپش داشتند. برای کنترل آلودگی سه فرمولاسیون گرد 5 درصد پرمترین (کوپکس)، کرم 1 درصد پرمترین (دلتا)، و لوسیون 1 درصد گامابنزن (اکتوپار) بر روی 67 فرد آلوده ارزیابی شد. تمامی حشره‌کشها در کنترل شپش سرموثر بوده کرم دلتا بیش از سایرین بود.
  • تعداد رکورد ها : 8