جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 2
روش‌شناسی علامه جعفری در شرح نهج‌البلاغه (با تأکید بر منابع و استنادهای تفسیری)
نویسنده:
فتحیه فتاحی‌زاده، لعیا مرادی
نوع منبع :
مقاله , شرح اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
علامه محمدتقی جعفری از عالمان برجستۀ عصر حاضر است که تألیفات متعددی، از جمله شرح و تفسیر نهج‌البلاغه، دارد. مطالعۀ روش‌شناسانه این اثر، عظمت کلام علی (ع) و نیز ذوفنون‌ بودن مفسر را آشکار می‌سازد. تحقیق روش‌شناختی نوشتار حاضر مبتنی بر منابع و استنادهای تفسیری است. آیات قرآن کریم، روایات معصومان (ع) و آرای شارحان نهج‌البلاغه از مهم‌ترین ابزار و گزاره‌هایی است که مفسر در جهت فهم کلام علی (ع) به‌کار بسته است. از قرآن به‌عنوان مهم‌ترین منبع فهم روایات، و پس از آن از روایات سایر معصومان (ع) و نیز از کلام حضرت علی (ع) به‌عنوان قرائن کلامی بهره‌برداری شده است. تنوع بهره‌گیری از منابع مورد استناد همانند توجه به رویکرد تطبیقی و یا تأییدی آنها و نیز نگرش جامع به آیات و روایات در تبیین چگونگی استناد، مؤثر و کارآمد است.
صفحات :
از صفحه 80 تا 100
روش شناسی علامه امینی در اثبات ولایت امام علی علیه السلام در الغدیر
نویسنده:
زهرا حاجی علی عسگری
نوع منبع :
رساله تحصیلی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
مطابق آموزه های شیعی، رابط بین خدا و مردم پس از پیامبر خدا6از طریق امامان معصوم:تأمین می گردد و غیر معصوم صلاحیت چنین مقامی را ندارد، در این راستا "الغدیر فی الکتاب و السنه و الأدب" اثر علامه امینی به منظور اثبات ولایت امام علی7از کتب و منابع اهل سنت بهره برده است. صاحب الغدیر با استناد به قرآن، حدیث، تاریخ و شعر به اثبات حقانیت علی7 به عنوان نخستین جانشین بر حق پیامبر6پرداخته است، وی همچنین به نقد شبهه ها و مطالب محرَّف، مصحَّف و مجعولی پرداختهکه از سوی برخی از افراد مغرض در جهت پوشاندن فضایل حضرت علی7 و کوچک جلوه دادن واقعه غدیر مطرح شده است، ارجاع به آراء علمای اهل سنت، تبیین تناقض در گفتار و تنافی آن با قرآن و روایات، تعارض با اجماع علمای اهل سنت و نیز بهره گیری از شیوه های نقضی و حلّی از مهمترین روش های علامه در نقد و رد این مطالب است. صاحب الغدیر به منظور ابطال تفکر ولایت غیر معصوم در جامعه و شایسته نبودن این گروه برای تصدی مقام جانشینی پیامبر6زمینه های لغزش خلفای اول تا سوم را در عرصه حکومت همچون ناتوانی در اداره حکومت و ملاک قرار ندادن شایسته سالاری در انتخاب افراد را مطرح کرده که لغزش در صدور حکم نیز مزید بر آن قابل ملاحظه است. لازم به ذکر است که منش و ویژگی های رفتاری خلفا همچون عملکردهای ناقض سنت نبوی ، عملکردهای ناقض فحوای آیات قرآنی و بذل و بخششهای بی مورد در تأیید مقصود علامه امینی راه گشا بوده است.
  • تعداد رکورد ها : 2